2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ay canım ya çok güzel :))))) Allah sağlıkla huzurla kullanmayı nasip etsin ,çok beğendim...
teşekkür ederiz
çok daha güzelleri sizin olsun inş.

biz 16.haftada giridk herşeyine bakıyorlar gerçekten doktor cinseyetini söylerken

bu al dudağı bu üst dudağı diye söyledi utandım valla

kalp odacıklarını sayılarını

iç organlarını böbrekleri beyin sıvısı ya diyorum adam bunları nasıl

görüyo yorumluyo 4 lü testimizde o zman yapıldı sonmuçlar iyi

20.haftadan sonra kalp için daha ayrıntılı bakılacakmış

birde şeker yüklemesi ve tetanoz yapılacak

başka birşey yok sanırım bu aralar

kızlar poşet çaylar hakkında ne düşünüyorsunuz,meyve çaylarını hiçç sevmem,bi arkadaşta geçen kuşburnu sallama çay hoşuma gitti aldım,şuanda içiyorum.zararı varmıdır acep?
çay & kahve normalde benim için bi hayat ritüeliydi.ee şimdi çok fazla bunları tüketemiyorum bende kendimi verdim meyva çayına en çokta elma çayı mis gibim kokuyoo.. faydalı yararlı hayırlı bişiler yiyeli 2 saatten fazla olmuşsa normal çayda içiyorum arada.. ama kahveyi tamamen bıraktım. özlüyorum bazen sanki burnuma kokusu geliyor... haftada 1 içiyorum onuda aklıma gelirse....

kızlar bebeklerinizin odasını ne zaman yapmayı düşünüyosunuz ?
ben de bebek odası yapmayı düşünmüyorum. büyüyen beşiklerden almayı düşüyorum. okula gidece kadar idare etsin istiyorum. bebek odası değilde genç odası alırım diyorum 6-7 yaşlarında... ozamana kadarda büyüyen beşikler iş görür diyorum. tatilde baktım bende iyi bir büyüyen beşik 1200 den başlıyoo.. bu nedir arkadaş yaw....

bu konuyu daha önce konuşmuştuk sanırım cnm...özetle meyve çayları zararlı onun yerine ıhlamur dimiştik...onuda max. 2 bardak..çay da aynı şekilde max. 2 bardak..beni 3-4 ü bulduryom arada ama olsun:))
valla ıhlamur iç iç sıtkım sıyrıldı.. kesmiyooo artık ıhlamur felann

cd verdi mi?

tatlım kullanırdım tabiki neden kullanmayayım.. el değil ki kardeş onlar.. ama heves ettiğin sıfır olmasını istediğin yada yeğeninkilerden beğenmediğin bi şey varsa da alma gücün de varsa al derim.. içinde kalmasın..
bize babaanne hala amcadan yani eşimin tarafından fayda yok.. daha bizden para yontmaya çalışırlar.. ilk başlarda eşim fark etmiyordu durumu az para yedirmedik yani.. ama artık o da uyandı ya da bebek olunca artık sadece karım ve kızım diyor.. bir yiyeceğinize 5 yiyin diyor..
bi tek annem babam kardeşim kalıyor.. kardeşim öğrenci olmasına rağmen yavrum parasını biriktirmiş yeğenine bi kaç parça şeyler almış.. annem babam (ilk torun tabi) doldurmuş evi resmen..
ama mesela ben kızımın malzemelerini saklarım isteyen olursa da seve seve veririm..

oyy oyy maşallahh...

bende çok merak ediyorum böyle duydukçaaaaaaa yirrmmm ben onuuuuuuuu yirrrrrrrr

Yaa benimde dün doktorum renkli ultrasonla baktı 4 boyutlu dedi, karaciğeri,böbrek, mide hepsini gösterdi bu değilmi detaylı ultrason daha detaylısıda varmı ?

