2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

o nedemek tatlım yarım insan felan :)) bende sezeryan oldum mecburi ağlayarak gıttım hatta ama şimdi hiçte yarım insan değilim sporumuda yapıyorum amudada kalkıyorum bişi olmuyo sadaece doğumdan sonra çeıyosun ağrıyı ayağa geç kalkıyosun bebekle hemen ılgılenemıysn vs önermıyorum sezeryanı asla ama ilerde mecbur kalacak arkdşlar içinde böyle şeyler konuşmayalım köu tkılenıyolar çunkı kendımden bılıyorum rabbım hayırlısını versın

yo söylemedi 2 hafta sonra inşallah ilk çocugumuz o yüzden kız erkek fark etmez hayırlı sağlıklı bi evlat olsun da amin

daha doktorun cinsiyetini söylememiş ne sezeryan diye seni sıkıntıya sokuyo ya bak çok kızdım şimdi Rabbim ne göstercek bakalım ozaman belli gayet rahat normal doğum yapıcan söyle doktoruna kulaklarını çekicem onun

he bıde o var ne bellıymiş şimdiden sezeryan olcagı o drunu değiş sezeryan meraklısı geldı bana bazı drlar parasına sırf yapıyolar bu işi

tam da 2.elmamı yerken okudum yorumu

bende yiyorummm haftada 4 ü geçiodur billlee

elmayı zaten yiyorum ve seviyorum ama benim dr um çok meyve yemekte iyi değil dedi.

ayy benimde canım elma istediiii.ama şirketteyim malesef nerden bulayım burda elmayı. akşamı beklemem lazım mecburen.
fazla meyve yemenin ne zararı varmış ki anlamadım. banada doktorum kış geldi bol bol meyve ye bol bol vitamin alırsın dedi.

bilmiyorum canım abartma falan demek istedi heralde çünkü meyvedede şeker oranı yüksek

ben ttoktoruma daha şimdiden nasıl doğuracam sorusunu sorduğumu düşünemiyorum yani..kadın anca önümüzdeki 1 ay içinde yetecek kadar bilgi veriyor daha fazlasını asla söylemiyor..hep o zmn gelince bakarız havasında..yani şimdiden normal dese zaten bence hiç inandırıcı değil yada başka bişi.:44::44:

benim doktorum özellikle meyve ve sebze dedi canım bende işyerindeyim evden doldurup çantama götürüyorum

canım belki değiştirmen gerekir tedbirli olmak lazım sonuçta sezeryan yada normal doğum hiç farketmez lekelenebilir. iki takım şart olmadı eve gelince değiştireceksin mecur hastanedekiyle duramazsın evde

hımm mantıklı geldi şimdi.. peki beden ölçülerini nasıl ayarlayacağız.. daha doğuma çoooook zaman var.. şimdiden neye göre almam lazım.. tecrübeli anneler yardımmmm

hımm mantıklı geldi şimdi.. peki beden ölçülerini nasıl ayarlayacağız.. daha doğuma çoooook zaman var.. şimdiden neye göre almam lazım.. tecrübeli anneler yardımmmm

