2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

üşütmüşümdr yaa:18: ziraa bu önümüzdeki 2 gün hiiiç doğurasım yok

Haklısn canım sağlığı gayet iyi.evet son haftalarda anne kilo verebiliyormuş belki ondandır.Neyse almayayım da vermek sorun değil.
Geçenlerde buraya yazmıştım ama cvp veren olmamıştı bazen oğluşum aşağıya baskı yaptığında elektrik çarpmış gibi titriyor kukum demiştim.Bakın bu haftaki gebelik yazısında ne yazmış
"Bacaklarınızdan başlayıp vajina içine doğru ilerleyen titreşimler hissedebilirsiniz. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalına yerleşirken sinirlere baskı yapmasıdır. Ayrıca bebeğin doğum kanalına yerleşmesi (inmesi) nedeniyle bedeninizin ağırlık merkezi değiştiğinden denge kurmakta zorluklar yaşayabilirsiniz." demekki doğru tarif etmişim.

merhaba kızlar
malesef çok istememe rağmen geçmişi okuyamayacağım..malum bebek her an uyanabilir..kahvaltı yaparken bir yandan bi göz atayım dedim..çok özledim burada sizlerle muhabbet etmeyi ama malesef bu aralar yapmam pek mumkun olmuyo..malum bebeğin odasına laptopu girdirmiyorum..telefon dahi sokmamaya çalışıyorum.ben de bebek odasından pek çıkmadığım için giremiyorum nete.. doğum listesine baktım maşaallah artmış doğumlar..bu arada haberiniz oldu mu bilmiyorum dün ekim.29 arkadaşımız sezeryanla bebeğini kucağına aldı.. oğluşu ve kendisi çok iyiyimiş..bebiş 4 kilonun üstündeymiş maşaallah..doğum listesine eklersiniz..

canım bunun konusunu ben de çok yaptım yürürken birden elektrik çarpmış gibi olup durmak zorunda kalıyordum hatta bi kaç kere öyle ani oldu ki düştüm allahtan evdeydim eşim bir yere göndermez oldu oyüzden tek başıma bu 1 hafta falan devam etti ve geçti şuan çok iyiyim ama dün doktordan öğrendim ki bebeğim kanala girmiş demek ki bunun acısını yaşıyormuşum:26: bilmediğim için anlam veremiyordum ben

canım emin ol asıl biz sana özeniyoruz meleğinin tadını çıkar nasılsa hepimiz doğum yapıp bebeklerimize alıştıktan sonra hızlı bir geri dönüş yapıcaz gazı var uyumuyor emmiyor şunu nasıl yapsak bunu nasıl yapsak ilk aşılar falan diye. o sohbetlerimizin de ayrı bir güzelliği olacak canım.
ekim arkadaşımızın doğum yapacağından haberimiz var canım ama iyi oldukları haberini alamamıştık haber verdiğin için çok sağol eklicem hemen listeye

kızlar bir kaç saat sonra görüşmek üzere dışarı çıkayım biraz hava çok güzel hem dolaşmış olurum hem düdüklü tencere bakıcam patlattım benimkini de bebek geldikten sonra zor olur dedim düdüklü olmadan. rahat oluyor alayım çıksın aradan öpüyorum hepinizi

Kizlar sizde duydunuz mu bilmiorum ama..eger DOGUMUN YAKLASTİYSA gogus altindan itibaren kursak boslugumuz 4karis olurmus...ben burdaki herkesten duydum...bi olcun isterseniz...eger 4karisiniz dese daha var demekmis

4 karış değil canım o 4 parmak benim ebe arkadaşım var oda öle bakıomuş hastalarına doğru olduğunu sölüo göğüs altından 4 parmak aşağıda olması lazımmış karnımızın benim 3 haftadır 3,5 parmak aşağıda azcık kalmış dedi senin dedi ama hala bekliorum bakalım

bende serdim daha doğrusu serdi annem ve bayağı zor oluo ben yapamazdım zaten karnımla eğilemem gerdiremem çarşafı felan sende uğraşma biri yardım etsin bence kendi odamıza da bambu beşşik aldım onu kendim serdim küçük olduğu için kolay olduu

