- Konu Sahibi antidepresif
-
- #23.521
evet tatlım o kadar mutlu oluyorum ki oğlumla ilgiili ne varsa ilgilenmek beni acayip mutlu ediyor. Hayatımın merkezi haline geldi üstelik daha doğmadan
hep bir gün arkandayım takipteyim canım:)
yalnız ben 3 haftada bir gidiyorum doktoruma, ilginç gelmişti bana da en az 2 haftada bir çağırır diyordum ama 3 haftada bir randevu veriyor bana...tuhaf derecede rahat bir doktorum var...
aman canım dikkat et yediğin bişey dokundu yada üşüttün ... sancın falan var mı peki?? doğum belirtilerinden biri bulantı kusma biliyorsun. vücudunu dinle sakin ol sıcak su torbası koy ayaklarına sıcak bişeyler iç bak bakalım geçecek mi... çok geçmiş olsunn
yalnız ben 3 haftada bir gidiyorum doktoruma, ilginç gelmişti bana da en az 2 haftada bir çağırır diyordum ama 3 haftada bir randevu veriyor bana...tuhaf derecede rahat bir doktorum var...
benimki de en son 3 hafta demişti şaşırmıştım.birde benimki aniden şişmemden filan korkuyor anlamadı bu iş ???
canım doktorun bilgili olsun işini iyi yapsın seninle ilgilensin en önemlisi bunlar aslında ama bu dönemler biraz hassas oluyoruz ve güleryüz rahatlık bekliyoruz kendimizi rahatlatmak için haklısın ama doktorlar da okadar yoğun ve stresli bir iş yapıyorlarki bir anları bir anlarını tutmuyor bazen.
bebeğinin kilosu iyi bence canım ben 3 kilo olsun yeter diyordum dün gittiğimde 3 kilo olmuş dedi doktorum rahatım artık ne kadar isterse okadar kilo alsın bundan sonra çok kilolu olması da iyi değil ki doğumda zorlanıcaz bu sefer sağlığı yerinde olsun yeter canım takılma kilosuna. bu arada kilo verdim demişsin ya doğuma yakın vücuttan su atımı oluyormuş ve anne 1-2 kilo verebiliyormuş olmasın öyle bişey:26:
benimki de en son 3 hafta demişti şaşırmıştım.birde benimki aniden şişmemden filan korkuyor anlamadı bu iş ???
ben şişmeye başladımayaklarım bacaklarımda şişlik hissediyorum...
Haklısn canım sağlığı gayet iyi.evet son haftalarda anne kilo verebiliyormuş belki ondandır.Neyse almayayım da vermek sorun değil.
Geçenlerde buraya yazmıştım ama cvp veren olmamıştı bazen oğluşum aşağıya baskı yaptığında elektrik çarpmış gibi titriyor kukum demiştim.Bakın bu haftaki gebelik yazısında ne yazmış
"Bacaklarınızdan başlayıp vajina içine doğru ilerleyen titreşimler hissedebilirsiniz. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalına yerleşirken sinirlere baskı yapmasıdır. Ayrıca bebeğin doğum kanalına yerleşmesi (inmesi) nedeniyle bedeninizin ağırlık merkezi değiştiğinden denge kurmakta zorluklar yaşayabilirsiniz." demekki doğru tarif etmişim.
merhaba kızlar
malesef çok istememe rağmen geçmişi okuyamayacağım..malum bebek her an uyanabilir..kahvaltı yaparken bir yandan bi göz atayım dedim..çok özledim burada sizlerle muhabbet etmeyi ama malesef bu aralar yapmam pek mumkun olmuyo..malum bebeğin odasına laptopu girdirmiyorum..telefon dahi sokmamaya çalışıyorum.ben de bebek odasından pek çıkmadığım için giremiyorum nete.. doğum listesine baktım maşaallah artmış doğumlar..bu arada haberiniz oldu mu bilmiyorum dün ekim.29 arkadaşımız sezeryanla bebeğini kucağına aldı.. oğluşu ve kendisi çok iyiyimiş..bebiş 4 kilonun üstündeymiş maşaallah..doğum listesine eklersiniz..
