çocukların düzeni herşeyden etkileniyor gerçekten bazen oluruna bırakmak en iyisi. benim 10 gündür uyku terörü yaşıyor çok kötü bişey ama o dediğin gibi emzikle falan susacağı bi durum olmuyor malesef kendinden geçercesine bağırıp ağlıyor tepinip ellerini kollarını kontrolsüzce hareket ettiriyo bizi tanımıyor ve ter içinde çığlıklar atıyor. çok kötü bişey inşallah yaşamazsınız
Eminim kötü birşeydir çünkü bilinç yerinde olmuyormuş sen mümkün olduğunca ona tv izletme özellikle uyku saatlerine yakın birşey izletme bazen çocuklar izledikleri korktukları karakter figürlerden de etkileniyorlarmış ben de artık oluruna bırakacak birşey kalmadı canım. doğduğundan beri en uzun uyku 2-3 saati geçmedi son zamanlarda gece uyanmaları 10 defa yı buluyordu ve son 4 aydır haftada 3-4 gün gece 2-3 saat uyanık kalıyor uykuya dalamıyordu şimdi 1 aydır akşam uykusuna da zor dalıyor ve her gece uyuduktan 2 saat sonra uyanıp sabah 5-6 ya kadar uyanık uyumaya çalışıp uyuyamıyor ben yardımcı olsam da uyuyamıyor uyuyamadığı gibi kendini sallayıp duruyor ve bağırma inleme gibi sesler çıkarıyor sabaha kadar bunu dinlemek sinirlerimi yıprattı bir çözümü var mı detaylı araştıracam 1 ay bekledim belki düzelir dedim seride hanımla kontak kurdum dediklerini uyguladım hiç sonuç alamadık ben de uykusuz sinirli bir insan olmaya başladım zaten yeterince hareketli ve 2 yaş sendromunu yaşıyoruz çok sinirli hemen kendini yerden yere atıp başını vuruyor hiç sınır istemiyor kuralları takmıyor hep dediği olacak olmazsa ya kendine ya bize vuruyor Allah yardımcımız olsun ne diyebilirim en başta onun yardımına ihtiyacımız var
kızlar diş fırçlama olayını oğlum beceremiyor daha,eline fırça veriyorum ama ağzını içimne sokup çıkarıyobANA DA fırçalatmıyor,ya da benim dişimi fırçalamak istiyo,tülbentle siliyorum ama bence sararmayı temizlemiyor,ben de farkettim,özellikle diş etine yakın kıısmlrda sararma var biraz,fırçalansa düzelecek,fırçalamayı nasıl öğrettiniz kızlar?
Hangi fırçayı ve macunu kullanıyorsunuz canım ? Nehirde pek hevesli beni gördükçe neniy neniy diyor nehirde fırçalayacakmişcanım ben herangi birşey yapmadım ablasının yaptıgı herşeyi yapmaya çalıştıgı için her akşam düzenli diş fırçalıyoruzönce kendi fırçalıyor sonrada elinden alıp bir iki kerede ben fırçalıyorum işlem tamam ablası banyodan çıkınca oda çıkıyor biz şevvali taklit ediyoruz aşırı bir kıskançlık var şevval ne yaptıysa badada badada diyor bazen hoş oluyor ama bazende resmen bunaltıyor
canım pepeli bir diş fırçası aldık pembeli diş macunuda şevvalin çocuklar için diş macunu vardı onu degdirdim nerdeyse hiç köpürmedi bileHangi fırçayı ve macunu kullanıyorsunuz canım ? Nehirde pek hevesli beni gördükçe neniy neniy diyor nehirde fırçalayacakmişalalım deneyelim bakalım becerebilecekmi.
Selam kizlar herkes iyidir umarim..bizde idare ediyoruz.ela yine geceleri uyumuyor sikinti bizdede var ama neden kaynaklaniyo bulamadim.bazen evin sicakligindan supheleniyorum dikkat ettim 26derecede uyuyor.dun 28 dereceydi ve hic uyumadi.6da zorla sallayarak uyuttum artik..bide bende hasta gibiydim kizdim biraz( calisinca inanin cok zor oluyor.ise gec kaliyorum hep.
