2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
acıktımmmmmmmmm :84::84: yiyecek bişey bulamıyorum çok kötü oldum of yaaaa çalıştığım için ve ramazan ayı olduğu için de elim kolum bağlı allahımmmmmmmmm

ilk 3 ay anne hiçbir şey yemese de bebek başının çaresine bakarmış, ilk 3 ay düşüğün sebebi yetersiz beslenme değilmiş, ama şu da var ki bebek kanınla besleniyor, kalsiyum almazsan bebeğe bir şey olmaz o kanındaki kalsiyumu sömürür ama sana kalsiyum kalmaz mesela..İLk 3 ay yediklerimize dikkat etmeliyiz, yararlı şeyler yemeliyiz, zararlılardan kaçınmalıyız bebeğin sağlığı ve gelişimi açısından...ama abartmamalıyız tabii...özellikle hamur işleri bebeğe yaramıyormuş zaten:)

İlk Üç Ay için örnek menü buldum internetten:
Örnek 1 :
Kahvaltı:1 yumurta ,2 dilim ekmek ( Peynir,yeşillik,domates, tereyağ veya bal ile birlikte olabilir ) , 1 bardak portakal suyu
Ara Öğün: 1 kase yoğurt, 1 muz
Öğlen: Peynirli makarna, salata , yenebiliyorsa etli bir sebze yemeği
İkindi: 2 galeta ,beyaz peynir, 1 elma Akşam 1 porsiyon ızgara balık, 1 ufak boy haşlanmış patates, haşlanmış brokoli
Gece: 1 orta boy portakal ,az yağlı 1 bardak süt

Örnek 2:
Kahvaltı: 1 dilim yağlı ve reçelli (veya ballı ) ekmek, 1 yumurta,1 bardak süt, 1 elma
Ara Öğün: 3 -4 tuzlu bisküi , 2 ince dilim peynir , 1 portakal
Öğlen: 2 -3 köfte, salata , 2 ince dilim ekmek , yoğurt veya ayran
İkindi: 1 bardak meyve suyu veya süt ,bir ince dilim kek Akşam: Çorba, bir porsiyon sebze yemeği (Ispanak , fasülye vb), su
Gece : Bir porsiyon meyve, 1 bardak süt

bu arada ben de öğretmenim, 2. dönem gitmeyeceğiz gibi duruyor Allah nasip ederse...

acıktımmmmmmmmm :84::84: yiyecek bişey bulamıyorum çok kötü oldum of yaaaa çalıştığım için ve ramazan ayı olduğu için de elim kolum bağlı allahımmmmmmmmm

Allah yardımcın olsun canım, hamilesin ye kim ne diyebilir ki, gerçi şimdiden söylenmez ama olsun, kıyı köşe bul bir yerler, bence bir dahakine de çantanda yiyecek bulundur...ben evdeyim gerçi ama benim de canım yemek istemiyor...

penyyyyyyy bu listeyi görünce mahvoldum daha çok acıktım ya

selam güzeL anneLerr nasıLsınnız benim buLantıLarım haLa devam ediyor çok fazLa sürekLi çıkarıyorum ama yediğim hiçbişi çıkmıyo su gibi sanki içimde bi bLender var su haLinde geri çıkarıyorum zaman geçince daha yeni kahvaLtı yapabildim

penny teşş liste ve bilgiler içinnn.nerde yaşıysn nerde öğretmensin.2 dönem başı gibi 8 haftayııı kullanırız değimii

penny teşş liste ve bilgiler içinnn.nerde yaşıysn nerde öğretmensin.2 dönem başı gibi 8 haftayııı kullanırız değimii

Aksaraydayım canım, 2. dönem başı 2 ay izin sonra doğum sonra tekrar 2 ay inş. vee yaz tatili...Allah nasip ederse...Tabii bunları konuşmak için erken, çünkü ilk bebeğim Nisanda doğacaktı yine ne güzel 2. dönem gitmeyeceğiz falan diye sevinirken düştü, sonra Allahım bana geçen sene Eylül ayında bir bebek nasip etti...Öncesi tatile denk geldi, olsun ama, önemli olan bebişlerimiz...o yüzden bunları düşünmüyorum bile şimdilik...

canım doktorun doğru demiş ilk 3 ay bebeğin sinir sistemi ve ana iskelet sistemi geliştiği için bizim yediklerimiz ona yaramıyor bize yarıyor. o şuan bizden gerekli vitaminleri mineralleri alarak gelişimini sürdürüyor ha biz iyi beslenmezsek biz yorgun bitkin düşeriz yani yediklerimiz şuan bizim için o yüzden abartmadan normal yediklerimize dikkat eder gibi yemeliyiz allah kısmet eder de 4. ayımıza girebilirsek de o zaman doktorun önerilerine göre yine abartmadan sağlıklı olanlardan yiyerek bebişimizi büyütmeliyiz içimizde

arkadaslar su kacıncı haftada oldugunuzn asagıda cizelgesi varya o nasıl yapılıyorr

selam herkese ne kadar kalabalıklaşmışız. maşallah bize ve bebişlerimize. rabbim sağlıcakla sıhhatle bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
kan sulandırıcı iğne kullananlardanım bende. kanımda pıhtılaşma sorunu vardı. inşallah herşey sorunsuz devam eder.amin

selam taze anneler bende şubat annesi olucam inşallah takip çizelgesi yapmak isteyen annelerimiz var galiba hediyem olsun size yapabilirsiniz inşallah. :) hepimiz sağ salim kucağımıza alalım inşallah meleklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…