2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Devam sütü de kullanmayı denedinmi?bende öğunlerimizi anlatayım sana canım.gerçi benımbebiş fazla iştahlı gibi geliyor bana bizde şu sekilde:sabah uyanınca 180 ml devam sütü 1saat sonra kahvaltısında beyaz peynir pekmez yarım yumurta sarısı domates salatalık rendesi(organik domates salatalık tukenince vermeyecegım)ve ekmek içi.kahvaltıdan sonra 2 saat uyuyor.kalkınca 150 ml devam sütü yarım saat sonra 1kase corba(ekmekle) 1kaseyogurt 1meyve puresi tekrar 2saat uyku uyanınca 150 ml devam sutu vebizım aksam yemegi saatimiz oluyor ona uygun yemeklerin suyundan yıyor aksam 3 saat uyumuyor bu arada 50 ml gece çayı.enson yatırırken ari mamanın sutlu muzlusu gece boyu 2-3 kez annesütü.gunduz aralarda da anne sutu alıyor.bence herbebeğın istahı farklı oldugundan mıktarlar degısir canım.bol ıstahlı gunler dılıyorum tum bebıslere

maşallah:nazar: okadar yemeği ben bile yemiyorum:1: şaka biyana benim kızda iştahlı değil sabah kahvaltılarını öğürerek yediriyorum 1 yumurta sarısı ve 1 kutu labne peyniri, zeytin koydum tuzlu sever belki diye yok reçel koydum pekmez koydum meyve koydum belki tatlı sever diye yok hele lor peynirini ince süzgeçten geçirmeme rağmen öğürüyor bebe bisküvisinden nefret ediyo kahvaltı için her şeyi denedim sevmedi ben de şimdi kafama göre takılıyorum reklamları açıorum zorla yiyor yarım kase, öğlen sebze yemeği ya da koyu çorba ekmeksiz yarım kase, ikindin 1 kase meyveli yoğurt gece yarım kase muhallebi ya da sade yoğurt günde 3 kere de emiyor ama 5 dakika falan gece 1 de uykudayken 150 cc mama veriyorum, mamayı uyanıkken asla içmiyor şu an 9 kilo

Maşallah canım oğluna, vallahi imrendim hem uykusu hem beslenmesi düzenli Allah nazardan korusun inşallah benimki de öyle olur. Bu arada canım sen ağızdan verilen çocuk felci aşısını yaptırmış mıydın
Canım 3tane bacaktan 1tane agızdan oldu.yani cocukfelcını olduk bız.senın durumunu okudum bugun.peki dr emındegılım demış.ya yapıldıysa agızdan sen sımdı tekraryaptırırsan neolcak oyle.cok sınırlendım ya nebıcım gamsız bırıymış öyle.oyunmu bu ufacık bı bebegın saglıgıyla oynuyor.

Kolay gelsin canım, annelik gerçekten çok büyük fedakarlık, anne olmak zormuş ben de bel ağrılarına kaldım yemiyor o yüzden sık sık emzireyim diye bütün gece ayaktayım

Arkadaşım sana tavsiyem gündüz olabildiğince besle çünkü gündüz yeteri calori almazsa gece çok uyanır tracy nin kitabında yazıyodu, bence hazır gıdaları kullanabilirsin bir süre örneğin biz ek gıdaya 5. ayda geçtik 1 ay boyunca kesinlikle sebze çorbası püresi yemedi, 6. ayda bayrama memlekete gittik orada yemek hazırlamak istemediğim için doldurdum kavanoz mamalarını mesela tavuklu sebzeli püreyi, brokoli patatesi, yeşil fasulye domatesi çok sevdi ben azıcık da sulandırdım, eve dönünce sil baştan yemek hazırlamaya karar verdim mesela kabak haşlanırken içine kıyma bir dilim soğan 1 tatlı kaşığı bulgur çay kaşığının ucuyla salça koydum bizim yemeklere benzedi yedi, her çorbasına mutlaka kıyma atıyorum daha iyi yiyor sen de yemek yapma şeklini bir gözden geçir bi kaç hazır yemek al bakalım hangilerini sevicek ona göre yemek yaparsın benimki bu kadar uğraşın sonunda yarım kase yiyor şükür

maşallah kızlar bebişlere siz kaseleri sayınca içim gitti, benim kızım daha 1 kase bişey yemedi daha :(

maşallah kızlar bebişlere siz kaseleri sayınca içim gitti, benim kızım daha 1 kase bişey yemedi daha :(

