2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlarr bakın ne buldum

LOHUSA ŞERBETİ
Malzeme
½ kg. lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
15 adet karanfil
3-4 kabuk tarçın
15-20 bardak su

Hazırlanışı

• Bir tencereye su, şeker ve lohusa şekeri konulur ve yarım saat kaynatılır.
• Kabuk tarçın ve karanfiller bir tülbente sarılır ve tencerenin içine atılarak 15 dakika daha kaynatmaya devam edilir.
• Hazırlanan şerbet süzülerek arzuya göre sıcak veya soğuk
ikram edilir.

Osmanlı'larda, sarayda lohusa döneminde;
gelen misafirlere sunulan bir şerbettir.

lohusa şerbetlerini ikram ederken kullanılan süslü püslü bardaklar var birde çok güzel ama pahalılar.... istanbulda olan arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kapalıçarşı tarafında biyerde varmış çeşit çeşit bu bardaklarda plastik ve fiyatları çok uygunmuş... bebek mevludunde ikramlık super olur. internet adresi bişisi bi ulaşım iletişim imkanı bilen duyannn....

doğru söylüyorsun cnm o zamanlar baya zorlanıcaz sanırım. ama ben yine şanslıyım. zaten sol tarafa yatmadan uyuyamam hiç. hep yan yatarım.

YAAA bende hep sola dönerek uyurum ve ayağımın birini karnıma çekerek uyurum, hamilelerin uyuma pozisyonuna çok yakın uyumam..ama 2 gündür bacağımın arasına yastık koyarak uyumayı deniyorum alışim yavaş yavalş die, resmen cebelleşiyorum o yastıkla...bide hani sola dönerek uyucam ya allam sanki hiç sola dönerek uyumamışım gibi ömrümde her tarafa dönmek istio cnm sol dışında:))) 2 gündür kendimi alıştırcam die uykusuzum gece boyu dönüp duryom..

kızlarr bakın ne buldum

LOHUSA ŞERBETİ
Malzeme
½ kg. lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
15 adet karanfil
3-4 kabuk tarçın
15-20 bardak su

Hazırlanışı

• Bir tencereye su, şeker ve lohusa şekeri konulur ve yarım saat kaynatılır.
• Kabuk tarçın ve karanfiller bir tülbente sarılır ve tencerenin içine atılarak 15 dakika daha kaynatmaya devam edilir.
• Hazırlanan şerbet süzülerek arzuya göre sıcak veya soğuk
ikram edilir.

Osmanlı'larda, sarayda lohusa döneminde;
gelen misafirlere sunulan bir şerbettir.

lohusa şerbetlerini ikram ederken kullanılan süslü püslü bardaklar var birde çok güzel ama pahalılar.... istanbulda olan arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kapalıçarşı tarafında biyerde varmış çeşit çeşit bu bardaklarda plastik ve fiyatları çok uygunmuş... bebek mevludunde ikramlık super olur. internet adresi bişisi bi ulaşım iletişim imkanı bilen duyannn....

lohusa dönemi ne zmnki? ben hiç bilmom böyle şeyleri..ama güzelmiş..öğrenim aranızda böyle:) o bardakları bilmom ama yolum düşerse kapalıçarşı tarafına bakarım cnm senin için, söylerim

YAAA bende hep sola dönerek uyurum ve ayağımın birini karnıma çekerek uyurum, hamilelerin uyuma pozisyonuna çok yakın uyumam..ama 2 gündür bacağımın arasına yastık koyarak uyumayı deniyorum alışim yavaş yavalş die, resmen cebelleşiyorum o yastıkla...bide hani sola dönerek uyucam ya allam sanki hiç sola dönerek uyumamışım gibi ömrümde her tarafa dönmek istio cnm sol dışında:))) 2 gündür kendimi alıştırcam die uykusuzum gece boyu dönüp duryom..

