2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-a...m-listesi.html (2012 Ocak Annelerinin doğum Listesi)

kızlar doğum yapan arkadaşlarımız burdan bilgilerini yazarlarsa listeye eklerim ya da benim gözümden kaçan bir doğum haberi gelirse haber verirseniz çok sevinirim..
vee doğum yapan annelerimiz müsait olduklarında doğum hikayelerini de bizimle paylaşırlarsa bize de tecrübe olmuş olur

canım benim hayırlı uğurlu olsun ne mutlu sana bebeğin yanında şimdi. darısı başımıza inşallah

yaşasın yine güzel bir haber geldi canım gözünaydın kavuştun demek meleğine ahh darısı başımıza bizim yerimize de kokla meleğini

teşekkür ederim kızlar amin

darısı başınıza inşallah en sağlıklı en kolay şekilde bebeklerinize kavuşursunuz bendende kolay geçsin inşallah doğumunuz. kızımla sizi öpüyoruz. çok yorgunuz şimdilik.
görüşmek üzere teyzeleri

slm kızlar nasılsınız.bu bacak arasındaki kemikler varya küt küt ediyo dönünce fln.cok acıyo ama açılmamı oluyo acaba kemikte bilgisi olan varmı?

Kızlar iyi akşamlar ne var ne yok :)
40. haftasını bitirmek üzere olan bir başkası var mı acaba merak ettim :==)
bu arada nişan geleli 24 saati geçti ama hala bende tık yok :)

Merhaba canım sanırım seninle tarihimiz aynı. Bende de salı sabahı uyandığımda geldi o nişan denilen şey ama bende de hala sancı falan yok beklemedeyim. Benim Pazarteside doktor kontrolüm vardı.Çatı muayenesi yapmıştı ve kanlı akıntın olabilir korkma sancın olduğunda gel hastaneye demişti. O yüzden bekliyorum bende. Yarın günümüz doluyor. Eğer hafta sonu da gelmezse bebek pazartesi tekrar gideceğiz kontrole.

direk eve gideceğiz hastaneden çıkıp, ona göre hazırladık evi, ama arada hafta sonu eve uğrayacağız temizlikçiler gelecek bi güzel temizleyecekler yine, halıları filan yıkamaya vermiştik onlar serilecek.
doğumdan sonra eşim alabildiği kadar izin alacak, ama başka kim kalacak kesin değil, hiç kimse olmazsa da kayınvalidem mutlaka kalacak galiba onu biliyorum. annem gelecek o kalabildiği kadar kalacak (ama normalde aynı şehirde değiliz ve anneannem hasta ona bakıyor), kardeşim öğretmen, 15 tatiline denk gelen kısımda galiba o da kalmaya aday. bi 40 gün yalnız kalmayacağım o kesin de sonrası Allah Kerim:) inşallah o zamana kadar capcanlı ayağa kalkarım da hem bebeğe hem eve bakabilir duruma gelirim

bacak arasına yastık koyuyor musunuz kızlar, sanki işe yarıyor gibi. yastık yerine bi yorganı filan da kıvırıp kullanabilirsiniz, hani şu kocaman hamile yastıkları var ya onun gibi.

aslında doktor bebeğin pozisyonuna göre karar veriyo ne zaman bakıcana çünkü benim doktorum geçen hafta bakıcaktı kontole gittiğimizde tam akanala girmemiş haftaya bakalım dedi bugün bakıcak herhalde kontolumuz var[/QUOTE]

Yokcanım yaa benim hastane çocuğa göre değil genel olarak herkese doğuma geldiklerinde bakıyorlarmış.İyi mi kötü mü hala anlamadım.Erkek olduğu için soramıyorum da şimdi çatı muayenesi hemen yapar diye çünkü ben de pek bakmasını istemiyorum.Utanıyorum ama son anda da ne bileyim bir süpriz olmasın korkuyorum.

ben de girmedim ne çatı ne nst hiç bir şey, sadece ultrasona devam, ama alette bebeğin kalp ritmi de kontrol ediliyor artık, biraz gelişmiş bi ultrason makinesi herhalde

doktorun verdiyse kesinlikle kullanmalısın.zararlı değil,lymonata arkadaşımızın anlattığı gibi sadece fazla kilo aldırıyor.birde beslenmene dikkat ettiğin zaman daha bi kilo alıyorsun.

evet hayatım,dün konuştuk doktorla bugün başlayacağım tekrerdan bebeğim için..

