2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya sıkma canını canım ya ,herkes bişey diyo
banada yok ne zaman izne ayrılacaksın, yok az kaldı heralde ,yok buralarda doğuracaksın filan diyolar,sinir oluyorum, size ne ya,ayrılabilsem ayrılırdım izne heralde...çoğu da konuşmak için konuşuyor, 1,5 ay sonra ayrılacam diyorum şaşırıyolar sanki 9 aylıkmışım gibi ,o kadar da fazla kilolu değilim 7 aylık bebeği doğurtturacaklar heralde

Kizlar tebrik edin beni maşallah topigin tek insulin kullanan annesi oldum sonunda .
Doktordan çıktım şimdi sabah aksam dayadi iğneyi .
Çok moralim bozuk cok

canım ben biraz araştırmıştım da doğum iznin bitmeden (son gününde bile olsan) yasa çıkarsa yararlanabiliyomuşuz, ben öyle okumuştum ama yasa hayal oldu galiba...
Allah yardımcımız olsun,ne kadar da ümitlendirdiler bizi .. ama meclis tatile girecek artık..

Kizlar tebrik edin beni maşallah topigin tek insulin kullanan annesi oldum sonunda .
Çok moralim bozuk cok

canım bozma moralini... bebeğin sağlıklı olsun yeter ki... moralin bozulduğu zaman onu kucağına aldığın anı düşün hemen moralin yükselir

Kızlar karnımda adet ağrısı gibi bi ağrı var normal mi acaba yaa hani böyle hasta olacağımız zaman diz kapaklarımıza kadar olurdu ya aynen öyle doktoruda aramak istemedim

kızlar bana müdür göbeğin çok büyük yoksa ıkızmı dedi :))) gerizekalı ya :d

Çok moralim bozuk cok

geçmiş olsun canım ya ,Allah kolaylık verir inşallah, senin suçun değilki..sağlık için mecbur ,ne yapacaksın..
benim bi arkadaşım da insulin kullandı hamileliğinde, şimdi kendi de kızıda çok iyi, inşallah sende sorunsuz alırsın bebeğini kucağına

Çok moralim bozuk cok

Parme bozma moralini canım yaa. Şunun şurasında ne kaldı hepsi geçecek, sık dişini biraz. Hayatı boyunca insülin iğnesi kullananlar var onları düşün. Seninki geçici bir durum, 5 Ağustos gelmek üzere

ayy kızlarr hepiniz iyiki varsınız ve iyiki bı topik var her konuda mutlaka cvp verecek birisi çıkıyo Allah razı olsun hepinizdenn sizleri çok seviyorummmmm

Bizde seni çok seviyoruz kuzucummmm
Sende sıcak hava sendromu sezdim bugün, haftasonu gez hava al biraz da pazartesi kendine gel

Zaten biz niye çalışıyoruz ki kızlar, çocuklarımızı daha iyi şartlarda yaşatmak için değil mi, bunlar hep onlara yatırım

Birde ben o kadar sene okudum, meslek sahibi oldum, ailem benim için birsürü fedakarlık etti diye çalışıyorum.
Babacım hep derdi kolunuza altın bilezik taktım çok şükür, eşlerinize bile muhtaç olmadan yaşayın, yüzümü kara çıkarmayın diye Emekli haliyle 3 kardeş hepimiz üniversite okuttu, hiçbirşeyimizi eksik etmedi, param yok demedi hiçbir zaman....
Evlerini arabasını sattı yetişemediği yerde..
Bunları zaten bu günler için aldım yatırım yaptım dedi, ona rağmen evlenirken bile herşeyimizi aldı.
Boynumuz bükülmesin, hiçbirşeyde hevesimiz kalmasın diye, eşlerimize ezilmeyelim diye, canım babammmmmm

Babamın annemin hakkını nasıl öderim, bende çocuğuma daha iyilerini yapabilmek için çalışacağım inşallah, allahım sağlık sıhhat verdikçe....

