canlarım kısaca sürecimden ve belirtilerimden bahsedeyim sizlere.belki biraz kafa karışıklıklarınızı girdermenizde faydam olur.
2010 nisan ayından bu yana bebek için uğraştık.2010 kasın ayında hamile kaldım hiç bir tedavi olmadan.her hangi bir problem yoktu eşimde ve bende.ama maalesef ggebeliğim düşükle sonuçlandı 9.haftada.
2011 mayıs ayında tekrar hamile kaldım tedavisiz.ama maalesef yine düşükle sonuçlandı.şimdi yazarken sözcüklerle ifade etmek çok kolay belki ama çok kötü günler geçirdim.
Bu süreç beni yıprattığı kadar umudumu kaybetmeme de sebep oldu.
Daha sonra düşüklerimin sebeplerini araştırmaya başladım.internetten,topiklerden sağdan soldan.....bu süreç de hırpaladı beni...sonuçta pıhtılaşma probleminden kaynaklı olduğu ortaya çıktı.hamileleikten önce aspirin hamilelikte iğne kullanacağım netleşti.
Ama gelin görün ki korunmamamıza rağmen 5 ay boyunca olmayınca dr a başvurduk.4 ay klomen edavisi gördüm yine olmadı.bu arada stress ve üzüntüüden pko olduğumu söyledi dr um.5.ayda aşılamaya karar verdik.yani toplamda 11 ay uğraştık.öncekileri saymazsan tabii.aşılamaya oldukça umutsuz girdim.hatta dr um espri yaptı aşılama esnasında,bu kadar umutsuzsan kalk masadan dedi.aşılamamın yapıldığı gün eve gelip dinlendim,o akşamı yatarak geçirdim.ertesi gün sabah yani cumartesi günü pikniğe gittik arkadaşlarımızla...yatarak geçirmedim hiç bir günümü ama ağır iş yapmadım.sonra aşılamamın 4.günü evi bir güzel temizledim ama o akşam kasıklarıma sancı girmeye başladı....
O gün bu gündür bütün günlerim umutsuzlukla geçti.göğüslerimde aşılamanın ilk gününden beri hep acı ve dolgunluk vardı.akıntım oldu ara ara süt kıvamında ve renginde.halsizliğim vardı ama okulda çok yorulmama bağlamıştım meğer hamileliktenmiş.
Beta hcg değerim 275 çıktı bügün.14.günümdü.
Allah herkese bu mutluluğu tattırsın.çok üzüldüm,çok ağladım,her ay ayrı bir hüsran yaşadım.göz yaşlarımı eşimden bile sakladım.çok dua ettim allah'a.aşılamaya girmeden önce de duamı okudum.okudum suyu da içtim bol bol gidene kadar.
Hepinizi öpüyorum canlar....yürekten teşekkürler.
canım seni tekrar tebrik etmek istedim Allah tamamına erdirsin inşallah.mesajlaşmıştık seninle dertleşmiştik sen erdin muradına inşallah darısı benim başıma. senin mesajlarının bazılarını okuyabildim çok ümitsizdin sanırım sen bari belirtilerini yazarmısın bana. ilk 1 haftadan sonra neler hissettin canım?
Cnmm bence senin bebisler ikiz bana öyle geliyo:)
nasıl gidiyor canım tüp bebiş çalışmaları hangi ilaçları kullanıyorsun gelişiyor mu yumoşların umarım çok kaliteli bol yumoşların olur. benim de 9. günüm daha 6 gün var kan testime. dua edelim birbirimiz için...
275 çok mu yüksek 14.gn için...ciddi misin? :18::18:
kızlar yarın sabah bende kan testine gidiyorum aslında çok ümidim yoktu ama bu kadar hamile haberini alınca heyecanlanmaya başladım.
kızlar bugün aşılamamın 14. günü bthcg testi 13.95 çıktı ayrıca progesteron da 10.54 çıkmış.doktor değerlerimin çok düşük olduğunu ve 2 gün sonra tekrar test yaptırmamı söledi.bu arada aşılamadan 7 gün sonra çatlatma iğnesi yapmıştım.progesteron niye bakılıyor acaba??şimdi bu sonuca göre ne oluyorum ben :)
Vallah yüksek arkadaşımmm:) Hiç belli olmaz yinede ALlah nasıl istiyorsan gönlüne göre versin. Sen yinede hazırlıklı ol:)
canım benimde 5. günüm iğnelere 150 dol kullanıyorum pazartesiye kadar kullancam bakalım inş. yumoşlar kaliteli olurselam kızlarr..
iki gündür giremedim valla hamişler almış başını gitmiş maaşallah..
