2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim bence birlikte almak hem daha hesapli oluyor hemde oto koltugu arabaya uyumlu secersin... Bence sen kendi canin ne istiyorsa onu yap, icinde kalmasin. Birde hep tek basina onlari kullanacakmissin gibi dusunerek sec modellerini esim tasir falan diye dusunme. Minnetsizce alir yavrunu cikarsin caninin istedigi yere...

Sorma canim, bu yeni dogan yavrulara uzayli muamelesi yapilmasini anlamiyorum ben :) 1-2 haftayi anlarim ortama alismasi akcigerini kullanmayi iyice ogrenmesi icin ama 40 gun sarip sarmalayip tulbentlerin altina saklanan bebeklerede yazik.

Ayy cok tatli :) devlet ona sinirsiz yardim sagliyordur kizlar uzulmeyelim :))

Benim Istanbula donmeme 16 gun kaldi ( cok heyecanliyim..lutfen bana dua edin...7 saate yakin ucak yolculugu yapacagim 33 haftalikken

Canim 34. Haftadan once ucan cok taniyorum, Allah yardimcin olsun, stres yapma sakin yolda...dualarimiz seninle...

cucu1984; maasallah yavruna, cicileride yuzu gibi cok guzeller. Saglikla kullansin insallah...

Maasallah kziina canim, tepikleriniz bol olsun :) benimkide reklam muziklerine tepki veriyor artik sanki :))

Eki Görüntüle 724564
bu da benim tontiş, nasıl başarmışsa ayağı alnına değiyor

Ayy inanamiyor insan bu resimleri gordukce saatlerce bakasim geliyor, Allah kaderlerini de guzel yazsin. Ne sansli bizim bebeklerimiz, sevgiyle buyutulecekler, anneleri onlari ne heveslerle bekliyor...

Siz kizlari boyle suslerseniz bizim kizlar kiskanirlar ama :))) ellerine saglik canim :)

son 2 ayda bazıları çok kilo alınır diyor bazıları az alınır diyor. çok almak istemiyorum. ayda 1 kilo almak mümkünmü bilen var mı acaba

Canim bende ilk aylarda 3-4 kiloyla gidiyordum, bu ay sadece 750 gr almisim, doktorum zaten karnin sis, havalar isinacak, dogum stresi falan derken istahin eskisi gibi kabarmaz dedi. Son aylarda kilo alimi daha hizli ama zormus.

gören benim de doğumumun yakın olduğunu sanıyor. 2ay var deyince şaşırıyorlar. bugün sağlık ocağına gittim. ebe karnımın 31 haftaya göre çok büyük olduğunu söyledi. ama benim bebek iri değil, normal. benim de zorlanmalarımı karnıma bağladı. ama sırf bu nedenden bebeği erken alacaklarını sanmıyorum. bi de ebemiz dediki, yatıp kalkarken çok yavaş hareket et. suyunu patlatabilirsin erken doğum olur dedi. zaten hızlı hareket edemiyorum da, korktum yine de gecede kırk kez tuvalete kalkıyorum

Adama moral verecegi yrde bunumu diyo..su oyle kolay patlarmi cnm ya takma kafana...daha neler duyucaz acaba...kafamiza bsey sokmaya bayiliyolar

maşallah bebişin kaç gram seninle haftamız ve günümüz aynı bende 15 gündür bebişimi görmüyorum caba kaç gram olmuştur

Cnm en son 1115 gramdi boyuda 36 cm di..bnm boyum 1.55 kemiklerm flanda cok ince..ilk doktora gttgmde adam bni 18 flan sanmisti ...vucut yapima gore iri bebiss gelisimi iyi olsn ben raziyim zorlanmaya.dahada zorlanicaksn diyo doktorumm.smdi bile cok sık disari ckmayi cok yurumeyi cok ayakta durmayi yasakladi...allah hepimizi zamnnda kavustrsn yavrularimiza

Kizlar benim doktorumda tam tersine spor yapmami ve hamileyim diye hareketlerimi kisitlamamami soyluyor.

