- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.861
bunları ne yapmalı bilmiyorum ben vallahi zaten yazma tarzıma bakarsanız diğer konularada çok kızıyorum gelininin çocuğunun ben büyüğüm benden iyi mi bilecekler tavrına girip büyüklerin bildiğini okumalarına. yaaa devir değişti azıcık karşındakine sor demi kızım ben böyle düşündüm ama acaba ne yapsak sen ne dersin deseler ölürler mi acaba. biszde o zaman söyleriz anne bak o böyle zararlı şöyle alalım deriz her iki tarafta strese girmez. benim annem daha çöp almadı vallahi alsa zaten yoksa ben evde ölürdüm çıldırırdımçünkü asla benim düşüncemi sormaz kafasına göre nerde ucuz var onu alır haa ucuz almak ayıp mı değil tabi ama elinde para varken gıcıklığına almak ayıp olan.en son o baskılılara bakıyormuş kuzenim dedi yandın sen diye aradım dedim boşuna alma ben baskılı birşey giydirmem gerek yok dedim kadın resmen ohhh çekti 3 lira bile zor geldi vallahi.yengem çok çekiyor yazık yengemde tayinci ev topluyor kadın güneydoğuaya çıktı dün tayinleri tutturmuş annem şimdi misafirliğe gidecekmiş bu ay nasıl kızdım ya millet evi topluyor kadın kendim pikede yatıyorum diyor nereye gidiyorsun evi toplamışlar dedim bana ne ne olmuş diyor. herşey kendine göre doğru.
şahsen kızlar baktınız getirmelerine engel mi olamıyorsunuz ne yaparsınız bilemem ama ben annemin düğün sonrası yolladıklarınıı eve geldiğim an ihtiyaç sahibine verdim. ama sonuçta anne benim anne misali eşim birşeye karışmadı nasıl istiyorsan dedi. çünkü kınada gelen eşyaların içindne kendi mutfağını dizmiş iyi olan takımları kendine almış. kötü olanları bana yollamıştı. bende verdim başkasına. erkek kardeşimde vardı misafirliğe gelmişti verirken çocuk söylemiş zaten temizlikçiye verdi diye. evde görüp sinirim bozuluyor yoksa yapı meselesi ne diyelim onlar öyleeee biz böyleeee
aferin iyi ki kundakla büyümüş heyy allahım yaaa varken yemeyecek parayı bunlar ölünce yiyecekelr minnacık çocuğu sopa gibi yapsın kundakta bir yeri çıkıncada çıkıkçıya götürür hastane yerine bir yeri çıkarsa. vallahi bu çifti alıp böyle isteyen kayınvalide ve annlere pakete koyup hediye etmek istiyorumyahu biizm yaşımızda da kalmış mı çocuğu sopa gibi yapan yüzünü örten ayyy boğulur çocuk tövbe yarabbim
Hazır kayınvalide konusu açılmışken bende naçisane tavsiyemi paylaşayım kızlar. Herkes görgüsü, bilgisi,uygulaması kendine doğrudur, kesesi kendine yeterdir. Canımız diye evlendiğimiz, hayat eşi yaptığımız kişileri bu günlere getiren insanları oldukları gibi kabullenmek, sinirlensek kızsakda saygımızı kaybetmemek çok önemli. Türk aileler olarak hepimiz benzer sorunları irili ufaklı yaşıyoruz, kendi ailemizden gelince bazen sorun olmuyor bunlar çünkü arada sevgi, birikmişlik ve kabullenmişlik var. Annemiz bizi uyarsa akıl verse destekliyor deriz ama kayınvalide derse karışıyor olur. Kendilerince alsalar olmaz, almasalar daha beter olurlar... Buradaki arkadaşları tenzih ederek söylüyorum ama yaşını başını almış insanları da küçük düşürmeyelim böyle basit maddi konular için nolur. Hem kendi canınızıda sıkmayın böyle şeylerle...
Size yakın zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım kızlar, ben etrafımda hiç kötü kayınvalide örneği görmedim, sorunlu aileler gördüm, kız veya erkek tarafından 1 tanesi problemli olabiliyor. düğün hazırlığında olan bir kuzenim var onunla kayınvalidesi arasındaki sorunlara çok yakın şahit oldum (çünkü bu şehirde kuzenimin tek ailesi benim). Kendi ailesi ne yapsa kuzenim övünür, kayınvalide ne yaptıysa kusur buldu kadına beddualar etti, ben utandım. Kuzenim yaşadıklarını burada konu açsa anlatsa lanet olsun böyle kayınvalideye dersiniz, onun tarafından olaylar o kadar kötü ve farklı yerlere çekilmişki... Bende ilk onun ağzından dinleyince çok üzülmüştüm hatta yol yakınken iyi düşünmesini söylemiştim. Sonra olayların içine girdim, 2 yıldır bu aileyide tanıdım. Düğün alışverişlerinde yanlarında bulundum... Sırf gelin olacağım diye yaptığı kaprisler, dedikodular yüzünden kuzenimden nefret ettim maalsef...
