2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın genç anneler :) dün süsle bebek diye bi yerden bebek şekeri baktık eşimle bi tane beğendim ama sanırım daha erken o çikolatalar erirmi acaba ya yazın sıcaklara geliyor doğum ...

Üçüncü çocuğa astronomik teşvik (milliyet)
Nüfus artışını teşvik için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar, Maliye, Kalkınma ve Çalışma bakanlıklarının üzerinde çalıştığı düzenlemede, özellikle 3. çocuğa astronomik ücret verilmesi üzerinde duruluyor.

hadi bakalım hayırlısı, inşallah bizede vurur.. doğum iznini halletsinlerde bir an önce

günaydınlar annişler kapalı ve psikolojisi bozuk bi hava ve ruh halinden sizlere

günaydııınn dın dınnn... geçmişi okuyayım desem 3 gündür yokum geçmiş baya geçmiş duruselcim ben havanın bu halinden çok memnunum bence yakıcı sıcaklarla ne kadar geç tanıştık o kadar iyi. bu yaz beni korkutuyor

Günaydın arkadaşlarım... Herkese musmutlu bir gün diliyorum

kızlar merhaba nasılsınız?aklıma takıldı yaa,3 haftadır kilo almıyorum ben hiç,hep aynı cıkıo sabahları.Acaba bebektemi kilo almıyoki...gecen ay almıştım 3 kilo falan bu ay takıldıkk..

Bebeğin illaki büyüyordur canım sen bişey yemesen de o seni yer :)

yazık adamcağıza be yaa Elleşme rahat rahat yapsın tuvaletini onun acısı ona yeter zaten

O da artık doktora gitsin canım ya sinir ediyo beni kıymetli poposunu göstermiyo kimselere

Canım inşallah büyüme olmaz daha fazla. Hiç duymadım böyle bişey bilgim olursa yazarım.

Eşim bana bu kolyeden aldı sevgililer gününde

Karnımın o dalgalanmasını videoya almaya çalışıyorum ben ne zaman elime alıp açsam duruyo. Pes edip durduruyorum yine başlıyo hain kızım

bir de üstünüze afiyet sıkıntılı zamanlar geçiriyorum oturup kalkmam çok zor şu sıralar zira hemoroid oldum. 2 cm dışarda resmen doktora da gidemem çok utanıyorum
çok geçmiş olsun redcim
daha önce yaşamış biri olarak seni ve çektiğin acıları anlayabiliyorum

Canım inşallah düzelmiştir canım iyi haberlerle geleceksin :)

mulberrycim inşallah güzel haberle gelirsin,
4 gözle bekliyorum direncin azalmış olduğu haberini

selam canım nasıl çıktı sonuçların ne dedi doktorun?
her şey yolundadır inşallah :)

yok kızlar düzelmemiş
hala devam ediyor
Allahım sen yavrumu koru

geçmiş olsun narin
çok şükür hasarsız atlatmış baban

güzel haber yok
devam ediyormuş cemileyd
bakalım alnımıza ne yazıldıysa onu göreceğiz
bir ay sonra yine kontrol var

haftasonu bende yaşadım o dalgalanmayı
çok zevkli bişey

ben sancılanıyorum yine çıkmam lazım herkese ii geceler
hayırdır cnm
ne sancısı
önemli birşey yoktur umarım

Kızlar biberon konusunda bende kararsızım bakım ürünleri konusunda da kararsızım şampuanı kremi sabunu vs. Bunları hangi marka alsam karar veremedim.

ben biberonu dr.brown kolik önleyici cam şişe aldım
bakım ürünleri de mustela ve bübchen aldım

