2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin anne de benimki gbi desene cnm çok ilgi bekler çok alınır ah sorma :) napalım o da bizi taşıdı 9 ay :)) benim annem de hep hastadır yani öyle der hehehh yerim onları ben ya Allah başımızdan eksik etmesin nazlılarımızı

evt mantıklı pike takımının nevresimini de döşşeğinin üzerine sereriz

policim benim bildiğim doğum izninde olan herkes yararlanabiliyor. İster öncesi olsun ister sonrası... Tabii yasa çıkarsa. Ben bi dönem çok ümitliydim.Amma safmışım diyorum. Açıkçası ümidim yok. İçki yasağı bir gecede çıkar. Geçen gün komisyonda tartışılan şey dün kabul edildi. Kendilerine yapılacak zamlar bir gecede çıkar. Bu kadar anneyi ilgilendiren izinler bir sene de çıkamaz

Merhaba annişler;

şimdi doktordan geldim. çok mutluyum. bebişim gününde gözüküyormuş 900 gram, herşey gayet guzel. randevum aslında 5 hazirandı. ama acayip evham yaptım. bebişimin hareketlerini pek hissedemiyorum diye. bu sebeple dayanamadım soluğu hastanede aldım. durumdan endişelendiğim için randevum olmadan girdim. yatıp uzanınca bebişim 2 gündür olmadığı kadar hareketlendi, doktora biraz rezil olduk ama olsun ben çok mutlu oldum içim cok rahatladı. evham yapmamın temelinde 2 gün önce gittiğim kuaforum (karı-koca beraber çalısıyorlar) yeni kaybettikleri bebeklerinden, başlarına gelenden fln bahsedip, bıdık bıdık bana sorular sorunca hem üzüldüm, hem etkilendim, hem gerildim... herneyse hepsi geçti, şimdi çok rahatladım, sizlerle paylaşmak istedim...

Maşallah cnm negüzel kaç haftalık seninki:) ben 27. Haftadayım Dr bidaha 32. Haftada görmek istedi bebeği ( ama ben 2. Düzey ultrason yaptırdığım yere kontrole gidicm 2 hafta sonra inş benimkide büyümüştür ama zaten önde gidiyordu baya en son gittiğimde 900 gr dedi sonra şeker çıktı bende onla alakalı olabilir çabuk büyümesi diye de korkmuyorum değil..

ayy kızlarr hepiniz iyiki varsınız ve iyiki bı topik var her konuda mutlaka cvp verecek birisi çıkıyo Allah razı olsun hepinizdenn sizleri çok seviyorummmmm

Son düzenleme:

maşallah caNım bende dün öğrendim kilosunu 1037 gr olmuş benimde en son geçen ay 534 gramdı iki katı dedi doktor fakat benimde boyunu sölemedi nasıl hesaplanır banada anlatırmısın

aynen dediğin gibi cnm. ben kamuda çalışıyorum. 32 den önce hazıranda yıllık izinlerimi kullancam yoksa yanarmış. tabi 16 haftadan sonra doğum izninden dönüşede bırakılabilir yıllık izin ama. ben hala bir ümit belki 6 aya çıkar ve yıl sonu yıllık iznim yanar diye şimdiden kullanıcam. zaten işe gelmek istemiyorum artık, iyice soğudum...

canım 28+6 diye geçiyor yani 28 bitmiş 29 dan 6 gün almışız:) şeker ölçümlerim normal çıkmıştı doktor sıkıntı yok gayet iyi dedi zaten hamilelikten tatlıdan iyice soğumuştum. benim ilk baştan itibaren 1 hafta ileri gidiyor hamileliğim normalden erken yumurtlama olmuş:) benide 32.haftada çağırdı çalışabilir raporu için. ben adet tarihine göre istiyorum raporu doğum sonrasına aktarma olsun diye dedim tamam dedi bence senin bebeğin kilosuda normal kilolu değil şeker çok yüksekse kilosu çok fazla çıkıyor öyle söyledi:) ama şunu farkettim burdaki takviimden hep 100-200 gr eksik gidiyor benim bebeğim takvimini kontrol et ordaki kiloyu geçmiyorsa şekerden kaynaklanan sorun yoktur bence zaten diyetle bu şeker sorununu çözersin inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza :)