Serenay canim bugun doktora gitcektin seni bekliyorum merakla. .belki bizede yardimci olursun bu uyku konusundagorunce yazarsan cok sevinirim...
canım pepeli bir diş fırçası aldık pembeli diş macunuda şevvalin çocuklar için diş macunu vardı onu degdirdim nerdeyse hiç köpürmedi bile
slm canım idare ediyoruz evde iyiyiz de biyere gittigimde çok yoruyor beni dün ahsen yapma diye uyarıyorum dönüp arkasına bile bakmıyor ablamla konuşmaya devam ediyor sürekli agzına bişeyler alıp tükürdü gittigime pişman ediyor beni ama sürekli evdede olmuyor
sıcaklık konusundada ahsen hiç sıcagı sevmiyor ince bir bataniyeyle uyuyor çok sıçak oldugunda ev bu aralar biraz kıstılar sadece uyku tulumu alttada sadece ince bir pijama takım terleyince hemen kalkıp huzursuzlanıyor
zaten çok farklı bir çocuk ben 5 tane yegenim var birde benim şevval bu kadar rahat kendinden emin bir çocuk görmedim çok güzel birşey ama beni yoruyor birde benim yapmıyacagım şeyleri babasına yada yakında kim varsa teyze nene abla kim varsa yaptırtıyor
Kızlar bugün hem çocuk hem de çocuk psikiyatriye gittik biraz moralim bozuldu gecemiz yine berbat geçmişti 12 den sabah 5.30 a kadar yatakta sallandı gülüyor sabah 5.30 uyudu 7.30 da kalktı ben tabi uykusuzluktan boynum başım ağrıyor ve çınarın yaptığı hiçbir naza tahammülüm yok bitkin bir şekilde doktora gittim daha çocuk doktoruna girerken çınar aksilik çıkardı dışarıda koşturuyordu içeri geçirdiğimiz için sinirlendi bize vuruyor etrafı dağıttı zaten kadına muayane bile çok zor ettirdi daha biz birşey söylemeden kedın çınarın çok zor bir çocuk olduğunu söyledi tabi bizimki masanın üstünde birşey bırakmadı sonra uyku konusunu da söyleyince bizi pedagoğa yönlendirecekti ben de psikiyatriden randevu aldığımı söyledim tamam bir görüşün dedi
psikiyatri görüşmesinde daha odaya girmemizle çınar odada bulunan çocuk sandalye ve masalarını iterek dışarı bekleme alanına çıkardı 3 kutu boya kalemini yerlere dağıttı oyuncakları eline alıp sürekli yere fırlattı adamın masasının üstündeki kaşeden tutun da ilaç kutularına kadar ne varsa alıp fırlatıyor yerlerde emekliyor Allahım çocuk sanki yıllardır kapalı hapishanedeydi özgürlüğe kavuşmuş gibi sapıttı tabi adam hemen farketti aşırı hareketli oluşunu sinirli davranışlarını kendini yerlere atmasını hiç konuşmamasını hiperaktif belirtilermiş aslında 2 yaş öncesi ilaç kullanmıyorlar ama kendine zarar veriyorsa başlayabiliyorlar çınar da sürekli başını yerlere duvara vuruyor. Gece uyuyaması da bundanmış gece hiperaktivitesi dedi beyin ve vücut yavaşlayamıyor sürekli hareket halinde sallanması gülmesi de bundan oluyormuş sinirlerim bozuldu ben de bu kadar uğraşmama rağmen neden bir düzen olmuyor çocuk neden esnese bile uyuyamıyor dalamıyor diyordum gece emzirmeyi kesmeme rağmen neden uyanıyor diyordum malesef beyinde oluşan bir problem zeki olmasına rağmen dikkatini toplayamıyor bir oyuncakla oynayamıyor dikkatsiz hareket ediyor konuşma kısmı da geride kalmış ben tabi 2 doktorda normal olmayan davranışlar görünce sinirlerim boşaldı her doktorun yanında ağlayıp durdum zaten benim de depresyonda olduğumu gördüler böyle bir çocuğa ancak gündüz 3 kişi bakabilir dediler ve oyun gurubu şu an ona uygun değilmiş şu durumda arkadaşların oyununu bozup onların oyuncaklarını alıp fırlatabilir toplumdan dışlanır ya da saldırgan davranabilirmiş diye