2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

merhaba seninle aynı dönemde doğum görünüyor bende öğretmenim izmirde . facebook varsa ordan daha yakın görüşebiliriz.adresimm Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al

Desteğin için teşekkür ederim canım. Yaklaşık olarak benzer durumlar yaşadık, fakat dün kusma ve bulantı şikayetlerinden dolayı bir başka doktora gittim. Ona röntgen ve ilaç konularını sordum. Doktor da bana anormallikler sadece düşükle sonuçlanmaz dedi. Daha çok 12 hafta gibi belirebilir, ikili testte, üçlü testte de ortaya çıkabilir. Kaç rad radyasyon aldığını öğren dedi. İçtiğim bazı ilaçlar D sınıfı olduğundan onun için de pek iç açıcı şeyler söyleyemedi. Artık 1 hafta sonra Cerrahpaşada GETAM a giderek araştırma yapmamız gerekiyormuş. Sen şu an kaç haftalık hamilesin?

Ben de senin gibi hiçbir şey yiyemiyor ve pişiremiyorum canım hiçbir şey istemiyor. Azıcık birşey yesem çıkarıyorum dün doktora gittim bana bir ilaç verdi. En azından kusmayı önlüyor ama çok uyku veren bir ilaç, içtikten sonra bir uyumaya başlıyorum yerimden kalkamıyorum. Bu dönem nasıl geçecek bilemiyorum hiçbir işimi yapamaz oldum. Kendimi çok halsiz güçsüz hissediyorum. Bir de doktorum bana bulantı bilekliğinden söz etti, onu alıp deneyeceğim. Kendine iyi bak canım en kısa zamanda doktoruna danış.

Çok geçmiş olsun, ben de 9 haftayı doldurmak üzeriyim. eylül ortalrında bir sonraki randevum. ben de acaba gidip test yaptırsam mı dedim önce ama vaz geçtim. kendi durumum için söylüyorum: araştırdığım kadarıyla benimle aynı ilacı(C kategorisi) yaklaşık gebeliğin aynı dönemlerinde kullanan bir hamile yaptırmış ama yine de kesinlikle bir şey yok diyemiyorlar. ona doktoru sonlandıralım bile demiş. ama onlar kabul etmeyip yola devam etmişler. sağlıklı bir kız çocukları var şu an. bu da ümit verdi bana. sadece dua ediyorum rabbime korumuş olsun ve hep korusun diye onu(onları). İnşallah iyi haberler alırsınız her zaman.

Son düzenleme:

teşekkürler rüyanaz,evet karanfil yağı kullandım , gerçekten rahatlattı beni..

Güzel bayanlar Allah inşallah hepinizin gönlüne göre verir ve hayırlısıyla bu ay muradınıza erersiniz...

merhabalar ben yeni üye oldum bende nisan annesi olucam inşallah bebeğim 6+3 günlük kalbini dinledik bebeğimizi gördük ama ben çok korkuyorum ona bişey olacak diye daha önce 3 haftalıkken düşük yaptım o yüzden inşallah allah hepimize bebeğimizi kucağımıza almayı nasib eder

mrb kızlar uzun zaman dır yazamıyorum çok yoğundum
yeni katılanlar olmuş aramıza hoşgelmişler sefalar getirmişler:)
kızımı memeden kestim zor bi dönemdi atlattım çok şükür şimdi hamılelğime odaklandım karnımı sevıp duruyorum:))
bu arada kızımda bana yumurta haşlayıp yanağına dokundurursan bebeğin gamzelı olur demişlerdi bende ınanmadım ama yaptım sonu.çta herşey allahtan unuttum yaptığımı kızım gamzerlı doğdu 5 aylık olana kadar bunu hatırlamamıştım:)) bundada denıcem batıl inanç bılıyorum ama denemketen birşey çıkmaz sızede soylıyım dedim:))

iyi akşamlar kızlar ne zamandır giremiyorum bayram dolayısıyla bu arada herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun

kızlar ya bu ilaçların hangi kategoride olduğunu nereden öğreniyoruz.ya ben de minoset plus içmiştim.hamile olduğumu bilmeden önce.1 tane içtim ya nolurki??

kızlar ya bu ilaçların hangi kategoride olduğunu nereden öğreniyoruz.ya ben de minoset plus içmiştim.hamile olduğumu bilmeden önce.1 tane içtim ya nolurki??