kızlar bu yazıyı okuyun

alıntı yaptım bir yerden

Porsiyon Miktarlarına Dikkat Edin

Meyve bir karbonhidrattır. İçerisinde fruktoz denilen meyve şekerini içerir. Sukroza göre vücutta daha az oranda insülin salgılanmasına sebep olur. Bir gün içerisinde fazla miktarda tüketilirse fruktoz karaciğerde trigliseride dönüşür. Trigliserid, kanda bulunan bir çeşit yağdır. Trigliseridin fazla tüketilmesi damar serliği, karaciğer yağlanmasına sebep olur. Sonuçta meyveler kalorisiz değildir. Fazla tüketildiğinde vücudun o enerjiye ihtiyacı yoksa yağ olarak depolanacaktır. Yani meyvenin de fazla tüketilmesi zararladır. Ayrıca diğer bir konuda muz, incir, üzüm gibi meyvelerin şeker içeriğinin fazla olduğundan dolayı yenmemesi gerektiği yenirse kilo aldıracağıdır. Burada meyveler konusunda glisemik indeks kavramını çok iyi anlamamız gerekiyor. Glisemik indeks bir gıdanın kan şekeri seviyesindeki etkisinin bir ölçüsüdür. Glisemik indeksi düşük gıdalar kişiyi daha uzun süre tok tutarlar ve insülinin daha az salgılanmasına sebep olurlar. Örneğin 100 gr muz ve 100 gr elmayı ele alalım. Bunların glisemik indeksi karşılaştırıldığında muzun glisemik indeksi daha yüksektir. Fakat bu hiç muz yemeyeceğimiz anlamına gelmez, bu yüzden meyvelerin hesaplanarak hazırlandığı meyve porsiyon listeleri vardır. Bu listede 100 gr elma 60 gr muza kalori olarak eşittir. Muzun şeker oranı yüksek olduğundan dolayı porsiyon miktarı daha düşüktür. Muz, incir, hurma, kavun ve üzümün glisemik indeksi yüksektir. Fakat bunları yemek yasak değildir. Porsiyon miktarlarına dikkat edilerek tüketilebilir. Örneğin günlük 5 -6 porsiyon meyveye vücudunun ihtiyacı olan kişi listeden istediği meyveleri seçerek karşısında ki miktar kadar meyve tüketebilir.

Meyve Değişimi

1 porsiyon meyve olarak tüketebileceğiniz besinler ve miktarları

Elma: 100 gr (1 orta boy)
Portakal: 100 gr (1 orta boy)
Mandalina: 135 gr (2 küçük boy)
Kayısı: 100 gr (3-4 adet)
Muz: 60 gr (1 küçük boy veya yarım)
İncir: 50 gr (1-2 adet)
Kiraz: 75 gr (12 adet)
Vişne: 80 g (14 adet)
Greyfurt: 100 gr (1 orta boy)
Üzüm: 90 gr (15 iri tane)
Yeni dünya: ( 6 adet)
Kırmızı erik: 50 gr (2-3 adet)
Yeşil erik: 100 gr (10 adet)
Çilek: 100 gr (12 adet/1 çay bardağı)
Şeftali: 140 gr (1 orta boy)
Armut: 100 gr (1 orta boy)
Ayva: 100 gr (1/4 orta boy)
Nar: 75 gr (1/2 orta boy)
Kavun: 150 gr (1/8 orta boy kavun)
Karpuz: 200 gr (1/8 orta boy karpuz)
Kivi: 75 gr (1 adet)
Ananas: 75 gr
Kuru incir: 15 gr (2 adet)
Kuru kayısı: 20 gr (3 adet)
Kuru üzüm: 20 gr
Kuru erik: 25 gr
Portakal Suyu: 1 çay bardağı
Greyfurt Suyu: 1 çay bardağı
Nar Suyu: 1 çay bardağı
Vişne Suyu: 1 çay bardağı
Üzüm Suyu: ½ çay bardağı
Elma Suyu: 1 çay bardağı
Havuç Suyu: 1,5 çay bardağı

Uzun Süreli Meyve Diyetleri Sağlığı Bozar

Meyve diyetleri, düşük kalorili, karbonhidrat içeriği yüksek, protein ve yağ içeriği düşük diyetlerdir. Tek yönlü besin diyetleridir. Günlük tüketmemiz gereken aminoasitlerden ve gerekli yağ asitlerinden yoksundur, B grubu vitaminleri diyette eksiktir. Uzun süreli uygulandığında enzim faaliyetlerinin zarar görmesine, sinir ve beyin fonksiyonlarında hasara, sinirlilik, tansiyon düşüklüğü, kalp hastalıkları gibi birçok sağlık problemine yol açabilir. Ayrıca bu tür diyetler 7 günde 4 kg verilebileceğini vaat etmektedirler. Bu kadar kısa sürede kaybedilen ağırlığın çok azı yağdan olmakta, çoğu kas ve sudan olduğu için diyet bittikten sonra verilen kilolar daha fazlasıyla hemen geri alınmaktadır. Ayrıca bu tür diyetlerin sık yapılması durumunda bazal metabolizma hızı bozulmakta ve daha sonra ağırlık kaybetme hızı yavaşlamaktadır.