gunaydin kizlar.ya benim sol kalcamda 3 gundur cok fena bir agri var kramp seklinde.mahvediyo beni.yuruyemiyorm bile.sizce hamilelikle ilgisi varmi.kas gevsetici filanda kullanamiyorum ufff...
cnm benimde aynn böleydi, toktora söledim bişi verdi...verdiği şey magnezyum tozuydu sanırım, suya karıştırıp içiorum kesildi artık o ağrılar

cnm ya bu beşiğe kaç aylık olana kadar yatmış...
ben bunları çok beğeniorum ama 3 tane beşikte almak istemiyorum..
bunlarda max 6-7 ay yatar gibi gelyo..sonra yatak odama bi beşik daha..3-4 yaşına gelince bi beşik daha..
ama bunlarda çok güzel...duygularımlamı mantığımlamı hareket etsem hala kararsızım:))

Yaa benimde dün doktorum renkli ultrasonla baktı 4 boyutlu dedi, karaciğeri,böbrek, mide hepsini gösterdi bu değilmi detaylı ultrason daha detaylısıda varmı ?

o galiba ama benim doktorun söylediğine göre kadın doğum doktoru olmak yeterli değilmiş yorumlamak için.. bilmem ne olmak gerekiyormuş latince bişey dedi unuttum gitti.. ama belki senin doktorun olmuştur o şeyden bilemedim ki..

tam bilemedim ama o olmayabilir..
benim dr um baştan buyana hep 4 boyutluda bakıo ama detaylı ultrasonu o yapmıcakmış mesela..
yine aynı hastanede başka bi dr da varmış o detaylı ultrason yapan doppler aleti o yapcakmış, toktorumda yanımızda olcakmış..
yani bu öle normal 2-3-4 boyutlu ultrason aleti değil daha farklı bişi sanırsam????

evt canım istedim ben verebilirmisiniz hatıra kalsın dedim tamam vereyim dedi. ama çok kısa kısa video görüntüleri koymuş.12 tane. çünkü sürekli durdurup ölçüm yaptı. ama ben birleştirdi.3.5 dk lık video oldu

BİRAZ UZUN AMA İLGİLENENLERE...

Doppler Ultrasonograf

Hamilelik

Siz sabit bir yerde dururken bir ambulansın önünüzden siren çalarak geçip gittiğini hayal edin. Ambulans size doğru gelirken ve sizden uzaklaşırken sireninin çıkardığı sesi duymaya çalışın. Ambulans size doğru yaklaşırken ses giderek artacak daha sonra ise giderek azalacaktır. Ses dalgarının ya da sesin ulaştığı kaynağın sabit olmayıp hareket etmesinden kaynaklanan bu durum Doppler etkisi olarak adlandırılır. İlk kez Avusturyalı bir fizikçi ve matematikçi olan Christian Doppler tarafından tanımlanan bu etki ultrasonda da kullanılmaktadır.

Ambulans örneğine geri döndüğümüzde araç size yaklaşırken sirenden çıkan ses dalgalarının yüksekliği ve frekansı artacak, uzaklaşırken de tam tersi olacaktır. Siz bu etki ile ambulansın yaklaştığını ya da uzaklaştığını sadece sirenin sesini dinleyerek anlayabilirsiniz. Eğer sesteki bu değişimlerin hızını ölçebilirseniz ambulansın hızını da tahmin edebilirsiniz. İşte doppler ultrasonografinin mantığı da benzerdir.

Vücut içerisinde herhangi hareketli bir dokuya gönderilen ses dalgalarının yansıma hızları arasındaki fark o cismin proba doğru mu yoksa proba ters yönde mi hareket ettiğinin anlaşılmasını sağlar. Doppler incelemelerinde hedef alınan hareketkli cisimler kırmızı kan hücreleri yani alyuvarlardır.

Damarlar içindeki akım ultrasonografide iki türlü gösterilebilir. Birincisi normal ultrason görüntüsü üzerinde damarların rekli olarak gösterilmesi (renkli doppler), ikincisi ise akımın normal görüntünün dışında bir grafik olarak (spektral doppler) gösterilmesidir . Bu grafikler akım eğrileri olarak adlandırılır ve her damar için farklı özellikler taşır. Renkli doppler modunda proba doğru olan ve probdan uzaklaşan akımlar kırmızı ve mavi renkler ile ekrana yansır. Bu görüntü elde edildikten ve ilgili damar saptandıktan sonra odak bu damar üzerine uygulanmak suretiyle aynı anda spektral doppler incelemesi de yapılarak kan akım hızları ve bu akıma karşı damarda ortaya çıkan direnç ile ilgili matematiksel ölçümler yapılabilir.

