- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #29.621
Kizlar tebrik edin beni maşallah topigin tek insulin kullanan annesi oldum sonunda .
Doktordan çıktım şimdi sabah aksam dayadi iğneyi .
Çok moralim bozuk cok
canım ben biraz araştırmıştım da doğum iznin bitmeden (son gününde bile olsan) yasa çıkarsa yararlanabiliyomuşuz, ben öyle okumuştum ama yasa hayal oldu galiba...
Allah yardımcımız olsun,ne kadar da ümitlendirdiler bizi .. ama meclis tatile girecek artık..
Kızlar karnımda adet ağrısı gibi bi ağrı var normal mi acaba yaa hani böyle hasta olacağımız zaman diz kapaklarımıza kadar olurdu ya aynen öyle doktoruda aramak istemedim
kızlar bana müdür göbeğin çok büyük yoksa ıkızmı dedi :))) gerizekalı ya :d
Kızlar karnımda adet ağrısı gibi bi ağrı var normal mi acaba yaa hani böyle hasta olacağımız zaman diz kapaklarımıza kadar olurdu ya aynen öyle doktoruda aramak istemedim
Ben seni tebrik ediyorum canım... Hiç korkmayıp, moralini bozmayıp, hergün düzenli iğnelerini yaptırıp sağlıklı bir bebek doğuracaksın. Sonra insüline de ihtiyacın olmayacak zaten
Meclis kapanmadan bu yasa çıkmazsa meclis açıldı yasa çıkacak diyene kadar bizim izinler biiter zaten....
Umarım yanlış düşünüyorumdur ama ben çıkacağını sanmıyorum artık, b.....nu çıkardılar, isteseler çoktan onaylanırdı.
Daha önce dedim ya Tayyip bu ara doğuracak bir yakını falan yok heralde olsa çoktan çıkardı...
İkl 3-4 ay benimde adet dönemlerine yakın bu tür ağrılarım oluyordu canım. Ama artık olmuyor, normal diye biliyorum ama yinede dr.una danış istersen...
AAyyyy uyuz oluyorum böyle boş boş ve cıvık cıvık konuşan adamlara, birde müdür olacak... K....mın müdürü.
Adam dediğin biraz lafını sözünü bilir, ağır olur demi amaOna neymiş senin göbeğinde, sanki o taşıyor.
Sinir oluyorum böyle laf söylemek için konuşanlara yaaa.... IYYYY müdürüne gıcık oldum valla...
canım o kişiden kişiye değişiyo ben ilk hamileliğimde senin gibiydim son güne kadar kuş gibiydim şimdi çok ağırlaştım sankii yaaa iyiysen olur tabi neden olmasın ne kursu bu arada...
yaa benim gıcık üstler, dün 45 günden fazla ücretsiz izin kullandırmayacaklarını belirttiler, öyle olunca da 37ye kadar çalışmak zorundayım şimdi, gıcıklarrr
bişey değilde sıcaklar çook gözümü korkutuyooor
Kizlar tebrik edin beni maşallah topigin tek insulin kullanan annesi oldum sonunda .
Çok moralim bozuk cok
hahaha nediyodu recep ivedikkk yedirtme lan bana müdürünüüü:)
Canım üzme kendini bebek iyi olduğu sürece sorun yok :) bak hem ben de insülin adayıyım şuanda şekerim düşmesse başlıcam yanlız değilsin. Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum bit de insülin eklenirse ...D
hahaha nediyodu recep ivedikkk yedirtme lan bana müdürünüüü:)
Kiz atarli uzaktan takip editim seni bı haller var sende papatya cayı ve rezene cayı öneriyorum sana rahatlatır sakinleştirir.
Merhaba kızlar biz geldik doktordan bebiş iyi ama sezaryen olacakmış büyük ihtimalle 14 ağustos gibi doğum olabilirmiş fazla ayrıntı yazıp şekerli anneleri tedirgin etmek istemiyorum ama kızlar çok dikkatli olun şeker konusunda benim en fazla 170 oluyor ama yükselince hemen spor yapıp düşürüyorum kesinlikle o değerlerde bırakmıyorum. Boyumuz yaklaşık 37 cm olmuş kilo da 1300 olmuş tosuncuk yine yüzünü gösterdi popoyu pipiyi heryerini gösterdi teşhirci yaramaz
Çok moralim bozuk cok
Kızlar şimdi ben bizim şirketin izin proğramından giriş yaptım, tarihlere göre otomatik hesap yapıyor.....
Bu durumda şimdi şöyle oluyor:
Benim SAT a göre doğum tarihim 01.08.13 fakat sezeryan olacağı için dr. 26.07.13 tarihine ayarladı....
Bu durumda izin tarihlerimi de 1 hafta öne çekti, yani 39. haftada doğum yapmış olacağım ama 40. hafta gibi olacak öne aldığımız için.
(istersem bunu değiştirebilirim ama dr. beni biran önce izne çıkarma derdinde olduğu için bende birşey demedim bu duruma, belki bir bildiği vardır)
Hımmmm nerde kaldık :
***32+0 . hafta 30 mayıs oluyor o gün rapor yazılacak, çalışabilir raporu.
***37+0 . hafta 5 temmuz oluyor, 6 temmuz itibari ile çalışamaz raporu ve doğum izni başlıyor
***40. hafta 26 temmuz doğum
(Tabi bunlar herşeyin normal gitmesi durumunda olacak şeyler. )
Doğum izni bitişi yani 16 haftalık yasal izin = 80 iş günü olarak geçiyor ve iş başı 11 kasım oluyor bizim sisteme göre.
Yani 06.07.13 / 11.11.2013 tarihleri arası doğum izni
Tüm resmi tatiller, haftasonları, dini bayramlar vs. bunun içinde onlar 80 iş gününe ilave değil
Bu durumda kullandığım toplam iznim 19 hafta olmuş oluyor.
Bunun 3 haftası doğumdan önce, 16 haftası doğumdan sonra....
Tekrar işe başladığımda bebeğim 3 ay 3 haftalık oluyor.(offf daha minicik)
Ama daha bir sürü yıllık iznim rapor hakkım ve ücretsiz izin hakkım var...
Sizlere de fikir olsun diye yazdım kızlar, inşallah çok karışık olmamıştır.
slm şekerler...boşa şieker demiyoruz şekerler çıkmya başlamış :)allah yardım eder yeter ki moralinizi yüksek tutun arkadaşlar geçer bunlar.ben 1 aydır oğlumu görmüyorum yarın görcem inş çok mutluyum ve sabırsızım valla.daha yüzünü de göstermedi zaten paşam.gösterirse yazarım size inş.havalar ne ısındı böyle ya.doğum izni alacak olan öğretmenler var mı aranızda nasıl yapcaz izin tatile geliyo kullanamayacakmıyız
ultrason kağıdında fl yazılı ordaki değeri 7 ile çarpman gerekiyormuş ben hesapladım şimdi
benim fl 5.36x7=37.52 olarak boyunu bulmuş oluyorum sende dene kocaman oldu bebişlerimizde göbişlerimizde :))
kızlar doğum çantam için pijama takımı aldım 2 tane gecelik lazımmı.beb pek sevmediğimden almadım ama lazımsa alcam tabi ki.bu arada hasta bezi olark ne almalıyız bu külot gibi olanlar varmiş ondan mı alalım acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?