- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #30.981
dün iş çıkışı ebebeğe gittim oto koltugu almak için travel sistem bebek arabalarına baktım adam ısrarla chicco yu tafsiye etti ana kucagı çantası oto koltugu puseti toplam 899 tl. ama çok hantallar yaaa kafam çok karıştı aslında bebek arabasını sonra alacaktım ama oto koltuguyla birlikte almak daha mantıklı geldi bebek uyurken puseti çıkarıp oto koltugu iskelete takılabiliyor ilk aylar iyi olur annemde ne gerek var zaten ilk zaman nereye çıkacaksın dedikçe beni sinir basıyor eve tıkılıp buhranlar geçirmek istemiyorum sonuçta ağustosun başlarında dogum bursada hava ekimden sonra bozuyor hiç mi dışarı çıkmayacagım ben oto koltugu zaten agır onunlamı taşıyacagım bebeği siz ne yapacaksınız kızlar bana bi akıl verin kararsızım bu konuda
Yav bu 40, mevzusu nedir biri bana bunu açıklasın. Zaten doğumdan sonra insan bir buhran yaşıyormuş hormon dengesinin ani değişikliğinden dolayı, bir de insan 40 gün eve tıkılırsa çıldırır. Yok 40 uçurmakmış bilmem ne. Neden 40 ı uçuruyoruz ben anlamadım arakadaş. Kanat mı takıyoruz 40'a nedir yani. Yaz bitmeden bebişleri gezdiririz, temiz hava alırlar, ki zaten ben kışın da eve kapamayı düşünmüyorum her türlü mevsime alışsın. Öyle değil mi ?
Çek cumhuriyetinde bir kadın bebekleri ikiz sanıyormuş ama beşizmişHem de doğal yollarla beşiz kalmış. Şok gerçekten Biz burda bir bebeğe onu mu alsam bunu mu alsam, doğunca nasıl bakıcam diye düşünürken kadın orda beşiz doğuracak Ayy çok fena. Karnına bakın kızlar
Eki Görüntüle 724383
Benim Istanbula donmeme 16 gun kaldi( cok heyecanliyim..lutfen bana dua edin...7 saate yakin ucak yolculugu yapacagim 33 haftalikken
yok benim bu kız kesin futbolcu olacak. futbolun ilk dönemlerinde hayvan mesanesini şişirip top oynayan ingilizlere benziyo benim kız. mesaneme tepük tepük
adım atamıyorum mehter takımının hamile üyesi gibiyim. 2 öne bir stop,geri vitesim çalışmıyo
o değil de bu son günlerin stresi öldürüyo beni yarın son biteydi eyiydi . siz takılın ben bi geçmişe bakayım 3073.sayfadayım azmin elinden bişey kurtulmaz
selam bayanlarrrr bütün gün dikişle uğraştım ancak giriyorum hemen neler kaynatmışsınız bakıcam geçmişi okuyacam ama önce kızıma diktiğim elbiseyi paylaşayım ta ta tammmm
nasıl olmuşşşş
Eki Görüntüle 724596
son 2 ayda bazıları çok kilo alınır diyor bazıları az alınır diyor. çok almak istemiyorum. ayda 1 kilo almak mümkünmü bilen var mı acaba
Bu ara hep ara ara giriyrm katilamiyrm sohbete kizlar.anesteziden bhsedilmiss bndr genel istiyrm bna ne ypildgni bilmek bni cok gerer kndi m bayilirn zaten.en iyisi uyumak.cok buyuk ihtiml sezeryan olucm.bnde 36da flan bebisimi alirmi doktor diye dusunuyrm cnku boyum kisa ve bedenime gore bebis iri ..cok zorlaniyrm.gecen biri dogum yaklsti heralde dedi yok agustosta diyince yaknca doguruck gbisn dedi.acayip sinir oldm.doktormda diyo dahada agrlasicksn diye..allahm guc vetsn bi 9 ay daha tasirm yavrumu o buyusn gelissn iyi olsn yter...doktorda normal dusunmuyo bnde farkndaymm.allahm saglik versn hepimize kizlar
gören benim de doğumumun yakın olduğunu sanıyor. 2ay var deyince şaşırıyorlar. bugün sağlık ocağına gittim. ebe karnımın 31 haftaya göre çok büyük olduğunu söyledi. ama benim bebek iri değil, normal. benim de zorlanmalarımı karnıma bağladı. ama sırf bu nedenden bebeği erken alacaklarını sanmıyorum. bi de ebemiz dediki, yatıp kalkarken çok yavaş hareket et. suyunu patlatabilirsin erken doğum olur dedi. zaten hızlı hareket edemiyorum da, korktum yine de gecede kırk kez tuvalete kalkıyorum
maşallah bebişin kaç gram seninle haftamız ve günümüz aynı bende 15 gündür bebişimi görmüyorum caba kaç gram olmuştur
deneyimli anneler, ya da bu konuyu araştırmış arkadaşlar,
biberon olarak en iyi hangisi ne almak lazım,
bir sürü çeşiti var,
kauçuk biberon, silikon biberon, farkı ne,
birde cammı daha iyi plastik mi,
eğimlilerde var hem avent hem chicco da, onlar nasılki acaba,
biberonu kaç tane almak lazım kaç mm olanlardan?
