2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım cok gecmiş olsun 100 grlıkta da mı yuksek cıktı sekerin ? diyetle kesinlikle yoluna giriyor şeker hiç tuketme çay iciyorsan sekersiz ic, meyve kesinlikle 1 porsiyon ye tatlı yeme ve gece yatmadan once cubuk tarcını sıcak suya koy biraz demlensin onu ıc dusurur sekerini dengeye sokar ... insuline gerek kalmaz
valla 50gr da yüksek çıkınca 100 gr yaptılar o da yüksek çıktı. benim kilo artışım fazla oldu ama sanırım o da bir etken. kilonuza dikkat edin. şimdi dahiliyeciyle görüşüyorum ayrıyeten, o verdi diyeti. perşembe günü düzgün çıkarsa diyetle götürcez bundan sonraki ayları.
tarçını hiç duymamıştım, acaba bir zararı var mıdır gebelikte?
geçmiş olsun inş.insüline gerek kalmaz bende korkuyom çıkabilir diye bebek normalden 2 hafta büyük diye detaylıdaki dr şeker testi yaptırmamı istedi ne gibi belirtileri var cnm şekerin
valla cancağzım hiçbir belirtisi yoktu bende. şekerli şeyler istiyordu canım onu da erkek bebeğe yoruyordum meğer şeker hastalığının habercisiymiş :( umarım sende çıkmaz. kontrol altına alındığında bebeğe bir zararı olmuyormuş ama benden fetal eko istedi doktorum. kalbine baktılar, 33-34. haftada tekrar gel dedi. şeker yüzünden kalp kasında kalınlaşma olabiliyormuş. inşallah bir sorun olmaz da sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza

canım çok geçmiş olsun
inşallah düzelir bişey kalmaz...

ya ister istemez nicine gülmektan öldüm yaaa
nerden geldi aklına geber otu ?
:1::1:
teşekkür ederim şekerim, uzun yıllardır bu nicki kullanıyorum nnette, nerden aklıma geldiğini bile unutmuşum :)

canım kaç kilo aldın şimdiye kadar kaçla hamile kalmıştın. seninle durmumuz aynı gibi şekeri yaptırmadım ama çıkacak gibi benim oğlumda 9 gün önden gidiyor. ve dr beni dyetisyene yolladı 58 le başladım 66 kiloyum :53:

Heçç sormayayaydın bu soru soruyu keşkem bende 10 kilo aldım :14: doktor diyor ki bide vitamin vermedim sana bu aylarda bide verseydim nasıl olacak acaba diyor :1: yandım valla benim iştahım çok açık ama ya inan bebeği düşündüğümden falan değil yani çok yiyim derdi yok ben önceden de böyle biriydim çok yerdim :14: 62 ile hamile kaldım şuan 72 olmuşum :43::43:

canım kaç kilo aldın şimdiye kadar kaçla hamile kalmıştın. seninle durmumuz aynı gibi şekeri yaptırmadım ama çıkacak gibi benim oğlumda 9 gün önden gidiyor. ve dr beni dyetisyene yolladı 58 le başladım 66 kiloyum :53:

Cnm ben bide işteyim hep masa başı oturuyorum hiç yürümüyorum doktor yarım saat yürü diyor ama nerdeeeeeee:16:

Heçç sormayayaydın bu soru soruyu keşkem bende 10 kilo aldım :14: doktor diyor ki bide vitamin vermedim sana bu aylarda bide verseydim nasıl olacak acaba diyor :1: yandım valla benim iştahım çok açık ama ya inan bebeği düşündüğümden falan değil yani çok yiyim derdi yok ben önceden de böyle biriydim çok yerdim :14: 62 ile hamile kaldım şuan 72 olmuşum :43::43:

Cnm ben bide işteyim hep masa başı oturuyorum hiç yürümüyorum doktor yarım saat yürü diyor ama nerdeeeeeee:16:

benimde işim masa başı. bende eskiden bir oturuşta bir ekmek yiyen biriydim. günde 3 öğün yediğimi düşünürsen günde 3 ekmek. ama kilo almazdım. hamile kalıncada öyle gider sandım. ama olmadı. almaya hızla devam ediyorum 3 haftadır diyetteyim. inşallah sonuna kadar devam edebilirim. her öğün için en fazla 2-3 dilim çavdar ekmeği yiyorum. onund ışındakileri de kalori hesabı yapa yapa. psikolojim bozuldu ama ne yapayım. dr beni her gittiğimde azarlıyor resmen. yürüyüş yapamıyorum zaten eve yorgun gidiyorum. akşam belli bir saatten sonra mutfağı kilitliyorum. düşün yani kendime engel olmak için yaptıklarıma

benimde işim masa başı. bende eskiden bir oturuşta bir ekmek yiyen biriydim. günde 3 öğün yediğimi düşünürsen günde 3 ekmek. ama kilo almazdım. hamile kalıncada öyle gider sandım. ama olmadı. almaya hızla devam ediyorum 3 haftadır diyetteyim. inşallah sonuna kadar devam edebilirim. her öğün için en fazla 2-3 dilim çavdar ekmeği yiyorum. onund ışındakileri de kalori hesabı yapa yapa. psikolojim bozuldu ama ne yapayım. dr beni her gittiğimde azarlıyor resmen. yürüyüş yapamıyorum zaten eve yorgun gidiyorum. akşam belli bir saatten sonra mutfağı kilitliyorum. düşün yani kendime engel olmak için yaptıklarıma

