2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kayınvalidede öyle sayıır hamileyken 1 hafta hasta yattım işe gidemedim aramaı ama geçen hafta o rahatsızdı dr bile ben götüdüm bazıları öyle canım hep kendileri aransın istiyo napcaz artık araaki mesafe iyice açılıyo farkında değiller

annen neden çekiniyo canım sen rahatlat anneni çakinmemesi için o gelsin bari yaramıyo bu ara bize yalnızlık bende hep biri olsun istiyorum yanmda özellikle akşamları ama olmuyo malesef

yinede üzme kendini otur dinlen artık açgüzel bi film uzat ayakları ben anca öyle oturabiliorum

ben cikiyorum sekerler

aksam oldu yemek yapicamm

öpüldünüz

sizlere hos sohbetler

sonra görüsürüz

öpüldünüz..

bye.

hayırlı olsun lymonata, güle güle kullan. sabahtan beri okuyordum yazılanları alıntı yapacaktım ama biliyorsunuz artık kayınvalidemlerdeyim, bi de misafirler geldi hepsi yarım kaldı. ama şimdi okuyabildim sonuna kadar, ne güzel pişirmişsin yemeğini afiyetle yiyin.

ben de tefal clipso kullanıyorum yıllardır, gerçekten çok kullanışlı ve pratik bi alet. bazı ufak tefek püf noktaları var ben de onları yazayım belki bi ara işine yarar bi ara:

bu tencereyi kullanıp da hiç memnun kalmayanlar olmuş, sebeplerinden biri de bazen iç buharı yeterli düzeye ulaşamıyor, sonra da sürekli hafif hafif buhar çıktığından normal tencere gibi oluyor. dikkat etmen gereken en önemli şey (tam olarak aynı modelse tabi:) ) bi tane göstergesi var üstünde kapakçık gibi, kırmızı, onun mutlaka yukarı çıkması lazım. bi çok yemekte zaten kavurup kaynatıp ağzını kapatınca, üstündeki düğmeye de click diye basınca o gösterge havaya kalkıyor hemen. gösterge havaya kalktıysa artık sorun olmaz, eğer buhar boşaltma noktasında unutmadıysan tabi ayarı
bazen kapatıyorsun ama gösterge bi türlü kalkmıyor, ben genelde şunu yapıyorum, kapağı önce klick diye kapatmıyorum da üstüne öylece koyuyorum öyle kaynamasını bekliyorum, sonra kapağı kaldırıp yemeği bi karıştırıyorum, bu sefer kapağı kapatıp click diye de bastırınca gösterge de kalkıyor hemen. sebebi de şu, kapağın buhar boşaltan yeri belli bir basınca ulaşınca kapanıyor, yani bol buhar olması lazım, e biz de soğuk kapağı kaynayan yemeğin üstüne koyunca yemeğin üstündeki tüm buhar soğuk kapağa çarpıp yağmur oluyor, buhar basıncı kalmıyor, önce kapağın da ısınmasını sağlayınca bundan kurtuluyorsun

neyse bu biraz karışık oldu ama bi gün ihtiyacın olursa ne demek istediğimi anlarsın sanırım.

buharda da pişirmek istiyorsan da şunu yapıyorsun:
normal yemek koymuş gibi tencerenin dibine su koyuyorsun (normalde yarım bardak filan diyor kitapçıkta ama ben ne olur ne olmaz diye biraz daha fazla koyuyorum tencereyi yakmayayım diye) pişireceklerini de içinin sepetine koyuyorsun (sepet tencerenin içinde havada duruyor zaten görmüşsündür) alttaki su kaynayınca da ağzını kapatıyorsun, normalde kitapçıkta vitamin ayarında yapın diyor sebzeleri(havuç resmi vardı sanırım) ben hem havuç hem tavuk resmi olan ayarda yaptım ikisi de oluyor, sanırım vitamin ayarı daha az besin değeri kaybetsin diye yapılmış onda pişirmek daha yararlı olabilir.
buharda pişince su altına tutarak değil de buhar boşaltma ayarıyla boşaltırsan daha iyi pişiyor, zaten kitapçık tarifi de öyle.