Doppler özelliği taşıyan ultrason cihazları geleneksel cihazlara göre son derece pahalı olduğundan her merkezde bulunmazlar ve bu nedenle çoğu zaman doppler incelemeleri gebeliği takip eden doktor dışında başka bir doktor tarafından yapılmaktadır.

Halk arasında renkli ultrason olarak yanlış şekilde tarif edilen, özel eğitim ve deneyim gerektiren detaylı ultrason incelemesi ile doppler incelemesi birbirinden farklı işlemlerdir.

Doppler neden yararlıdır?
Kan oksijen ve besin maddelerini dokulara taşıyıp, atık maddeleri de bu doklardan uzaklaştırarak dokuların canlılığını sürdürmesini sağladığından herhangi bir dokuya olan kan akımlarının ölçülmesi o dokunun yeterli şekilde kanlanıp kanlanmadığının anlaşılması bazı durumlarda önemlidir.

Örneğin yumurtalığının kendi etrafında döndüğü over torsiyonu durumlarında over yeteri kadar kanlanmayacağından gangrene gidebilir ve kaybedilebilir. Böyle bir durumdan şüphelenildiğinde yapılacak doppler incelemesi ile overin yeteri kadar kanlanıp kanlanmadığının saptanması ameliyat kararı verilmesinde kritik önem taşıyabilir.

Öte yandan kanser ortaya çıktığı dokuda neovaskülarizasyon adı verilen yeni damarların oluşmasına neden olur. Yumurtalıklarda bir kitle varlığında bu artmış damarlanmanın doppler ile gösterilmesi patolojinin iyi ya da kötü huylu olduğu yönünde değerli ipuçları verebilir.

Gebelik takipleri açısından bakıldığında ise dopplerin bazı hastalık ve durumlar açısından risklerin saptanmasında önemli rolü vardır. Normalde gebelik ile birlikte rahimi besleyen damarlardaki direnç azalır ve rahime dolayısı ile plasenta ve bebeğe olan kan akımı artar. Bu direncin azalmaması ve kan akımının düşük kalması durumunda doppler akım eğrilerinde çentikleşmeler gözlenir.

Doppler tarama testi olarak adlandırılan inceleme ile hamileliğin 20. haftası civarında uterin arter adı verilen ve rahimi besleyen ana atardamarlar ile göbek kordunu içinde bulunan atardamardaki kan akımlarının ölçülmesi ve buradaki direncin değerlendirilmesi ile ileride ortaya çıkabilecek gebelik zehirlenmesi (preeklempsi), rahim içi gelişme geriliği, plasentanın erken ayrılması (ablasyo plasenta), anne karnında bebek ölümü gibi durumlar açısından artmış risklerin öngörülebileceği iddia edilmektedir.

Buna göre her iki uterin arterin doppler incelemesinde çentikleşme gözlenmesinin patolojik ya da pozitif tarama testi olarak kabul edilmesi ve yakın takip yapılması önerilmektedir.

Ancak konu ile ilgili yapılmış çalışmaları bir arada değerlendiren bir araştırma sonucunda her hastada doppler tarama testinin yapılmasının gerekli olmadığı, sadece yüksek risk altındaki gebelerde uygulanması gerektiği sonucu ortaya konmuştur (Bricker L, Neilson JP. Routine Doppler ultrasound in pregnancy (Cochrane Methodology Review). In: The Cochrane Library, Issue 4, 2003. Chichester, UK: John Wiley & Sons, Ltd.).

Göbek kordonu içinde bulunan atardamardaki kan akım eğileri de bebeğe giden kan miktarının saptanmasına ve özellikle gelişme geriliği olan durumlarda bebeğin içinde bulunduğu sıkıntılı durumun değerlendirilmesinde önemli rol oynar. Gebeliğin son dönemlerinde ileri derecede azalmış bir akım anne karnında bebek ölümlerine neden olabileceğinden doğum kararı verilmesinde kritik öneme sahiptir.

