2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayça isminde çok yakın bi arkadaşım var ,çok severim kendisini ,çok dürüst mert iyi bir insandır , o yüzden ismi de güzel
Adıyla yaşasın canım bebişin

Doğrudur canım Arapçam yok ki işte okuduğumuz kadar biliyoruz. Kimi öyle diyor kimi böyle diyor mesela bizde seher olarak konan isim araplarda sahar olarak konuyor. Bu da onun gibi bişey olabilir :)

Kızlar bugün kendime bir liste yaptım.

bebek için alınacaklar / bebek hastahane çantası / Anne hastahane çantası altında tüm gereken şeyleri yazdım ve halihazırda aldıklarımı işaretledim.

Listemin yarısından çoğu hala alınacak :) Bu ay sonunda izne ayrılıyorum, önce yıllık iznimi kullanacak ve sonrasında da annelik iznimin başlaması nedeniyle işe gerid onmeyeceğim... O süreçte alışverişlerimi yaparım Allah nasip ederse...

Sorum ise şu: bebek bakım ürünlerini ne zaman almalıyız? Şampuan, vücüt yağı, pişik kremi v.s. gibi şeyleri erken alırsak bozulurlar mı? Hangi markaları tercih etmeliyiz?

Bakım/Temizlik başlığında çıkardığım eksikler şunlar, eğer birşeyleri atladıysam veya gereksiz şey alıyorsam lütfen uyarın :)

- Küvet
- Maşrapa
- Şampuan (saç-vucut)
- Pişik Kremi
- Pudra
- Vucut Nemlendiricisi
- Saç Fırçası
- Tırnak makası
- Yeni Doğan Bez
- Gazlı bez / Saf Alkol
- Fizyolojik Solusyon
- Çamaşır yıkama filesi
- Nem ölçer
- Ateş Ölçer
- Buhar makinesi
- Organik pamuk
- Organik bebek havlusu
- Büyük tülbent (eski usul) havlu içlerine

Müslüman ve yahudilerin ortak bir köken kullanması ilginç olmuş. İbranice yahudi dili diye biliyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın belki aramızda yahudi arkadaşlar da olabilir ben din ayrımı asla yapmam dileyen dilediğine inanır da bu iki dini aynı isimde görmek ilginç geldi sadece :)

saolll tatlımmm :)

Canım ibranice (yidish) ve arapça çok yakın diller olduklarından, kökenleride aynı olduğundan çok fazla ortak kelime var... mesela Defne, Esra, Rana gibi isimler ibranicede de vardır. Latin kökenli isimler de zaten her dilde aynılar...

canım sipariş verdinizmi bilmem ama arçelik lg klimada süper az yakıyor arçeliğin inverter tek geçerim almadıysanız onu tavsiye ederim.

kızlar merhaba ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim :)

Kızlar sizce Mete ismi nasıl?

Mete ismine bayılıyorum kızımın adı tek isim olacak ama oğlumun adı uzun ve iki isimli olacak kızımın adı : Ayceren babamız istedi bende olur dedim oğlumuz olursa onun adını babası alperen koyacak ama ben Alperen Mete istiyorum kocama dedim tamam dedi bakalım önce kızımız doğsunda sonrasında oğluşumuz olursa ismi hazır :)

kızlar karnım o kadar ağrıyor ki böyle giderse doktora gideceğim. sabah yine işler başa düştü eşimin tatbikattı vsdd derken eve geliş saatleri çok geç oluyor. bizde 8 haziranda yola çıkacağız ve evin tamamen paketlenmiş olması gerekiyor ev bulursak hemen eşya yüklenip gelsin diye. bende mecbur bugün perdeleri yıka ütüle banyo malzemeleri paketle alışverişe git mutfak malzemeleri paketle derken tansiyonum iyice düştü nasıl karnım ağrıdı anlatamam şimdi dinlenmek iyi geldi bıdığım içeride oynuyor ama birde bana sorun halimi.

biz nisa koyacağız eşim çok istedi bende kıramadım onu ama oğlum olsa ismi ya mehmet han ya da mete han olacaktı bu ikisinden başka isim düşünemiyoruz. soy ismimiz güçlü çünkü.

isim konuusnda kurandan olması için da bir dayatma yok sadece rencide edecek şekilde bir isim koymamak gerekiyor demişti bir arkadaşım lojmanda ne kadar doğru bilemem ama mantıklı gelmişti bana.

Son düzenleme:

evet canım bende de aynı sorun vardı ecopirin (kan suladırıcı) kullandım 1 ay boyunca geçti. doktor faydası yok geçeceği varmış geçmiş diyo ama bence etkili oldu.

canım yaa keşke herşeyi üstüste yapmasaydın bu kadar yorulmak iyi değil sen de biliyosun kuzu daha 2 haftanız varmış günlere böl azar azar yapmaya çalış işleri.. bugün artık başka bişey yapma sakınn

iyi akşamlar kızlarr ben kaçarrr bugün ağdaya gidecemmmm :18::18::18::18:
kuaförün kapısından geri dönmezsemmmm ooofff offfff

allaha çok şükür bugünlere geldik isimler düşünüyoruz ayyy çok heycanlı bugünde gödümya o yumuk eller yuzunde oyy annesinin kuzusu oyy su günler geciversede doğuverseler artıkın çok merak ediorum

Yaşamcım bu kadar yorma kendini canım. Bende işler beni beklerken duramıyorum ama o dayanılmaz ağrı ve acılardan sonra herşeyi saldım valla. İsterse evi b... k götürsün umrumda değil. Ablamın kızı gelecek üniversite sınavını atlatsında, onu bekliyorum. Teyze ne olur ben geleyim diye yalvarıyordu zaten, onu bekliyorum şimdi, doğuma kadar o yanımda olacak, birde temizlikçi tutarım herşey halledilir diyorum.
Evden eve nakliyatla anlaşsaydınız aslında, herşeyi tek tek toplayıp koliliyorlar ve de istediğiniz gibi de yerleştiriyorlar. Kendini bu kadar yorup, strese soktuğuna değmez. Eşinde ne yapsın, onun işi de zor

Nisa ismine gelince, süper bir isim çünkü benim ablamın kızının ismi :) 5 tane yeğenim var hepsini ayrı ayrı seviyorum ama onun yeri o kadar başka ki
Bir kere çok güzel bir çocuk, kaşı gözü ağzı burnu rabbim özenerek yaratmış maşallah biblo gibi .
Sonra çok tatlı dilli, bir teyzem deyişi var ardından bin daha çıkıyor sankim, acayip akıllı, çok mahçup halleri var, bir utanır, yanaklar al al olur.... Tek olumsuz yanı yavruma çok nazar değiyor, yıldızı çok düşük

O benim minik aşkım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…