bişey soracağım bilgisi olan varmı hatta doktoruma sormayı bile düşünüyorum belki komik gelebilir
mesela bişey yiyince yada bi gül falan koklayınca bi yerinize dokunmayın deniliyor bebeğin vücudunda iz olabilirmiş vs.
gerçekten varmı böyle bişey yoksa batıl inançmı:26:
gizli saklı yapınca öyle oluyormuş derler ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Canım bende ilk kızıma 10 günlük hamile iken burnumdan deviasyon ameliyatı olmuştum..
Hiç haberim yoktu.. Şöyle ki eşimle 2 aydır korunmuyorduk, bebek olmamıştı..
Ayın 31'inde beraber olduk, 10 gün sonra ameliyat oldum, hiçbir belirti de yoktu..
Meğer o gece hamile kalmışım, sonradan öğrendim.. Doktorum o süreç içinde bebeğin rahime daha ulaşmadığını
ve bir zarar görmeyeceğini söylemişti.. Allah'a şükürler olsun ki birşey de olmadı..
Daha vahim bir olay Almanya'da halamın başına gelmişti..
Halam arabasıyla kaza yapmış ve vücudunda kırıklar oluşmuştu..
Yaklaşık bir ay boyunca hastanede kalmıştı.. Röntgenler çekilmiş ve aldığı ilaçlar verilmişti..
Daha sonrasında öğrenilmişti ki halam hamile.. Zaten ilk anda annenin sağlığını düşünüyorlar..
Halam her zaman söyler.. Çocuğumu doğurana kadar ne azap çektim diye..
Allah'a şükür onda da kötü birşey çıkmadı..
Sende fazla meraklanma canım.. Allah yardımcın olsun..
Zaten doktorlar eğer sağlıksız bir bebekse ilk 2 ay içinde düşeceğini söylüyorlar..
Ya da şöyle söyleyeyim.. Genelde düşen bebekler sağlıksız bebeklermiş..
Hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin. İnşallah herşey yolunda gider bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirirsinkızlar Allahıma şükürler olsun ben de hamileyimm!!!! herkese ibret olsun diye hikayemi anlatıcam. çünkü kötü günlerimde ben de birinin böyle bir hikayesini dinlemek isterdim. adet olduğum günden beri hiç bir zaman düzenli adet olmadım.polikistik over teşhisi kondu.21 yaşında klomen (çatlatma iğnesiz)kullandığım ilk ay hamile kaldım..beta hcg ilk 16 idi.sonra yükseldi.. neyse sürekli beta hcg ölçümleri ve keseyi gördükten 2 hafta sonra hüsran..boş gebelik.. kürtajdan 3 ay sonra tekrar tedaviye başladık ama çatlatma iğnesi de yapılmasına rağmen hep kist oldu yumurtam..rahim duvarım inceliyordu klomenin yan etkisi olarak..doktorum 2 klomen den sonra bir dahaki ay adet sonrası rahim filmi çekileceğimi sonra da iğnelere geçeceğimizi söyledi.filmden korktuğum için doktoru değiştirmeye karar verdim.adet olduktan sonra o ay doktora gitmedim.son adet 6 temmuz. 3 ağustosta yani test yaptırdım negatif çıktı.ben de mecbur başka bir doktora randevu aldım 4 gün sonrasına.doktorum rahimde sıvı var ya kist patladı ya gebelik var dedi.ama 4 gün önce test yaptırdım yok siz söktürücü verin dememe rağmen hayır testi görücem dedi.ve sonuç 19..6 ağustos..sonra iki gün aralıklarla beta hcg alındı.44..210..sonra artık ölçmeyeceğiz haftaya gel keseyi görelim dedi.elhamdülillah gördük.4+5 dedi 22 ağustosta..sonra benim için stresli günler başladı..daha önce de keseyi görüp bebeği görememiştim..ama öyle çok bulantım vardı ki anlatamam..ilk gebeliğimde hiç bulantım yoktu o nedenle umut ettim inşallah geç döllenmedir diye..ve bugün gittiğimde doktor bebek inşallah canlıdır diye aldı beni..