- 14 Kasım 2010
- 392
- 49
- 318
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #31.601
kızımın anneannesinin diktiği cibinlik, perde ve sandalyelerimize minder.. gri pembe konseptli :)
Eki Görüntüle 727269 Eki Görüntüle 727274 Eki Görüntüle 727271 Eki Görüntüle 727272 Eki Görüntüle 727273
canım çok güzel huzurlu bi oda olmuşgüle güle büyüsün bebişin bu odada inşallah
Kızlar bu çantadan alan oldumu?Sizce nasıl?
canım inan ilk okurken moral veririm diye okudum . Ama haklısın verebilcek bir moral de bulamadım.
Hele helvaya çok sinirlendim. Cadııııı
biraz canım sıkkın aslında 3 gündür de eşimle konuşmuyorum
sorumsuz düşüncesiz bir insan
hep öyleydi
ama düzelir sandım hata etmişim
kızlar geçen hafta bizim lavobonun borusu çatlamış aşağı komşuya su akmış neyse usta çağırdık geldi falan fayanslar kırıldı yenisi takıldı derken
önceki senede üst komşunun mutfağının boruları patlamıştı bana akmıştı (TOKİnin evlerinden bu yüzden nefret ediyorum antika resmen)
akan yerler sarardı kaldı 1.5 senedir söylüyorum umursamıyor en son geçen telefon açtım fayansları takan adam gelip yapcam boya alırmısın 1-2 kglık dedim bakayım haber veririm dedi
akşama doğru adam geldi ama ortada ne boya ne fırça var. telefon açtım ne yaptın dedim işim var şimdi bakamam dedi bende sinirlendim şu halimle bile uğraşıyorum senin işin var zaten evin yokki deidm kapattım telefonu. sonra babasını aramış geldi yapıldı falan neyse akşam geldi yanım kalabalıktı ne bağırıyon bana telefonda herkes duydu sesini dedi. bende bağırtma ozaman dedim şu halimle herşeye yetişmeye çalışıyorum yeter artık bıktım dedim. rezil edersin anca insanı dedi. o günden beride konuşmuyorum ama gerçekten bıktım ya 2 ay kaldı doğuma elini cebine sokmadı bi çöp almadı herşeyi kendim yaptım. kızım geldi 5 yaşına daha bi ayakkabısını almadı hata mı yapıyorum Allahım diyorum ya düzelmiyecek işte boşu boşuna kendini kandırıyorsun diyorum. evede öyle 5 kuruş faydası yok ayda bi market ayda bir pazar birde en fazla 100 tl tutan faturalar ödediği. geri herşey benim üstümde ama dayanamıyorum ya. anası desen ayrı düşüncesiz daha birkere sormadı halin ne ne durumdasın diye. herhalde çocuk oğlundan değilde başkasından tövbe yarabbim ya. bıktım ya sinirlerim bozuldu iyice kızımdan çıkardım sinirimi ona ayrı üzülüyorum zaten
offfffffffffffff
kızlar demin ilginç bişey oldu.
işyerime bir kadın geldi gözlerime baktı ve sizin oğlunuz olcak değil mi dedi.dedim evet belli oluyor mu hani karnımın şeklinden anladı sandım sivri falan diye.
hayır dedi ben biliyorum gözlerden geleceği okuyorum ben dedi:)
sonra dediki temmuz sonunda doğucak değil mi. dedim ki agustos başı benim o zamana kalmıcak dedi.
sonrada dediki bebek olunca eşinle herşey daha güzel olucak o eski tartışmalarınız flaan kalmıcak dedi.:) biz eskiden hamile kalmadan önce oto b..a tartışırdıkta :)
yurtdışında yaşıyormuş ben bunun kursuna gtiim dedi:)
öle etkilendim birazcık
Nazım'ın ölümünün 50. yılında kendisini saygıyla anıyor ve günümüze uygun şu sözünü hatırlatmak isterim.
Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa!!!
ne koşması peşimde
ellerinden gelse hizmetçi kıyafeti giydireceklerdi nerdeyse bi ara
çalışıyonmu yoruluyonmu umursayan yok
şimdide görümcem hamileymişte zor geçiyormuşta bana acıtasyon yapıyor kv
lan benim 3 ay öğüre öğüre geçtide bi tas çorba getirmedin altımda oturduğun halde.
benimki can değilmi senin torunun değilmi karnımdaki
neye yaradı ki ozaman, 12 hft alsında başına çalsın
kanal d hbr de izledim bende , süre de değişiklik yok, süt izni saati artacak dedi, hiç bana yaramaz o zaman , ne yapayım süre uzamadan süt iznini , küçücük bebeği bırakıp işe geldikten sonra
zaten canım sıkkın ,istifa et git diyor şeytan
mavijiklet sıkma canını canım ya, erkeklerin hamurunda var biraz öküzlük, Allah akıl fikir versin inşallah
sinir oluyorum kendine bağımlı yetiştiriyolar anneler oğullarını, kocaman adam olmuş annesinin ağzına bakıyorlar..
benimki de tam tersi tamamen bağımsız ben eve ve kendi ailesine bağlamaya çalışıyorum o da kötü, adam yatılı okul sonra tayin iş hayatı derken tek tabanca yaşamaya alışmış, 8 sene oldu evleneli, aile olmayı yeni yeni öğreniyor (3.çocukta)
kızım 4,5 yaşında ama bugün babanneye bırakırken nasıl döktü tıpır tıpır gözlerinden boynuma sarıldı gitme diye ağladı....
