- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #29.561
offf kızlar sizdede bi huzursuzluk varmı içinizdeeee bole herşeye bağrıp çağrıp ağlayasım geliyor ...demin annem aramış bı oncekı gun doktora gıtmıs fıtık cıkmıs boynunda ameliyat demıs..kaç senedrde bılıoz çağresı amelyat.. dun yıne gıdıcktı başka doktora kendı derdimden aramadım ...benı aramış sıtem edio aramıosun sormuosun dıeee ztn bılıyorum olacağı dedim amelıyat demıstı dr..ben kendı ağrılarımdan kendımle ugramanktn arayamadım dedım dıo sen çocuk getırcen dünyaya ıyı bısey ıcın ugrasıon cekıon dıo o bana sıtem edıoo ay cok sınırlendımm bıde buyuklerın nazını cekmekkk hiç çekılmıyorrr bu haldeee bız onlardan ılgı alaka beklerkenn..
poli canım bende eşin gibi düşündüm aslında kızımdan kalma park yatak var ama annemin evine götürceğim düştü mü düşecek mi diye ona gittikçe düşünmek istemiyorum bende ilk 5-6 ay yanımda yatar diye bununla idare edeceğim sonra dogum parası falan gelince güzel bir oda yaparım diye düşündüm enini boyunu ölçeceğim oval şekilde tarif edeceğim yorgancıya çok yüksek olmasınıda istemiyorum düşmesin diye benim yegenim 6 ay kadar sepette yattı gelin yatak bile yaptırmadı peluş battaniye katlamış koymuş ama benim içime sinmez.nevresim olarakta yaz bebekleri canım pike takımı almak istiyorum seneye yazada kullanılır
ben bu yasanın A.Q :)
haaa bu arada bu yasa çıktığında biz doğum öncesi izinleri kullanıyor olursak eğer yaralanıyormuşuz doğum sonrasında çıkarsa olmuyomuş muşş üst komşum yeni doğum yaptı ben onun yalancısıyım..eee şurda ne kaldı kiii
slm anneler ve melekleri :) bugün sabah doktorumuza gittik kızımı gördüm nihayet yuvarlak yüzlü olacak diyor doktor :) boyu kilosu kalbi böbrekleri herşeyi normalmiş 1245 gr olmuş inanamadım bir ayda resmen iki katına çıkmış kilosu prensesisim boyunu söylemedi ama fl ile bakıp hesaplayacağım şimdi :)
slm anneler ve melekleri :) bugün sabah doktorumuza gittik kızımı gördüm nihayet yuvarlak yüzlü olacak diyor doktor :) boyu kilosu kalbi böbrekleri herşeyi normalmiş 1245 gr olmuş inanamadım bir ayda resmen iki katına çıkmış kilosu prensesisim boyunu söylemedi ama fl ile bakıp hesaplayacağım şimdi :)
policim sen özeldemisin devlet mi?
eğer devlette isen izinlerin boşa yanar. Bende senin gibi düşünüyordum. kamu personeli genel tebliği no:2 yi okuyana kadar.
Sadece FİİLEN çalışılan zaman aktarılır diyor. Yıllık izinlerde boşa yanıyor. Ablamın iş yerinde biri yapmış bu şekilde izinleri ni yakmışlar.
Haberin olsun canım
Maşallah cnm negüzel kaç haftalık seninki:) ben 27. Haftadayım Dr bidaha 32. Haftada görmek istedi bebeği( ama ben 2. Düzey ultrason yaptırdığım yere kontrole gidicm 2 hafta sonra inş benimkide büyümüştür ama zaten önde gidiyordu baya en son gittiğimde 900 gr dedi sonra şeker çıktı bende onla alakalı olabilir çabuk büyümesi diye de korkmuyorum değil..
aynen dediğin gibi cnm. ben kamuda çalışıyorum. 32 den önce hazıranda yıllık izinlerimi kullancam yoksa yanarmış. tabi 16 haftadan sonra doğum izninden dönüşede bırakılabilir yıllık izin ama. ben hala bir ümit belki 6 aya çıkar ve yıl sonu yıllık iznim yanar diye şimdiden kullanıcam. zaten işe gelmek istemiyorum artık, iyice soğudum...
maşallah caNım bende dün öğrendim kilosunu 1037 gr olmuş benimde en son geçen ay 534 gramdı iki katı dedi doktor fakat benimde boyunu sölemedi nasıl hesaplanır banada anlatırmısın
sabah kızımın bakıcı geldi ayaküstü çıkmadan sohbet ediyorduk yarın kahvaltıya misafirim var bu akşamda market alışverişinden sonra yegenimin yılsonu müsameresine gideceğim dedim bide ayaklarımı gördü şiş dediki sen nezaman dinleneceksin dedi her haftasonu fuull programın var hergün zaten işe gidiyorsun hiç dinlenmiyorsun dedi o öyle anlattıkça aglayasım geldi kendimeelin yabancısı bile halime acıyor dedim sonra toparlandım Allah saglık versin inşallah hepsiyle başederiz
kamuda yıllık iznini o yıl içinde kullanmazsan yanıyor mu canım bir daha yıllık iznini kullanamıyormusun
ayy kızlarr hepiniz iyiki varsınız ve iyiki bı topik var her konuda mutlaka cvp verecek birisi çıkıyo Allah razı olsun hepinizdenn sizleri çok seviyorummmmm
cnm şimdi aradım insan kaynaklarına sordum şükür dioki 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alır da sonra yıllık izne ayrılırsanız bu pek hoş olmaz kanunen bi açıklık doğup yanabilir izniniz dio o yüzden yıllık izinleri doğum sonrası kullanmanızı öneririz diolar ama ben ssklı deilim sizde nasıl bilmiorum iş kanununun yorumu böle yapılmış çünkü kanunda da çalıştığı gün kadarı doğum sonrasına aktarılıyor yazıo
Kızlar ben çalışmıyorum ama eşimin işyerinde çalışıyo olarak gözüküyorum sigortam ödeniyor. Sorum şu benim 32. Haftada ve 35 te rapor almam gerekiyorumu çalışabilir ve çalışamaz raporu yani doğum ücretinden yararlanmak için ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Biraz muhasebeci sorusu oldu ama burda herkesin bi konuda mutlaka fikri oluyor:)
günaydın güzel hamişler,
umarım herkesss çok iyidir, ben çooook yorgunum, ayakta uyuyorum bu aralar, 3.trimesterdeyiz zinde olduğum dönemler bitti sanırım,
herkes çok yorgun gözüktüğümü rengimin attığını falan söylüyor,
mesai saatlerimiz çok kötü, sabah 8.30 akşam 8 bazen 9, önümüzdeki iki haftasonu cumarteside çalışmak zorunda kalıcam,
akşamın geç vaktinde eve gidip yemek yapıyorum, yemek ye sofrayı kaldır derken saat 11 oluyor ve zar zor kendimi yatağa atıyorum,
sonra sabah 6.30-7 de uyanıyorum işe yetişebilmek için...
hayat çok zor geliyor bazen, ama allah sağlık versin herşeyin üstesinden gelinir diye düşünüyorum
işimi çok seviyorum yoksa dayanamazdım bu kadar zorluğa, çok zor ama maddiyattan öte manen tatmin oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?