önermedi. Bilmiyorum kararsız kaldım sizce ilaç kullanmaya başlasam mı eğer onu otoritesiz bırakırsak bencil ve narsist olurmuş eğer baskıcı olursak manik depresif olurmuş ilerde o yüzden tedavi şart dedi doktor yani bu yaşadıklarımızın 2 yaş sendromuyla ilgisi yokmuş boşuna psikologlarda zaman harcamayın dedi. Allahım imreniyorum şöyle yavrusuyla dışarıda gezmeye parka gidenlere biraz da olsa laf dinleyenlere ben bu çocuğa birşey öğretemez oldum etrafıma biraz anlatsam bana bir çocuğa bakamayan bir anne muamelesi yaptılar hatta kendi annem de dahil üstelik annem çınarın banyo alt temizliğini zorla dirençle yaptırdığımı görüyordu. Çevremdeki herkes çocuklar 2-3 yaşında hareketli olur zor olur deyip durdu ama demekki bizim daha derin problemimiz varmış çünkü bana çok garip geliyordu bu kadar zamandır çınar neden uyuyamıyor gece hareketlenmesi gülmesi anormal gelmeye başlamıştı ve çınarla artık hiçbirşey yapmaktan zevk alamaz duruma gelmiştim bu da çok normalmiş dediler kendimi çok suçluyordum bu organik bir problem hatayı kendimde aramamı söylediler ama ben hala neden böyle oldu diye düşünüyorum çünkü büyüdükçe durumu kötüleşiyor özellikle 1,5 yaştan sonra çok kötü oldu yani durumlar böyle acaba 4 ay bekleyip mi ilaç kullansam yoksa hemen başlasam mı kararsız kaldı daha 2 yaşını doldurmadı ilaçlar kötü etki yaparmı
Kızlar bugün hem çocuk hem de çocuk psikiyatriye gittik biraz moralim bozuldu gecemiz yine berbat geçmişti 12 den sabah 5.30 a kadar yatakta sallandı gülüyor sabah 5.30 uyudu 7.30 da kalktı ben tabi uykusuzluktan boynum başım ağrıyor ve çınarın yaptığı hiçbir naza tahammülüm yok bitkin bir şekilde doktora gittim daha çocuk doktoruna girerken çınar aksilik çıkardı dışarıda koşturuyordu içeri geçirdiğimiz için sinirlendi bize vuruyor etrafı dağıttı zaten kadına muayane bile çok zor ettirdi daha biz birşey söylemeden kedın çınarın çok zor bir çocuk olduğunu söyledi tabi bizimki masanın üstünde birşey bırakmadı sonra uyku konusunu da söyleyince bizi pedagoğa yönlendirecekti ben de psikiyatriden randevu aldığımı söyledim tamam bir görüşün dedi
psikiyatri görüşmesinde daha odaya girmemizle çınar odada bulunan çocuk sandalye ve masalarını iterek dışarı bekleme alanına çıkardı 3 kutu boya kalemini yerlere dağıttı oyuncakları eline alıp sürekli yere fırlattı adamın masasının üstündeki kaşeden tutun da ilaç kutularına kadar ne varsa alıp fırlatıyor yerlerde emekliyor Allahım çocuk sanki yıllardır kapalı hapishanedeydi özgürlüğe kavuşmuş gibi sapıttı tabi adam hemen farketti aşırı hareketli oluşunu sinirli davranışlarını kendini yerlere atmasını hiç konuşmamasını hiperaktif belirtilermiş aslında 2 yaş öncesi ilaç kullanmıyorlar ama kendine zarar veriyorsa başlayabiliyorlar çınar da sürekli başını yerlere duvara vuruyor. Gece uyuyaması da bundanmış gece hiperaktivitesi dedi beyin ve vücut yavaşlayamıyor sürekli hareket halinde sallanması gülmesi de bundan oluyormuş sinirlerim bozuldu ben de bu kadar uğraşmama rağmen neden bir düzen olmuyor çocuk neden esnese bile uyuyamıyor dalamıyor diyordum gece emzirmeyi kesmeme rağmen neden uyanıyor diyordum malesef beyinde oluşan bir problem zeki olmasına rağmen dikkatini toplayamıyor bir oyuncakla oynayamıyor dikkatsiz hareket ediyor konuşma kısmı da geride kalmış ben tabi 2 doktorda normal olmayan davranışlar görünce sinirlerim