Siz hasta degil hamilesiniz, bebegi sen dogurmayacaksin o kendisi dogacak diyor :) sadece saglikli yasamaya ozen goster, bebegin karninda cani ne isterse onu yapar, ne zaman isterse o zaman dogar sen disaridan bunu degistiremessin diyor... Sicak banyo yapmak, termal hamamlara gitmek, sirt ustu yatmak ve simdi aklima gelmeyen ama onerilmeyen bir cok seyi sordum hepsine serbest dedi... Benim doktorum cok onerilen ve guven veren birisi o yuzden ben ona dayanarak normal hayatimi suruduruyorum acikcasi. Yukariyada uzaniyorum, esyada tasiyorum, sicak havuza girip sirt ustu uyuyorum... Allahim insallah saglikla son aylarimi da atlatmayi nasip eder.

canım hepsinin kendine gore artısı eksisi var
cam biberona anne sutundeki yararlı bazı malzemeler tutunabiliyor ve kırılma riski var
o yuzden ozellikle kucukken plastik bence

kaucuk daha dogal bir malzeme ama alerjik olabiliyor ve silikon sterilizasyona daha dayanıklı

biberon dersen tek gececegim bir model var
avent natural serinin yenidoğan biberonu
kolige karsı muthis etkili, aynı anne memesi gibi, ucu kucuk bu yuzden bebek kolaya alısıp memeden sogumuyor.
takması ve temizlemesi cok pratik.

burada detayı var canım bir bak istersen, ustelik fiyatı da cok uygun: Anne Adaylarına Tavsiyeler 2: Natural Seri | Hamile ve Anne

Bugun Yavrumun cicilerini yikaadim utüledim . Minik minik ay totosunu yiceeeemmm ben onun

canım bebek iri gelmedi bana bende bebeğimin bu ölçülerde olacağını düşünüyorum bana normal geldi neden bebeğinin iri olduğunu söyledi doktor anlamadım

Doğumu sezaryen olacak kızlar anestezi hakkında ne düşünüyorsunuz ?? Ben genel anestezi istemiyorum bebeği görmek istiyorum spinal iyi diyorlar sizce ??

En iyisi dr'un ile ortak karar almak . Bel ile ilgili sıkıntı var ise genel anestezi uygulanması daha iyi . Her operasyonda komplikasyon olma ihtimali var ; genel ya da spinal . Spinal'de şiddetli baş ağrısı komplikasyon olabiliyor . Ağrı kesici ve kahve öneriliyor ama o sırada emzirildiği için kafeinin sütten bebeğe geçmesi bebeği uyarır mı bilemiyorum . Dediğim gibi en iyisi dr ile ortak karar almak .

son 2 ayda bazıları çok kilo alınır diyor bazıları az alınır diyor. çok almak istemiyorum. ayda 1 kilo almak mümkünmü bilen var mı acaba

Umarım çok alanlar kısmında olmayız :)
26 haftada 3 kilo aldım ama son 3 haftada 2 kilo aldım
Gerçi 3 haftadır yediklerimi abarttım ; çikolata , dondurma , hamur işi ; farkındayım ama dikkat etmek gerekiyor ; sağlıklı beslendikten sonra kilo alınması zor gibi gerçi bünye ile de alakası var .
Kendimiz için kilo yapan besinleri bilip ona göre beslenirsek kilo problemi olmadan bitiririz sanırım :)
Çok yemek bebeği beslemek anlamında değil , zaten bebek bizden besleniyor ; önemli olan vitaminli yararlı yiyecekler tüketmek .
Protein , sebze , meyve ; hem bizi dinç tutar hem de bebeğimize vitamin olur :)

canım bebek iri gelmedi bana bende bebeğimin bu ölçülerde olacağını düşünüyorum bana normal geldi neden bebeğinin iri olduğunu söyledi doktor anlamadım

