- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #29.041
Canım ben yazana kadar çok kişi açıklamış, benimde düşüncelerim aynı yönde. Ecrin kulağa hoş geliyor, ama anlamı hoş olmadıktan sonra koymamak gerekir bence. Çünkü bizler aile olarak çocuklarımıza koyduğumuz isimlerle ilgili hesap vereceğiz allahın huzurunda....
sayfa 2890 da isimlerle ilgili birşey paylaşmıştım, onu da oku istersen çok uzun idye buraya taşımadım tekrar.
Mesela bir tanıdığımız kızına BADE ismini koymuş, şarap demekmiş ve koyulmaması gereken bir isimmiş. Ama bu kişiler doğumdan önce bunu öğrenmiş olmalarına rağmen, odasına kapısına çikolatalarına bu ismi yazdırdık deyip inatla koymuşlar. Ben doğru bulmuyorum. Bile bile kötü anlam taşıyan ve ya anlamsız isimler konulmamalı çocuklara.
Bende EFSUN çok istiyordum ama BÜYÜ anlamına geldiği ve en büyük günahlardan biri anlamında olduğu için vazgeçtim....
Bence insanlar aklıbali yaşa geldiklerinde isimlerinin anlamı kötü ise değiştirmeliler. Ailem koymuş deyip kötü isimle yaşamak istemem asla....
HImmm bu kötü bir örnek oldu, hem yağmur hem aslan can evimden vurdu beniKibirli, kendini beğenmiş insanlardan nefret ederim. Vede onların iyi niyetli olduklarına pek inanmam, hele de sürekli kötü söz söyleyene hiç tahammülüm olamaz. Allahım böyle bir evlatla imtihan etmesin inşallah....
Ben evladımın herşeyden once merhametli, vicdan sahiibi olmasını istiyorum....
Bu arada MASAL ismi çok güzel... BUĞLEM de; TUĞSEM koymuş adını dediğim arkadaşın büyük kızının adı. Bu isimlerden hiç haz etmedim ne yalan söyleeyim.
EFSUN ismini bekarken ben de severdim ve kızım olursa koyabilirim derdim ama sonradan aynı nedenden dolayı yani büyü anlamına geldiği için vazgeçtim...
yine BADE de düşündüğüm isimlerdendi ama o da içki anlamına geldiği için ve badem i çağrıştırdığı için dalga geçilir vs diye vagzeçtim :)
çok eskiden bekarken düşündüğüm isimlerden biri de VUSLAT dı :) hala severim bu ismi...ama çok içime sinmediği için ondan da vazgeçtim :)
Canım ya Kıyamam. Benim eşimde senin gibi düşünüyor iki isime kesinlikle karşı mesela ailesi ilk ismi ile hitap ediyor ben ikinci ismi ile ilk ismini söylediklerinde sanki kocamdan bahsetmiolarda başka birinden bahsediyorlar gibi geliyor bende o yüzden ısrar etmedim tek ismi olucak bu zamana kadar Kaan dı ama şimdi Tuna mı olsa diyorum daha eşime bişi demedim tabi ama bu hormonlardan sanırım normalde çok çabuk karar veren ve çok kararlı olan ben çok kararsızım
benim eşimde 2 isim istemiyor işte
bense Yağmur Ada olsun istiyorum...bu arada kimse fikir söylememiş...nasıl sizce Yağmur Ada ??
bnde daha esımle tanısmadan masal yada duru ıstıyodmm..esımde daha nısanlıyken öykü olsun dıyodu..o masal ve duruyu ıstemedı bnde öyküyü snra cınsıyetı ogrennce annem eylül guzel ısım dedı o gunn aksamı esım eylül olsunmu dedı bnde ıkı kısı bırbırnden haberszz aynı ısmı soyluyosa bunda bı hayır vardr dedım eylül olduu :)
aa ne güzel
eskiden yani bekarken annemle konuşurduk o da eylül ismini söylerdi o zamanlarda modaydı baya..güzel isimdir :)
iyi akşamlar kızlarr ben kaçarrr bugün ağdaya gidecemmmm :18::18::18::18:
kuaförün kapısından geri dönmezsemmmm ooofff offfff
ben dün kendim yaptım ağdaa oraya :))
acı olarak hamilelik öncesindeki kadar aynı yani çok acımıyor ama yapması zor oldu tabi bu karınla :))
ben kuaföre yaptıramam çok düşündüm yaptırsam mı diye ama ııh cıkss
bu arada kızlar bugün çekmecede bi kağıt buldum eşim not almış
bazı dualar vs...eşinizle aranızda ayrılmanıza sebep olacak büyü,insan etkisi,cin etkisi vs varsa diye okunacak şeyler...
bir de eşiniz sizi daha çok sevip bağlansın diye....
bi tanesinde de eşimin gönlünü bana çevir,1 dediğimi 2 etmemesini sağla yazıyor....
çok tuhaf hissettim görünce...belli ki kötü niyetli değil tabiki...o da üzülüyor bişeylere ve düzelmesi için uğraşıyor,zaten son zamanlarda iyiyiz eskiye göre...benim onu sevmediğimi de düşünüyor demek ki bunları okuyor...
içim sızladı...garip oldum....kendi hataları da çok fazla ama bizim böyle olmamıza sebep olan her kim ya da kimler olduysa Allah bildiği gibi yapsın...
"yalnız şu 1 dediğimi 2 etmemesini sağla" kısmına takıldım...bu büyü gibi bişey olmuyor mu? sonra neden öyle olsun ben onun kölesi miyim?