benim kayınvalideminde maddi durumu gayet ii cnm istese en iisini alır kadın gizliden aldın koydun die sana madalyamı takacam bi sor bi danış annem ölemi ama çöp alsa falan markadan söle alımmı die sorar bana,benim annemde kaynana abimin eşide 5 aylık hamile şuan daha çöp almadı ona onlar yurtdışında gelsin dio neyi beğenio istiosa alım örgü bişe istiosa ördürtüyüm dio,gelirler erkenden kalkar annem kahvaltıyı hazırlar çocuk uyanır sessizce odalarından alır doyurur altını temizler oynatır kalkmalarını bekler,5 yıl çocuk düşünmediler 1 kez ağzını açıpta sormadı,yengem aramaz hiç annemi oğlum siz mutlu olunda önemli deil der,ama benimki öle miii çocuğum olmuodu benim birinin çocuğunu alır kucağına gelir bebek gibi ağzını şekil eder bendeee torunn istiom görümcem arar ben ne zman hala olacağım der sölemedikleri kalmamış çocuğum olmuo die hala kulağıma lafları gelio ama helal etmiorum. tabiki ii yanlarıda var çokk kötü insanlar deil ama insanın zoruna gidio IVYCİM yani herkes melek deil malesef sana denk gelenler öleymiş demekki
merhaba güzel kızımın teyzeleri :) biz bugün 100 lük şeker testinden çıktık. doktor değerlerimin garip olduğunu belirtti. açlık düşük tokluk ise yüksek. dedem diyabet benim. ve şuanda diyabet olmadığımı meyveyi bile dikkatli yemem gerektiğini söyledi. dikkat edersen diyabet olmanı geciktirirsin fakat bu senin için kaçınılmaz bir son dedi.. anlayacağınız dedemden çok güzel bi miras kaldınapalım savaşıcaz .. kızımıda gördüm çok mutluyum 850 gr ve 35 cm mişiz.. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inş :)Eki Görüntüle 713469
kız ne güldüm yarabbim mail mi atmış sayın gelinim ya da sevgili gelinim diye başlayaymış keşke. ayyy işin şakası bir yana benimkide bana whatsapptan mesaj resim falan yolluyor bu aralar sevgili gibi oldukacaba kardeş mi bizimkiler faceden falan eşimimn duvarında sevgi dolu sözler falan paylaşıyor sorma gitsin
takma kafana taktıkça sinir oluyor insan
merhaba güzel kızımın teyzeleri :) biz bugün 100 lük şeker testinden çıktık. doktor değerlerimin garip olduğunu belirtti. açlık düşük tokluk ise yüksek. dedem diyabet benim. ve şuanda diyabet olmadığımı meyveyi bile dikkatli yemem gerektiğini söyledi. dikkat edersen diyabet olmanı geciktirirsin fakat bu senin için kaçınılmaz bir son dedi.. anlayacağınız dedemden çok güzel bi miras kaldınapalım savaşıcaz .. kızımıda gördüm çok mutluyum 850 gr ve 35 cm mişiz.. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inş :)Eki Görüntüle 713469
amaniiinn bu neeemerhaba güzel kızımın teyzeleri :) biz bugün 100 lük şeker testinden çıktık. doktor değerlerimin garip olduğunu belirtti. açlık düşük tokluk ise yüksek. dedem diyabet benim. ve şuanda diyabet olmadığımı meyveyi bile dikkatli yemem gerektiğini söyledi. dikkat edersen diyabet olmanı geciktirirsin fakat bu senin için kaçınılmaz bir son dedi.. anlayacağınız dedemden çok güzel bi miras kaldınapalım savaşıcaz .. kızımıda gördüm çok mutluyum 850 gr ve 35 cm mişiz.. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inş :)Eki Görüntüle 713469
ne diyosunuz arkadaşlar yaa mail atmalar whatsapptan msjlar falankız ne güldüm yarabbim mail mi atmış sayın gelinim ya da sevgili gelinim diye başlayaymış keşke. ayyy işin şakası bir yana benimkide bana whatsapptan mesaj resim falan yolluyor bu aralar sevgili gibi oldukacaba kardeş mi bizimkiler faceden falan eşimimn duvarında sevgi dolu sözler falan paylaşıyor sorma gitsin
takma kafana taktıkça sinir oluyor insan
yok canım olur mu öyle şeyEvlat ayrımı nasıl bişeydir olur mu hiç böyle şey? Hamilelikten dolayı alınganlık yapmış olabilir misin acaba Redcim. İlk ya şimdi kardeşinin belki onu merakı sarmıştır, sana ilk gebeliğinde böyle şeyler olmadı mı? Aynısı olmasa da özel bir ilgi olmuş olmalı?
Allahımmmm maşallah barekallah bu nasıl bir güzelliktir burna bak senmerhaba güzel kızımın teyzeleri :) biz bugün 100 lük şeker testinden çıktık. doktor değerlerimin garip olduğunu belirtti. açlık düşük tokluk ise yüksek. dedem diyabet benim. ve şuanda diyabet olmadığımı meyveyi bile dikkatli yemem gerektiğini söyledi. dikkat edersen diyabet olmanı geciktirirsin fakat bu senin için kaçınılmaz bir son dedi.. anlayacağınız dedemden çok güzel bi miras kaldınapalım savaşıcaz .. kızımıda gördüm çok mutluyum 850 gr ve 35 cm mişiz.. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inş :)Eki Görüntüle 713469
bu arada bugün kasılmam ve sancım vardı en yakın hastaneye gittim acil dediğim halde tam 1.5 saat bekledim araya hasta alıp durdular üstelik hiç bir aciliyetleri yoktu. yok o eski hastaymış yok diğeri doktorun tanıdığıymış. ödediğim parayı iade aldım eve geldim. tansiyonum düştü sinirden. ADANA ORTADOĞU HASTANESİ kınıyorum seni DR. LEVENT TOKSÖZ ÇOK AYIP ÇOOOK. TIPTA TORPİL OLMAZ!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?