- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.101
dün eşimin bi akrabasına bebek görmeye gittik...güya öpüp koklayacaktıkkk
bebek 2,5 aylık kızın annesi sürekli yanında kalıyormuş doğumdan beri oğlanın annesinin de ilk torunu ve okadar hevesle 7 yıldır bu bebeği beklediii ona sıra gelmiyooo
kadın anlatıyodu beni bebeğe yaklaştırmıyo orasını öpme şunu yapma falan diyo diyodu ama bize abartı gibi gelmişti
düne kadar ..
dünn gittik kadın yine orda biz babanne tarafından akrabayız neyse bebek yeni uyumuş annesinin yatak odasında giridik baktıkk kadın hemen arkamızdan girdii ayy yeni uyudu yeni daha da uyanmaz gece uykusu bu falan demeye başladıı neyse bizi odadan
kovdu resmenn
bebek de yarım saat sonra uyanmaz mı...hemen gittik odaya ben kucağıma aldım sevdim salona getirdimmm kadının gözleri patladı al babannesi dedim babanneye verdimmm..
kadın bu seferr banyo yaptıı salon soğuk demez mi ...halbuki evv hamam resmenn
allahım babanne kendini zor tutuyo nerdeyse kavga edeceklerr....
hemen çocuğu geri götürdüler odaya ,odada ufo yanıyo ışık karartılmış öyle basık bunaltıcı bi oda ki ..
1 saat boyunca tekrar uyutmak için salladı annesi ben dayanamadım tekrar girdim dedim ki annesi bu çok sıkılmış uykusu da açılmış çıkar biraz dolaştır dedim... bebeğin gözünde uyku yok terlemiişşş yavrummm..kız annenin korkusundan odadan çıkamıyokiii.. ağlasa koşuyomuş hemen kız iyice semeleşmiş anneliğini falan da yaşayamıyo besbellii allahım ben böyle bi kadın görmedimmm yaaaa
aman kızlarr bebkten sonra anne ve kaynana faktörüne dikkaattt
e-) hiçbiri. Ben aldıklarımı yıkamama kararı aldım. Sakınan göze çöp batar derler. İlk mikroplarını alsın yavrum:) Çok hijyenik bir bebek yetiştirmiycem, ortası olsun. Aşırı hijyen çok hastalık getirir gibime geliyor:)
Günaydınn kızlaarrr.. anneler gününüz nasıl geçti bakim :)) cumartesi doktor kontrolüm vardı. doktor doğuma girmiş birazcık bekledik kocam dedi anneler günü için istediğin bi hediye varmı.. pehh dedim ya hediye sorulurmu.. ben bişey düşündüm ama senin istediğin olsun dedi neymiş o dedim. kızımızın adını kolyeye yazdırtmak.. yok dedim ben onu dogumdan sonra 3 ümüzün ismini istiyorumşuan kalp içinde anne bebek gördüm nette ondan al madem.. cumartesi bakmadıgımız kuyumcu kalmadı o kolye yokkk sinir oldumm. o kolyeyide hangi sitede gördüğümü hatırlamadığım için hediyem olmadıı.. ona kafayı taktım cunku cok hoşuma gitmişti.. gecikmelide olsaa o hediyeyiiii bulmalı ve almalıı
Merhaba kızlar,
2 sorum olacak müsadenizle :)
- Artık 6. ayları devirdiimiz için bebeimin tekmeleri çok güçlüydü ve gün içerisinde defalarca haraketlerini ona odaklanmamış olsamda hissediyordum. Ancak dün tüm gün bebeğim çok sessizdi. hareketlerini hissettim ancak sadece yer deiştiriyorkenki çok hafif hislerdi, kalp atışlarını da dinledim çok şükür bir sorun yok gibi. Sizce bazı günler bu kadar hareketsiz olması normal midir?
- Bebek arabası siparişimi geçen ay vermiştim, şu modeli uzun araştırmalar sonucunda seçmiştim, Bugaboo Camelon3: Bugaboo Cameleon³ haftasonu arabayı almaya gittiğimizde Stokke un satış temsilcisiyle ayak üstü sohbet ederken kendi modellerinin avantajlarını öyle bir sıraladıki ısmarladıım ürünü almaktan vazgeçip Stokke Scoot modelini aldım, şuradan görebilirsiniz: Product Information - Stokke® Global hatta satıcı yanında ufak aksesuarlar ve bez çantası falan hediye etti. Şimdi ufak bir pişmanlık var içimde... Stokke çok güzel bir araba, çok kullanışlı, daha hafif, 5 yıl garantisi var falan ama daha önce uzun araştırmalarla seçtiğim Bogaboo arabasındanda nasıl bu kadar çabuk vazgeçtim anlamadım... siz olsanız hangisini tercih ederdiniz kızlar? Bu arada fiyat olrak Stokke az daha pahalı ancak satıcı fazlaca hediye vererek telafi etmeye çalıştı farkı...
