2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Bebeğin doğduğu andan itibaren, 3 yaşına kadar kullanabileceği bir bebek arabası almak en idealidir. Bebeğin hızla büyüdüğü düşünülmeli ve uygun boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir.

Bebeğin rahat bir yolculuk yapabilmesi ve aşırı terlememesi için araba kılıfının terletmeyen pamuklu kumaşlardan yapılmış olması gerekir. Bu kılıflar aynı zamanda çıkarılabilir ve yıkanabilir olmalıdır.

Bebek arabaları yağmura dayanıklı olmalıdır. Su geçirmeyen kumaştan üretilmeli, aynı zamanda da alev almayan ve anti-alerjik olmalıdır.

Günlük hayat koşullarına uymalıdır. Kullanım alanlarına göre hafif olması gerekiyorsa alüminyum şaseli arabalar alınmalıdır.

Ön tekerlekleri 360 derece dönebilmelidir. Ayrıca amortisörlü olması, bozuk yollarda manevra kabiliyetini artırır ve bebeği sarsmaz.

Bir günde ne kadar yürüyüş yapıldığı, otomobil ya da herhangi bir toplu taşıma aracı ile seyahat edileceği, apartman dairesinde ya da müstakil bir evde oturulduğu, yerleşim yerindeki yol şekli, bebek arabası almadan önce dikkate alınmalıdır.

Bebek arabaları sekiz tekerlekli olmalıdır ve frenlerinin iyi çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Ara sıra, tek elle bebek arabası sürülmek zorunda kalındığı düşünülerek ayak frenli el arabaları tercih edilmelidir.

Bebek arabasında tente olmasında fayda vardır.
Bu tente güneş ve rüzgar geçirmeyecek kalınlıkta ve özellikte olmalıdır. Sıcağı içeri veren plastik karışımlı tentelere dikkat edilmelidir. Ayrıca, tenteye takılabilen yağmurluk ve ayak örtüsü bebeği soğuktan korur.

Arabanın kolay açılıp kapanabilirliği pratiklik açısından önemlidir ve bunun için otomatik açılma mekanizmasına sahip olmalıdır. Ayrıca katlandığında tek başına ayakta durabilen arabalar kolaylık sağlamaktadır.
Araba kesinlikle yatma pozisyonuna ayarlanabilir olmalıdır. Sadece kumaş bebeğin sırtını desteklemediğinden, anatomik ve ergonomik omurilik destek mekanizması bulunmalıdır.

Bebeği tutacak emniyet kemerleri sağlam ve bebek tarafından açılmayacak yapıda olmalıdır. Omuzlarından geçen ve bebeğin kalkmasını önleyen kemerler, hareket halindeyken bebeğin öne fırlamasına engel olur.

Bebek arabası yerden yüksek olmalı ve bebeğin ayaklarını koyabileceği yer bulunmalıdır. Ayrıca çok eşya taşınabileceği düşünülerek sepetinin kullanışlı olup olmadığına bakılmalıdır.

Düşük kaliteli olan ve dolayısıyla ucuza satılan arabaların, bebek güvenliği için zararlı olduğu unutulmamalıdır. Kalite Onay Belgelerinin olmasına dikkat edilmelidir.
Satın alınabilecek pusetler arasında bir de çift yönlü pusetler vardır. Arkaya tamamen yatırılabilme özelliğinden ötürü de bebeğinizin ilk aylarında onun içinde yatabileceği tam teşkilatlı bebek arabası şeklini alabilmektedir.

alttan çıtçıtlı atlet giymiştim loo.. bi helaya gidimde bakem gelem. bende merak ettim

yaw o zamn oğlunus olcak kızım sizin yada ne biliim yolla petu fotoğrafını göbek falına bakiimm

töbe töbeee..ben telaşlanmaya başladım hee...zaten rüyamdada bi gün erkek bi gün kız çocuk göryom..tanrımm:44::44::44:

:18: valla hee zaten hani şu şöyleyse oğlunuz bu böyleyse kızınız olur ihtimalleri varya yarı yarıya bende ne kızı tutuyo ne oğlanıı ekisi eşit hemen hemen:18:töbe töbeeeee

off yaaa daraldım...bayram öncesi 3-4 kasıma izin kullanmak istiom ama gelecek yılın izninden avans olarak yani:)) ama söylemeye cesaretim yok..kafamda kura kura eridim burda..puff pufffff

off yaaa daraldım...bayram öncesi 3-4 kasıma izin kullanmak istiom ama gelecek yılın izninden avans olarak yani:)) ama söylemeye cesaretim yok..kafamda kura kura eridim burda..puff pufffff

ay ne zor geliyo dimi insana ya çekiniyo insan
benimde bölüm başkanımıza hamile olduğumu söylemem gerekiyomuş. istanbuldaki merkezde kendisi. telefonla söyleyeceğim
ne stres yaptım 2 gündür. yüzyüze olsak sölerimde telefondada nasıl denirki ya :26: şey ımmm ben şeyim hamileyimmi dicem
acaba hamileyim diye işten çıkarırlarmıki beni:18:

ben de bi cesaret edip rapor almayı istiyorum, sonra da diyorum kar yağınca almaya yüzün olsun şimdi alma... ama çok yoruldum şu aralar ben de

kuyruk kemiğim hala ağrıyo yaaaaaa

yaf benimde orda bi yer ağrıo ama kuyruk kemeiğimmi kalçammı hala çözemedim:))

kızlar dr bugün bana osteocare diye bişi verdi içinde yok yok, ilacı biraz araştırdım kemik bel hatta karın ağrısı gibi magnezyum kalsiyum ya da vitamin eksikliğinden kaynaklı problemlere çözüm oluyormuş. kullananlar ağrılarının geçtiğini yazmış ben de hemen başlıyorum içmeye dr'unuza sorun isterseniz...

bu arada ben bu lahana testini yaptım ve kız çıktı sonuç bakalım dr ne diyecek teeeee 1 ay sonra

isteyenin bi yüzü vermeyenin..
kuzucum alıştıracaksın böyle durumlara.. ben çok yüzsüzümdür valla bu konularda.. sonuçta durum da belli yane.. kendini ne yiyon ki.. kimden izin alıyorsan onun başının etini yeee..

aman ya..bide kafanda kuruon ya ölemi desem bölemi desem die...walla içim şişti, çalışamıom
cnm benim bu iş yerinde 9. ayım; 4. ayım bitio hamilelikte sen düşün yani:)) beni atmadılar..
9. ayımdayım seneye olan 12 iş günü iznimden 5 gününü yazın kullandım zaten, şimdi küsüratta kalan 2 ide kullanmak istiom, nevar yani demiii:)))

yok öyle bişey tatlım.. çatırr çatır haklarımız var alırız icap ederse.. söle gitsin.... de ki size müthiş bi haberim var ama sakın çığlık atmayın.. tebrik için de bi maaş avans yeterli.. abartmaya lüzum yok.. teyze ya da duruma göre amca oluyorsunuzz.. bu kaaar dadlum yaa.. durumun senle ilgisi yokmuş gibi davran.. ben müdürüme öyle dedim önce 1 saat güldü.. dayı olmuştum ama amca olamıyorum diye üzülüyordum dedi.. bi sevindi bi sevindi..

ya yöneticime bi söledim geçen hafta..işte hamilesin gelecek yıl zaten izninden kullandın 1 hafta, bebeğin olunca çok ihtiyacın olur ama istersen tabi yinede söyleriz patrona, sen bi düşün öle karar ver...yani bu ne demek..offff..sanne dimi yani tasası sanamı kaldı, sanki seneye o 2 gün izin beni uzatcak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…