Aşılama 2012 nisandada aşılamaya devam diyen bizim kızlar buraya...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
takmamaya çalışıyorum elimden geldiğince.bu kez drun söylediği tarihe kadar test falan yapmayacağım.o iğrenç tek çizgiyi görmekten öyle nefret ettim ki anlatamam.sağol canım cevabın için.

rica ederim inşallah pozitif sonucunu okuruz.evet o tek çizgiyi görmekten bende nefret ediyorum ama benim aşılamadan sonra bi 10 gün sınırım var nedense.aşılamadan sonraki hep 10. gün koyu kahve lekelenme 2 gün süreyle olduğu için ben mecbur test yapıyordum düşük olabilirmi diye ve hep o tek çizgi ve 2 gün sonra şiddetli kasık ağrısıyla kırmızılar.aslında reglim ağrılı olmaz ama aşılamayla bunlarıda yaşadım.

Merhaba, benim aşılamamın 9. günü. İlk aşılamamdı. Klomen ve ovitrelle ile oldu aşılamam. Şu an ciddi kasık ağrım var. Yatıyorum. Çünkü bugun kendimi kaptırıp baya iş yaptım.
Sanırım dinlenmek sandıgımdan daha fazla önemli. Aşılama , ilişkiyle aynı şey, neden yatayım ki demiştim. Ama hormonla da büyütülen yumurtaları unutmuşum heralde. Eşimden başka kimse aşılama yaptırdıgımızı bilmediğinden, kimseyi yardıma da çağırmadım

Gebeliği denememin 9. ayı. Son bir ay bana hayata dair çok şey öğretti. O kadar sabırsız biriyim ki normalde. Örneğin aklıma birşey mi geldi gecenin bir yarısı, tüm arkadaşlarıma mesaj atar sorarım şu sanatçının ismi neydi diye, saate bakmaksızın. Ya da kızdıysam birine, 5 dakikada sormam lazım hesabını. Canım birşey istediyse, eve yakın market yoksa ordan burdan da olsa bulup alırım gebelik falan yok, aşerme de değil yani:) . Akşam yayınlanacak filmi, dayanamayıp gündüzden internette izlerim. Alışveriş merkezinde bir şey mi merak ettim, eve gelmeyi beklemeden, yolda internet kafeye girerim Her işi bir şekilde aklıma düştüğü an en kısa sürede yapmayı, sabırsızlığı huy edinmiştim. Gebeliği de karar verdiğim ay kalacağımı düşündüm. Olmadı , 9 aydır her ay önce idrar, sonra kan testi yapıyorum, hep negatif. Hayatın o kadar da elimde olmadıgını, herşeyin matematiksel olmadığını yeni anlıyorum. Sabretmeyi, beklemeyi, gidişatına bırakmayı. Belki bebek gelmeden geçmem gereken bir eğitim süreci bu, bilemiyorum..

Bunun dışında, çok kurcalamamak lazım bu bebek olaylarında onu ogrendım. Çevremde birçok kişi aşılama vs vs bu kadar durumla ilgilenmeyi bıraktıktan sonra hamile kaldı.Çünkü biz doğanın gidişine aykırı birşekilde günlük yumurtlamamızı, hormonlarımızı vs vs hesaplıyoruz. Halbuki annem hiç bunları bilmeden kaç çocuk doğurmuş. Tek bildikleri adetliyken ilişki olmaz. En iyisi de bu değil mi.

Doktorlara gelince: Bazı ev hanımı yemege tuzu sonradan koyar, bazısı hiç koymiaz, kimi salçayı kimi soğanı, kimi eti kavurur önce. Doktorların da uygulamaları farklı. Birbiriyle arkadaş iki kadındogumcuya da farklı zamanlarda tedavi oldum. (bbiri izinliydi bir ara)Bazı konularda farklı fikilreri vardı. ,sonucta o ay hangisine tedavi olduysam onun tedavisini baştan sona uyguladım. Bu arada, ölen dedesinin maaşını 1 ay daha almak için dedesini ölmedi göstermesini istediği için Murat Geceken tarafından öldürülen doktor bizim doktorun arkadaşıymış, çok iyi biriymiş. Bu konuya da çok üzüldüm 4-5 gündür, helak oldum 6 aylık gebe eşi için ağlamaktan...Allah hepimize hayırlı evlatlar versin...

Eşim gebelik testi alaya gitti bu kadar ağrım olunca. Eczane erken kapamış bugun. Sabretmeyi öğrenmek için sırf, başka yere göndermedim eşimi. İnşallah Salı günü kan vererek öğreneceğim sonucumu. Hepimiz için hayırlısı

canım hoşgeldin aramıza, sen yazmışsın bende kendimi buldum bu yazıda. bende sen gibiydim işim ve ideallerim çok önemliydi. Nede olsa ailemizde erken menopoz diye birşeyde yok adetlerimde düzenliydi .Hep ilk ay hamile kalırım derdim kendime .
İlk denememiz olmadı sonra 2-3-4-5 derken doktora gittim. Önce sebebsiz dediler, 4 sene keybettim şimdide erken rezev tükenmesi dediler. Anlayacagın hayatta bana sabretmeyi ögretti. Şimdide tüp bebek için sabrediyorum.Umuyorumki Yüce rabbim beni daha fazla sınava tabi tutmasın .

