- Konu Sahibi antidepresif
-
- #23.561
Haklısın.. normalde bildiğimi okurum, ancak sanıyorum son günler artık iiice duygusallaşmaya başladım ve etkileniyorum bu sözlerden.. Sanırım kulaklarımı tıkayıp, duymamam gerekiyor..Ama akrabalarımın normal doğum yapmamı istiyor olmaları (iyiliğim için) beni böyle üzmeye, strese sokmaya haklarının olması anlamıına gelmiyor..Ben kararımı vermişim ve böyle rahat edeceğim sonuçta..Yaklaşımları ilginç..Bir gebeyi üzerek, korkutarak iyiye sevketmeye çalışmak doğru değil..Neyse..Bunları düşünmemeye karar verdim..Yarın gidip sectio için gün alacağım inşallah.. Lütfen dua edin..
canım benim çok bir bilgim yok ama her doktor farklı bir yorum getiriyor. mesela ben de izlemiştim doktor kordon kanının ilerde kullanılacağının garantisi yok diyordu ve 15 yıl saklanıyormuş ayrıca aileler çok uzun yıllar kullanılcağını sanıyor ama kordondan alınan kan 40-45 kilo üzerine çıktımı çocuk yeterli gelmiyor dedi bu daha çok moda oldu ve en çok uygulama türkiyede oluyor şuana kadar kullanılan bir vakada yok diyordu:26:
bu konu hakkında ben bişey diyemeyeceğim canım her doktor farklı bişey diyor kimine göre çok gerekli kimine göre gereksiz sadece moda. yani bilemiyorum hangisine ikna olacağıma emin değilim şuanda:44:
hımmm ayrıca ekonomik boyutu da var yıllık üsaklam üçretleri milyarlardan başlıyo yeğenimki için görüğşmüştük biz geçen yıl dediğin gibi bi süre sonra saklanamıyo ama bu günkü prof ekonomik olarak saklamaya gücünüz yoksa bile bağışlayın çok önemli dedi çok kıa zamanda bu kanların 3de1 kullanılmaya başlıcak dedi ama
bilemiyorum ki canım çok bilgim yok dediğim gibi. doktorlar bir fikir biriliğine varıp öyle açıklama yapsalar kimsenin aklı karışmaz halbuki. evet bazısı çok gerekli çok önemli diyor bazısı sadece moda diyor. özellikle de çocuk 40kiloyu geçince yeterli gelmiyormuş kordon kanı ve yine kemik iliğine ihtiyacımız oluyor demişti doktor bilemiyorum yani..
teşekkür ederim canım perşembe günü bide kendi doktoruma bi sorim bakalım ne dicek
2012 Ocak Anneleri Doğum Listesi için tıklayın.
Not : Listeye eklenmek için ise burayı tıklayıp lymonata'ya ulaşabilirsiniz.
bu eki baş sayfaya yapıştırsanız olmaz mı
canım burdan ulaşabilirsin doğum tablomuza
off bu eki her seferinde arayıp bulana kadar canım çıkıyor eklemesi zor oluyor her seferindebaş sayfaya eklense inan en çok ben mutlu olcam amaaa sadece konuyu açan arkadaşımız baş sayfaya ekleyebiliyor diye biliyorum ben:44:
ne kadar çok doğuran olmuş
ben ne zaaman doğurcam ? :))
merhaba canım.. ben kesinlikle normal doğumdan yanayım ama bu herkes için değişir ve herkes kendi kararını vermek de özgürdür kimseye de yargılama hakkı düşmez diye düşünüyorum ben. benim normal doğum isteme sebebim sezeryandan tedirgin oluyor olmam aynı şekilde seninde sezeryan isteme sebebin normal doğumdan tedirgin oluyor olman bana kimse aferin diyemeceği gibi kimse de sana sakın diyemez bence. içinden geçenleri sadece sen biliyorsun normal doğum hakkındaki düşüncelerin çok olumsuzsa rahat olamayacaksan eğer belki de normal olan doğum süreci zora girecek ve senin için bir travmaya dönüşecek. eğer anne kendini hazır hissetmiyorsa normal doğum doğru bir seçenek olmayabilir dediğin gibi son aşamada sana düşüyor bütün görev. bence kimseyi dinleme bebek ve beden senin sadece senin söz hakkın var sana düşüncelerini söyleyebilirler iyiliğin için ama korkutmaya ve son günlerinde stres yapmana neden olmaya hakları yok bence. içinden gelen sesi dinle ve sadece seni rahatlatacak şeyi yap canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?