üzülme arkadaşım benimki de sadece yoğurdu kase olarak yiyor diğer şeyleri yarım kase bide böyle kabullenmek lazım bizimkiler az yiycek aman az yesinler ama her besinden alsınlar napalım

kıyma için erken değilmi kızlarya bide bademm veren varmı bebeğine meyvesının yada kahvaltısının içine katıpta

kıyma için erken değilmi kızlarya bide bademm veren varmı bebeğine meyvesının yada kahvaltısının içine katıpta

bizim doktorumuz kıymaya başlattı canım 6. ay bitiminde ama biz ek gıdaya 5. ay bitiminde başladık bademi bilmiyorum ama ceviz verenler var bende başlıycam

üzülme arkadaşım benimki de sadece yoğurdu kase olarak yiyor diğer şeyleri yarım kase bide böyle kabullenmek lazım bizimkiler az yiycek aman az yesinler ama her besinden alsınlar napalım

doğru diyosun, ne yapalım, canı sağolsunda az yesin..Ama insanın siniri bozuluyor, ben kaşığı ağzına tutup o itip her tarafa saçtıkça..birde habire ağlıyor yaa, bu akşam babamızda yok sabahtan beri sinirlerim alt üst oldu, niye ağlıyor anlamıyorum, altını açıyorum, karnı tok, ilgileniyorum ama yok :( buda beni kahrediyor ve psikolojimi bozuyor, artık mızmızlığından bıktım ben..

doğru diyosun, ne yapalım, canı sağolsunda az yesin..Ama insanın siniri bozuluyor, ben kaşığı ağzına tutup o itip her tarafa saçtıkça..birde habire ağlıyor yaa, bu akşam babamızda yok sabahtan beri sinirlerim alt üst oldu, niye ağlıyor anlamıyorum, altını açıyorum, karnı tok, ilgileniyorum ama yok :( buda beni kahrediyor ve psikolojimi bozuyor, artık mızmızlığından bıktım ben..

ben tarhana yapıyorum yada sebze çorbaları yalnızken bazen yemıyor bende dedesının yanına ındırıyorumm dedesı yemiş o yıcek bu yıcek derken bı bakıyorum tabak bıtmiş tamam daha anlamaz belkı söyledıklerımızden ama yemediği şeyler olunca bu yöntem çok işe yarıyor

benim de yemek yedirirken bağırdığım çok oldu ağladı bile çoğu kez benimki de ağlaktır, klasik olacak ama diş huysuzluğu olabilir, o uyudukça dinlen arkadaşım sakın ev işi bilmem ne boşver vücut yorgun olunca sinirler daha gergin oluyo, ev dağınıkkende sinir bozucu oluyo ama bi müddet sonra alışıosun benim kzıım uyurken de iş yapamam çünkü parmağım çıtlasa bile uyanıyo

canım ben kitaplardan okuduğum için hiç temizlemiyordum bebeğim sürekli idrar yolu enfeksiyonu oldu çok çektim meğer ondanmış bir doktorumuz söyledi arada suyla yıkanmalıymış ben artık altını yemizlerken silip her yerini banyodada bol su ile yıkıyorum

Her alt değiştirmede de zahmetli olmaz mı yıkama işi?Şimdi bir de kış geldi,soğuk falan alırlar bebişler yaa ne biliyim.. :44:

