- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #24.141
açelya benim de ayak bileklerim şişiyor bir haftadır
bende yürüyebilsem iyi olur aslında.
ama işten eve dönünce öyle yorgun oluyorum ki hiç canım istemiyor
Banada doktorum tuzu kes dedi hemde hamileliginen basindan beri dikkat etmeye calisiyorum ama simdi erik cikti ve ben erige hic dayanamam heleki tuzla evde bulundurmamaya calisiyorum ama erik yazarken bile agzim sulaniyo :))
kızlarrr herkese merhaba,
kızımla biz geldik, cinsiyetimiz sonunda belli oldu eğer tekrar değişmezse, sağlıklı sıhhatli güzel yavrularımız olur inşallah,
son iki haftadır Türkiyedeydik, benim küçük kuzum iki haftada altı kez uçağa binmek zorunda kaldı,
uçağımız Türkiyeye giderken havalimanında motor arızası yaptı, 3 saat uçağın içinde havasız ortamda Arap amcalarla beklemek zorunda kaldık, çok korkunçtu
bunun dışında herşey yolunda, 22+3.haftamda girdim ultrasona bebğimin bıyu 21cm ağırlığı 452 gr çıktı, bana biraz az geldi ama doktor gayet normal dedi, sizin nasıldı bu haftalarda sonuçlar.
aslında canım çok sıkkındı dünden beri. akşama kadar güle oynaya geçen günümüz akşam rezil oldu. eşimle tartıştık yokyere. çıktı gitti saat 1de geldi eve. sabaha kadar ağladımbana sürekli erken doğum yapacağımdan bahsedip duruyor :18:
üstelik tarih verip mayıs diyor.önceleri aldırış etmiyordum ama artık koşullanmaya başladım. akşamda o sinirle inşallah böyle bişey olur ve ben doğum yaptığım gün senden boşanırım dedim. bazen beni delirtiyor. çorap alıcam bebek için "ne gerek var yaz ayında çorap mı giyicek?" "hastane çıkışı gereksiz" sanki 5 çocuk doğurmuş herşeyde uzman
çok sık kasılma yaşıyorum ve bunun psikolojik oolduğunun farkındayım. ama anlamıyorum hangimiz hamileyiz?
arkadaşlar alıp falcıya götürdüler beni bugün. kadın eşimle tartıştığımı,birilerinin bizim için bişeyler yazıp çizdiğini eşimin de bunların etkisinde olduğunu söyledi. hatta doğum için 13 mayısta yaşayacağın bir tartışmadan sonra olacak diye tarih verdi.
büyü işlerine pek inanmam ama 2 ay evvel cüzdanımda fevk diye tabir edilen bir şey buldum. yani falcı kadın haklı olabilir.:26:
eşim onu yakınca etkisi geçmiş. 2 haftaya kadar eviniz çok kalabalıklaşacak,bu kez bişey getirip yedirmeye çalışacaklar,tatlı tarzında bişey ne sen ne de eşin yemesin dedi. :18: aklım karmakarışık; korkuyorum,kızıyorum ve bunu kimin yaptığını anlamıyorum. ama kadın en son geçtiğimiz pazar bişey yedirmişler eşin çift kişilikli bir hal almış bir haftadır dedi. 1 hafta önce pazar günü annesine gitti ve o kadın ne zaman bizim evimize gelse (ki daha evvel bundan bahsetmiştim kıyametler kopmuştu evde) her şey alt üst oluyor. hakkımızda hayırlısı olsun
kesinlikle öyle boşanmalarına üzülmüyorum. boşandılar onlarda kurtuldu bende kurtuldum. beni sıkan kayınvalidem. nasıl bi eve taşınacağımı ne zaman taşınacağıma nasıl taşınacağıma o karar vermek istiyor. evlenirken evimin eşyalarını bile o seçti. ben seçemedim. şimdi yarın eşim şehir dışına çıkacak eminim ki o gelene kadar kayınvalidem bizde yatılı kalacak. tek kelime ile yandım yani. birde rekabete girdi. bana diyor ki eminim ki bebeğin babaannesini annanesinden daha çok sevcek dedelerden de benim kocamı sevcek diyor. nedir yani bu. buna da mı o karar verecek yani. daha bebek için 3 tane çıt çıtlı badi aldı o da ben zorladım. 3.5 liraya buldu da aldı 4 lira pahalı geliyor. benim annem ç.kaleden taşıdı yazık annem bileziğini bozdurmuş da almış bütün yazlıkları nevresim takımları. gardolabını da babam yollayacak ç.kaleden alıp. evimin eşyasını seçemediğim gibi odasını da ben seçemiyorum bu sıkıntılar yüzünden malesef. kafanızı şişrdim kusurabakmayın. ama birilerine anlatmam lazımdı. rahatladım.. özürdilerim..
