2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayy okurken fenalık bastı beni, o bebein yattıı odayı gözümün önüne getirdimde, o kızcağız depresyona falan girmiyorsa maaşallah.

Bağışıklık kazandırmak tabiiki önemli canım ancak kimyasal kalıntılarla insan vücudu bağışıklık kazanmaz. %100 organik diye aldığımız ürünler bile atıklardan yapılan naylon poşetlerde saklandıklarından ortam sıcaklığında kimyasal kalıntı bırakıyorlar. Bende pek dikkat etmez ve aklıma getirmezdim ancak bir çocuğun deri yoluyla kaptığı zehir nedeniyle hastalandığını ve doktorların uzun süre zehirli maddeyi tanımlayamadıklarını okuyana kadar, çocuk kimyasal renklendiriciyle etiket basılan bir kulot giydiği için zehirlenmişti... Allahım bebeklerimizi hertürlü kötülükten hastalıktan korusun, biz önlemimizi alalımda... Onun haricinde doğal yaşam sirkülasyonunda mevcut her türlü canlı organizma artığından zaten kapacaklar, bağışıklıklarıda gelişecek, tabii çocukları siteril bir odada kapalı büyütmessek :)

Benim taki ile aram hic yok ama bir arkadasima esi hamileyken su kolyeyi almisti. Bence cok zarif ve anlamli. Alternatifler arasinda olabilir

http://3.bp.blogspot.com/-UObVGICuTFo/TcQKjD4ppnI/AAAAAAAAAQI/Y51sfZlsOik/s1600/anneler%2Bg%2525C3%2525BCn%2525C3%2525BC%2Bhediyesi-icimdeki-pirlanta%2525282%252529.jpg için Google Görsel Sonuçları

Ben de bazen bebisin hareketlerini hissediyorum. Bazen hissetmiyorum. Doktor bebegin pozisyonuna gore degiskenlik gosterebilecegini soylemisti.

Araba konusunda da; hemen hemen ayni iseler ben olsam kullanim kolayligi ve kg sine gore secim yapardim.Bebesinin ve senin Iyi gunlerde kullanmanizi dilerim

Bence bircok nevresim setine gore gayet sade.Guzel uykulari olur insallah

Bircok kisiden mothercare in tulum ve body lerinde ic tarafta etiket olmadigini duydum

Benim de haftasonu sislerim sifir haftaici felaket. Bugun daha haftanin ilk gunu olmasina ragmen davul gibi oldular

Hımm kimyasalı yok etme konusunda haklısın. O kimyasalı başka bir kimyasalla temizliyoruz gerçi, bu kimyasalların birbirleriyle teması halinde nasıl reaksiyon verdiğini bilmiyoruz. Ben daha bebeğin eşyalarının nasıl deterjanla yıkanması gerektiğini filan araştırmadım. Ablam hatırladığım kadarıyla toz sabunla yıkıyordu ve bunların matikleri vardı, hala varmıdır ki ?

Anlattığın olay da ilginçmiş. Hiç bu tarz bişey duymamıştım. Vay be neler oluyor.

Bence bircok nevresim setine gore gayet sade.Guzel uykulari olur insallah[/QUOTE]

Teşekkürler myhoney :)

Son düzenleme:

stokke markasını nereden temin edebiliriz?

Yeni cikan birsey ben de 6 -7 aydir falan bulunuyor ama soran yok : )

Sorun da burda zati. Kan ilacini doktor acken ic dedi. Ben hic ac kalmiyorum ki masallah :)

bir de üstünüze afiyet sıkıntılı zamanlar geçiriyorum oturup kalkmam çok zor şu sıralar zira hemoroid oldum. 2 cm dışarda resmen doktora da gidemem çok utanıyorum

Arkadasim benim senelerdir hemoroidim var. Sene de 2 defa cosar. Bunlar da ya ishal sonrasi ya kabizlik sonrasi olur. Bircok defa doktora gittim. Hamileyken de hemoroid oldum. Fitil kullandim ve 2-3 gune kadar acisi gecti. Tamamen yok olmasi 1 haftayi buldu. Fitili doktor kontrolunde aldim. Hamilelikte bir sakincasi yok dedi. Sozun zu Hemorodin acisini ve izdirabini cok iyi bilirim. Kendine eziyet etme. Doktordan utanilmaz. Haaa cok da sart degil doktora gitmen. Kendi kadin dogum uzmanini ara o telefonda sana bir tavsiye de bulunacaktir.