Kızlar hafta sonu nevresim takımı ve uyku setlerine baktım. Ayıcıksız hiçbişey yapmamışlar. Şu nevresim takımı hoşuma gitti. Kumaşı filan çok kaliteliydi. Ama ayıcıklı işte kararsız kaldım :26:Eki Görüntüle 710078
hayatımsın süper gözüküyor hastane çıkışı,
ben aşırı pimpiriklenmekten henüz hastane çıkışı alamadım. deneyimli annelerin söylediği hep bu giysilerin yaka arkasında bulunan etiketlerin olmaması yönünde. idil babyde de var malesef bu, çok tahriş ediyormuş bebeği, sökmeye çalıştığında giysi yırtılıyormuş.
ben de şimdi etiketi baskı şeklinde olan markalara bakıyorum, o da malesef çok az markada var, mothercare de falan öyle sanırım.
madem tahriş ediyor neden etiketsiz yapmazlarki şunları, o etiketler bizi bile rahatsız ediyor bazı giysilerde bebkleri tabiki de eder.
bu arada kızlar haftasonu evdeydim hep yürüyüşümü yaptım işimi yaptım yattım tvye baktım vs işler,hep bacaklarımı kontrol ettim ve hiç şişmedi maşallah, yaa demekki benim bacaklar işte oturmaktan şişio yani evde olsam rahat olacam
Bağışıklık kazandırmak tabiiki önemli canım ancak kimyasal kalıntılarla insan vücudu bağışıklık kazanmaz. %100 organik diye aldığımız ürünler bile atıklardan yapılan naylon poşetlerde saklandıklarından ortam sıcaklığında kimyasal kalıntı bırakıyorlar. Bende pek dikkat etmez ve aklıma getirmezdim ancak bir çocuğun deri yoluyla kaptığı zehir nedeniyle hastalandığını ve doktorların uzun süre zehirli maddeyi tanımlayamadıklarını okuyana kadar, çocuk kimyasal renklendiriciyle etiket basılan bir kulot giydiği için zehirlenmişti... Allahım bebeklerimizi hertürlü kötülükten hastalıktan korusun, biz önlemimizi alalımda... Onun haricinde doğal yaşam sirkülasyonunda mevcut her türlü canlı organizma artığından zaten kapacaklar, bağışıklıklarıda gelişecek, tabii çocukları siteril bir odada kapalı büyütmessek :)
Merhaba kızlar,
2 sorum olacak müsadenizle :)
- Artık 6. ayları devirdiimiz için bebeimin tekmeleri çok güçlüydü ve gün içerisinde defalarca haraketlerini ona odaklanmamış olsamda hissediyordum. Ancak dün tüm gün bebeğim çok sessizdi. hareketlerini hissettim ancak sadece yer deiştiriyorkenki çok hafif hislerdi, kalp atışlarını da dinledim çok şükür bir sorun yok gibi. Sizce bazı günler bu kadar hareketsiz olması normal midir?
- Bebek arabası siparişimi geçen ay vermiştim, şu modeli uzun araştırmalar sonucunda seçmiştim, Bugaboo Camelon3: Bugaboo Cameleon³ haftasonu arabayı almaya gittiğimizde Stokke un satış temsilcisiyle ayak üstü sohbet ederken kendi modellerinin avantajlarını öyle bir sıraladıki ısmarladıım ürünü almaktan vazgeçip Stokke Scoot modelini aldım, şuradan görebilirsiniz: Product Information - Stokke® Global hatta satıcı yanında ufak aksesuarlar ve bez çantası falan hediye etti. Şimdi ufak bir pişmanlık var içimde... Stokke çok güzel bir araba, çok kullanışlı, daha hafif, 5 yıl garantisi var falan ama daha önce uzun araştırmalarla seçtiğim Bogaboo arabasındanda nasıl bu kadar çabuk vazgeçtim anlamadım... siz olsanız hangisini tercih ederdiniz kızlar? Bu arada fiyat olrak Stokke az daha pahalı ancak satıcı fazlaca hediye vererek telafi etmeye çalıştı farkı...