senin doktorun hiç 200 tl muayne ücretini haketmiyor bence o gitsin sigorta hastanesinde çalışsın orda da var onu gibiler ama en azından devletin memuru diyip geçiosun

belkide oo yüzden demiştir. bide hamilelik şekeri diye bişey varya. onada dikkat etmek lazım.

şeker sınırı 105 miş benimkide 105 çıktı daktır sınırda az tüket dedi ama meyve ile ilgili bişi sölemedi:97:

canım doktorum bana da büyük ihtimalle sezeryan olur dedi korkutmak için değil korktuğum için sordum
teyzemler tabiii bundan yıllar evvel yaklaşık 15 yıl evvel sezeryanla doğum yaptılar
yıllarca bazı hareketleri yapamadılar
bi de çok iz kalıo mu ki
yeni bi dikiş tekniği varmış iz belli olmuormuş

benim anal fissür problemim oldugu için böyle bi tahminde bulundu
ama inşallah normal doğum olur
bi şey okumuştum
30 yaşında sezeryan doğum yapan bayanın fizyolojik yaşı 35 iken
30 yaşında normal doğum yapan bayanın fizyolojik yaşı 25 oluormuş
çünkü normal doğumda vücut baştanbaşa yenileniyormuş
Rabbim hepimize hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin amin

bence böyle daha ii sanki ama yani olasılıklarla dolu bi süreçte önümüzdeki bütün ayları planlasa ne olurki yani bana şimdi deseki normal inandırıcı gelmez...benbi tek cinsiyet söylemedi 12. haftada ona bozuldum onuda şimdi düşününce bozulcak bişi yok da ben fazla kafamda kurmuşum 12. haftada cinsiyet öğrenilir die..yani kimsenin toktoru kesin bişi demediki, nerdeyse herkesinki olasılık şu anda, ha banada büyük ihtimalle ... olcak deseydi hayır demezdim yani:))) yoksa toktoruma laf ettirmem yani, ben ederimde sana ettirmem taammıı

Selam nisan anneleri

Ben çok fena grip olsum hapşuruk öksürük burun akıntısı :2: aman dikkat edinn mevsimsel değişiklik etkiledi beni :2: Neler önerirsiniz hemencicik iyileşmem için

geçmiş olsun anaş fissür anneminde geçirdiği bi rahatsızlık acil şifalar..

yok kuzucum yaa.. senin doktora dünya laf söyledim.. gittim, benim doktor da söylemedi cinsiyeti.. bi dahaki kontrolde belli olur büyük ihtimalle..

nolduuu petuu zoruna mı gittibanane kızım senin doktorundan beni ne ilgilendirir

Selam nisan anneleri

Ben çok fena grip olsum hapşuruk öksürük burun akıntısı :2: aman dikkat edinn mevsimsel değişiklik etkiledi beni :2: Neler önerirsiniz hemencicik iyileşmem için

geçmiş olsun bebemm
en iyi ilacı istrahat ve c vitamini...nane limon kaynat,mandalina ye,ıhlamır iç bol limonlu ve terle

Selam nisan anneleri

geçmiş olsun canım ya ben 3gündür aynı durumdaym.ıhlamur ayva çekirdeği ve kubuğu birazda içine böğürtlen koyup kaynatyrm bal ekleyp içiyrm sık sık.bol bol ılık sıvı tüketmeye ve canın istemese bile yemeğe özen göster

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…