arkadaşlar yaa kafam çok karışıkk... zaten son günlerim stresim arttı, bir de bütün akrabalarımdan karar verdiğim doğum şekli konusunda baskı görüyorum.. gebe kalmadan önce bile sezareyn ile doğuracağım diyordum , hala da öyle..Tüm risklere , doğum ile ilgili birçok duruma hakim sayılırım..Sağlıkçıyım ve hem sezaryan hem normal doğum da bizzat bulundum..Yenidoğanla ilgili birimde de çalıştım..Neler yaşanır birçok şeye şahit oldum..Ancak doğum anı çok çok güzel bir an normal doğuranlara ve doğurmak isteyenlere imreniyorum ve saygı duyuyorum gerçekten, ama ben yapamam gibi geldi hep yıllarca..Hala da öyle hissediyorum ve bir çok kadın doğumcu arkadaşım, hemşire vs sağlıkçı arkadaşım sezaryen ile doğum yaptılar..Ben de böyle düşünüyorum , çünkü insanın önce kafasında halletmesi lazım bu durumu..En başından beri yapamam diye düşünürken ailem ve akrabalarımınn baskısı ile normal doğuma karar verirsem travma yaşamaktan korkuyorum..Ancak sezaryen konusunda da endişelenmeye başladım çünkü manevi açıdan etkiliyor akrabalarım..Hep olumsuz rüyalarda beni gördüklerini, kesinlikle normal doğurmamı, bıçak altına yatmamamı, bile bile ameliyat olmamamı söylüyolar..Ben rüyalardan ve batıl şeylerden etkilenen biriyim..Bu durum beni çok üzüyo (( Geceleri uyuyamıyorumm ((

günaydın bütün anneler ben temizliği 10 gün önce yaptırdım ama şimdi pişman gibiyim ya sürekli ev toplu dursun derdindeyim 10 günde az da olsa batıo geri toz al sil süpür vc banyo derken nie erken yaptırdım diyorum zaten camlar silindi ertesi gün yağmurda yağdı doğumdan sonra kaynanam, annem felan gelicek kalıcaklar ev temiz toplu olsun istiorum oğlumda temiz eve gelsin die uğraşıorum ama zorlana zorlana yapıyorum

bende şu anda seremem canım karnımdan beşiğe eğilemem annemi bekleyecem artık o sersin...

allah iyiliğini versin kız güldürdn benı yaatencereyı patlattın demek evet haklısın düdüklü tencere büyük rahatlık valaa

bende çıkıyorum kızlar dokora gidicez dua edin inşallah beslenmesi durmamıştır bebişimin bir hafta evvel 2500 gr dı haftam baya ilerledi 3000 olsa bari

güzel yanlız değilmişim demek ki o zaman yazdığımda saçmalamaya başladım sanırım diye düşünmüştüm.Canım benim hala oluyor bu çarpılma hissi hala tam kanala girmediği için sanırım.Senin bebiş girmiş ya kanala o his veyahut ağrı hala oluyor mu merak ettim.Yani kanala girdikten sonra geçiyor mu?

haklısın..eminim o donuşun olacağından..ben aynı sorunları şuan yaşıyorum..gazı çıkarmak çok zor uyuması zor.. dün gece ilk kez gaz sancısından hastaneye koşturduk..bir saat gazını çıkarmayla uğraştık..5 saat uyutamadık.. ay hemen doğurunda şikayeterimizi paylaşalım yahu.. tabi girmeye de vakit bulabilirsek..ben bebeği uyutup kaçak giriyorum..bugun kayınvalidemler gelicek bir haftalığına ..onların yanında hiç giremem.. o zamana kadar doğurun da sonrası muhabbetlere başlarız bebişlerimizle ilgili:)))) bu arada canım benim bebişin kilosu 2990 olucak ismi de neşe nesibe..aslında ismini son anda nurevşan koymaya karar vermiş gibiyiz ama şimdilik neşe nesibe.. boyu da 50 cm.. listede bazı bilgiler eksik te..düzeltirsen sevinirim...

selam Millet

bizde Dr.dan geldik hersey normaldi cok sükür

bebek henüz kanala girmemis basi birazcik büyükmüs ins. normal dogum olur yaaa ben sezeryan istemiyorummm

Sorduk dr. Dr o belli olmaz dedi dogum aninda degisebilir dedi bakalim hayirlisi allahtan simdilik

25 ocak gözüküyor ama bellide olmaz dedi dr.

Milletin rüyalarını boşver, o çocuk senin çocuğun, nasıl doğum istiyorsan ne şekilde mutlu olacaksan o şekilde doğum yap. Kimsenin safsatasına prim verme, bak son günlerin. He de geç, bildiğini oku. Senin içini rahatlatacak olan doğum şekli belli ki sezaryen. Doktorunla konuş, sezaryen tarihini belirle, etrafındakilerde susup otursunn, bu kadar basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…