Kod:

bu arada arkadaşlar benim de bir sorum olacak bebeklerimizin yediği miktarla ilgili ben doktorların ve sizin yazılarınızdan kendime şu hedefi koymuştum sizce çok mu az mı ???
sabah: yarım yumurta sarısı, bir çay kaşığı beyaz peynir, bir çay kaşığı labne, çeyrek meyve püresi(örneğin elma), bir iki çay kaşığı pekmez
Öğle:eskinin minik çaybardağı kadar yemek
Akşam:eskinin minik çaybardağı kadar yoğurt aralarda emzirme
acil tavsiyenizi bekliyorum sevgiler selamlar

Canım benim bebeğimin yediği miktar da aynı..Gerçi son 3 aydır hep 300-200 gr aldık biz,çok zayıf değiliz ama emzirdiğim halde almıyor kilo işte napiim..Seninki kaç kilo belirtmiş miydin,gözden kaçırmış olabilirim de..

Her alt değiştirmede de zahmetli olmaz mı yıkama işi?Şimdi bir de kış geldi,soğuk falan alırlar bebişler yaa ne biliyim.. :44:

Canım benim bebeğimin yediği miktar da aynı..Gerçi son 3 aydır hep 300-200 gr aldık biz,çok zayıf değiliz ama emzirdiğim halde almıyor kilo işte napiim..Seninki kaç kilo belirtmiş miydin,gözden kaçırmış olabilirim de..

ben ıslak pamukla iyice siliyorum canım bir sorun da yaşamadım ama tavsiyem her alt açmada silme, çünkü silerken kızarıyo tahriş olur bu sefer, günde 1- maksimum 2 defa sil iç kısmı, ben 1 kez siliyorum,

ben ıslak pamukla iyice siliyorum canım bir sorun da yaşamadım ama tavsiyem her alt açmada silme, çünkü silerken kızarıyo tahriş olur bu sefer, günde 1- maksimum 2 defa sil iç kısmı, ben 1 kez siliyorum,
selam ben de her kaka yapısında banyoda yıkıyorum cıslıyken sadece sılıyorum

kızlar kızımın ıstahı yerındeydı ta kı 1 hafta oncesıne kaar.ne versem yerdı hatta bazen baska bır tabak daha ama tombul degıl cok hareketlı ama grl gor kı 1 haftadı gece yedırıyoru sabaha kadar 10 saat gecıyo agzını kıtlıyo bunu da yenı ogrendı en fazla puskurturdu.yarım bıle yemıyo artık zaten 5 aydır parmak emıyo bı de alt dudak emmeye basladı kac gundur sınır oluyom yemedıkce
Benim oglumda parmak emiyor ben artik geceleri eldiven takiyorum acligini parmak emerek gecistirmesin diye.. Sende oyle yap istersen. Benim kuzum dis cikarmadan bi kac gun once dudak emiyordu. Bi yerde okumustum dudak emme, kulagiyla oynama dis cikarma belirtisiymis.

ben veriyorum akşamları 2 tane pirinç ununa katıyorum pişirdikten sonra mamayı kızlarya sizleri duyunca benim kızım hiç birşey yemiyo sadece kayvaltıda yarım yumurta 1 tatlı kaşıgı labne birde uyurken küçük çay bardakları kadar pirinç unu en zayıfta benim kızım 6900 6.ay konturolunde:50:zorlamakta istemiyorum çorbayı hiç sevmedi bugün eşime dedim balkabagı alacak belki tatlı gelirde yer :50:

sizin beslenmeniz nasıl canım emziriyormusun benim sütüm iyice azaldı ekbesinde zorla 1 kaç kaşık biberonda tutmadı sizin nasıl
5.ayda bıraktı emmeyı cnm bıberon almadı hıc suyu bıle oguruyo bıberon gordugunde ek besın vermeye calısıyorum bı de aksam muhallebısınını devam sutuyle yapıyorum daha 3 aylıktı memeyle kavga edıyodu 5.ayında da bıraktı zaten

Back
X