Bunlar dışında renkli doppler incelemesi erken dönemde bebeğin kalp atımlarının görülmesi ve dinlenmesi amacıyla da kullanılır. Yandaki fotoğrafta 9 hafta 6 günlük bir gebelikte bebek kalp atımlarının doppler ile incelenmesi izenmektedir.Başka bir uygulama alanı da bebeğin kalbinden çıkan ana damarların gözlenmesidir. Rutin gebelik ultrasonografisi sırasında bebeğin idrar kesesinin iki yanında damarsal yapıların gözlenmesi de olası bir anomali riskini azaltan bir bulgudur.

Nasıl yapılır?
Doppler ultrasonografi için ayrı bir incelemeye gerek yoktur. Eğer rutin gebelik takipleri sırasında kullanılan ultrason cihazında doppler özelliği varsa doktorunuz herhangi bir dönemde bu moda geçerek kan akımlarını izleyebilir ve ölçebilir. Örneğin 6 haftalık bir gebelikte ilk ultrason yapılırken bebeğin kalp atımları bu şekilde dinlenirken daha ileriki bir dönemde bebeğin idrar kesesi görüldüğünde hemen iki yanındaki damarsal yapılar renkli doppler ile izlenebilir.

Gebeliğin 20. haftası civarında yapılan detaylı ultrasonografi sırasında doktorunuz gerek görür ise rahimi besleyen damarlardaki kan akımlarını ölçebilir.

Daha ileri dönemlerdeki rutin incelemelerde göbek kordunundaki kan akımları ölçülerek bebeğin içinde bulunduğu durum değerlendirilir.

Doppler riskli midir?
Teorik olarak bakıldığında doppler ultrasonografinin bölgesel sıcaklık artışı ve baloncuk oluşturma riski daha yüksektir. Bu nedenle yine teorik olarak bu incelemenin yarattığı risk normal ultrason incelemesine göre biraz daha yüksektir. Ancak hayvan deneylerinde uzun süre doppler uygulanması durumunda dokularda yaklaşık 2.5 °C'lik bir artış olabileceği gösterilmekle birlikte bu düzey bile insanlarda güvenlidir ve gebelikteki doppler incelemeleri bu kadar uzun sürmemektedir. Bugüne kadar insanlar üzerinde yapılan doppler incelemelerine bağlı olumsuz bir etki bildirilmemiştir.

günaydın kızlarr
yarın bizimde 11 de doktor kontrolümüz var
odalar falanda alınmaya başlanmıs beyazlı pembeli gördüm birtane
cok güzelmiş
bende gardolabın sipraşini verdim bide beşiği alcaz
birazdan koyarım resimini

Ya canım, benimde kolumun altında öyle şeyler çıkmıştı. İrilerdi biraz bende alerji falan sandım ama Zonaymış. Ve hamileliklte görülebiliyor.
Ağrıya benzer bir kaşıntıları varsa hemen doktora git canım. Bizi de haberdar et.

Ben kullanırdım şahsen, zaten sizde bir süre kullanacaksınız. Varsa masrafa ne gerek var. Onların yenisine vereceğin parayı bebeğin başka bişeyine harcarsın.
Bende gönlün rahat olsun.

gardolabın orjinal hali 3 kapılı ben bu şekilde 2 kapılı olarak birebir aynısın yaptırıyorum
üst taç ksımı ortalancak siparişini verdik yapılıyor
beşikte ıkeadan alıcaz
bide cibinlik alcaz beşiğe gardolabın tülüyle cibinliğe mavi mavi kelebelekler takıcam falan

çok ciciymiş çook..
şimdi trend galiba beyaz oda takımı.. ayrıntılarla cinsiyete vurgu yapılıyor..
gardolabı nereye yaptırıyorsun tatlım peki..öyle sipariş alan yerler var mı ki???

selam dobişkolarr nasılsınız bakalımmmmm cumanız mübarek dualrımız kabul olsun inşallahhhh

çok çok güzelmiş canım benim inşallahh sağlıcakla içinde büyümeyi nasip eder rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…