Yok cnm bn ynlis anlattm blki bebegi iri demiyo.boyuma ve vucuduma gore oyle diyo ...ilerde sikayetlern dahada artick diyo..doktorumn dedigi bu..bnde cok zorlanmktan korkuyrmm bebegm iyi olsnda onemli olan o

aradaslar herkese merhabalarrr
umarim herkes ve bebekleri iyidir
ben bi kac gundurr sancili karin agrilari cektim
simdi iyiym cok sukur
ilac kullniyrm galiba bagrsaklarm sanci yapti, fena usutmus olmaliym

neyse

bebeklerinizin kilolarina takilmayn derim
zaten tahmini agirlik onlar
+-300 degisme payi varrr
saglikli olsunlar yeter arkadslar
ama illede bebegm kilo alsin dyenler varsa tecrubelerime dayanarak bazi gidalari siralayabilirim
muz, tahin, pekmez, sut, yumurta ve taze meyveeee
bn bunlarn faydasini gordum ve de goruyrm

el ve ayaklarimda uyusma var dye magnezyuma basladm
dr agrilarini dindirir dediii

bebegimin suyu basta cok fazlaydi
neseki bu ay normale donmus

bebegm ters duruyr dye endiselenmeyn arkadslar
daha donmesi icin cook vaktii varrr

aklima gelenler bunlar simdilik
kendinize iyi bakinnn

Herhangi bir risk yok ise normal yaşantının devamı gerekiyor tabii ki .
Ama risk var ise herkesin dr'u ona göre alınması gereken önlemi belirtiyor ; yorulmayacaksın , dinleneceksin ya da doğuma kadar hep yatacaksın vs gibi .
Hayatlarımız nasıl farklı ise hamilelik sürecide herkes için farklı geçiyor bence hatta her çocukta bile anne adayı farklılık yaşayabilir her hamileliği aynı olmayabilir .
Sakınan göze çöp batar derler ama yine de bazı genel uyulması gerekenlere uymak gerekiyor diye düşünüyorum .
Allah korusun hayatta hiç bir şeyin garantisi yok olumsuz bir şey olunca ben gereken önlemi aldım gerisi kader kısmet diyebiliriz ; ama dikkatsiz davranınca hep keşkeler olabilir hayatta .

Allahım inşallah hepimizin sağlıklı şekilde bebeğimizi kucağımıza almayı nasip eder . Duamız hep bu yönde :)

ne büyük keyif dimi rabbim sağlıklı bir şekilde giydirmeni eskitmeni nasib etsin bu saatlerde ne oluyosa benim oğlan kuduruyo karnımın her bir taraı oynuyor

Evet CANIM herseyiyle uğraşmak buyuk zevk. Ütü yaparken bile sırıtıyordum masallah CANIM senin yavrucugunada babasını duyunca heyecanlaniyordur

Cnm haklisn aslnda biraz raht olmk lazm ama ben oyle olamiyrm kndimede kiziyrm..bse ypinca kske bunu ypmasydm flam diyorm doktorumda kiziyo bu kdr evham ypma 9 ay boyle gcmez cogu gitti azi kaldi diyo ..bnmkisi biraz ustume dusendende fzla yani bildgn evham ypiyorm:-(

Yok cnm bn ynlis anlattm blki bebegi iri demiyo.boyuma ve vucuduma gore oyle diyo ...ilerde sikayetlern dahada artick diyo..doktorumn dedigi bu..bnde cok zorlanmktan korkuyrmm bebegm iyi olsnda onemli olan o

kız sen bakma o doktora benim kız kardeşimde 155 boyunda 4 kilo bebeği normal doğumla sağlıklı bi şekilde dünyaya getirdi doktorlarda insanın aklını karıştırmaya yer arıyorlar hiç negatif düşünmeinşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…