2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

amin cnm zamannda sennle ayni seyi yasadm o aciyi bilirim ama gcio gcmese bn smdi hamile olmaya cesaret edemezdim bnm annemde 8aylikken kybetmis abimi o hareketlerini bile hsstmisti dusun onu dusunp kndimi teselli ediodum allahn takdiri cnm allah sabrini verick kafani bosaltmk icn ugrslr bul kndini dnleme tekrar hamis hberlerini alicz ins

Canım cok gecmis olsun üzülme diyeceğim ama biliyorum ise yaramayacak ama emin ol geçecek ins yeniden hamile kalacaksın ve yeni bir heyecan başlayacak

ay kızlar ben çok hastayım.boğazlarım şişti.başım ağrıyor napıcam?geçer mi kendi kendine kafamı kaldıramıyorum.ne güzel hasta olmadan geçiyordu günler.doktorada gitsem antibiyotik verir....
bende geçen hafta çok kötüydüm.yeni atlattım bol bol limon kaynatıp içtim,bir de mandalina,portakal,ilaç almadım,doktora da gitmedim.inşallah sen de kolayca atlatırsın.geçmiş olsun..

evt o hesaplama biraz değişik doktorlar riske atmamak için tam tarihi bilmedikleri için herzaman son adete göre hesaplama yapıyolar.yani 5 gün fazla oluyor:)

Op. Dr. Kağan Kocatepe'den alıntı kızlar-şimdi anladım....

Gebelik ortalama 40 hafta, yani 9 AY 10 GÜN devam eden bir süreçtir. Tıbbi olarak gebelik başlangıcınızı hamile kaldığınız adet döngünüzde (adet döngüsü üreme çağında olan bir kadının bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süreci tanımlar) gördüğünüz adetin ilk günü belirler. Bu nedenle gebeliğinizin birinci haftası aslında henüz hamile olmadığınız bir dönemdir.

Hamile kaldığınız tarihi net olarak hatırlayamayabilirsiniz, ancak Son Adet Tarihinizin ilk gününü daha kolay hatırlarsınız. Bu nedenle biz doktorlar sizin gebeliğinizi takip ederken hesaplarımızı sizin son adet tarihinizin ilk gününe göre yaparız.

Not: "Gebelik" kelimesi daha çok doktorlar, "hamilelik" ise anne ve baba adaylarınca kullanılan bir kelimedir. Sitede her iki kelime beraberce kullanılmıştır.

Tıbbi gebelik haftası Son Adet Tarihinizin ilk gününe göre hesaplanır. Gebelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çıkan değişikliklerin yorumlanması ve muhtemel doğum tarihiniz her zaman Son Adet Tarihinize göre hesaplanır.

Tıbbi gebelik haftası hesabı yumurtlamanın adet döngüsünün 14. gününde olduğunu var sayar. Bazı kadınlarda yumurtlama daha erken (erken yumurtlama) veya daha geç (geç yumurtlama) olabilir. Bu tür durumlarda daha ileri gebelik haftalarında suni bir Son Adet Tarihi oluşturularak takibin bu tarihe göre yapılması gerekebilir.

Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı doktorunuzun belirttiği gebelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz ancak siz aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.

Son adet tarihi hesabına göre gebelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı 9 Ay 10 Gündür. Gebeliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu göz ardı etmekte ve yine doktorlarının hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir

geçmiş olsun çok üzüldüm..inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar gebe kalırsın...nasıl fark ettin,kanaman mı oldu?beklemenin çok zor olduğu bir yolculuk bu gebelik...

canım benim çok üzüldüm seni anlıyorum bende benzerini yaşadım geçen sene bebğimde bozukluk vardı doktorum 3 ayda anladı profa yönlendirdi yani karnımda ölecekti haberim olmayacaktı öyle bir vakkaydı hayırlısı olsun iyiki kontrole gitmişsin yoksa zehirlenebilirdin demekki zamanı var kısmeti zamanı gelince olur inşallah
birde hareketlerini hissetmediğin için şanslısın ozaman daha kötü olurdu öpüyorum kendine iyi bak

kızlar ya doktor bana neden folik asit vitamin bişeler vermedi ... yazdım bana kimse cevap vermiyor

kadın doğumcular veriyor eğer planlı hamilelik ise 3 ay öncesinden başlayın diyor hamilelikten sonrada 3 ay kullanılıyor
folık i 3 ay kullanacaksın zaten sen bilirsin istersen al özelini kullanıyorum ben kendim alıyorum folidoce 10 lira civarında 1 ay daha içersem kurtuluyorum folık asıtten

kızlar ya doktor bana neden folik asit vitamin bişeler vermedi ... yazdım bana kimse cevap vermiyor

Canım normalde sende alıp kullanabılırsın her hangı bır zararı yok tam tersı faydası var ki doktoruna gıdınce muhakkak sana yazıcaktır.
Bugun doktora gıttım banada verdı tekrar sordum ne kadar kullanıcam dıye 3 ay bıtene kadar dedi.

kızlar her sabak 2 kaşık dut pekmezı alıp su ıcıyorum ustune kan yapsın die inşallah yararı vardır:26::44:

kızlar her sabak 2 kaşık dut pekmezı alıp su ıcıyorum ustune kan yapsın die inşallah yararı vardır:26::44:

Benimde tüketmem lazım kansızlık var sanırım ki çook üşüyorumm :26:
Bugun haftamı biraz araştırdım bebek anneden kan almaya başlamış artık düzenli olara-oda kansızlık yapar tabi tüketmekte fayda var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…