- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #29.021
İsim konusunda bizde anlamı güzel olsun diyerek "Ayça" da karar kıldık kızlar.
Ben en çok " Aslı" ismini beğeniyordum. İlerde de rahat kullanır diye. Anlam olarak çok bi anlamı yok gibi. Bir şeyin kendisi demek kısaca. O yüzden vazgeçtim üzülerek. Ayça ismini de ezelden beri severim. Hatta ilk hamile kaldığımda kızım olursa ayça koyarım ayçam,ay parçam diye severim diye düşünüyordum :)))
Ayça isminin anlamı: hilal, ay gibi güzel parlak aydınlık olarak geçiyor bir çok yerde. Ay gibi güzel parlak anlamı ayca kelimesinden geliyormuş ama olsun. Başka da bi isim beğendiremedim kocama malesef.
Sara ile Sare arasında bir fark yoktur. İsmin orijinali (سارةdır. Arapçadaki (ر yani R harfi üstün (fetha) olarak harekelenirse Ra olarak telaffuz edilir. (رفاح rafâh, (رفيق rafîk gibi. Fakat bu tür kelimeler Türkçeye geçerken Refah, Refik gibi genelde Re olarak seslendirilir.
Sara ve Sare de bunlardan biridir; her ikisi de aynıdır. Dolayısıyla birilerinin aklınızı karıştırmasına fırsat vermeyiniz.
Bu isimle ilgili olarak daha önce yayınladığımız soru-cevabı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/cocuguma-sara-ismini-koymam-uygun-olur-mu.html:40::42:
KIZIMIN İSMİ ADA SARE BU YÜZDEN ÇOK ARAŞTIRDIM İSMİN KÖKENİ ARAPÇA VE İBRANİCE. BİRDE ŞURDAN BAKIN. Sare İsminin Anlamı Ne? Nedir? Sare İsminin Analizi, Numerolojisi, Akrostiş Şiir ve Ünlüler
Bizde de iki alternatif var ya Maya, ya da Delfin Efla - Yorumlarınız nedir acaba?
Bende seker konusu olmadan sezeryana karar vermiştim 5 Ağustos'ta anlaşmıştık bayramdan sonrasını beklemez büyük ihtimalle demişti senin ki baya ileri bir tarihimiz hayırlısı bakalım. Ya benim sekerim bir türlü düşmüyor ne dedi ki doktor söylesine nolur digerleri etkilenir diyorsan özelden msj atarmisin?
Harikasıniz canım :)
Müslüman ve yahudilerin ortak bir köken kullanması ilginç olmuş. İbranice yahudi dili diye biliyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın belki aramızda yahudi arkadaşlar da olabilir ben din ayrımı asla yapmam dileyen dilediğine inanır da bu iki dini aynı isimde görmek ilginç geldi sadece :)
kızlarr evinde klıma kullanan varmııı Vestel bu modelle INVERTER 18 A ENERJI INVERTER KLIMA R410A | Split Tipi Klimalar | VESTEL
Arçelik bu model arasında kaldık 18040 Klima - Arçelik - Active Plasma Plus Serisi hangısını alçağımıza karar veremedik vestelın fıyatı ınverter dıe pahalıı ooff napcagımızı sartık kızlarr fıkır verebılrımısınızz esım açıl sıparıs verecek ona gore yoksa ben bu evde öleceğim sıcaktan ...
Kızlar sizce Mete ismi nasıl?
canım plesantayı tam göremedi doktor kalp sesini dinledik bu doppler dedi kan akışı normal dedi vitamin verdi bugun alıcam kan hapı içiyorum ferrum fort onun faydası pek yok içmene gerek yok dedi kan sulandırıcı söylemedi bidahkine sorarım çok sağol bilgin için
canım yaa keşke herşeyi üstüste yapmasaydın bu kadar yorulmak iyi değil sen de biliyosun kuzukızlar karnım o kadar ağrıyor ki böyle giderse doktora gideceğim. sabah yine işler başa düştü eşimin tatbikattı vsdd derken eve geliş saatleri çok geç oluyor. bizde 8 haziranda yola çıkacağız ve evin tamamen paketlenmiş olması gerekiyor ev bulursak hemen eşya yüklenip gelsin diye. bende mecbur bugün perdeleri yıka ütüle banyo malzemeleri paketle alışverişe git mutfak malzemeleri paketle derken tansiyonum iyice düştü nasıl karnım ağrıdı anlatamam şimdi dinlenmek iyi geldi bıdığım içeride oynuyor ama birde bana sorun halimi.
biz nisa koyacağız eşim çok istedi bende kıramadım onu ama oğlum olsa ismi ya mehmet han ya da mete han olacaktı bu ikisinden başka isim düşünemiyoruz. soy ismimiz güçlü çünkü.
isim konuusnda kurandan olması için da bir dayatma yok sadece rencide edecek şekilde bir isim koymamak gerekiyor demişti bir arkadaşım lojmanda ne kadar doğru bilemem ama mantıklı gelmişti bana.
kızlar karnım o kadar ağrıyor ki böyle giderse doktora gideceğim. sabah yine işler başa düştü eşimin tatbikattı vsdd derken eve geliş saatleri çok geç oluyor. bizde 8 haziranda yola çıkacağız ve evin tamamen paketlenmiş olması gerekiyor ev bulursak hemen eşya yüklenip gelsin diye. bende mecbur bugün perdeleri yıka ütüle banyo malzemeleri paketle alışverişe git mutfak malzemeleri paketle derken tansiyonum iyice düştü nasıl karnım ağrıdı anlatamam şimdi dinlenmek iyi geldi bıdığım içeride oynuyor ama birde bana sorun halimi.
biz nisa koyacağız eşim çok istedi bende kıramadım onu ama oğlum olsa ismi ya mehmet han ya da mete han olacaktı bu ikisinden başka isim düşünemiyoruz. soy ismimiz güçlü çünkü.
isim konuusnda kurandan olması için da bir dayatma yok sadece rencide edecek şekilde bir isim koymamak gerekiyor demişti bir arkadaşım lojmanda ne kadar doğru bilemem ama mantıklı gelmişti bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?