:40: hep öyle olur zaten. mecbur kalırsan bişeye normalde hep yapsan da yapmak istemezsin zorunlu diye :) insanoğlu işte. şimdilik çok kasma bence kendini. kendi kendine huzursuz olupta uykusuz kalma boşuna. daha erken. karnımız büyüyünce zaten nasıl rahat edersek öyle uyuruz.

yoqqq eyi bööyleee...biz kahvaltımızı yaptık, ara öğünde bademimizi cevizimi yidik, bi yarım saate yimeğimizi yicez..afiyet olsun yefrum

hımmmm erkenci sizi ben geç kalktım birass:17: kayvaltımda geç oldu dolayısıyla bende birazdan yine bişiler atıştırırım :52: sizede afiyet olsun canım bebişime kan can olsun annesi

:40: hep öyle olur zaten. mecbur kalırsan bişeye normalde hep yapsan da yapmak istemezsin zorunlu diye :) insanoğlu işte. şimdilik çok kasma bence kendini. kendi kendine huzursuz olupta uykusuz kalma boşuna. daha erken. karnımız büyüyünce zaten nasıl rahat edersek öyle uyuruz.

yahu ben akşamları 6 aylık gibi olyom zaten...uyurken hava yastığında gibiyim..karnım o derece şişio ya..eşimin eşofmanlarıda çekiom lastiği yumuşak die asteriks gibi olyom ya(2012 hamiş modasına başladım ben evde)..normalde bende göbek hep vardı ama içime çekyodum göbeğimi yani ben kendimi bildim bileli böyleyim, şimdi çekemiom ya bi normal göbek fırlıo bide gaz dolyo bide akşam dahada şişyo..fena:26:

lohusa dönemi ne zmnki? ben hiç bilmom böyle şeyleri..ama güzelmiş..öğrenim aranızda böyle:) o bardakları bilmom ama yolum düşerse kapalıçarşı tarafına bakarım cnm senin için, söylerim

doğumdan sonraki 40 gün lohusalık dönemi diye biliyorum ben canım ...

internette çok güzel lohusa şerbeti takımları var ama cam oldukları için çok pahalı ben ikramlık tek kullanımlık olsun ve cicili bicili olsun istiyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/458448-plastik-lohusa-serbeti-bardagi.html

bugün pek kimse yok niden acaba yimeğemi gittiler :40::40:

evet bugün sakiniz..dün utandım evde bi baktım tam 30 sayfa yazışmışız...bugün herkes çalışma niyetinde heralde, dünki pisliğimizi temizlioz:))
:64:
hımmmm erkenci sizi ben geç kalktım birass:17: kayvaltımda geç oldu dolayısıyla bende birazdan yine bişiler atıştırırım :52: sizede afiyet olsun canım bebişime kan can olsun annesi
saol...ivet cnm..ben hafta sonu bile en geç 9 da uyanyom oysa ne severdim 12 lere 1 lere kadar uyumayı:) kazınyo midem resmen...

evet bugün sakiniz..dün utandım evde bi baktım tam 30 sayfa yazışmışız...bugün herkes çalışma niyetinde heralde, dünki pisliğimizi temizlioz:))
:64:

saol...ivet cnm..ben hafta sonu bile en geç 9 da uyanyom oysa ne severdim 12 lere 1 lere kadar uyumayı:) kazınyo midem resmen...

petuşum yaa benimde yok çok uykum sen yattığıma bakma hele hele geceleri 80 kere wc ye kalkıyorum sabahta 6.30 7de uyanıyorum sonra zorlaya zorlaya biraz uyuyorum heheheh :27::27:

elçin hoşgeldin cnm

bu arada sana sitemim neden listeye eklemedin beni :32::27:

kızlar ben bayılırım şerbete annem harika yapar ev mevlüdümüzde belki 1 litreden fazla içmiştim inşallah bebektede annem yapıcak valla canım istedi şimdi :69::69::69:

kızlar bu arada şerbetin üstüne hafif kavrulmuş çam fısıtğı atarsanız 3-5 tane daha lezzetli oluyor

cnm plastik bardak satan siteler var fakat öyle süslü püslü yok hiç

elçin hoşgeldin cnm

bu arada sana sitemim neden listeye eklemedin beni :32::27:

kızlar ben bayılırım şerbete annem harika yapar ev mevlüdümüzde belki 1 litreden fazla içmiştim inşallah bebektede annem yapıcak valla canım istedi şimdi :69::69::69:

uyanamadın kuzum heralde :66: 3. sıradasınya hehehehehe :52::52:

Back
X