2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

canım bu kan değerlerıyle ılgılı hiçbir fikrim yok ama endişe etme inş hgerşey yolundadır nıorml bı gebelıktır

herkese tekrar merhaba... Herkesin bayramı kutlu olsun. Bayram süresince pek girememiştim sizler naptınız, günleriniz nasıl geçiyor? bende pek belirti yok aslında ama artık yemek yemekten hiç zevk alamıyorum, eğer biraz fazla kaçırırsam gece uyuyamıyorum sabaha kadar bir sağa bir sola dön dön sabah oluyor. Su içmek ise daha zor ...böyle işte bilmiyorum bunlar belirtimi acaba yarın doktor kontrolümüz var kalp atışlarını duyacağız meleğimin inş dua edin kızlar

Merhaba taze anne adayları bayramınız nasıl geçti? Benimki güzeldi.Bu arada benim çok az belirtim var.Gögüsler, gaz ve sık idrara çıkma.Midemde hiçbir şey yok ve her şeyi de yiyiyorum iştahla.Sadece akşamları karnım o kadar şişiyor ki görseniz 6 aylık hamile gibi oluyorum, sanırım gazdan

Pazartesi günü kalp atışını ve bebişi görmeye gidicem, hem endişeliyim hem de meraklıyım

Selam kizlar bugun lekelenme ve bol korku ile acile gittim karincamin kesesini gordum 5+5 dedi doktor ablamiz
Keseyi gormeden cok fazla yazmak istememistim ama artik ben de geldim

kızlar hepiniz kan değerlerinin takibinden bahsetmişsiniz doktorum bana öyle bir şey demedi...yani beta hcg yi hiç ölçtürtmedim kese görünmüştü 5 haftalıkken ve 6+2 de kalp atışlarını duyduk...bu takibi niçin yaptırıyor doktor

Biz de dün ayın 8 ine aldığımız randevunmuzu bekleyemeyeden dr a gittik.Öylesine bir seçim di dr.Ama çok zarif ve samimi bir hanım dr la karşılaştık bebeği kalp atışlarını gördük.Ama işin açıkçası ben bişey anlamadım ultrasondan.Eşimn dr gösterdiğiyle bebeği net görüyormuş.Bu arada bişey öğrendim Hamile beyni denilen bir durum varmış.Gebelik süresince keyif kaçıran bir çok şeyi beyin dikkate almıyormuş.Yüce allahımızın sistemi ne güçlü bebeğe zarar olmasın diye bize böyle bir sistem kurmuş.Gerçekten ben benim keyfimi kaçıracak bir dolu olaya eyvallah deyip geçtim nasıl oldu anlamamışken bu durumu öğrendim:).

İşe yarar mı bilmem< ama hastane hakkında da yorum yapayım.

Acıbademden randevu almıştım.Biz o günü bekleyemeyince Erdem e gittik randevusuz.Nöbetçi dr. Şengül hanımdı.8 hasta beklemeye başladık 1 saat sürdü beklemek.sonra araya 2 sezeryan girince beklemekten sıkılıp atlas a gittik.Ordada Saime Şirin çuhadar hanım vardı .çok alakadardı.Asıl çalışma yeri Tepe tıp merkeziymiş.Ama ben yabancısı oldugum için bu hastaneler hakkında hiç bilgim yok...

değerin iki günde iki kat artmış dış gebelik olsa bu şekilde artmazdı muhtemelen 3-4 gün sonra keseyi görebileceksin karından o zaman için rahat eder

kızlar çok akıntım var sarı renkli ve su gibi oluyor bazen...zaten ben senelerdir ne yaptıysam bu akıntıdan kendimi kurtaramadım.
ayrıca dr iki tane 4 cm kistimin olduğunu ama bunun ilerleyen zamanlarda bebek tarafından baskılanıp kaybolucağını söyledi acaba akıntı bu yüzden mi oluyor...böy le sıkıntısı olan ya da bilgisi olan varsa yazsın lütfen

selam hamişler nasılsınız bakalım bugün yine anneme gidicem ve netten uzak kalıcam