Allah sabır versin canım boşver sen kayınvalidenin istediğini almak zorunda değilsin. O yorumunu yapar susar dediğini almadın diye küsecekse de bırak küssün canım kendini üzmeye değer mi?
Günaydın kızlaaaaar ve minik kelebeklerimiz :))
Sabah 5 ten beri uyanığız bu ara uyku sorunum var ama bu en çokta kocama yaradı, birlikte kahvaltı yapıyoruz :)))
Kızlar ya bişi sorcam Tampa Beyaz ın temizlik ürünlerini kullanan var mı? Hani şu missss gibi beyaz sabun kokan?
Dün arkadaşın evi o kdr güzel kokuyordu ki ve ben sabun kokusuna bayılırım, benim bu civarda yok netten sipariş vereceğim bi de size sorayım istedim
Haydi kolay gele
Canım Tampayı sadece temizlik ürünleri satan dükkanlarda bulabilirsin. Benim kayınvalidem hastasıdır yıkıyor resmen evi tampaylaO deterjancılar getirtiyor mutlaka bi sor yakınınızda varsa.
agzımda yaralar cıktı...bogazmda sıstı galıba...napıcam ben yaaa...
Geçmiş olsun canımSu kaynatıp içine yarım limon sık ve 1 çay kaşığı tuz at onunla gargara yap hem yaralarına hem boğazına iyi gelir inşallah doktorum söylemişti.
kızlar cok acıl bı sorum var...bnm dıs etlerım ıltıhap yapmıss zaten sısıyodu...o yuzden gargara yapıyodmm smdı baktm sısmıs her yerı ve kızarmıs...cenemın altına kadar sısmıs dıscıye gdıcem antıbıyotk verıcek buyuk ıhtımal...kendı doktorumu arayıo sorucam ama aranızda antıboytık kullanan varmıs..bebege zarar verıyomu
Kızlar 5 dakika içinde sinir küpü oldum sakinleşmem lazımKocacığım aradı babasının nakliye aracı motoru yakmış o araba eskiydi zaten hurdaya vereyimmi demiş bizimkine. Yeni model kamyon alacak işi için. Bende ilk başta çakamadım mevzuyu tabi dedim versin ya motoru yaptırsa arabanın parası kadar para verecek boşuna yaptırmasın alır dedim kredileri de bitti. Kredi çekmesemmi diyor dedi kocam. Hıı dedim binek arabaları da var onu mu satcak dedim. Neyse bi eve gidelim de akşam konuşuruz dedi. Sanırım bizden para istiyor yeni kamyon almak için:18: Bizim biraz birikimimiz var ben doğum izninden dönünce ev almayı düşünüyoruz. Kredi çekip üstünü tamamlayacaktık. Ne yapıcam ben ya eşim verelim derse O kadar sinir oluyorum ki offf
kızlar cok acıl bı sorum var...bnm dıs etlerım ıltıhap yapmıss zaten sısıyodu...o yuzden gargara yapıyodmm smdı baktm sısmıs her yerı ve kızarmıs...cenemın altına kadar sısmıs dıscıye gdıcem antıbıyotk verıcek buyuk ıhtımal...kendı doktorumu arayıo sorucam ama aranızda antıboytık kullanan varmıs..bebege zarar verıyomu
Kızlar ben perşembe 2. doz tetenozu yaptırmıştım. Elevit ve ferrum bitmişti doktora yazdırmak için söyledim. Kan değerlerin ve yemen içmen iyiyse elevidi fazla kullanma demişti. 1 hafta önce kendi doktorum da öyle demişti. Ama ben bazen 2 günde bir içiyorum. Haftaya sağlık ocağınca kan değerlerime baktırıvam. Vitaminler iyi çıkarsa bırakıcam. Bence siz de doktorla görüşüp bırakın.
Bi arkadaşım anlattı. Annesi ona hamileyken kilo yapıyo diye verilen ilaçları bırakmış ve bebek küçük doğmuş. Nerdeyse 6 yaşına kadar kilo aldırmak için pekmez,balık yağı... denemedikleri kalmamış. Sonra 10 yaşında birden 10 kilo almış ve alış o alış şimdi 30 yaşında ama kilo veremiyo. Bana kesinlikle ilaçlarını ihmal etme diye özellikle anlattı.