Doktorum bana soğuk algınlığından kaynaklı ağrılarım için minoset verdi ve herhangi bir zararının olmadığını söylemişti. Bildiğim kadarıyla parasetamol içerikli ağrı kesiciler gebelikte kullanabiliyor.

selamlarrr

benide aranıza alırmısınız bende nisan annesi olacağım Allahın izniyle inşallah

Son düzenleme:

Canım bende ilk kızıma 10 günlük hamile iken burnumdan deviasyon ameliyatı olmuştum..
Hiç haberim yoktu.. Şöyle ki eşimle 2 aydır korunmuyorduk, bebek olmamıştı..
Ayın 31'inde beraber olduk, 10 gün sonra ameliyat oldum, hiçbir belirti de yoktu..
Meğer o gece hamile kalmışım, sonradan öğrendim.. Doktorum o süreç içinde bebeğin rahime daha ulaşmadığını
ve bir zarar görmeyeceğini söylemişti.. Allah'a şükürler olsun ki birşey de olmadı..

Daha vahim bir olay Almanya'da halamın başına gelmişti..
Halam arabasıyla kaza yapmış ve vücudunda kırıklar oluşmuştu..
Yaklaşık bir ay boyunca hastanede kalmıştı.. Röntgenler çekilmiş ve aldığı ilaçlar verilmişti..
Daha sonrasında öğrenilmişti ki halam hamile.. Zaten ilk anda annenin sağlığını düşünüyorlar..
Halam her zaman söyler.. Çocuğumu doğurana kadar ne azap çektim diye..
Allah'a şükür onda da kötü birşey çıkmadı..

Sende fazla meraklanma canım.. Allah yardımcın olsun..
Zaten doktorlar eğer sağlıksız bir bebekse ilk 2 ay içinde düşeceğini söylüyorlar..
Ya da şöyle söyleyeyim.. Genelde düşen bebekler sağlıksız bebeklermiş..

Merhaba
bende inşallah nisan annesi olucam
6+1 sat 24 temmuz du
ilk öğrendiğimde 4 haftalıktı o zamanlar
cok bulantım oluyordu ama
1 haftadır bulantım falan hiç olmuyor
sadece baş dönmesi var birde akşamları
karın ağrısı cumartesi günüde tekrar doktora gidicem
7 haftalık oluyor o zaman kalp atışlarını duyabilirmiyiz acaba 7 haftalıkken

hayırlı olsun
ben şanslıyım sanırım hiç bulantım yok şükür. bundan sonrada olmaz umarım:26:
bebeğimin 6+3 günlükken kalp atışları ultrasonda gözükmüştü pıt pıt atıyordu ekranda:97: ama doktorum dinletmedi bende sormadım neden dinletmediğini heyecandan unutmuştum.
bildiğim kadarıylada 7. haftadan sonrada kalp atışları duyulmaya başlıyor

Son düzenleme:

teşekkür ederim
muhtemeln duycaz o zaman inşallah

Arkadaşlar Minoset, Minoset Plus ve Parol hamile iken içilebilecek ilaçlardır..
Bunların içinde parasetamol vardır.. Ve bu içerikteki ilaçlar hamile iken kullanılabilir..
Özür dilerim kızlar ama bu ilaçları içtim diye kuruntu yapmanız yersiz..

Bunların hiçbir zararı yok.. İnsanlar hamile iken ne ilaçlar kullanmak zorunda kalıyorlar..
Bunlar onların yanında zemzem suyuyla yıkanmış ilaçlar tabir-i caizse..
Hamileyken bazı antibiyotikler bile kullanılabiliyor.. (B kategorisinde olan antibiyotikler)
Astım hastası bir kadın hamile kaldım diye nefes darlığından ölecek mi? HAYIR...
İlaçlarını almaya doktor kontrolünde devam ediliyor..
Keza tiroid hastaları gene aynı şekilde.. Ve bu demek değil ki bu kadınların çocukları sağlıksız doğuyor..
Ve gene demek istediğim şu değil: Bol bolll ilaç kullanın..

Gereken yerde gereken durumda doktorunuza danışarak ilaç kullanabilirsiniz..

Ama parasetamol içerikli olanları gerektiği takdirde kullanabilirsiniz..

Bu kadar endişe etmenize gerek yok kızlar.. Yatın, uzanın, dinlenin, hayatınızı yaşayın..
Çünkü bebekleriniz doğduktan sonra kendinizi hiç bitmeyen bir maratonun tam ortasında bulacaksınız..
Ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..

kızlar bu sabah bebeğimizin pıt pıtlarını duyduk, harika bir duyguydu darısı duymayanların başına..ultrasona göre 7+4 müş bebiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…