önce boş bir kese gördüm.yok mu? dedim..iyice yakından baktı.. ve gülerek neden olmasın ? dedi. ve bebeğimi, bebeğimin kalp atışlarını gördüm..10 gün geç döllenme görünüyor yani 24.gün yerleşmiş..ki biz eşimle en son 19.gün beraber olmuştuk..ve ben o günden sonra 1 hafta şehir dışındaydım..tam Rabbimin mucizesi yani..7+2 olmuş Allaha şükür..tabi yarının garantisi yok ama..şükürler olsun mucize bebeğim benimle..21 nisan inşallah doğum tarihimiz..çok uzun oldu kusuruma bakmayın kızlar ama çok mutluyum bunu okuyanlar maaşallah desin olur mu? hepinizi öpüyorum
bişey soracağım bilgisi olan varmı hatta doktoruma sormayı bile düşünüyorum belki komik gelebilir
mesela bişey yiyince yada bi gül falan koklayınca bi yerinize dokunmayın deniliyor bebeğin vücudunda iz olabilirmiş vs.
gerçekten varmı böyle bişey yoksa batıl inançmı:26:
batıl inançtır ya olmaz öyle şey.
Vallahi benim de bayılmışlığım var.Ben de yatarak aldırıyorum kanı. 9+1lik hamileyim bende 20sinde doktora gideceğim o zaman test yapılacakmış . Merak ediyorum büyür o zaman.
kızlar Allahıma şükürler olsun ben de hamileyimm!!!! herkese ibret olsun diye hikayemi anlatıcam. çünkü kötü günlerimde ben de birinin böyle bir hikayesini dinlemek isterdim. adet olduğum günden beri hiç bir zaman düzenli adet olmadım.polikistik over teşhisi kondu.21 yaşında klomen (çatlatma iğnesiz)kullandığım ilk ay hamile kaldım..beta hcg ilk 16 idi.sonra yükseldi.. neyse sürekli beta hcg ölçümleri ve keseyi gördükten 2 hafta sonra hüsran..boş gebelik.. kürtajdan 3 ay sonra tekrar tedaviye başladık ama çatlatma iğnesi de yapılmasına rağmen hep kist oldu yumurtam..rahim duvarım inceliyordu klomenin yan etkisi olarak..doktorum 2 klomen den sonra bir dahaki ay adet sonrası rahim filmi çekileceğimi sonra da iğnelere geçeceğimizi söyledi.filmden korktuğum için doktoru değiştirmeye karar verdim.adet olduktan sonra o ay doktora gitmedim.son adet 6 temmuz. 3 ağustosta yani test yaptırdım negatif çıktı.ben de mecbur başka bir doktora randevu aldım 4 gün sonrasına.doktorum rahimde sıvı var ya kist patladı ya gebelik var dedi.ama 4 gün önce test yaptırdım yok siz söktürücü verin dememe rağmen hayır testi görücem dedi.ve sonuç 19..6 ağustos..sonra iki gün aralıklarla beta hcg alındı.44..210..sonra artık ölçmeyeceğiz haftaya gel keseyi görelim dedi.elhamdülillah gördük.4+5 dedi 22 ağustosta..sonra benim için stresli günler başladı..daha önce de keseyi görüp bebeği görememiştim..ama öyle çok bulantım vardı ki anlatamam..ilk gebeliğimde hiç bulantım yoktu o nedenle umut ettim inşallah geç döllenmedir diye..ve bugün gittiğimde doktor bebek inşallah canlıdır diye aldı beni..önce boş bir kese gördüm.yok mu? dedim..iyice yakından baktı.. ve gülerek neden olmasın ? dedi. ve bebeğimi, bebeğimin kalp atışlarını gördüm..10 gün geç döllenme görünüyor yani 24.gün yerleşmiş..ki biz eşimle en son 19.gün beraber olmuştuk..ve ben o günden sonra 1 hafta şehir dışındaydım..tam Rabbimin mucizesi yani..7+2 olmuş Allaha şükür..tabi yarının garantisi yok ama..şükürler olsun mucize bebeğim benimle..21 nisan inşallah doğum tarihimiz..çok uzun oldu kusuruma bakmayın kızlar ama çok mutluyum bunu okuyanlar maaşallah desin olur mu? hepinizi öpüyorum