Dikkatli olmalıyız tontişler :)) Kafamıza göre ilaçları bıraksammı demeyin sakın[/QUOT
ben öyle birşey olacağına inanmıyorum ya arkadaşının yapısı öyledir vücut olarak benim arkadaşımın annesi asla ilaç kullanmamış kızı fıstık gibi 15 yaşında anne babasından uzun boylu bu yaşta kilo desen yerinde kan ilacı bize lazım ama düzenli beslenirsen bence vitamine gere kyok doktorum bana içme bırak beslenmene bak sen dedi yemediğim meyve sebze kalmadı abartmadan tabi ve bebeğim çok şükür sağlıklı şu anda ultrasonda beğeniyor doktor kilosunu boyunu
Günaydınnn güzel anneler ve güzel melekleri
Allahtan eriği tuzsuz seviyorum :) bu sabah bile evden çıkmadan attım ağzıma hergün yarım kilo banko eriğim var
Canım hoşgeldin gözünaydın :) Korkma normal boyutları benimki de hemen hemen o kadardı. 25 cm 400 gr.
Tatlım Allah böyle şeyler peşinde koşanlara akıl fikir versin. Sen içini bozma kalbini temiz tut onların büyüleri tutmaz sizi. Küçük Ayetel kürsiler çıkar kağıda evinizin 4 köşesine görünmeyecek şekilde as. İçin rahatlasın en azından.
Allah sabır versin canım boşver sen kayınvalidenin istediğini almak zorunda değilsin. O yorumunu yapar susar dediğini almadın diye küsecekse de bırak küssün canım kendini üzmeye değer mi?
karıştırmışsın sen beni canım ben değildim yazan bir arkadaşa cevap yazmıştım
öyle yapınca çok ağlıyor de sürekli kuzenimin taktiği.kuzenimin kayınvaldiesi oğlunun yanında sürekli bebeği şöyle tut şöyle besle sen yapamıyorsun falan derdi. kuzenimde sürekli anne öyle dediğin gibi besledim çocuk boğuluyordu öyle tutunca ağlıyor böyle yedirincde kusuyor onun dediği herşeyi olumsuz olumsuz söylerdi sanki üzülürmüş gibi en sonunda kuzenimin kocası annesine birşey bildiğin yok karışma anne bari sus artık demişti. gıcıklığına yapıyordu çünkü komşulara bierek karışıyorum diyormuş. deli etmişti kuzenimi sonrada kuzenim onuoff tam da korktuğum şey :18: mazallah kayınvalidemle aram bozulursa eşimle de bozulur. annesine öyle düşkün ki kocacığım.. ve aynı binada oturuyoruzbenim kayınvalidem iyi niyetlidir sağolsun bana her konuda yardımcı olur kızlarından ayırmaz.öyle eime de uğramaz sürekli.rahatsız etmez.hasta olsam yemeğimi yapar getirir. ama ben kendime güvenmiyorum.. ben iyi niyetiyle bana çok karışmasından korkuyorum. tecrübelerine dayanarak bana çocuk yetiştirme konusunda , her hareketimde akıl vermeye kalkar, şunu şöyle yap bunu böyle yap, benim yaptığım işlere karışarak öyle yapma böyle yapma der diye korkuyorum. ben de biraz alevliyim hemen parlarım karşımdakine :18: şimdiden kendime telkin veriyorum. tamam annecim diyip kendi bildiğimi okuyacağım..başka yolu yok sanırım
maşallah vallahi ama yinede dikkat et kendine çok yorulma temizlik gibisi var mı yahu insanın içi açılıyor. bende herşeyi yıkayıp paketledikçe yavaş yavaş nasıl mutlu oluyorum . ahh birde tayinler açıklansada rahatlasam
Kızlar 5 dakika içinde sinir küpü oldum sakinleşmem lazımKocacığım aradı babasının nakliye aracı motoru yakmış o araba eskiydi zaten hurdaya vereyimmi demiş bizimkine. Yeni model kamyon alacak işi için. Bende ilk başta çakamadım mevzuyu tabi dedim versin ya motoru yaptırsa arabanın parası kadar para verecek boşuna yaptırmasın alır dedim kredileri de bitti. Kredi çekmesemmi diyor dedi kocam. Hıı dedim binek arabaları da var onu mu satcak dedim. Neyse bi eve gidelim de akşam konuşuruz dedi. Sanırım bizden para istiyor yeni kamyon almak için:18: Bizim biraz birikimimiz var ben doğum izninden dönünce ev almayı düşünüyoruz. Kredi çekip üstünü tamamlayacaktık. Ne yapıcam ben ya eşim verelim derse O kadar sinir oluyorum ki offf
canım 4. Ayımda 2 kilo almıştım doktor 5. Ay bitene kadar kilo alma dedi.(70 ile amile kaldım) ben 5. Ayı 4 kilo alarak bitirdim.
şimdi 6 kilo almışım 2 haftadır çok şükür artış yok.
Sen kaç ile hamile kaldın
yaa bende hala çocuklarından bişey bekleyen anne babalara sinir oluyorum yaaa, çocuğuna mı güveniyorsun yazık günah,onlar bi aile kurmuş artık, destek olacağın yerde köstek oluyorsunn
Allah yardımcın olsun canım yaa, inşallah vermezsiniz parayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?