Kizlar sizde duydunuz mu bilmiorum ama..eger DOGUMUN YAKLASTİYSA gogus altindan itibaren kursak boslugumuz 4karis olurmus...ben burdaki herkesten duydum...bi olcun isterseniz...eger 4karisiniz dese daha var demekmis
benim de sık sık karnım sertleşiyor, çok susuyorum su içme miktarım iyice arttı tabi wc ihtiyacı da...
bir de hergün yaklaşık 4-5 kez belime ağrı giriyor karnıma doğru yayılıyor adet sancısına çok benziyor...
tabii her defasında hevesleniyorum geliyor mu acaba diye ama oğlum kıpır kıpır hımmm gelmiyoo diyorumm yalancı sancılar diyip oturuyorum geri.
sabah hastane çantalarımızı indirdik araba eşimle, hala araç kullanıyorum dolayısıyla ola ki acil bir durumda eşim yanımda olmazsa çantaları taşıyamayacağımdan arabada durmaları daha mantıklı gibi geldi.
bu arada kızlar bebeklerimizin uyku setlerini açıp serdiniz mi yoksa hastaneden gelince mi beşiklerine sermeyi düşünüyorsunuz??*
Ben kararsız kaldım bu konuda.
bende serdim daha doğrusu serdi annem ve bayağı zor oluo ben yapamazdım zaten karnımla eğilemem gerdiremem çarşafı felan sende uğraşma biri yardım etsin bence kendi odamıza da bambu beşşik aldım onu kendim serdim küçük olduğu için kolay olduu
kızlar bir kaç saat sonra görüşmek üzeredışarı çıkayım biraz hava çok güzel hem dolaşmış olurum hem düdüklü tencere bakıcam patlattım benimkini de bebek geldikten sonra zor olur dedim düdüklü olmadan. rahat oluyor alayım çıksın aradan öpüyorum hepinizi
canım bunun konusunu ben de çok yaptım yürürken birden elektrik çarpmış gibi olup durmak zorunda kalıyordum hatta bi kaç kere öyle ani oldu ki düştüm allahtan evdeydim eşim bir yere göndermez oldu oyüzden tek başıma bu 1 hafta falan devam etti ve geçti şuan çok iyiyim ama dün doktordan öğrendim ki bebeğim kanala girmiş demek ki bunun acısını yaşıyormuşum:26: bilmediğim için anlam veremiyordum ben
canım emin ol asıl biz sana özeniyoruzmeleğinin tadını çıkar nasılsa hepimiz doğum yapıp bebeklerimize alıştıktan sonra hızlı bir geri dönüş yapıcaz gazı var uyumuyor emmiyor şunu nasıl yapsak bunu nasıl yapsak ilk aşılar falan diye. o sohbetlerimizin de ayrı bir güzelliği olacak canım.
ekim arkadaşımızın doğum yapacağından haberimiz var canım ama iyi oldukları haberini alamamıştık haber verdiğin için çok sağol eklicem hemen listeye
arkadaşlar yaa kafam çok karışıkk... zaten son günlerim stresim arttı, bir de bütün akrabalarımdan karar verdiğim doğum şekli konusunda baskı görüyorum.. gebe kalmadan önce bile sezareyn ile doğuracağım diyordum , hala da öyle..Tüm risklere , doğum ile ilgili birçok duruma hakim sayılırım..Sağlıkçıyım ve hem sezaryan hem normal doğum da bizzat bulundum..Yenidoğanla ilgili birimde de çalıştım..Neler yaşanır birçok şeye şahit oldum..Ancak doğum anı çok çok güzel bir an normal doğuranlara ve doğurmak isteyenlere imreniyorum ve saygı duyuyorum gerçekten, ama ben yapamam gibi geldi hep yıllarca..Hala da öyle hissediyorum ve bir çok kadın doğumcu arkadaşım, hemşire vs sağlıkçı arkadaşım sezaryen ile doğum yaptılar..Ben de böyle düşünüyorum , çünkü insanın önce kafasında halletmesi lazım bu durumu..En başından beri yapamam diye düşünürken ailem ve akrabalarımınn baskısı ile normal doğuma karar verirsem travma yaşamaktan korkuyorum..Ancak sezaryen konusunda da endişelenmeye başladım çünkü manevi açıdan etkiliyor akrabalarım..Hep olumsuz rüyalarda beni gördüklerini, kesinlikle normal doğurmamı, bıçak altına yatmamamı, bile bile ameliyat olmamamı söylüyolar..Ben rüyalardan ve batıl şeylerden etkilenen biriyim..Bu durum beni çok üzüyo(( Geceleri uyuyamıyorumm ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?