2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

selam kıssslar,
ay okudum simdi çay mevzusunu hamıle kalmadan once bı kahvaltıyla içerdim pasta borekle gunde 3 bardagı gecnmezdı yanı..sonra mıde bulantıılarımda kaç ay içemedim...simdi bende 4 bardak ust ustte içiyorum alla alla ne var kı bizi ceken onda acabe

Evet canım haklısın. Anlamaya başladığında daha güzel şeyler alırız değil mi?
Bilemedim işte. İş başta elhamdülillah ikimizde çalışıyoruz bi oda alamıcak mıyız dedim ama sonra da mantılı geldi.
Yani temiz güvenip te alabileceğin birisi var ise.
Bi de markalı hep dedikleri ürünleri, kaliteli.
Zaten 2 sene kullanıcak.

Şimdi o 3 yaşında olan kızımız okula giderken kıyafetlerini kendi seçiyormuş düşünün artık kız anaları halinizi :)

Bende dedim 3 yaşına gelip yatakta yatabilecek hale geldiğinde su yataklı arabalardan alırız diyorum.
Kendi beğenip aldıkları şeylere çok büyük keyifle sahip çıkıyorlarmış çocuklar bilginize :)

Bu arada erkek çocuğunun 2,5 yaşına gelip te konuşamaması normal mi sizce?
Ufaklık ciddi konuşamıyordu ama çok haşarıydı öyle böyle değil. Montunu giydireceğimiz zaman kendi çevresinde 3 tur attı çocuk.
Halıya balıklama falan dalıyor :)

neyse canım geçmiş olsun bişey çıkmasında katlancaz artık bazı şeylere..

cnm ya hele kız çocukları çok bilmiş oluo..benim evim küçük oda yapmayı 4 yaşına kadar düşünmüyorum ama diorum zaten hep 4 yaşına gelince birlikte yaparız..o zmn artık çoktan bilmişlik yapıor olur inş. kuzum...benim bi tanıdığın kızı var daha 2,5 yaşında aynaya bakıp bakıp "off ya çok tatlıyım" "uff ya bu elbisede ba açok yakışıo" diomuş, düşün yani
erkek çocuk daha erken konuşur derler oysaki..cnm benim yegenim 1,5 yaşında telefonda bayağı teyze nasılsın napıon herşeyi anlatıodu...bence çok geç kalmış.
ama bi tandığın oğlu 3 yaşındaydı hayatta anlamıodum "giliggulugili" bişiler diodu
anam bi baktım çok sürekli tv izlio..anası susssun ayak altında dolaşmasın die açıo çizgi filmleri.
çocuk resmen teletapiler gibi konuşyo..
asla televizyon izletmicem yani..
çocuk yetiştirmek sabır işi ya..
hafta sonu arkadaşın kzı vardı işte 2,5 yaşında olan annesi tam 1 saatte yedirdi bezelyeyi, ama oynaya oynaya zorlamadan.
ama ee yeter yapmadı yani, elinde tabak saklanbaç oynuo arada bezelyeyide sıkıştıryodu kızının agzına:))

bencede verecek birini olduktan sonra mantıklı hevese kapılıp alınıyo sonra kullanılmıyoo

ama bizim hem odamız vardı hemde bebeğin eşyaları için dolaba ihtiyacımız vardı o yüzden aldık

sadece şifonyer kurtarmazdı büyüen beşik olduğu içinde epey kullanır yatakta byüyünce 80*180 oluyor

erkek çocukları geç konuşuyor var bi çok arkadaş etrafında

telaşlanıp dr götürüyorlar ama normalmiş benm kardeşimde geç konuştu

herşeyini bağırarak anlatıyorduu:):)

kızlar birşey soracağımm

bebek bakım ürünlerinde hangisini tercih edeceksinizz

bu konuyla ilgili araştırma yapan varmıı?

zeynepcim çok geçmiş olsun canm kötü şeyler yaşamışsın valla bende 2 kızımı ssk hastanesinde yaptım o zamanki şartlar onu gerektiriyodu ama şimdi kesinlikle gitmem diyorum çok kötü muamele ediyolar ya resmen rezillik

selamlar hanımlar herkese iyi haftalarrrr nasılsınız bakalımm ben acayip grip olmuşum yaaaaaaaaaaaa

kızlar birşey soracağımm

Sebamed iyi diyolar ama ben özellikle bir araştırma yapmadım.
Ama ben kendim Dalin kullanmaya başladım. Katkı maddesi açısından.