Ben de soyle bir karar aldim. Aldiklarimi ilk yikayacagim. Ama oyle 90 derecede falan degil. 30 derece kafi. Ancak bebek dogduktan sonraki yikamalarim sonrasinda asla utu vs yapmayacagim. Alissin mikroba. Benim arkadasim kizini ve oglubu hic titizlenmeden yetistirdi. Inanabiliyor musun kizi ve oglu 1 yasindan itibaren buzdolabindan buz gibi sulari iciyorlar. Bana misin demiyorlar. Biri anlatsa abartiyor derim ama kendi gozlerimle goruyorum. Bu cocuklar tas catlasin senede 1 defa atesleniyorlar. Onda da arkadasim ciplak sayilacak derecede don paca disari cikariyor :) Daha da komigini soyleyeyim; arkadasim ve esi kara kis gunlerinde palto sapka eldivenlerle lahana gibi sarinarak disari cikiyorlar, cocuklarina alelade abarti kalin olmayan bir ustle cikariyorlar. Masallah diyeyim cocuklari tas gibi. Umarim ben de onlar gibi olabilirim.

kızlar bu hastaneye giderken götürceğimiz çantaya neler koymalıyız? ona göre içine eşya alıcam

Ben de hazırlamaya başlıycam, çanta filan da aldım ama içine neler koyacağımı ben de bilmiyorum. Hastane çıkışı ve benim pijamalarım, bebek bezi ve ıslak mendil, makyaj çantam, terlik, puset., çıkarken giyebileceğim giysiler başka ne lazım olur ki?

Kimyasal konusunu hiç düşünmemiştim o kimyasaldan arınması için ben de senin gibi yapabilirim canım ama ütü mütü yapmam. Ivy ye hak verdim o konuda. Ama dediğim gibi hijyen için değil o kimyasal gitsin diye. Ne kadar az özen gösterirsen o kadar iyi oluyor bence de.

Canım bende çocuğumu öyle el bebek gül bebek büyütmek istemiyorum.Dayanıklı olsun.Her türlü mükroba alışkın olsun ki hemen şifayı kapmasın.Çok şükür bende kolay kolay hasta olmam.İnşallah bebeğimde bu konuda bana çeker.Mesela görümcemin çocukları var.Sürekli hastalar.Onlar gibi olmasını istemem.O yüzden tabiki temizliğe önemveririm ama dikkat edilecek yer var yer var.

Toz detarjan var canım.Bende 30 yada 40 derecede yıkayacağım.Daha yüksek bir derece gereksiz bence.Bu dereceler yeterli.Arkadaşının çocuklarına maşallah.İnşallah bizimkilerde öyle olur.

hastane çıkışlarının bazılarında tulum olmuyo bide bebek ertesi güne kadar aynı kıyafetlemi kalcak ayrıyetten bi takım felan daha götrmemiz gerekiyo mu acaba

kızlar biz kızımla uyumaya gidiyoruuuz malum yarın şeker yüklememiz var benide uyku bastı zaten bugün tekme tekme maşallah çok hareketliydi yavrum

birde kolay kolay hasta olmamaları için anne sütüne de çok ihtiyacları var mutlaka anne sütüde emmeliler inş bebeklerimiz bu konuda üzmez bizimde sütümüz olur bebişlerimiz sağlıklı olur

hastane çıkışlarının bazılarında tulum olmuyo bide bebek ertesi güne kadar aynı kıyafetlemi kalcak ayrıyetten bi takım felan daha götrmemiz gerekiyo mu acaba

Canim ben hazirladim bebek icin hastane cantasi

Hastane cikisi 10lu
Ayakli tulum sapka eldiven
2 tane ic zibin
2 tane uzun kol citctli badi
1 tane kisa kol citcitli badi
2 tane corap
3 tane agiz mendili
2 tane ayakli alt pijama
Yedek sapka eldiven
Penye battaniye
10 tane yenidogan bebek bezi
Pratik alt acma

Sanki biraz abartmismiyim amaan topu topu bi canta oluyo ne olur ne olmaz orda zor duruma dusmeyeyim hem dogum normalmi sezeryan mi olacak bilemiyorumki

benim oğlum son 2-3 gündür bi acaip vuruyo.önceden direk dışarı atardı tekmeyi şimdi sanki içime vuruyo bi acaip oluyorum öyle yapınca.bu arada artık tekmeleyince dışardan karnıum inip inip kalkıyo bariz görünüyo yani.eşimle ben bayılıyuoruz izlemeye sizdede oluyo mu artık böyle

cnm baya bi hazırlamışsın ama ıslak mendil pişik kremi bide süt gelene kadar lazım olacağından biberon ve emzik eksik

öyle artık ufaktan hazırlamalıyız :) erken doğum olmasın ama belli olmaz olur mu olur hazır olsun bi tek alıp gitmesi kalsın bencede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…