boşaldı her doktorun yanında ağlayıp durdum zaten benim de depresyonda olduğumu gördüler böyle bir çocuğa ancak gündüz 3 kişi bakabilir dediler ve oyun gurubu şu an ona uygun değilmiş şu durumda arkadaşların oyununu bozup onların oyuncaklarını alıp fırlatabilir toplumdan dışlanır ya da saldırgan davranabilirmiş diye önermedi. Bilmiyorum kararsız kaldım sizce ilaç kullanmaya başlasam mı eğer onu otoritesiz bırakırsak bencil ve narsist olurmuş eğer baskıcı olursak manik depresif olurmuş ilerde o yüzden tedavi şart dedi doktor yani bu yaşadıklarımızın 2 yaş sendromuyla ilgisi yokmuş boşuna psikologlarda zaman harcamayın dedi. Allahım imreniyorum şöyle yavrusuyla dışarıda gezmeye parka gidenlere biraz da olsa laf dinleyenlere ben bu çocuğa birşey öğretemez oldum etrafıma biraz anlatsam bana bir çocuğa bakamayan bir anne muamelesi yaptılar hatta kendi annem de dahil üstelik annem çınarın banyo alt temizliğini zorla dirençle yaptırdığımı görüyordu. Çevremdeki herkes çocuklar 2-3 yaşında hareketli olur zor olur deyip durdu ama demekki bizim daha derin problemimiz varmış çünkü bana çok garip geliyordu bu kadar zamandır çınar neden uyuyamıyor gece hareketlenmesi gülmesi anormal gelmeye başlamıştı ve çınarla artık hiçbirşey yapmaktan zevk alamaz duruma gelmiştim bu da çok normalmiş dediler kendimi çok suçluyordum bu organik bir problem hatayı kendimde aramamı söylediler ama ben hala neden böyle oldu diye düşünüyorum çünkü büyüdükçe durumu kötüleşiyor özellikle 1,5 yaştan sonra çok kötü oldu yani durumlar böyle acaba 4 ay bekleyip mi ilaç kullansam yoksa hemen başlasam mı kararsız kaldı daha 2 yaşını doldurmadı ilaçlar kötü etki yaparmı
Selam kizlar herkes iyidir umarim..bizde idare ediyoruz.ela yine geceleri uyumuyor sikinti bizdede var ama neden kaynaklaniyo bulamadim.bazen evin sicakligindan supheleniyorum dikkat ettim 26derecede uyuyor.dun 28 dereceydi ve hic uyumadi.6da zorla sallayarak uyuttum artik..bide bende hasta gibiydim kizdim biraz( calisinca inanin cok zor oluyor.ise gec kaliyorum hep.
Serenay canim bugun doktora gitcektin seni bekliyorum merakla. .belki bizede yardimci olursun bu uyku konusundagorunce yazarsan cok sevinirim...
Canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin
dogdu dogalı çınar seni çok yordu ilaç konusundada ne desem boş sen iyi ce düşün rabbim hakında hayırlısını gönlüne hoş getirsin
kendini üzme eşinden yardım al tek başına sende iyice yıprandın eşine bırak çık dolaş valla yakında olsak ben bile bakmak isterdim gerçekten çok üzülüyorum senin durumuna uykusuzluk yorgunluk sitres insanı mahvediyor
Sağol canım, dışarıda ya da evdeki hareketliliğini artık önemsemiyorum da en büyük sorun kendine çok zarar veriyor isteği olmasın ya da canı sıkılsın kendini yere atıyor başını kapılara sert vuruyor bir ara unutmuştu ben ilgilenmemiştim ama şimdi çok şiddetli nüksetti ondan korkuyorum bir de uyuturken onu uyutmak bütün gecemi alıyor çocuk bir türlü uykuya geçemiyor tamam gece uyanmaları her zaman vardı ama emer uyurdu 4 aydır emse de 2-3 saat uyanık kaldığı günler oluyordu ama şu 2 aya yakındır her gece 4-5 saat uyanık kalıyor ve akşam uyutmak çok zor ve gece uyandığında sallanıp duruyor o kadar hızlı sallanıyorki bebekken ben onu sallamaya kıyamamıştım o ise öyle sert sallanıyor ki enerji geliyor bir de gece yarısı saatlerce gülmesi