Dün gelen arkadaşlar Dalin kullanmış. Islak Mendil de unibaby yenidoğan, bez de prima kullanmışlar.
Önerdiler.

Bakalım bi kaç doğum yapan ve yapacak olan arkadaşlarım var onlara da soracağım.
Ama belirli olarak Sebamed ve Dalin.

çatı muayenesi için erken değil mi yaa,benim doktorum 30 hafta civarında yapıcak sanırım,başka bir arkadaşımın da doktoru aynı zamanda 0,30. haftayı geçti,o civarlar yapılıyormuş,erken doğumu tetiklemesin diye.Bir de 3 kere birden muayene olmuşsun canım,kıyamam yaa.Aslında jel kullanmaları gerekir eğer çok canın yandıysa.Doktorum arkadaşıma demiş ki ,eğer doğum esnasında açılma var mı diye bakmaya geldiklerinde çok canın yanarsa lütfen jel sürün diye söyle ".Ama devlet hastanelerinde nerde o özen işte.Benim Ankarada devlette doğum yapan arkadaş da hiç memnun kalmamış,yanlış dikmişler sonra söküp bir daha dikmişler falan ama özelde böyle kötü muamele duymadım hiç.Büyük konuşmayayım ama devlet hastanesinde doğum yapmam ben,ne normal ne de sezaryen.İnsan muamelesi yapmıyorlar bi kere!Hatta bağırdıklarını da duydum bazı ebelerin.Eskiden tokat da atarlarmış da artık yapmıyorlardır heralde.

yaaaaa
bende ilk başlarda doktora gittiğimde özele alttan ultrasın bile yaptırmadım bişey olur bebeğime diye
ama burda böyle bir seçenek hakkım olmadı işte
merakımın sonucunu aldım
daha büyük konuşmayayım Allah mecbur bırakmasın gitmem...

kızlar birşey soracağımm

BENİM HİÇ Bİ FİKRİM YOK YA..ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN Bİ KONU..KLASİK OLCAK NİVEA NASILDIR ACEBA???

yaa annem söylerdi bide ebeler diomuş "kattırırken de böle bağıryomuydunki doğururken bağıryosun felan " diomuş..annem utancımdan bağıramazdım bile demişti...
ablamda doğurmuş saat kaç demiş, ebe "oldu oruç oruç doğurttuk bide saat mi sölücem" demiş
ben işi gücü bırakır kavga ederim yani böle bi muamele görsem..

kızlar birşey soracağımm

canım ben chicconun bakım setini aldım ama bilemedim pişman oldum gibi çünkü hiç çevremde chicconun ürününü kullanan görmedim..
sanırım dalin kullanırım ben de bundan sonra. mis gibi de kokuyo ya oo.. oy oyy..

ayy yine tırdım ben ya doğum felan didiniz bak..:18::18::18:
hafta sonu kasım 2011 anneleri topiğine baktım, her gün biri doğuryo maşallah..
ama yazanlar var 3 cm açılmış, 4 cm açılmış eve geldim, sıcak suya oturdum açılsın felan die yazmışlar ya..
o ne ya , rahim 3-4 cm açılcak dr daha var die eve mi göndercek...o kadar uzunmu oluo o süreç..pıt die doğurulmuomu..
açık rahimle eve gönderilirmi hiç

petuşcumm emin ol evde beklemek hastanede beklemekten daha iyidir ben eltimin ve yengemin doğumuna girdim eltimin iki bebeğindede ben vardım 3 doğumda onlar hep evde beklediler son dakika gittik dr a bizimde aklmızda olsun

ya arkadaşlar banada bi akıl verin lütfen dün eşimle kavga ettik nedeni ben bişeyler alalım diye heveslendikçe adam daha dur ne olacağı belli olsun diyip duruyo bütün hevesimi kırıyo benim ilk bebeğim düştü bunda da 2 defa kanama geçirdim Allaha şükür bişey olmadı bebeğime eşim de kendi kafasınca bunada bişey olur sonra üzülürsün dio bütün gece ağladım çok üzüldüm sonra gel gidip alalım ne istiyosan dedi çıkmadım kendi gitmiş bişey almış hiç bakmadım oda çok üzüldü ama napıyım kırıldı bütün hevesim ne yapmalıyım sizce çok üzülüyorumm (

günaydınlarrrrr herkeseee

kk_bayansuuu naber tatlımmmmm
iyidir tatlım,içimde bir bebek,evimde de yakışıklı bir delikanlı büyütüyorum..başka işim yoqq

gözün aydın tatlım,%90 didiyse doğrudur o....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…