Sorma ne al senseymis be 10 eczane gezdim doktorda tutturdu onu bulacan canım çıktı en son sipariş verdim geldi 34 lira aldı eczacı çaresizliğinden yararlandı bakalım bu gün koydun 12 saat sonra renk değiştirecekmiş bekliyecz gorucez :)
valla ben ilacın üstüne büyük harflerle "açken beni iç!!" yazdım mutfağa girer girmez görebileceğim şekilde masaya koydum dik olarakçok işe yaradı hiç aksatmadım o günden sonra canım dene sen de
bir de üstünüze afiyet sıkıntılı zamanlar geçiriyorum oturup kalkmam çok zor şu sıralar zira hemoroid oldum.2 cm dışarda resmen doktora da gidemem çok utanıyorum
e-) hiçbiri. Ben aldıklarımı yıkamama kararı aldım. Sakınan göze çöp batar derler. İlk mikroplarını alsın yavrum:) Çok hijyenik bir bebek yetiştirmiycem, ortası olsun. Aşırı hijyen çok hastalık getirir gibime geliyor:)
kızlar bu hastaneye giderken götürceğimiz çantaya neler koymalıyız? ona göre içine eşya alıcam
Sorun da burda zati. Kan ilacini doktor acken ic dedi. Ben hic ac kalmiyorum ki masallah :)
Arkadasim benim senelerdir hemoroidim var. Sene de 2 defa cosar. Bunlar da ya ishal sonrasi ya kabizlik sonrasi olur. Bircok defa doktora gittim. Hamileyken de hemoroid oldum. Fitil kullandim ve 2-3 gune kadar acisi gecti. Tamamen yok olmasi 1 haftayi buldu. Fitili doktor kontrolunde aldim. Hamilelikte bir sakincasi yok dedi. Sozun zu Hemorodin acisini ve izdirabini cok iyi bilirim. Kendine eziyet etme. Doktordan utanilmaz. Haaa cok da sart degil doktora gitmen. Kendi kadin dogum uzmanini ara o telefonda sana bir tavsiye de bulunacaktir.
Ben de soyle bir karar aldim. Aldiklarimi ilk yikayacagim. Ama oyle 90 derecede falan degil. 30 derece kafi. Ancak bebek dogduktan sonraki yikamalarim sonrasinda asla utu vs yapmayacagim. Alissin mikroba. Benim arkadasim kizini ve oglubu hic titizlenmeden yetistirdi. Inanabiliyor musun kizi ve oglu 1 yasindan itibaren buzdolabindan buz gibi sulari iciyorlar. Bana misin demiyorlar. Biri anlatsa abartiyor derim ama kendi gozlerimle goruyorum. Bu cocuklar tas catlasin senede 1 defa atesleniyorlar. Onda da arkadasim ciplak sayilacak derecede don paca disari cikariyor :) Daha da komigini soyleyeyim; arkadasim ve esi kara kis gunlerinde palto sapka eldivenlerle lahana gibi sarinarak disari cikiyorlar, cocuklarina alelade abarti kalin olmayan bir ustle cikariyorlar. Masallah diyeyim cocuklari tas gibi. Umarim ben de onlar gibi olabilirim.
Canım gıda sektörü daha da beter. Nasıl olduğunu az çok tahmin ediyorum. Ekmek güzel olsun diye yapan usta mutlaka tükürüyomuş ekmeğe bi kere. Daha neler neler tvde görüyoruz zaten. Benim amacım bunlara biran önce adapte olmasını sağlamak. Eşimin annesi aşırı titiz biri eşimi çok titiz yetiştirmiş. Ama eşim sık sık hasta oluyor hastanede kapıyor eve de getiriyor bana bulaşmıyor ama ,sanırım çok titiz bir hayat geçirmediğim için olabilir. Hayatımda 2 kez ciddi grip oldum biri 6. sınıftaydı biri de domuz gribi çıktığı zaman domuz gribi oldum. Onu da eşim hastaneden getirdi. O mikroba alışık olmadığım için kaptımGebelik boyunca birçoğunuz hastalıktan yakındı bana yakınırken rastaladın mı hiç? tabiki bebeğimi pislik içinde büyütmiycem, evim düzenli olarak temizleniyor zaten. Ama ıncığına cıncığına da çok girmem. Mutfak konusunda titizimdir bak sebzeler meyveler çok iyi yıkanmalıdır yardımcımı asla mutfağa sokmam yemeği ben yaparım bu yüzden.
