2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben kalsiyum metabolizmasının gece çalıştığını bilmiyordum ama hep gece yatarken içmeye çaışıyorum. inş bebişinin kalp atışlarını görür/ duyarsın. eski ve yeni olmasına göre diyorum bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda

hay bendeki bu şansınnn
bugun özel hastaneye gittim ki bana 110km uzakta..bi hevesle başladık kontrole..hazırlanırken doktorun yanındaki hemşireye sordum kalp sesini duyarız demi dedim..onceki cihazımız olsaydı duayrdınız fakat cihazımız dun bozuldu bugün gelecek aksamı bulur gelmesi dediii...hayal kırıklığına uğradım..o kadar yolu geldiğimize üzüleyim ,şanssızlıgıma mı uzuleyim bilemdim..doktor baktı gayet sağlıklı dedi takıntı yapma kalp sesini duyacağım diye dedi..bir olumsuzluk olsa bu şekilde de anlaşılır zaten dedii...içimi ferahlattıı..düşük tehlikem yokmuş ama her ihtimale karşı progestan verdi...

5 hafta daha dişini sık canım...inşallah zamanla azalır.. polo şekeri dediğin ne ben duymadım..sabahalrı benimde hafiften oluyor bulantı..
süte geliinde içemeye çalışıyorum ama bi türlü olmuyo..iki gunden beri nesquik katıp içiyorum sütün yararını azaltmış olurmuyum..
bir de benim içeceğim hap sayısı üçe çıktı folic plus,kan hapı(ferro sanol),şimdi de progestan mide dayanır mı buna yaa...
inşallah kalp atışını duyarsın..
ben bi turlu duyamadım hep eski cihazlara denk geldim.doppler cihazı olması lazımmış

Merhaba,
İlk betahcg testimden bu güne progestan kullanıyorum. İlk testimde gebelik için önemli olan progesteron hormon değerim 14 çıkmıştı.Sanırım 25'in altında olması düşük tehlikesi yaratıyormuş. 10-12 gün kadar günde 3 kez vajinal kullandım. Son testimde 32' ye yükselince günde 2 adede düşürdü. Sanırım 12 hafta dolana kadar kullanıcam. Benim doktorum ağızdan alındığında mide bulantısı yapabildiği ve vajinadan alındığında daha kısa sürede etki gösterdiği için vajinadan kullanmamı önerdi.
Sana tavsiyem ihmal etme çünkü çok önemli bir hormon.yani doktorun 3 dediyse 3 kullanmalısın. Vajinal kullanımı deneyerek mide bulantısıyla arasındaki ilişkiyi de öğrenebilirsin doktoruna danışarak tabi. Bu aradabenim hiç mide bulantım yok olmadı da..
Umarım hepimiz için herşey yolunda gider.

Saadetcim bu saatte sayende guzel bir kahkaha patlattim. Harikasin

Kzlr sacma bsik oluck blki ama sorucm esim bebisin faln die severkn karnina birz bstrdi bnde dusta flan lifkenirkn bzeb unutuirm sanki karnima bstiriorm gbi glio korktun bsi olurmu die ablam o cok derinde bsi olmz dio ama sz ne dersnz acil cvp

Ama sen neden bu kadar karisik yazdin ki Insanin okuyasi gelmiyor be canim :) Aceleden oldu heralde.

O kadarciktan bir sey olmaz, korkma. Yine de tabi kocacigin da, cok bastirmassa iyi olur diye dusunuyorum

Öncelikle teşekkür ederim cvbin için.Dr.um vajinadan kullandigimda ilacın yan etkisi okadar olmaz dedi fakat ben çalışan bir bayanım.vajinadan koyunca ilacın geri çıkmaması için biraz uzanmak gerekiyor.işteyken onu yapmam imkansız.sadece akşamları o şekilde kullanıyorum.Birde günde 3 tane icecegim ama 8 saatte bir içmem lazım.onu ayarlayamiyorum ve tok olmak gerekiyor.zaten istahım yok zorla yiyiyorum.sabahları pek bişey yemeden içiyorum ilacı belkide ondan daha çok etkiliyordu beni.inşallah bundan sonrada mide bulantin olmaz.