Yokcanım yaa benim hastane çocuğa göre değil genel olarak herkese doğuma geldiklerinde bakıyorlarmış.İyi mi kötü mü hala anlamadım.Erkek olduğu için soramıyorum da şimdi çatı muayenesi hemen yapar diye çünkü ben de pek bakmasını istemiyorum.Utanıyorum ama son anda da ne bileyim bir süpriz olmasın korkuyorum.[/QUOTE]

arar ara kullanma diye birşey yok canım.ozaman bi işe yaramaz.günde 1 tane düzenli kullanmalısın.kafana göre hareket etme.ben 15 gün doktora sormadan bırakmanın vijdan azabını çekiyorum
sonradan üzülebilirsin.

Yokcanım yaa benim hastane çocuğa göre değil genel olarak herkese doğuma geldiklerinde bakıyorlarmış.İyi mi kötü mü hala anlamadım.Erkek olduğu için soramıyorum da şimdi çatı muayenesi hemen yapar diye çünkü ben de pek bakmasını istemiyorum.Utanıyorum ama son anda da ne bileyim bir süpriz olmasın korkuyorum.[/QUOTE]

kemik yapının normal doğuma müsaitmi diyede bakmış oluyorlarmış.yani hem kemik yapına hem açıklığına bakıyorlar.
çünkü doktor baktıktan sonra 'normal doğum için uygun gözüküyorsun' dedi.

Yenidoğan Bebeğin Temizlenmesi ( Banyosu )
Bebek dünyaya geldiği anda yapılacak ilk iş, göbeğinin bağlanması, solunum yollarının temizlenmesidir. ( Amniyos suyunun solunum yollarından dışarı çekilmesi )
Çocuk 37 derece suyla güzelce yıkanır. Bundan sonraki yıkama göbek düştükten sonra olması gerekmektedir. Fakat zaruri hallerde bazı yerleri yıkanabilir. Kesinlikle göbek düşmeden göbeğe su değdirmeyiniz. Göbek düşmeden yıkanan bebekte iltihap olur.
Yeni doğmuş bebek sık sık katı dışkı yapar ve işer. Altı kirlenir ve pislenir. Derisi çok naziktir, tahrişten çabuk etkilenir. Mikroplanır ve yaralar oluşabilir. Yeni doğan bebeğin temizliğini sıcak su ve pamukla yapınız kesinlikle Islak mendil kullanmayınız. Islak mendil pişiğe yol açar.
Bundan sonra pişik kremi ve yağ kullanabilirsiniz. Zeytinyağı pişiğe çok iyi geldiğinden kullanabilirsiniz. Henüz banyo yapmayan çocuk en az günde bir kez temizlenmeli, kakasının rengi ve kokusu tetkik edilmelidir.

ben de girmedim ne çatı ne nst hiç bir şey, sadece ultrasona devam, ama alette bebeğin kalp ritmi de kontrol ediliyor artık, biraz gelişmiş bi ultrason makinesi herhalde

evet canım herşeyine bakıyor doktorum bayağ da ilgileniyor. hatta geçenlerde kasılman var farkında değilmisin demişti pazartesi de bebek kanala girmiş geriye bir tek beklemek kalıyor dedi ama nstden hiç bahsetmedi henüz. arkadaşlar giriyormuş dedim ben bebek şuanda çok iyi ne suyunda ne kendisinde en ufak bir problem yok ben iyi olduğunu biliyorum gerek yok dedi. bu hafta bakalım belki girerim ne diyecek hiç bilemiyorum...
ben de 40 gün yalnız kalmıcam o kesinde kim olacak yanımda emin değilim.. ilk 1 hafta görümcem kalacak yanımda sonra arkadaşım gelecek 1 hafta o olur görümcem yine her sabah gelecek onsuz olmaz ama görümcem sadece ilk 1 hafta gece yanımda olabilecek sonra hergün gelir gece de eşim olur yanımda. kayınvalidem akşamları ben geleyim diyor ama bütün gün çalışıyor oyüzden istemiyorum yazık ona da. görümcem eşim ve ben halledicez inş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…