Son düzenleme:

öyleyse iyi biraz daha zaman var desene umudumuzu yitirmeyelim ama bizden sonra çıkarsa üzülürüm yaaa

çalıştığım için asla şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasınn..her kadın çalışmalı bencedee..ama yasalar kötü diyorumm..doğum öncesi izin we doğum sonrası arttırılmalı...yazık bebişlerimizede bizedee

Çok moralim bozuk cok

Canım bunlar geçecek, Allah korusun kalıcı bir rahatsızlık değil sonuçta. Hamileliğimizde bazı sorun ve sıkıntılarla karşılaşmamız kaçınılmaz. Benimde suyum çok erken doğum riskim var yürüyüş bile yasak düşün yani. Ve şeker çıkma durumu bile var bu haftama kadar yapılmado 1 haziranı bekliyorum. Tabi tatlı şekerli pilav makarna herşey bitti. Allah başka imtihanlarla sınamasın.

kızlar bana müdür göbeğin çok büyük yoksa ıkızmı dedi :))) gerizekalı ya :d

müdürn gözleri bozulmuş canım oturup tüm gün nette sörf yapmaktan:)

bu arada ben ücretiz izne çıkmak istıyorum ama ev kredi borcumuz var çıkamam çok üzülüyorum en büyük isteğim buydu . Ekimde borca girdik kasımda oğluşumun tohumları ekildi :) gelmeden ev sahibi oldu eşşek

yok cnm benımkı saolsun beklıo vermek gıdımla kızıyorum bende o huyuna bıraz ılgısıszz dır kendısı ama anne ıste babamdan oda ılgı gormedıgı ıcın bızden beklıo ayrılar annemle babam oda elınden geldıgınce bu akdr ılgılı olabılıo .tbı yas kaç olursa olsun eş eksikliği çok kötü hem kadını hayatı boyunca hemde bızler gıbı çocukları etkılıyor bu sekıldee

Kızlar şimdi ben bizim şirketin izin proğramından giriş yaptım, tarihlere göre otomatik hesap yapıyor.....

Bu durumda şimdi şöyle oluyor:

Benim SAT a göre doğum tarihim 01.08.13 fakat sezeryan olacağı için dr. 26.07.13 tarihine ayarladı....

Bu durumda izin tarihlerimi de 1 hafta öne çekti, yani 39. haftada doğum yapmış olacağım ama 40. hafta gibi olacak öne aldığımız için.
(istersem bunu değiştirebilirim ama dr. beni biran önce izne çıkarma derdinde olduğu için bende birşey demedim bu duruma, belki bir bildiği vardır )

Hımmmm nerde kaldık :

***32+0 . hafta 30 mayıs oluyor o gün rapor yazılacak, çalışabilir raporu.
***37+0 . hafta 5 temmuz oluyor, 6 temmuz itibari ile çalışamaz raporu ve doğum izni başlıyor
***40. hafta 26 temmuz doğum

(Tabi bunlar herşeyin normal gitmesi durumunda olacak şeyler. )

Doğum izni bitişi yani 16 haftalık yasal izin = 80 iş günü olarak geçiyor ve iş başı 11 kasım oluyor bizim sisteme göre.

Yani 06.07.13 / 11.11.2013 tarihleri arası doğum izni

Tüm resmi tatiller, haftasonları, dini bayramlar vs. bunun içinde onlar 80 iş gününe ilave değil
Bu durumda kullandığım toplam iznim 19 hafta olmuş oluyor.
Bunun 3 haftası doğumdan önce, 16 haftası doğumdan sonra....
Tekrar işe başladığımda bebeğim 3 ay 3 haftalık oluyor.(offf daha minicik )

Ama daha bir sürü yıllık iznim rapor hakkım ve ücretsiz izin hakkım var...

Sizlere de fikir olsun diye yazdım kızlar, inşallah çok karışık olmamıştır.

Son düzenleme:
bu arada kızlar bı ara tvde duymuştum saba tumere bır adam çıkıp bu sıgorta haklarla ılgılı fln bısyeler soylemıstı galıba evde oturan çalışmayan ev hanımlarınada tek bı kerelıgıne tekabül 280 mılyon çocuk parasımı ne verılıomuss devlet tarafından cok az kışı bılıomus bunu sanırım...doğumdan onceemı başvurmak laızm sonramı bılmıyorum ama bılgısı olan varmı kızlarr 280 mılyon deyıp geçmemek lazım oda paradır yanı

sorma kuzum yaa çok sıkıldım bugün uykusuzluk bi yandan
yarın doktora gidiyorum kendi doktoruma yani güzelce bi görüyüm kızımı inşallah doping olur bana..

Çok moralim bozuk cok

Canım üzme kendini bebek iyi olduğu sürece sorun yok :) bak hem ben de insülin adayıyım şuanda şekerim düşmesse başlıcam yanlız değilsin. Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum bit de insülin eklenirse ...D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…