Cnm en son 1115 gramdi boyuda 36 cm di..bnm boyum 1.55 kemiklerm flanda cok ince..ilk doktora gttgmde adam bni 18 flan sanmisti ...vucut yapima gore iri bebiss gelisimi iyi olsn ben raziyim zorlanmaya.dahada zorlanicaksn diyo doktorumm.smdi bile cok sık disari ckmayi cok yurumeyi cok ayakta durmayi yasakladi...allah hepimizi zamnnda kavustrsn yavrularimiza
Bugun Yavrumun cicilerini yikaadim utüledim . Minik minik ay totosunu yiceeeemmm ben onun
Doğumu sezaryen olacak kızlar anestezi hakkında ne düşünüyorsunuz ?? Ben genel anestezi istemiyorum bebeği görmek istiyorum spinal iyi diyorlar sizce ??
son 2 ayda bazıları çok kilo alınır diyor bazıları az alınır diyor. çok almak istemiyorum. ayda 1 kilo almak mümkünmü bilen var mı acaba
canım bebek iri gelmedi bana bende bebeğimin bu ölçülerde olacağını düşünüyorum bana normal geldi neden bebeğinin iri olduğunu söyledi doktor anlamadım
Kizlar benim doktorumda tam tersine spor yapmami ve hamileyim diye hareketlerimi kisitlamamami soyluyor.
Siz hasta degil hamilesiniz, bebegi sen dogurmayacaksin o kendisi dogacak diyor :) sadece saglikli yasamaya ozen goster, bebegin karninda cani ne isterse onu yapar, ne zaman isterse o zaman dogar sen disaridan bunu degistiremessin diyor... Sicak banyo yapmak, termal hamamlara gitmek, sirt ustu yatmak ve simdi aklima gelmeyen ama onerilmeyen bir cok seyi sordum hepsine serbest dedi... Benim doktorum cok onerilen ve guven veren birisi o yuzden ben ona dayanarak normal hayatimi suruduruyorum acikcasi. Yukariyada uzaniyorum, esyada tasiyorum, sicak havuza girip sirt ustu uyuyorum... Allahim insallah saglikla son aylarimi da atlatmayi nasip eder.
ne büyük keyif dimi rabbim sağlıklı bir şekilde giydirmeni eskitmeni nasib etsin bu saatlerde ne oluyosa benim oğlan kuduruyo karnımın her bir taraı oynuyor
Herhangi bir risk yok ise normal yaşantının devamı gerekiyor tabii ki .
Ama risk var ise herkesin dr'u ona göre alınması gereken önlemi belirtiyor ; yorulmayacaksın , dinleneceksin ya da doğuma kadar hep yatacaksın vs gibi .
Hayatlarımız nasıl farklı ise hamilelik sürecide herkes için farklı geçiyor bence hatta her çocukta bile anne adayı farklılık yaşayabilir her hamileliği aynı olmayabilir .
Sakınan göze çöp batar derler ama yine de bazı genel uyulması gerekenlere uymak gerekiyor diye düşünüyorum .
Allah korusun hayatta hiç bir şeyin garantisi yok olumsuz bir şey olunca ben gereken önlemi aldım gerisi kader kısmet diyebiliriz ; ama dikkatsiz davranınca hep keşkeler olabilir hayatta .
Allahım inşallah hepimizin sağlıklı şekilde bebeğimizi kucağımıza almayı nasip eder . Duamız hep bu yönde :)
Yok cnm bn ynlis anlattm blki bebegi iri demiyo.boyuma ve vucuduma gore oyle diyo ...ilerde sikayetlern dahada artick diyo..doktorumn dedigi bu..bnde cok zorlanmktan korkuyrmm bebegm iyi olsnda onemli olan o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?