2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hadi yaa. O zaman benim de böyle bişey söz konusu olabilir. 26+0 da kafa çevresi, kilosu filan 28+1 çıkmıştı. Bu durumda hazırlıklarımı hızlandırayım ben de yaa. Çok az kalıyor o zaman:26:

valla ben de telaş yapmamaya çalıştım ama korkmadım değil. yavrumla konuştum durdum içimden. annem daha büyümen lazım küçüksün gelme sakın diye. çok şükür stresim depresyonum yok ama havalar sıcak. işe git-gel yoruluyorsun. eşim hafta sonları gezmek istiyor, onun gönlünü yap. evi sil, toparla, yemek yap filan. küçük işler bile bizim için artık yorucu. en basitinden insan çorabını, çamaşırını bile zor giyiyor :) son ayımızda hiç bişeyi kendimiz yapamıcaz herhalde. ben de kendime alışveriş yapmadım. ama allah izin verirse h.sonu halletmeye çalışıcam. eşim de gezmeyiversin artık. h.sonu planları yapıyordu yine, dün gözü korktu artık pek biyere çıkmayız diyor. bi de annemi istiyor kıyamam, çok korkuyor ne yapacağını bilemiyor.

Canım en konsantre olabildiğim saatler sabah saatleri... hele 4ten sonra tek düşündüğüm eve gidip ayaklarımı uzatabilmek oluyor. Yaptığım işlerin kontrolünü 2 kez yapıyorum ki hata yapmıyım kafayı toplamak zorlaştı bugünlerde.

Oyyy maşallah tosuncuğuna Kocaman olmuş ya mıncırmak serbestmi annesi

git tabi yaa öğren kilosunu

ya teyzesi ne demek niye doğuruyoruz zaten,mıncırmak için suratını yerim ben onun tombalağım benimmm

Benim okuduğum makalelerde bebeğin onden yada geriden gitmesinin dogum tarihi ile ilgili olmadıgı bebeğin iri ya da daha zayıf olması ile ilgili olduğu yazıyordu

hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii maşallah redd meleğine yaa gerçekten çok az kaldı kızlar ya heyecan had safhada artıkkk

canım bende seninle aynıyım 21-22 kilo vermiştim bebekten önce ve bebek düşünmüyordum o dönem sonra bebek için çalışmalar başlayınca sanki hemen hamile kalmışım psikolojisine girdim sanırım halbuki ne kadar yanlış bi düşünce hamile kalasıya kadar zaten bi 4 kilo almıştım bide üzerine hamilelikteki dikkatsiz beslenme ilk 4 ay ekmekten başka bişey yiyemiyordum zaten unlu gıdalar beni hemen şişirir herneyse durum bu bende artık çok dikkat edeceğim hem bebeğim için hemde kendi saglıgım için kendime 1 hafta veriyorum bakalım nasıl oalcak inşallah kaybolan irademi yeniden güçlendirebilirm

Ay canım vallahi öyle. Ayak tırnaklarımı kesemez hale düştüm. Yerde oturunca dönerek yada destekle kalkıyorum. Allah sağ sağlim doğurup yavrularımızı kucağımıza almamızı nasip etsin inşaallah.

Ay Gözüm korktu şimdi zaten sicim gibi terliyorum birden 1 Lt su attım .

Benim okuduğum makalelerde bebeğin onden yada geriden gitmesinin dogum tarihi ile ilgili olmadıgı bebeğin iri ya da daha zayıf olması ile ilgili olduğu yazıyordu

Canım ben de öyle okudum hep ve red böyle diyince o yüzden kafam karıştı. Doktor geri çektiyse vardır bir bildiği ya da redin doktorunun tarzı bu bilmiyorum ki hiç. Ama düşününce de her bebeği belli bir kiloya ulaştığında alsalar tüm bebeklerin ortalama aynı kiloda doğması gerekmez mi ? Bazıları 3000 civarı doğarken bazıları 4000 civarı doğuyor. Bilemiyorum artık şimdiye kadar benim doktor seninki önde gidiyor geri çekeriz filan demedi ama undan sonra der mi onu da bilmiyorum :26:

maşallah pamuguna aman nazar değmesin canım benimde yarın kontrolüm bakalım nekadar olmuş ogluşum sen sezeryanmı olacaksın canım

nasıl söylemiyor kilosunu canım ya şaşırdım valla :44: al sen randevu bence de öğren bakalım

RED in anlattığı case de başka bir durum soz konusu olabilir 36 . Haftada 4200 kilo ciddi büyük annesi sekerli yada tansiyonlu olabilir kalıp daha büyümesi riskli olabilir . Ne demiştik her hamilelik kendine özgü her doktorun yorumu farklı olabilir. Kendimize ve doktorumuza güvenip panik olmayalım ya...

selam kızlarrrr umarım hepiniz iyisinizdir.. takvimimize bakıyoru mve sizleri öpüyorum.. sırt ve göğüs altı ağrım şidddetlendi gene zor duruyorum..

Haklısın canım. Ya panik değil de heyecan artıyor yaklaştıkça, bebeğin beklediğin tarihten önce doğacağını bilmek heyecanı artırır haliyle. Altı üstü en fazla 15 gün bir şey farkeder ama bu bile bize yetiyor. Zaten doğum çantasını hazırlıycam bu hafta artık kızım ne zaman isterse o zaman gelir :)

arkadaşın ne yemiş ne içmiş banada söylese benimkinin kilosu az da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…