patates soyup 2-3 e bölüp koyarsan buhar ayarında süper pişiyor püresi de harika oluyor

daha önce tencere patlattığın için şunlara dikkat et canım:

-kapakçık gösterge kapanmazsa normal tencere gibi olacaktır, uzun zaman o şekilde bırakırsan tencerenin dibi yanar, fazla ısınır ve diğer parçalarına filan da zarar verir, tencerenin güvenliği elden gider, aman dikkat
- kapakçık kapalıyken de aşırı buhar çıkıyorsa fazla basınç vardır, tefal o konuda baya güvenli içini dengede tutmak için çok daha hızlı buhar verip dengeler, ama yine de çok aşırı buhar çıkıyor tenceren ıslık çalıyorsa altını biraz kıs. bi de çok buhar vere vere içinde sıvı kalmayabilir o da ilk dediğim şekilde tencereni yakar
- buhar boşaltma deliği sana değil diğer tarafa dönük olsun, kendini yakma ne olur ne olmaz
- kapağın içindeki lastikler yerine tam oturmuş olsun(kapağın içinde çentikler var onların içine geçmiş olsun)
- tencerenin sapını yıkarken ya da saklarken katla, ama pişirirken sapı mutlaka açık olmalı
- tencereyi aşırı doldurma, içinde hava boşluğu az kalırsa buhar dengesini tutturmak için tefalin basınç deliği yeterli olmaz, basınç artınca da patlayabilir.

bunları yazdım ama gerçekten bu tencereyi patlatmak zor kilit mekanizması baya başarılı, ama dikkat etmezsen dibini yakmak filan öyle zor değil, pahalı da bi alet yazık olmasın

güle güle kullan:)

Son düzenleme:
selam kızlar,

oğlumla gezdik geldik:))

ağdaya gittik, aradan çıktı bu iş de...kafama takıyordum ya gelirse oğlum diye ama artık istediği zaman gelebilir kkuzucumm

ben hazırım.

artık doğumlar hızlanıyor canlarım, bakalım biz kaçıncı sırada yer alacağız.

hayırlı olsun, inşallah devamı gelir. ben de silik bi çizgi gördüğümde gittim, kan tahlili yaptılar, hamilesin dediler tebrik ettiler, 2-3 hafta sonrasında da(tam zamanı hatırlamıyorum) ultrason olması gerektiğini belirttiler, şimdi baksalar bile görünmezmiş, senin asabi doktor niye hemen ultrasona almış ki, enteresan. 2-3 hafta sonra gittiğimde keseyi ve bebeği gördük, kalbi de atıyordu. dua edin bol bol bundan sonrası için, sağlam tutunsun bebiş moralinizi de bozmayın moral bozukluğu olumsuz etkiler çünkü hamileliği

canım merhaba bende de aynı problem oldu ikinci çizgi çok silikti doktora gittiğimde kandan bakılınca belli oldu
kese zaten hemen kendini göstermiyor sen kandan bi baktır orda muakak çıkar ki gebelik testlerinin yanılma payı da az oluyor