2. geliyor aynı sıkıntılar tekrar başlıyacakkk yavrularım hep annesine hasret ben onlara hasret mi kalacağım sabah öperek uyandırmak varken apar topar acele acele hadi servise geç kaldım diyerek kuzularımı gözünün çapağıylamı yatağından kaldıracağımm... yemek yedimi uyudumu ağlıyomu hala diye hep başkalarına mı soracağım...
eksikliğimi hissetmesin diye her akşam elimde ne götüreceğim diye düşünüyorumm..ama seni istiyorum anne derse 2. kızım çıkarıp cebinden para verirse ne yapacağımm..
ve son nokta başkanın ölse keşke de işe gitmesen dediii yaaaaa
başlıyacam onların izninede süt izninede parasınada pulunada ayaklarının üzerine durmaya da kariyerine özgürlüğünede
yasasına da erken emekliliğinede
kızlarr bsey sorucam acıll..bn az once koftee yedımm 1 tane yedmm dıger ıkısnde pısmemıs yerlervarrı sankı oraları ayıkladmm ama smdı ıcıme kurt dustu bsey olurmu
Hareketli ama hareketleri yumusak sert degil bazen cok sert oluyor hayirlisi
Bu ara benmi alıngan oldum yoksa gerçekten zoruma gidecek şeyler mi oluyor anlamadım.Lütfen siz buna yorum yaparmısınız.
***Geçen hafta kayınvalideme gittim.Bana dediki un helvası yaptım oğlumada ayırdım.(Eşim çok sever).Sonra eşim geldi.UN helvasını eşim sıcak sevdiği için ısıttı ve tabağa koyup 1 tane çatalla getirip eşime verip hadi ye oğlum dedi.Bana ne tadına bak, ne sende ye, ne git kızım sende kendine koy...Hiç birşey söylemedi.Ama çok canım istedi.Bende gidip mutfaktan 2-63 çatal yedim.
***Dün kardeşim bende kalmıştı.Annem aradı.Biz mangala gidiyoruz gelecekmisin diye kardeşime sordu.Kardeşimde ben gelmicem ablamı götürün dedi.Sonra tel. ben aldım.Annem dediki kaç gündür canım mangal çekiyor.Mangala gidicez gelicekmisin dedi.(bende dedimki hamilemisin.Hamile birine canınım mangal istediğini söylüyorsun)Araba biraz kalabalıktı.Arkaya 4 kişi oturmamız gerekecekti.Dedimki araba kalabalık siz gidin sonra beraber gideriz dedim.Annemde sanki saatlerce yol mu gidicez dedi.Neyse siz gidin dedim tel. kapattık.Sonra fikir değiştirdim.5 DAK.sonra aradım.Çıktınız mı dedim. Çıkmadık dedi.O zaman bende geliyorum dedim.Ama beni akşam eve bırakırmısınız dedim.Bana dediki dur bakalım biz bir gidelim nasıl bir yer görelim sonra beraber gideriz dedi.Başlımdan aşağı kaynar sular döküldü.Nerdeyse ağlayacaktım.Anneme şakayla karışık '' o zaman magala çok yaklaşta kokusu üstüne sinsin.Bende koklar yemiş kadar olurum.Hamile kadına hem canım mangal istedi deyip gelecekmisin diye soruyorsun hemde sonra beraber gideriz diyorsun.İyi o zaman bizde sonra gideriz dedim kapattım.Kardeşim yanımda olmasa oturup hüngür hüngür ağlayacaktım.
***1-1,5 aydır eşimle dışarı çıkamıyoruz.Bu ara çok yoğun.Boya işi yapıyor.Bende evde çok sıkıldığımı her fırsatta ona söylüyorum.Bana zaman ayıramadığının oda farkında.Ama para kazanmam gerkiyor ve bu ara g3erçekten çok çalışıyor.Bugün işten geldikten sonra bebiş için birşeyler bakmaya ve hava almaya gidelim dedik.Sonra dedimki istersen bu akşam dinlen istersen boya işini yap daha çabuk bitirirsin.Hafta sonuna doğru gitsekte olur dedim.Sonra tamam o zaman boyayı yaparım dedi.Bende bugün görümceme gitmeye niyetliydim.Sonradan kendimi iyi hissetmediğim için vazgeçtim.Beyefendi beni aramış istersen akşama beraber gidelim dedi.Biraz sustum sabır dedim kendi kendime.Ben ya dimnlensin yada işini halletsin diye hava almakta vazgeçiyorum beyefendi akşama kardeşime beraber gidelim diyor.Madem dinlenmeyeceksin yada boya yapmayacaksın beni dışarıya çıkar.Evden çıkarıp eve götürma.Deli oldum.