çookkk sevindim ilaç gibi geld bu haberelr..
hamişlerimizin sayısı 13 olmuş çok çoooooooooookkk güzel
tüm hamişlerimizi tebrik ediyorum rabbim sağlıcakla kucaklarına almayı da nasip etsin inşallah..
negatif sonuç alan arkadaşlarımız.. zor olduğunu biliyorum rabbim en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah..
bende adet olabildim çok şükür ve dün doktora gittim
muayene etti solda 4AF sağda 7Af varmış ne demek bilmiyorum ama..
ve gonal F verdi 1050 ünite
ilk aşılamam olduğu için bilmiyorum yeterli gelirmi acaba..
bana yeterli olmaz gibi geldi ama..
günde 150lik doz vuruluyorum
pazartesiye kadar kulan pazartesi gel dedi bakalım hayırlısı:))
canlarım kısaca sürecimden ve belirtilerimden bahsedeyim sizlere.belki biraz kafa karışıklıklarınızı girdermenizde faydam olur.
2010 nisan ayından bu yana bebek için uğraştık.2010 kasın ayında hamile kaldım hiç bir tedavi olmadan.her hangi bir problem yoktu eşimde ve bende.ama maalesef ggebeliğim düşükle sonuçlandı 9.haftada.
2011 mayıs ayında tekrar hamile kaldım tedavisiz.ama maalesef yine düşükle sonuçlandı.şimdi yazarken sözcüklerle ifade etmek çok kolay belki ama çok kötü günler geçirdim.
bu süreç beni yıprattığı kadar umudumu kaybetmeme de sebep oldu.
daha sonra düşüklerimin sebeplerini araştırmaya başladım.internetten,topiklerden sağdan soldan.....bu süreç de hırpaladı beni...sonuçta pıhtılaşma probleminden kaynaklı olduğu ortaya çıktı.hamileleikten önce aspirin hamilelikte iğne kullanacağım netleşti.
ama gelin görün ki korunmamamıza rağmen 5 ay boyunca olmayınca dr a başvurduk.4 ay klomen edavisi gördüm yine olmadı.bu arada stress ve üzüntüüden pko olduğumu söyledi dr um.5.ayda aşılamaya karar verdik.yani toplamda 11 ay uğraştık.öncekileri saymazsan tabii.aşılamaya oldukça umutsuz girdim.hatta dr um espri yaptı aşılama esnasında,bu kadar umutsuzsan kalk masadan dedi.aşılamamın yapıldığı gün eve gelip dinlendim,o akşamı yatarak geçirdim.ertesi gün sabah yani cumartesi günü pikniğe gittik arkadaşlarımızla...yatarak geçirmedim hiç bir günümü ama ağır iş yapmadım.sonra aşılamamın 4.günü evi bir güzel temizledim ama o akşam kasıklarıma sancı girmeye başladı....
o gün bu gündür bütün günlerim umutsuzlukla geçti.göğüslerimde aşılamanın ilk gününden beri hep acı ve dolgunluk vardı.akıntım oldu ara ara süt kıvamında ve renginde.halsizliğim vardı ama okulda çok yorulmama bağlamıştım meğer hamileliktenmiş.
beta hcg değerim 275 çıktı bügün.14.günümdü.
Allah herkese bu mutluluğu tattırsın.çok üzüldüm,çok ağladım,her ay ayrı bir hüsran yaşadım.göz yaşlarımı eşimden bile sakladım.çok dua ettim Allah'a.aşılamaya girmeden önce de duamı okudum.okudum suyu da içtim bol bol gidene kadar.
hepinizi öpüyorum canlar....yürekten teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?