Merhaba kızlar

ben de 2012 Nisan anne adayıyım... benim SAT'ım 15 temmuz dün doktora ilk kontrolümüze gittik doktor 5 hafta 6günlük olduğunu söyledi... ultrason görüntüsünde de doğum tarihi 27.04.2012 yazıyor....

netten bakıyorum da SAT'ın ilk gününden itibaren 40 hafta sonra doğum olduğu söyleniyor... eğer 15 temmuz yani SAT'ı alıcak olursam o zaman doğum 20.04.2012 oluyor....

bu konuda bilgisi olan hamişlerden cevap bekliorum kıslar....

bu 40 haftalık gebelik hangi günden itibaren alınıyor....

slm, hoşgeldin aramıza....bu sanırım dr dan dr a değişiyor:) benim dr um sat a göre hspladığını söyled..sata göre 5 nisan dedi ilk kontrolde beklenen doğum tarihine,2. kontrolde çabuk gelişmiş 2 nisan gibi beklenen doğum tarihi dedi...bunu sata göre hspladığını ama bebeğin gelişimine göre 1 hafta artı eksi değişebileceğini söyledi..sende dr una sor istersen neye göre hspladığını çünkü anladığım kadarıyla dr dan dr a değişiyor bu

selam hamişler nasılsınız bakalım bugün yine anneme gidicem ve netten uzak kalıcam

benim çok şükür bin şükür dün ve bugün hiç bulantım olmadı...sanki yiyemediğim şeyleride yemeye başladım...10. haftamıza girdik biz bugün itibariyle..hani bulantılar 10. haftada azalmaya başlıyor 12. haftadada bitiyor diyorlar ya acaba bittimi diorum, bittiğini düşünmek istiyorum...ama dr um demişti 2-3 gün hiç bulantın yok gibi olur, 2-3 gün çok fena olur...3 ay böle demişti, bu hatırlatmayıda unutamıyorum..

hcg benim bildiğim keseyi görene kadar hamilemisin değilmisin diye yapılıyor...bende hiç yaptırmadım..4+1 de gitmiştim ilk dr a idrar testi yapıp, dr alttan keseye bakalım eğer göremezsem kanda hcg ye bakalım demişti, keseyi görünce kan testine ihtiyaç duymadı..

nasılsınız kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

tamam canım çok teşekkür ederim.... sanırım gebelik haftası da değişebiliyor değilmi.... SAT ilk günü 15 temmuz du... 15 temmuzdan itibaren alınca 7 haftalık olması lazım ama dr. da görünen 6 haftalık..... yan, doktor 22 temmuzdan itibaren almış.... sanırım o bir haftalık sürede bebişim tam gelişme göstermemiş....

canım USG de doğum haftanın 1 hafta geç çıkması senin 1 hafta geç yumurta çatlatmandan kaynaklıdır. yani sen normalde 28 günde bir değil de 34-35 günde bir adet oluyorsan veya hamile kaldığın ay öyle denk gelmiştir eğer hamile kalmasaydın 34-35. günde adet olacaktın. yani SAT ını USG ye giriyor ama bebeğin baş popo mesafesi ya da kese ölçümüne göre çıkan mm e göre de USG cihazı gebelik haftasını veriyor bu herkeste 28 günde bir adet olmadığı için USG cihazının genel bir ölçümüdür burdan ne zaman yumurtadığını ve döllenmenin gerçekleştiğini buluyor doktorlar... yeni SAT ın da USG cihazındaki haftana göre belirleniyor

Son düzenleme:
selam arkadaslar sanirim bende nisan annesi adayiyim sat 25 temmuz internetten 30 nisan yaziyor ama (kilpayi nisan yani) hayirlisi bakalim...
Allah cumlemizinkini saglikla kucagimiza almayi nasip etsin

selam arkadaşlar. yeni anne adayları sizler de hoş geldiniz. bugün kan pıhtılaşması bozukluğum olduğunu öğrendim ve doktorum clexane iğneye başladı. benimle aynı durumda olan nisan anne adayı arkadaşımız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…