sabah kızımın bakıcı geldi ayaküstü çıkmadan sohbet ediyorduk yarın kahvaltıya misafirim var bu akşamda market alışverişinden sonra yegenimin yılsonu müsameresine gideceğim dedim bide ayaklarımı gördü şiş dediki sen nezaman dinleneceksin dedi her haftasonu fuull programın var hergün zaten işe gidiyorsun hiç dinlenmiyorsun dedi o öyle anlattıkça aglayasım geldi kendime elin yabancısı bile halime acıyor dedim sonra toparlandım Allah saglık versin inşallah hepsiyle başederiz

kamuda yıllık iznini o yıl içinde kullanmazsan yanıyor mu canım bir daha yıllık iznini kullanamıyormusun

maşallah caNım bende dün öğrendim kilosunu 1037 gr olmuş benimde en son geçen ay 534 gramdı iki katı dedi doktor fakat benimde boyunu sölemedi nasıl hesaplanır banada anlatırmısın

ultrason kağıdında fl yazılı ordaki değeri 7 ile çarpman gerekiyormuş ben hesapladım şimdi
benim fl 5.36x7=37.52 olarak boyunu bulmuş oluyorum sende dene kocaman oldu bebişlerimizde göbişlerimizde :))

çocuk da yaparım kariyerde diye diye bu hallere düştük zatennnn

kamuda yıllık iznini o yıl içinde kullanmazsan yanıyor mu canım bir daha yıllık iznini kullanamıyormusun

devlet memurları seneye aktarabiliyorlar. ama ben sözleşmeli memurum. yani ben şuan hem şu 6 aylık doğum izni vaadini hemde sözleşmelilerin devlet memuru olması vaadini heyecanla bekliyorum cnm...

ayy kızlarr hepiniz iyiki varsınız ve iyiki bı topik var her konuda mutlaka cvp verecek birisi çıkıyo Allah razı olsun hepinizdenn sizleri çok seviyorummmmm

cnm şimdi aradım insan kaynaklarına sordum şükür dioki 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alır da sonra yıllık izne ayrılırsanız bu pek hoş olmaz kanunen bi açıklık doğup yanabilir izniniz dio o yüzden yıllık izinleri doğum sonrası kullanmanızı öneririz diolar ama ben ssklı deilim sizde nasıl bilmiorum iş kanununun yorumu böle yapılmış çünkü kanunda da çalıştığı gün kadarı doğum sonrasına aktarılıyor yazıo

Kızlar ben çalışmıyorum ama eşimin işyerinde çalışıyo olarak gözüküyorum sigortam ödeniyor. Sorum şu benim 32. Haftada ve 35 te rapor almam gerekiyorumu çalışabilir ve çalışamaz raporu yani doğum ücretinden yararlanmak için ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Biraz muhasebeci sorusu oldu ama burda herkesin bi konuda mutlaka fikri oluyor:)

bende kendime üzülüyorummm hamiş hamişş okullarda sürünüyorum bide köy okulu.....tam gün 3 e kadar sandalye tepesinde mafoluyorumm....ass kaldı dayan diyorum kendime ( bari doğumiznimiz 6 ay olsada rahatlasak yaa off kıslarr..

anladım canım eee peki sen neye karar verdin 32. haftada direk işgöremez mi alacaksın.

canım 32. haftada işgöremez raporu al. sgkya bildirsinler bir de doğum raporu al. onuda sgkya bildir alırsın paranı 37. haftanın muhabbeti çalışan ve doğum sonrasına izin aktaranlar için sen 1 kere rapor al yeter ok..

Son düzenleme:
bi de şu olay var tabi 32 hafta olunca çalışabilir raporu yada çalışamaz raporu alacaz ya bu 31+1 demi oluo:44::44:

canım senin işinde zormuş ya, normal insan bile yorulur bu tempoda ,Allah kolaylık versin
ben akşam 9 dan sonra yerimden kalkamıyorum resmen,pilim bitiyor, sabah da erken kalkmak çok zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…