Sorun da burda zati. Kan ilacini doktor acken ic dedi. Ben hic ac kalmiyorum ki masallah :)
Arkadasim benim senelerdir hemoroidim var. Sene de 2 defa cosar. Bunlar da ya ishal sonrasi ya kabizlik sonrasi olur. Bircok defa doktora gittim. Hamileyken de hemoroid oldum. Fitil kullandim ve 2-3 gune kadar acisi gecti. Tamamen yok olmasi 1 haftayi buldu. Fitili doktor kontrolunde aldim. Hamilelikte bir sakincasi yok dedi. Sozun zu Hemorodin acisini ve izdirabini cok iyi bilirim. Kendine eziyet etme. Doktordan utanilmaz. Haaa cok da sart degil doktora gitmen. Kendi kadin dogum uzmanini ara o telefonda sana bir tavsiye de bulunacaktir.
Ben de soyle bir karar aldim. Aldiklarimi ilk yikayacagim. Ama oyle 90 derecede falan degil. 30 derece kafi. Ancak bebek dogduktan sonraki yikamalarim sonrasinda asla utu vs yapmayacagim. Alissin mikroba. Benim arkadasim kizini ve oglubu hic titizlenmeden yetistirdi. Inanabiliyor musun kizi ve oglu 1 yasindan itibaren buzdolabindan buz gibi sulari iciyorlar. Bana misin demiyorlar. Biri anlatsa abartiyor derim ama kendi gozlerimle goruyorum. Bu cocuklar tas catlasin senede 1 defa atesleniyorlar. Onda da arkadasim ciplak sayilacak derecede don paca disari cikariyor :) Daha da komigini soyleyeyim; arkadasim ve esi kara kis gunlerinde palto sapka eldivenlerle lahana gibi sarinarak disari cikiyorlar, cocuklarina alelade abarti kalin olmayan bir ustle cikariyorlar. Masallah diyeyim cocuklari tas gibi. Umarim ben de onlar gibi olabilirim.
Ben de hazırlamaya başlıycam, çanta filan da aldım ama içine neler koyacağımı ben de bilmiyorum. Hastane çıkışı ve benim pijamalarım, bebek bezi ve ıslak mendil, makyaj çantam, terlik, puset., çıkarken giyebileceğim giysiler başka ne lazım olur ki?
Canım bende çocuğumu öyle el bebek gül bebek büyütmek istemiyorum.Dayanıklı olsun.Her türlü mükroba alışkın olsun ki hemen şifayı kapmasın.Çok şükür bende kolay kolay hasta olmam.İnşallah bebeğimde bu konuda bana çeker.Mesela görümcemin çocukları var.Sürekli hastalar.Onlar gibi olmasını istemem.O yüzden tabiki temizliğe önemveririm ama dikkat edilecek yer var yer var.
Toz detarjan var canım.Bende 30 yada 40 derecede yıkayacağım.Daha yüksek bir derece gereksiz bence.Bu dereceler yeterli.Arkadaşının çocuklarına maşallah.İnşallah bizimkilerde öyle olur.
hastane çıkışlarının bazılarında tulum olmuyo bide bebek ertesi güne kadar aynı kıyafetlemi kalcak ayrıyetten bi takım felan daha götrmemiz gerekiyo mu acaba
Canim ben hazirladim bebek icin hastane cantasi
Hastane cikisi 10lu
Ayakli tulum sapka eldiven
2 tane ic zibin
2 tane uzun kol citctli badi
1 tane kisa kol citcitli badi
2 tane corap
3 tane agiz mendili
2 tane ayakli alt pijama
Yedek sapka eldiven
Penye battaniye
10 tane yenidogan bebek bezi
Pratik alt acma
Sanki biraz abartmismiyim amaan topu topu bi canta oluyo ne olur ne olmaz orda zor duruma dusmeyeyim hem dogum normalmi sezeryan mi olacak bilemiyorumki
Canim ben hazirladim bebek icin hastane cantasi
Hastane cikisi 10lu
Ayakli tulum sapka eldiven
2 tane ic zibin
2 tane uzun kol citctli badi
1 tane kisa kol citcitli badi
2 tane corap
3 tane agiz mendili
2 tane ayakli alt pijama
Yedek sapka eldiven
Penye battaniye
10 tane yenidogan bebek bezi
Pratik alt acma
Sanki biraz abartmismiyim amaan topu topu bi canta oluyo ne olur ne olmaz orda zor duruma dusmeyeyim hem dogum normalmi sezeryan mi olacak bilemiyorumki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?