artık aklımı kaçıracak gibi oluyordum tanıdık bir doktora da danıştım o da daha küçüklere bile kullandıklarını söyledi eğer zaten gece uykularına etki etmezse kullanmayı bırakacam ama yine de bir başka doktora götürmek istiyorumgeçmiş olsun canım en azından sorunun sende olmadığını öğrendin bak kendini suçluyordun birde hiperaktivite mutlaka ilaç kullanılması gereken bişeymişmiş ne bileyim bu yaşta ilaç korkuttu biraz beni açıkçası bence birkaç doktora daha göster fayda zarar ilişkisini tartın biçin ona göre başlayın canım nasıl ilaç başlıcak bilmiyorum ama bana verdi bi ara kullanayım diye mahvetti beni kullanamadım doktor hemen kesti. 2 yaşla şimdi arasında pek fark yok bence mutlaka başlaman gerek dediyse 2 yi bekleme bence ama mutlaka başka bir doktorada götür bence canım:26:
teşekkür ederim canım benim düşünmen yeterli, haftasonları birkaç saati kendime ayıracam çınarla çıksak da gittiğim yerden birşey anlamıyorum ya da onu en iyisi avmlerdeki top havuzlu oyun parklarına bırakacağız ben de etrafta gezecem yoksa mümkün değil zaptetmek doktora sordum neden dışarıda aşırı hareketleniyor yani evde de öyle ama dışarıda bambaşka uyarıcı fazla ondan diyor inşallah büyüdükçe düzelir diye umut ediyorum bu gün adanadan tanıdığım nörolog bir aile doktorumuz vardı ona da danıştım şikayetlerimizi anlattım anlattıklarından bir sorunu olduğu anlaşılıyor dedi ilaçları daha küçük bebeklere bile kullandıklarından bahsetti eğer böyle kontrol altına alınmazsa ilerde sorunlu bir eğitim hayatı ve sosyal ilişkilerinde bozukluk olabilirmiş dedi. Ben konuşma için verdiği ilaç dışındaki iki ilacı kullanacam konuşma için erken ilaç kullanmak çünkü daha 2 yi doldurmadı belki 4 aya konuşması ilerler bekleyecem Allah herkesin yavrusunu korusun beterin beteri var
teşekkür ederim canım aynen dediğin gibi şu ana kadar tüm bakımını ben üstlendim inanırmısın annemlerde bile tek bırakıp gidemedim hem oğlumu bırakıp gitmek içimden gelmezdi hem de anne 70 yaşına gelmiş çınarı zaptedemiyor zorlanıyordu o yüzden hergünüm sabahtan akşama onunla geçtiği için bu son zamanlardaki değişimini çok net gördüm sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştım ama bulamayınca tabi uzmana danışmak eni iyisi çünkü bir süre sonra oğlumla aramdaki ilişki de bozulmaya başladı artık ona tahammül edemiyordum bağırıyordum sinirlenince eline vurmaya başladım sonra da pişmanlıktan bütün gece üzülüyordum bu hafta dediğin programı dinlemeye çalışacamCok gecmis olsun, cok üzüldüm gercekten, hepimiz sıkıntı yaşıyoruz bazen bunalıyoruz ama senin isin iki kat zor, belki de daha fazla... Okudugum kadariyla esinden destek göremiyorsun pek fazla, ailen de uzakta, yardıma ihtiyacın var gercekten, esinle konus bence o çocuğun sorumluluğu sadece sana ait değil, onun da sorumluluk almasi gerekiyor, yoksa cok zor bu durumu tolere etmek... Bir de adem günes diye bir pedagog var, pazartesi ve sali 9.30'da burc fmde pazar günleri de 11'de programi var, sorulari cevapliyor, ona da danisabilirsin, cok iyi bir pedagog bence ulaşabilirsen. Muayene ücretinin de yüksek oldugunu sanmiyorum, programi bi dinle kafana,yatarsa iletisime gecersin... Allahim sifasini versin, sana da sabir versin... Olumlu düsünmeye calis, sonucta tedavisi mümkün, hem oğlun da senden pozitif enerji alir inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?