tam tamına 11 kilo aldım şimdiden çok sinir bozucu. fazla kilo alımı da şeker belirtisiymiş :(

tam tamına 11 kilo aldım şimdiden çok sinir bozucu. fazla kilo alımı da şeker belirtisiymiş :(

evet oda doğru. ben zaten hamilelik boyunca 20 kilo almayı bekliyordum. o yüzden çok takmamıştım ama dr um kabul etmiyor. o yüzdenbaşladım 3 haftadır resmen aç dolaşıyorum. midem boş. tabiki sağlıklı şeyler yiyorum ama canımın her çektiğinide yiyemiyorum. bakalım ne kadar dayanabilirm. benim ablalarımdan biri 27 diğer 35 kilo aldı. bende onlara çekeceğim sanırım

ne kadar kasvetli bi gün yaa..
içim daraldı.. evde olmak vardı şimdi..
battaniyeyi de çekip üstüme.. offff..
kocişim de evde zaten.. çalışmıyo bugün..:14:

bunu okuduktan sonra ağlamak istiyorum:43: bende 10 kilo aldım ve bebegımın gelısımı 10 gun onden gıdıyor.seker yuklemesıde ocagın ılk haftası yapılacak.sanırım bendede seker cıkacak ya cok mutsuzum ve dıyet hıc bana gore bır sey degıl.napcam:50:

ya bir şey sorcam size. bizim buralarda (çukurova bölgesi) lohusalar için "kaynar" adı verilen bir içecek yapılır. içinde zencefil, karanfil, havlıcan, tarçın var. bunları kaynatıp, ceviz içiyle ikram ediyorsun. süt yapıyormuş bu içecek. tadı da çok güzel, canım çekti yahu, hamilelikte zararlı mı bu baharatlar. bilen var mı?

bunu okuduktan sonra ağlamak istiyorum:43: bende 10 kilo aldım ve bebegımın gelısımı 10 gun onden gıdıyor.seker yuklemesıde ocagın ılk haftası yapılacak.sanırım bendede seker cıkacak ya cok mutsuzum ve dıyet hıc bana gore bır sey degıl.napcam:50:

o belli olmuyor cnm bende 10 kilo almış biri olarak bugün yaptırdım şeker yüklemesini çok şükür iyi çıktı bende hayatta diyet yapamam doktorumda sağolsun vermedi :16:

o belli olmuyor cnm bende 10 kilo almış biri olarak bugün yaptırdım şeker yüklemesini çok şükür iyi çıktı bende hayatta diyet yapamam doktorumda sağolsun vermedi :16:[/QUOT

ayyy ne güzel, ne mutlu sana.gözün aydın ve darısı başıma.şekerim cıkmasın kendime güzel bir tatlı ziyafeti vericem :1:

o belli olmuyor cnm bende 10 kilo almış biri olarak bugün yaptırdım şeker yüklemesini çok şükür iyi çıktı bende hayatta diyet yapamam doktorumda sağolsun vermedi :16:

maşallah gözün aydın..darısı başımıza. ben de haftaya yaptırıcam yüklemeyi ama bazen canım o kadar çok talı istiyo ki gözüm dönüyo..bi de 10 kilo aldım bakalım noolcak ..hayırlısı

maşallah gözün aydın..darısı başımıza. ben de haftaya yaptırıcam yüklemeyi ama bazen canım o kadar çok talı istiyo ki gözüm dönüyo..bi de 10 kilo aldım bakalım noolcak ..hayırlısı

inş.iyi çıkar bende hamilelikten önce tatlı hastasıydım yemeden duramazdım şimdi hiç ilgi duymuyorum ya senden rica etsem sat tarihini bide kaçıncı haftadasın yazar mısın

inş.iyi çıkar bende hamilelikten önce tatlı hastasıydım yemeden duramazdım şimdi hiç ilgi duymuyorum ya senden rica etsem sat tarihini bide kaçıncı haftadasın yazar mısın

aslında alttaki çizelgede yazıyo cnm 24+1, yanlız sat ım 29 haz, en baştan beri 1 hafta geriden geliyo düzenli olarak ben de o yüzden çizelgemi ve takibimi hep ona göre yapıyorum.. nooldu neden sordun kilo çok geldi ondan mı:5::25:

aslında alttaki çizelgede yazıyo cnm 24+1, yanlız sat ım 29 haz, en baştan beri 1 hafta geriden geliyo düzenli olarak ben de o yüzden çizelgemi ve takibimi hep ona göre yapıyorum.. nooldu neden sordun kilo çok geldi ondan mı:5::25:

yok cnm benim sat 9 temmuz 24 haftamda olmam gerekirken bugün doktor ultrasona göre 26 haftalık dedi ona kafam takıldı niye böle ki

yok cnm benim sat 9 temmuz 24 haftamda olmam gerekirken bugün doktor ultrasona göre 26 haftalık dedi ona kafam takıldı niye böle ki

eğer doktorun bir anormallik göremiyorsa sakın sıkma canını..daha bugün okudum..gebelik.org/25. haftaya bak diyo ki +-10 gün geğişebilirmiş sat a göre artık bu haftalarda yapılan ölçümler bebegin genetik özelliklerine göre değişen bir ortalamaymış..

Back
X