- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.721
pazartesi günü arkadaşım doğum yaptı 36 haftalık aldılar bebeği gelişimini tamamlamış dedi doktoru . zaten artık taşımakta zorluk çekiyordu 4.200 doğdu. 15 gün önde gelişiyordu. bilmiyorum lokumum ama bende çok zorlanıyorum şimdiden,o tarihte durumumuz ne olur bilemiyorum. demek ki alıyorlar erken ki benim doktorum son zamana kadar bekletmekten yana,ona rağmen temmuza çekti.
Ay canım geçmiş olsun. Valla bir an okurken doğuma gittiğini düşündüm. İlk tecrübelerde bilmeden yaşanınca insan ne yapacağını da bilmiyor. Bu aylarda yalancı doğum kasılmaları olacak. Bebek aşağıya dönüş yapıyor çünkü. Sıcak ve streste bunu tetikler. Ben daha çantasını almadım kendime gecelik pijama almadım.. Bir çok kıyafetini anneannesi aldı, bende tek hastane çıkışı vs var. Çok tedirgin oldum, Odasını hazırlayayım diye telaşa girmekte haklıyım sanırım.
kızlar bana bi akıl verin işinizi gücünüzü nasıl yapıyorsunuz ben bu hafta hepten pelte gibiyim konsantrasyonum sıfır herşey yarım yamalak tamam işler tıkırında ama ben biliyorum yaa nerde ne eksik içim acayip huzursuz ne yapsamda biraz enerjik olsam bi akıl verin lütfen
kızlar geçmişe şöyle hızlıca baktım umarım kaçırdığım bişey yoktur. GÜNEBAKAN geçmiş olsun tatlım.
doğumgünü olan arkadaşlara Allah uzun ömürler versin mutlu yıllarınız olsun ailenizle birlikte inşallah.
doktora gittik kızımızı gördük 1500 olmuş küçük balığım. 27+5 günlüğüz normalde ama gelişimi için 30+2 dedi doktorum. doğum zamanını da 28 temmuza çekti.ne kadar yaklaştı zaman böyle.
reddddd ne kadar yaklaşmış doğumuuuuuun ay darısı başımıza benim doktorum bir türlü kilosunu söylemiyor burda devlette dayanamıyorum yarına gidip bir muayene mi olsam
bazen bebişim hep içeride dursun onun böyle tepiklerine alıştım falan diyorum özelyeceğim doğursam bile yaaaa. vallahi dayanamayıp randevu alıcam bir tek iyi deyip yolluyordu kaç kiloymuş bir baksınen son 20. haftada kilosunu söylemişti
Canım en konsantre olabildiğim saatler sabah saatleri... hele 4ten sonra tek düşündüğüm eve gidip ayaklarımı uzatabilmek oluyor. Yaptığım işlerin kontrolünü 2 kez yapıyorum ki hata yapmıyım kafayı toplamak zorlaştı bugünlerde.
Oyyy maşallah tosuncuğunaKocaman olmuş ya mıncırmak serbestmi annesi
Oy maşallah yaa. Red acaba benimkini de çeker mi doktor yaa :26: Benim de seninki gibi bir durum var ama ben organ gelişiminin sata göre olduğunu okuduğum için çekmiyolar diye biliyorum. Şimdi sen böyle diyice kafam karıştı :44::44:
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikızlar geçmişe şöyle hızlıca baktım umarım kaçırdığım bişey yoktur. GÜNEBAKAN geçmiş olsun tatlım.
doğumgünü olan arkadaşlara Allah uzun ömürler versin mutlu yıllarınız olsun ailenizle birlikte inşallah.
doktora gittik kızımızı gördük 1500 olmuş küçük balığım. 27+5 günlüğüz normalde ama gelişimi için 30+2 dedi doktorum. doğum zamanını da 28 temmuza çekti.ne kadar yaklaştı zaman böyle.
valla ben de telaş yapmamaya çalıştım ama korkmadım değil. yavrumla konuştum durdum içimden. annem daha büyümen lazım küçüksün gelme sakın diye. çok şükür stresim depresyonum yok ama havalar sıcak. işe git-gel yoruluyorsun. eşim hafta sonları gezmek istiyor, onun gönlünü yap. evi sil, toparla, yemek yap filan. küçük işler bile bizim için artık yorucu. en basitinden insan çorabını, çamaşırını bile zor giyiyor :) son ayımızda hiç bişeyi kendimiz yapamıcaz herhalde. ben de kendime alışveriş yapmadım. ama allah izin verirse h.sonu halletmeye çalışıcam. eşim de gezmeyiversin artık. h.sonu planları yapıyordu yine, dün gözü korktu artık pek biyere çıkmayız diyor. bi de annemi istiyor kıyamam, çok korkuyor ne yapacağını bilemiyor.
pazartesi günü arkadaşım doğum yaptı 36 haftalık aldılar bebeği gelişimini tamamlamış dedi doktoru . zaten artık taşımakta zorluk çekiyordu 4.200 doğdu. 15 gün önde gelişiyordu. bilmiyorum lokumum ama bende çok zorlanıyorum şimdiden,o tarihte durumumuz ne olur bilemiyorum. demek ki alıyorlar erken ki benim doktorum son zamana kadar bekletmekten yana,ona rağmen temmuza çekti.
Benim okuduğum makalelerde bebeğin onden yada geriden gitmesinin dogum tarihi ile ilgili olmadıgı bebeğin iri ya da daha zayıf olması ile ilgili olduğu yazıyordu
maşallah pamuguna aman nazar değmesin canım benimde yarın kontrolüm bakalım nekadar olmuş ogluşum sen sezeryanmı olacaksın canım
nasıl söylemiyor kilosunu canım ya şaşırdım valla :44: al sen randevu bence de öğren bakalımreddddd ne kadar yaklaşmış doğumuuuuuun ay darısı başımıza benim doktorum bir türlü kilosunu söylemiyor burda devlette dayanamıyorum yarına gidip bir muayene mi olsam
bazen bebişim hep içeride dursun onun böyle tepiklerine alıştım falan diyorum özelyeceğim doğursam bile yaaaa. vallahi dayanamayıp randevu alıcam bir tek iyi deyip yolluyordu kaç kiloymuş bir baksınen son 20. haftada kilosunu söylemişti
Canım ben de öyle okudum hep ve red böyle diyince o yüzden kafam karıştı. Doktor geri çektiyse vardır bir bildiği ya da redin doktorunun tarzı bu bilmiyorum ki hiç. Ama düşününce de her bebeği belli bir kiloya ulaştığında alsalar tüm bebeklerin ortalama aynı kiloda doğması gerekmez mi ? Bazıları 3000 civarı doğarken bazıları 4000 civarı doğuyor. Bilemiyorum artık şimdiye kadar benim doktor seninki önde gidiyor geri çekeriz filan demedi ama undan sonra der mi onu da bilmiyorum :26:
RED in anlattığı case de başka bir durum soz konusu olabilir 36 . Haftada 4200 kilo ciddi büyük annesi sekerli yada tansiyonlu olabilir kalıp daha büyümesi riskli olabilir . Ne demiştik her hamilelik kendine özgü her doktorun yorumu farklı olabilir. Kendimize ve doktorumuza güvenip panik olmayalım ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?