Günaydın hanımlar;
Güzel bir gün olsun stressiz çabucak geçsin inşallah.
Dün burdan bir arkadaşın tavsiyesiyle (malesef ismini hatırlamıyorum) markafonideki anne - bebek bakım mağazasından deli gibi alışveriş yaptım. Toplamda 170 TL tuttu. Baksanız ıvır zıvır ama lazım olan şeyler. Bir de alışverişe ufak ufak başlamadığım için çok pişmanım. Hem daha alınacak çok şey var hem de maddi açıdan zorlanıcaz. 2 hafta sonra annemlerin yanına gidip annemle almayı planlıyorum, hastane çıkışı, tulum battaniye gibi şeylerini.
Aldıklarımı yazayım:
1- wee marka burun aspiratörü (Otribebe ve sante bebe iyi diye duymuştum. Bu daha ucuz tabii. Eğer bundan verim alamazsam onlardan birini alırım diye düşündüm.Bu işime yararsa o kadar para vermemiş olurum)
2- wee marka fırça tarak(Beyaz renkli. Diğer markaların hep pembe mavi renkte var. Ben illa beyaz olsun istiyordum görünce aldım açıkçası)
3- Bebedor tırnak makası (İyi ve yetiyor diye okumuştum)
4-Lansinoh süt saklama poşeti-25 lik (Lansinoh ve milkway iyi diye okumuştum görünce aldım)
5-Lansinoh göğüs ucu çıkarıcı (Göğüslerim uçları malesef düz. bu çıkarıcı BPA free. Camları kullanması biraz zor oluyormuş. Görünce aldım bunu)
6-Sebamed losyon -(Bakım ürünlerinde mustela ve sebamed çok tavsiye ediliyor. Mustelanın daha çok kuru ciltli bebekler için ürünleri var. Mustela yenidoğan konak önleyici şampuanını alacağım. Diğer ürünlerini sebamed almış oldum. Ayrıca yeni anne olan bir pediatristin blogunu takip ediyorum o da sebamed kullanmış pişik kremi olarak da desitin tavsiye etmişti.)
7-Sebamed bebek sabunu
8- Sebamed pişik önleyici krem
9-Desitin pişik kremi
10- Bebedor yan yatış yastığı
11- wee 2li silikon kaşık

Son düzenleme:
Günaydın herkese...kaç gündür midem bulanıyor yine tabi sebebi büyük ihtimal demir hapının 3 e çıkmış olması...

doktorsitesi diye bi site var ya bilirsiniz,orda hematoloji prof.una yazıp sordum durumumu...kanım çok düşüyor ama ferritin,b12 vs normal diye...değerlerimi yazdım yolladım...adam ne dese,ferritin normal siz de demir eksiklği yok demir hapını 1 tane içseniz yeterli dedi...talasemi taşıyıcısı olduğum için ve hamilelikten dolayı kanın plazması (beyaz kısmı) arıyormuş bu da hgb.ni düşük gösteriyormuş...yani aslında düşük değil gibi anlatmış...

haftaya hematolojiye gidip inceleticem...hgb 9.5 çünkü ve benim kadın doğumcum bana yok yere 3 tane demir hapı içiriyor sanırım hem de kaç kere söylediğim halde talasemi taşıyıcısı olduğumu...hiç beni ciddiye almıyor bu adam...

hep ben abartıyorum fln gibi yorumluyor neden böyle yaaa !

Kızlar biberon konusunda bende kararsızım bakım ürünleri konusunda da kararsızım şampuanı kremi sabunu vs. Bunları hangi marka alsam karar veremedim.

marka olarak ben de emin değilim biberonda ama cam olacağı kesin...

bakım ürünleri olarakta sebamed alıcam çoğunu,belki bir de bübchen'in ürünleri olabilir...yağ vs gibi...

katılıyorum...ıslak mendili 6 ay değil hiç kullanmayı düşünmüyorum ben...pamuk en sağlıklısı...

pudra da evet çok doğru,hem gözemek tıkar hem de solunması tehlikeli olabilir...

bu arada belim fena benim,sol tarafım...yürürken sola bastığımda ölüyorum acısından ve topallayarak yürüyorum,gece soldan sağa dönerken mahvoluyorum...( bel fıtığı fln olabilir mi acaba ((

sekerler gunaydınnn..gecmısı okumak ıstıyrm ama bnm zılıı ızn vermıyo annnneeeeeeeeeeee bırak su kızları karımı doyur dıye ısyanlarda galıba :) bz bı kahvltı yapıp gelelımmm gunumzz guzel olsn ınss

Karnımın o dalgalanmasını videoya almaya çalışıyorum ben ne zaman elime alıp açsam duruyo. Pes edip durduruyorum yine başlıyo hain kızım

aynısı bana da oluyor :)) kaç kere çekeyim diye aldım elime tel.i yok duruyor...

bir de ben izlerken ohoo nası karnım dalgalanıyor resmen eşime söylüyorum gel koş diye o gelince yokkk duruyor,eşim arkasını dönüp gidiyor yine başlıyo benim kelebeğimmm

gunaydın ağustos annelerı...

hayatımsın, okuyunca gulumsedım geceden berı benım kız da aynı yere calısıyor. Sanarsın almıs elıne fenerı ozellıkle vuruyor

Kızlar dun temmuz annelerınde okudum galıba yakınlarda olan varsa kacırmasın dıye soyleyım dedım...yoksa burda mı okudum bılmyom kı devrelerım yanmıs da olabılır Kıpada bebek cıtcıtlı badılerde ındırım varmıs. 3 lu satılıyor ordakıler. 25 lırada 4.80 e ınmıs....