canım al benden de o kadar benimde yanımda kimsem yok sözde herkes yanımda ama işte sözde iki sokak ötede eltim oturuyor
bize çok yakın görümcem oturuyor kaynanam Ankara'da doğurduğum zaman gelecekmiş.
annem desen başında bi sürü sıkıntısı var doğumuma gelebilse kadın şükür diyeceğim.
kendi akrabalarım hiç oraları zaten onlarda doğum yapmış onlara da kalsa herkes doğum yapıyor.
Başından beri riskli bi hamilelikti hep düşük olacak dediler 28. haftadan sonrada poposu aşağı inmiş erken doğum dediler
hep hareketlerim kısıtlıydı ki zaten hareket fazla ettiğim de 20. haftaya kadar kanamam oldu ondan sonra da hep ağrılarım
neyse ki çok şükür bu zamana kadar getirdik bundan sonrasından korkmuyorum zaten.
bazı zaman geldi evime bi kaşık yemek yapacak halim yoktu bazı zamanlar oldu günlerce yataklardan çıkamadım
annem zaman zaman gelebiliyordu yanıma o da günü birliik Tekirdağ' da oturduğu için. oyüzden annemin haricinde hiçbir Allah'ın kulu şu kapımı çalıp ne durumdasın demedi.
Bir de benim eşim tıp 1 diyabet hastası yemek yapamıyordum işten geliyordu kendi kendine bişiler hazırlamaya çalışırken şeker komalarına çok girdi.
Ama eşimden ALLAH RAZI OLSUN BİR KERE DEĞİL BİN KERE ne kadar kötü durumda olsakta hem anlayışlı karşıladık birbirimize hep yardım ettik.
senin gibi bende bugün gardolabımızı kıyafetlerimizi düzenledim. hem ağladım hemde yapmaya çalıştım çok sinirlerim bozuldu. İki sokak ötede olan eltim 2 haftadır uğramıyor biliyor doğum için temizlik yapacam bugünlerde ama olsun bugünün yarını da var. Çok şükür ki kızım sağlıklı doğumuma da az kaldı elbet geçeçktir.
hiç takma kafana kimseye zorla bişi yaptıramazsın.kafamıza takıp kendimize ve bebeğimize zarar veriyoruz onların ruhları bile duymuyor.
ay ne kadar dertliymişim ben böle yazdıkça yazmışım valla

kızlar doğum belirtii için önce kan ve suyun gelmesimi gerekli ağrı sancı olsa doktora gitmemize gerek varmı ? kafam karıştı bazılarının suyu gelmeden veya kan gelmeden doğum yapılıyo

Merhaba Sevgili Ocak Anneleri
Bir Gülümseme Bir Hayat ! Adı altında bir sosyal sorumluluk projesine başladık. Sizler annesiniz en duyarlı üyelerimizsiniz. Gelin bu projede elimizden tutun, kırmayın bizi anneler ! Bakın bizim aldığımız 2 tekerlekli sandalye sahibini buldu. Biri 12 diğer yavrumuz ise daha 8 yaşında. Sizler annesiniz gelin 'bir gülümse bir hayat' sayfasına (http://www.kadinlarkulubu.com/portal/bir-gulumseme-bir-hayat) sizin logonuzu altında kalbinizle koyalım ! Altına Yazalım Ocak Anneleri, bu kalp Ocak Annelerinin kalbidir ! Yazalım .....

Kampanyaya Katılan Gruplar :

* 70-79 Kilo Diyet Grubu
* Makara Kukara Geyik Başlığı
* 2011 Gelinleri
* BURADA SİZ OLMAK İSTEMEZMİSİNİZ ?

Sorularınız için ....

http://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-kulubu-pro-uyelik-kart-hakkinda/494563-gulumseme-hayat.html

İyi akşamlar kızlar size bişey sormak istiyorum bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. 37+4 üm şu anda bugün kontrolüm vardı doktorum heran gelebilirsin hazırlıklı ol dedi ntsde baya baya sancı çıkıyor ama ben hiç sancı hissetmiyorum bana kalırsa çok rahatım. Sancım olacakta anlamayacağım diye korkuyorum başına böyle birşey gelen varmı sizlerin sancı durumunuz nasıl..

kızlar oyun park yatakları var ondan aldım ben ... içinede visko yatakları varmış eşim almış gelmiş baza yatakları gibi kalın değil ince 6 cm kalınlığında gibi en güzelini aldım diyoo ama siz ne aldnız

Kızlar iyi akşamlar ne var ne yok :)
40. haftasını bitirmek üzere olan bir başkası var mı acaba merak ettim :==)
bu arada nişan geleli 24 saati geçti ama hala bende tık yok :)

Arkadaslar hemen yazip cikayim haberiniz olsun istedim
Bebegimiz Lucas Cinar 02.01.12 de saat 6.20 de Epudral sezeryanla 3.200 GR 52 cm dunyaya geldi.... Biraz once eve geldik
Detaylari sonra yazarim
Opuyorum hepinizi
Bebegime bakmaya doyamiyorum:))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…