Allah sonumuzu hayır etsin.ben de bu klomen ve çatlama iğnesiyle yaşadım senin yaşadıklarını 4 aydır.bu 5.ayımız ilk aşılamam yapıldı.hiç bilmezdim önce lekelenme sonra adet i falan.benim daha önce 2 düşüğüm var.erken düşük olsa bile en az 2 gün adet gecekmesi yapıyor canım.Allah yaşatmasın.Güzel haberlerimizi bizler de vereceğiz elbet.

kızlar dün ilk aşılamam yapıldı.aşılama esnasında dr diğer taraftan da karından ultrasonla baktırdı.spermi enjekte edeceği yeri belirledi.sizin dr larınız da yaptı mı böyle bir uygulama?

kızlar dün ilk aşılamam yapıldı.aşılama esnasında dr diğer taraftan da karından ultrasonla baktırdı.spermi enjekte edeceği yeri belirledi.sizin dr larınız da yaptı mı böyle bir uygulama?

cnm dün benim de aşılamam vardı ama yapmadı ilk aşılamamdada bakmamışlardı. bu aşılamamda bir su ile yıkayıp içeri bezle temizledi o garip geldi bana.

aslında çok haklısın biz beklemeyi bilmiyoruz galiba hemen herşey olsun istiyoruz 4,5 yıldır evliyim ilk başta çocuk istemedik erken şu bu gerekçelerle bana neden bekliyosunuz ilerde istersiniz çocuğunuz olmaz yada zor olur dediler ben de çok rahat bir tavırla neden olmasınki derdim hiç sallmazdım kimseyi kızardım o kelimeyi konuşanlara...ve derken biz çocuk istemeye başladık 3 yılı devirdik 4.yıla geçince olsun istedik tabiki kendim korunduğumdan dolayı 1 yıl öle bekleyin dedi doktor o dönemi geçirdik baktık hala tık yok başladık araştırmaya yumurta takibine ve en son doktorum normal puregon iğneyle takibimi yaptı sonra çatlatma ve normla ilişkiyle deneme yaptık herşey yolundaydı rahim kalınlaşmaya başladı doktorum oldu bu iş diyodu yumurtalarla falan sorunum yoktu benim güzel bir haber beklerken birden kanamam başladı kan testine gittim sonuç 1 di.hastaneden gelirken sesim çıkmadı eşimle konuşamadım bile herşey yolundaydı diye diye içimden eve girdim ve sabaha kadar ağlaya ağlaya helak oldum susamadım içim okadar dolmuştuki benim anne olmaya hakkım yokmu diye diye ağladım.sonra eşimle karar veridk kafamızdan sileceğiz olursa olur dedik beklmeye aldık.eşimle birbirimizi çok seviyoruz hatta eşime dedimki ben sana çocuk veremiyorum ayrılalım bile dedim oda kızdı bir daha duymayacağım biz böylemi söz verdik birbirimize dedi...bir arkadaşın 15 yıldır çocuğu olmuyomuş bizim doktora gelin dedi gittik ve hemen o ay laparoskopi oldum hikayemizi anlattık oda boşuna zman harcamızsınız dedi üzüldü ve benim sorunum kanalda genişlemeden dolayıymış ama ne bilecektik doktorlara güveniyoruz.senin bişeyin yok stres diyen doktorlar aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor...iyikide bu doktora gitmişim diyorum...rabbim istedi ve doktorumunda vesiyelesiyle rabbim bizede nasip etti inşallah kucağımızada almak nasip olur.biz şimdi okadar dua ediyoruz ki eşimle ,isteyen herkesin çocuğu olsun rabbim diye...

Son düzenleme:
cnm dün benim de aşılamam vardı ama yapmadı ilk aşılamamdada bakmamışlardı. bu aşılamamda bir su ile yıkayıp içeri bezle temizledi o garip geldi bana.

bezle rahim temizliyorlar .yani bez dediğimiz spanç la.rahim filmi çekildiğimde de temizlemişti dr um.rahim içinde herhangi bir yere spermleri bırakmak istemiyor dr um.kanalların ağzına bırakıyor.kime sorduysam ultrasonla bakmamış dr ları.

arkadaşlar bende ayın 13 de aşılama yaptırdım o günden bu yana hep karnım ağrıdı doktorum önemli değildir dedi ama insan merak ediyo hele bu durumdayken çok farklı bende hissedilir hiç bir belirti yok ilk aşılamam

sendede pıhtılaşma vardı iğne verdi mi doktorun ben sormayı unuttum sadece coraspin kullanıyorum.

arkadaşlar bende ayın 13 de aşılama yaptırdım o günden bu yana hep karnım ağrıdı doktorum önemli değildir dedi ama insan merak ediyo hele bu durumdayken çok farklı bende hissedilir hiç bir belirti yok ilk aşılamam[/QUOTE]

aynı gün aşılama olmuşuz, bugün9. gün ve bu gün çok karnım ağrıdı, ağlama krizine girdim ancak sakinleştim, daha önce dışgebelik geçirmiştim, çok korkuyorum, karın ağrısı normalmiii yardımmmmmm

iyi geceler canlar..
bir günü daha devirdik.. çarşambaya ne kaldı ki şurda

arkadaşlar merhaba bişey sormak istiyorumda bugün adetimin 14.günü ve sabah kasıklarım ağrıyordu biraz lekelenme olmuş ayrıca yumurta akı gibi akıntım var daha aşılama olmadım yumurtam kendiliğinden çatlamış olabilirmi kızlar

olabilir akıntı neysede kanama bazen yumurtlama esnasında oluyor folikülmetride duurm neydi kaçıncı günü gdeeksin aşılamaya gnlde 12-13 gün tamam oluyor yumurtaların boyutu...

Kızlar mrb sanırım bugun herkeısn ısı var kımsecıkalr yok..
Bır gun daha bıttı belkı ı sona yaklaşmaya belkı kotu sonla yüzleşmeye bırgun daha ayklaştık hayırlısı olsunn dıyerekten hepınıze i gecelerrr tatlı ruyalar dılıyroum hoscakalınnn byssss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…