Merhaba kızlar benımde bugun Dr kontrolum vardı 7 haftalık çıktım ultrasonda bugun bebegımıde kalıbının mınıcık pıttırı pıttırı attığınıda gördük. Dr doplerı acmadı erken zamanlarda uygun görmüyoruz bırazdaha gecsın dınletırım dedı.malum 2 haftadır yatıyordum evden dışarı çıkmadım sadece wc ye gıttım.gecen hafta cuma gunü pruluton ıgne yapmıştı Dr çünkü lekelenmem vardı sütlü nescafe rengınde ıgne olunca gecmıştı ama son 2 gündür yıne lekelenme başlamıştı bugun Dr yıne ıgne yaptı ve 2 doz daha verdı 2 hafta boyunca devam dedı ek olarak zaten progestan ağızdan alıyorum coraspın vermıştı onuda 80 mg olması lazımmış kenarından küçük bır centık at 80 mg düşmüş olur dedı.cunku coraspın 100mg.folic asıt vermıştı onada devam.ve ıstırahata aynen devam dedı zöttürü zöttürü gezmek yooooooook dedı allahım sana şükürler olsun ısteyen bekleyen herkeze nasıl etsın bu güzel duyguları.

bende ilk başlarda mide bulantısı yoktu 6 dan sonra başladı çok kötüyüm şimdi sadece sabah değil sürekli oluyor hiç birşey yiyemiyorum herşey burnuma pis kokup midemi bulandıtıyor

oğlumda böyle değildi hiç bulantı bilmedim bu beni yoruyor herşeyden tiksiniyorum umarım geçer

bende agustos annesiyim listeye adim nasil eklencek yardimlarinizi bekliyorum :)

sen listeyi hazırlayan arkadaşın ilk sayfalarda isminin geçtiği mesajı bul ordan alınyı ile cevapla ve hamilelik bilgilerini yaş bebğin doum tarihi vs yaz ordan senide eklerler canım
bu arada hoş geldin aramıza
seninle aynı günüz ben mersindeyim 2. hamileliğim

Günaaayydııınnnn
Bugun heyecanlıyımmm çünkü doktor kontrolum yarın ve ilk görüşüm olucak inşallaaaahh

Gecmiş olsun canım Rabbim korusun bebişlerimizi-tekrar sıkıntı vermesin sanada...

canım zencefil migde bulantısına bire bir geliyor diyor doktorlar bu sene cok cok duydum-mutlaka dene ya cayına vs kaynat iç yada yanınızda zencefil şekeri bulundurun diyorlar... Denemekte fayda var ben denemedim çünkü kusma degılde tıksınmem cok var o daha beter hıc rahatlamıyorum :26: inşallah hafifler senınkıde diğer arkadaşlarında....

Bir de özel hastane gittiğim, eski püskü cihazları koymuşlar.Doktorumdan çok memnunum ama hastaneden hiç memnun değilim.Kararsız kaldım bu konuda

Evet canım kimi ozel hastanelerin adı ozel. Ben burda olumsuz bir şeyden bahsetmek istemediğim icin hiç yazmamıştım ama biraz değineceğim şimdi. Benimde kızımdan önceki gebeliğim dusuktu . Henüz 5 haftalıkti ve o ultrason cihazının yetersizliği ve doktorunda beceriksizliği yüzünden kurtaj sirasinda neredeyse oluyordum. Beni ambulansla kanamalı olarak 1 saat uzaklıktaki başka bir hastaneye naklettiler. Tabiki istisnai bir durum benim basıma gelen ama ben birdaha böyle bir şey yasamak istemediğim icin, evime yakın 4 tane ozel hastane olmasına rağmen , 1 saat uzaklıkta olan ozel hastaneye gitmeye devam ediyorum. Cihazları çok iyi, bebek yogun bakım ünitesi var( ne olur ne olmaz) ve doktorları mukemmel.

Bende yazmıştım canım. Doktorunuz kalp atışını dinlettiginde kalp atım hızını sormayı unutmayın. Sorun ve not edin. Beraber deneyelim bakalım bu hurafe ne kadar doğru? Benim bebeginki 170 mis. 140 in altı erkek üstü kiz diyorlar . Kızıma hamileyken hep 160 civariydi ,onda tuttu yani. Ben çok merak ediyorum sizinkilerin kaç olduğunu. Tabi doktora cinsiyet tahmini icin sorduğunuzu söylemeyin böyle seylere kızıyorlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…