Canım , teşekkürler cevabın için, hayırlı olsun senin de.. Ben mecburum izine ayrılmaya çünkü yalnızım İzmir'de bırakabileceğim kimse yok. Evim de okula 25 km uzaklıkta :/ ücretsiz izin, doğum sonrası hakkımız olan 8 haftalık izinden sonra başlıyor değil mi? o süreden sonra rapor alırsak da bu ücretsiz izinin süresinden düşüyor sanırım.
Hayırlı olsun canım senin de.. Doğumu nerde düşünüyorsun?
Sevgili serenay seni benim kadar anlayan olamaz herhalde. çünkü aynı şeyleri yaşadım. çok üzüldüm. araştırmadığım sormadığım kimse kalmadı. ama üzüntüme çare olmuyor hiçbirisi. sana şunu söyleyeyim Rabbim her şeyin en iyisini bilir. ben TEMKİNLİ DAVRANDIM ama sonuçta olacak olan oluyor. çünkü hamile olabilirim diye beta hcg yaptırdım önce. inanır mısın negatif çıktı. hamilelikte hiç verilmeyen ama negatif diye doktorun verdiği antibotiği kullandım. ama tam 1 hafta sonra hamile çıktım. 1 hafta önce yok 1 hafta sonra süpriz. YANİ ÜZME KENDİNİ. O DÖNEMDE MUHTEMELEN SENİN DE GÖZÜKMEZDİ. İLK OLDUĞU İÇİN DE KOŞULSUZ GÜVENDİM TESTE VE DOKTORA. kendi doktorum ya hep ya hiç dedi. etkilendiyse düşer, etkilenmezse sorun olmaz dedi. dahiliyeciğe sordum o da aynı şeyi dedi. çoğu nette de benzer yorumlar var. başka bi doktor hiçbişey olmaz diyemem ama bence gebeliği solandırma dedi ki (ben de öyle düşünüyorum). SONUÇTA SEN DE BÖYLE DÜŞÜNÜYORSAN DAHA FAZLA YIPRATMA KENDİNİ. HİÇ BİR ŞEYİ GERİYE ALAMAYIZ. Allahtan başka kimse ne sana ne bana ne de bir başkasına yardımcı olabilir. Rabbim onları korusun. Bir de aynı sen gibi de üstüne üşütüp hasta oldum tam 6 hftalıkken. duanı et, akışına bırak, kendine iyi bak ki bebğin de iyi olsun. İnşallah Allah hepimizi sağlıkla hayırla tamamına erdirir. sevgiler
canım ben diyet falan uygulayamıyorum.çünkü hiçbisey yiyemiyorum.bugün yiyemedigim için agladım agladım beslenemiycek bebegim diye.esim de ne yapıcagını şaşırıyor.zaten yemek pişiremiyorum ona sükür ki kendi kendine yapıyor rahatsız degil bu durumdan.ben birtek çubuk kraker yiyebiliyorum bugün o bile fazla geldi.pazartesi doktora gidicem.
Desteğin için teşekkür ederim canım. Yaklaşık olarak benzer durumlar yaşadık, fakat dün kusma ve bulantı şikayetlerinden dolayı bir başka doktora gittim. Ona röntgen ve ilaç konularını sordum. Doktor da bana anormallikler sadece düşükle sonuçlanmaz dedi. Daha çok 12 hafta gibi belirebilir, ikili testte, üçlü testte de ortaya çıkabilir. Kaç rad radyasyon aldığını öğren dedi. İçtiğim bazı ilaçlar D sınıfı olduğundan onun için de pek iç açıcı şeyler söyleyemedi. Artık 1 hafta sonra Cerrahpaşada GETAM a giderek araştırma yapmamız gerekiyormuş. Sen şu an kaç haftalık hamilesin?
karanfil koysan. çünkü dili uyuşturduğuna göre dişide uyuşturabilir. bebeğe kan gitmesini sağlıyormuş. tüp bebek yaptıranların çiğnemesi gerektiğini duymuştum ve çiğnemiştim. dene istersen. bir yan etkisi olmaz.
Güzel bayanlar Allah inşallah hepinizin gönlüne göre verir ve hayırlısıyla bu ay muradınıza erersiniz...
teşekkürler rüyanaz,evet karanfil yağı kullandım , gerçekten rahatlattı beni..
kızlar ya bu ilaçların hangi kategoride olduğunu nereden öğreniyoruz.ya ben de minoset plus içmiştim.hamile olduğumu bilmeden önce.1 tane içtim ya nolurki??
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ama pek mutlu değilim. Henüz 6 haftalık hamileyim. 3 haftalık hamile olduğum dönemde henüz adet günüm gecikmeden boyun ense röntgeni çekildim. Ve birçok ilaç kullandım. Hamile olabilir miyim diye düşündüm ama pek ihtimal vermedim. Planlı bir gebelik değildi bir bakıma kaza denilebilir. Elbette bir bebeğim olsun isterim ama zaman uygun değildi planlamamıştım ve bunların üzerine röntgen ve ilaç durumu beni çok üzdü. Doktorlar garanti veremiyor ben de bu durumda kendimi suçlayıp durdum. Madem hamile olabilir miyim diye düşünmüştüm, ihtimal de vermeliydim temkinli davranmalıydım. Zaten üzüntüden olsa gerek fena bir gribe yakalandım öksürmekten belim incindi. Berbat stresli günler geçiriyorum. Her ne kadar planlı olmasa da yine dedoğururdum ama bu röntgen ve ilaç durumu beni çok düşündürüyor. Aranızda hiç bu durumları yaşayan oldu mu ya da tanıdıklarınız böyle bir durum yaşadı mı
Merhaba
bende inşallah nisan annesi olucam
6+1 sat 24 temmuz du
ilk öğrendiğimde 4 haftalıktı o zamanlar
cok bulantım oluyordu ama
1 haftadır bulantım falan hiç olmuyor
sadece baş dönmesi var birde akşamları
karın ağrısı cumartesi günüde tekrar doktora gidicem
7 haftalık oluyor o zaman kalp atışlarını duyabilirmiyiz acaba 7 haftalıkken
hayırlı olsun
ben şanslıyım sanırım hiç bulantım yok şükür. bundan sonrada olmaz umarım:26:
bebeğimin 6+3 günlükken kalp atışları ultrasonda gözükmüştü pıt pıt atıyordu ekranda:97: ama doktorum dinletmedi bende sormadım neden dinletmediğini heyecandan unutmuştum.
bildiğim kadarıylada 7. haftadan sonrada kalp atışları duyulmaya başlıyor
teşekkür ederim
muhtemeln duycaz o zaman inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?