Günaydın kızlarrrrrrrr yine işe geldik bebeğimle beynimin yarısı halen uykuda nasıl uyanık kalacağım akşama kadar hiç bilmiyorum:44:

Arasta canım ben de bebeğime çok çok özenmeyi düşünmüyorum ama kıyafetlerini giydirmeden önce mutlaka yıkarım üzerindeki ağartıcılar boyalar falan ona zarar verebilir... Kendi kıyafetlerimi de yıkar giyerim biraz insan kalıntılarından tiksinirim de

Oluyor tatlım bir tekme indiriyor eşim havalara uçuyor görünce çok güzel çokkk
Mulberry canım valla aklım gece sendeydi hep çok merak ettim peki doktorun tam olarak ne söyledi ??

Canım bel fıtığı olduğunu sanmıyorum ,benim de sağ tarafım çok fena acıyor bazen, ama sütü ve yoğurdu azaltınca ortaya çıkıyor daha çok ,bazen ayağıma basamıyorum iki büklüm kalıyorum öyle ... Pudra konusunda haklısın onu soluması çok da sağlıklı olmaz ben bile mahvoluyorum pudradan ıyyy ...

Hera ne oldu tatlım nasılsın sancın geçti mi iyi misin doktorunla görüştün mü ??

Son düzenleme:

tıpkısının aynısı oluyor, babamız da bu kızın bana garezı var dıyor

bu arada bugün bizim 2.evlilik yıldönümümüz :)

Nıce guzel yıllara canım evladınızla bırlııkte ınsallah

cnm havadan bende memnunum da şu ücretsiz izin işleri yüzünden psikolojim bozuk iştehiç uyuyamadım gece

Günaydın annişler...
Günler geçmiyor derken ayları devirdik. Doğuma az kaldı. Tam 1 ay sonra 32. hafta bitmiş olacak ve doğum izni başlayacak.
Bana bi hüzün çölktü hamileliiğimin son 1 ayını eşimsiz geçireceğim.
1,5 ay sonra onu bırakım memlekete gidicem. Şimdiden özledim eşimi yaaaa. benden 1 ay sonra o gelecek.
Az önce arayıp ona da dedim üzüldü...

Ama dönüşümüz inşaAllah 3 kişi olacak. onu düşününce çok heyecanlıyım.
Amann ne karışık duygular...

kızlar bn doyma hıssımı kaybettm ıyıce...doymuyorum napıcam...aksam esıme sunu yıyelım snrada bunu yerız dımı flan dıyorum habıre..her gordugum seyı canm ıstıyo...yemek yıyorm 1 sa snra bn yıne açım......meyveyle falan gecstrıreym dıyormm yok sankı daha cok acıktırıyo :))) esım artıkk sunuda yıyelm snra sunu flan dıynce yok artıkkk ıyıce aştın kendını dıyo...adam bnmle markete gıtmeye korkar oldu cokta yemek ıstemıyrmm en cok kılo alıcagımz doneme gırdık ufffff :) mulberrycm bnde senı merak ettmm bebısın masallah ıyı onemlı olan bu cnm bnm...seyyah bnde bu ara acayıp uykuya dustum sankı uyku ılacı ıcmıs gbıyım sureklı uymyk ıstıyrm bı uyusukluktr gıdıyo...bebekkkafa evlılık yıldonumznuz kutlu olsn gecmısı okuyamadm gorduklerıme yazıyormm canlarım

bu arada bugün bizim 2.evlilik yıldönümümüz :)
Nice yıllara canım

Bu kelebekler hep babasından utanıyor keralde. Eşim elini karnıma koyunca duruyo benim bıcırık.
Ama dün sırt üstü yattım. açtım göbüşümü. Dur vurunca ben söliyim diyo ve her tekmesini bildi. :) çok tatlılar yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…