azra tebrik ederim seni inşallah mucizemiz devam eder kollarımıza da alırız. bende hikayemi anlatmak istiyorum. 2010 ocakta bebek istediğimize karar verdik ama cok bilmiş lik yapıp once dr a gidip bebek için elverişli olup olmadığımı kontrol ettirmek istedim kendime bir kadın doğumcu buldum, bebek istiyoruz doğal yolla korunduk diye söze başlayınca hiç kaza olmadı mı acaba bi sorun mu var diye yaklaştı konuya hormon tahlilleri istedi. fsh ı yuksek buldu, biran once bebek yapmanız lazım cok gecikmeden dedi. ben acaip strese girdim hemen klomen le tedaviye başladık ama kist oluştu tedavi iptal edildi ben başka bir dr a gittim. salak bir dr a denk geldim bana hemen tup bebek yapılması gerektiğini söyledi takip, aşilama vs. seni oyalar gec kalabilirsin dedi. yaşım 28 olmasın rağmen bana menepoza girebilirsin muamelesi yapıldı. kendimi birden bire tup bebek merkezinde buldum yuksek doz iğnelere rağmen sıfır folikül.. dunyam karardı resmen.. bana tup bebekte bile şansız çok az dediler. sonra başka bir dr a gittim bana sakin olmam gerektiğini söyledi ve klomenle aşilamalara başladık 3 negatif aşilama oldu adam tek çareniz tup bebek dedi hooop tekrar tup bebek merkezi araştırmalar falan. yine yuksek doz iğne az yumurta 1 transfer sonuç kimyasal gebelik. dinlenme sürecinde tavsiye uzerine bir dr gittim lap. ve hist. önerdi hemen kabul ettim. endometrizis teşhisi konuldu temizlendi ama yine fazla zamanın yok ikinci denemeyi yapın diye tavsiye etti. tüp bebek merkezine gittim genetik test için kan verdik 3 hafta sonra çıkacaktı sonucu o arada doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi doktor. içimden bir ses kullanma dedi, ilk defa kalbimin sesini dinledim ve ilacı almadım. veeeee mucize bebeğim o ay oldu, kendiliğinden... idrar testi yaptığım gun genetik testin sonuçları geldi herşey normaldi çok şükür. işte benm hikayem de böle...
hurrem tebrik ederim inşallah bebeğin güm güm lerini de duyarsın, harika bir ses.. doktorum bana bol su içmemi önerdi, ilginç ama dondurma ye bol bol dedi. sanırım mevsim itibarı ile rahatlamak için önerdi. eşim beni bunu yemio şunu yemio diye şikayet edince, canı ne istiyorsa onu yesin zaten zararlı şeylerden tiksinir dedi. keseyi görmeye gittiğimiz doktor ise bi liste vermediği kalmıştı süt yumurta ceviz badem balık mutlaka tuketeceksin demişti.
Canım aktardan aldığın ilaçları kullanırken dikkatli ol..
Bitkisel ilaçların düşük yapma riski çok yüksek..
Yaptığın şeyleri doktoruna danışarak yaparsan hem senin hem de bebeğin açısından daha sağlıklı olur..
Bitkisel çayları içerken de dikkat edin kızlar..
Hamilelikte kullanımını araştırın..
İlaç içiyoruz derken zehir içmeyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?