***Kardeşim 1 ay önce nişanlısından ayrıldı.Olaylı bir ayrılma oldu.2 akşam bende kaldı.Dün annem aradı napıyorsunuz diye.Sonra babam aradı.Sonra ablam aradı.Morali nasılmış.Napıyormuş.Bugün kardeşim gitti.Meraklı ablam yine aradı.Ne zaman gitti.Morali nasıldı.Nişanlısıyla ilgili birşey konuştunuz mu?Dedimki moralini dünde sormuştun bende sana iyi demiştim.Şimdi yine aynı şeyi soruyorsunuz.Kızı rahat bırakın dedim.Oda seninlede birşey konuşulmuyor dedi.Dün kardeşim yanındaydı bugün yok.Rahat konuşuruz diye soruyorum dedi.Bende dün sana söyledim. morali iyi kızın peşini bırakın dedim.Başladı bana söylenmeye.Bende bugün kimseyle uğraşacak halim yok diyip tabiri cayizse tel.yüzüne kapattım.Daha fazla dayanamadım.
Arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama bunları sizlerden başkasıyla paylaşamıyorum.Nolur kusuruma bakmayın.
Onlar sadece kendilerini düşünsünler zaten.Başka işleri yok.Biz varken onlara düşünmekmi düşer
Canım çok geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsın.Allah birdaha böyle kaza yaşatmasın.
Canım benim kızımda artık az hareket ediyor.Hemde önceden vurduğu zaman güçlü vururduçŞimdi vursada eskisi gibi güçlü vurmuyor.
Canım çok güzel maşallah annenin ellerine sağlık.Benim annem böyle şeyleri yapamaz ama ben yapmayada kalksam ne gerek var deyip bütün hevesimi kırar.Yok masraf yapmayın.Kredi kartına yüklenmeyin.Hesabınızı bilin.
Bunları yazarken bile ağlayarak yazıyorum.Herkesten herşeyden çok sıkıldım artık.
birde bu arada çok üzücü bir olay atlattım merdivenlerden düştüm okulda çarşamba günü.2 gün hastaneyle uğraştık 3 kez nst ye bağladılar.çok şükür ki bebeişim sağlıklı.güçlü bir kız olcak sanırım.
kızımın anneannesinin diktiği cibinlik, perde ve sandalyelerimize minder.. gri pembe konseptli :)
Eki Görüntüle 727269 Eki Görüntüle 727274 Eki Görüntüle 727271 Eki Görüntüle 727272 Eki Görüntüle 727273
Bu ara benmi alıngan oldum yoksa gerçekten zoruma gidecek şeyler mi oluyor anlamadım.Lütfen siz buna yorum yaparmısınız.
***Geçen hafta kayınvalideme gittim.Bana dediki un helvası yaptım oğlumada ayırdım.(Eşim çok sever).Sonra eşim geldi.UN helvasını eşim sıcak sevdiği için ısıttı ve tabağa koyup 1 tane çatalla getirip eşime verip hadi ye oğlum dedi.Bana ne tadına bak, ne sende ye, ne git kızım sende kendine koy...Hiç birşey söylemedi.Ama çok canım istedi.Bende gidip mutfaktan 2-63 çatal yedim.
***Dün kardeşim bende kalmıştı.Annem aradı.Biz mangala gidiyoruz gelecekmisin diye kardeşime sordu.Kardeşimde ben gelmicem ablamı götürün dedi.Sonra tel. ben aldım.Annem dediki kaç gündür canım mangal çekiyor.Mangala gidicez gelicekmisin dedi.(bende dedimki hamilemisin.Hamile birine canınım mangal istediğini söylüyorsun)Araba biraz kalabalıktı.Arkaya 4 kişi oturmamız gerekecekti.Dedimki araba kalabalık siz gidin sonra beraber gideriz dedim.Annemde sanki saatlerce yol mu gidicez dedi.Neyse siz gidin dedim tel. kapattık.Sonra fikir değiştirdim.5 DAK.sonra aradım.Çıktınız mı dedim. Çıkmadık dedi.O zaman bende geliyorum dedim.Ama beni akşam eve bırakırmısınız dedim.Bana dediki dur bakalım biz bir gidelim nasıl bir yer görelim sonra beraber gideriz dedi.Başlımdan aşağı kaynar sular döküldü.Nerdeyse ağlayacaktım.Anneme şakayla karışık '' o zaman magala çok yaklaşta kokusu üstüne sinsin.Bende koklar yemiş kadar olurum.Hamile kadına hem canım mangal istedi deyip gelecekmisin diye soruyorsun hemde sonra beraber gideriz diyorsun.İyi o zaman bizde sonra gideriz dedim kapattım.Kardeşim yanımda olmasa oturup hüngür hüngür ağlayacaktım.
***1-1,5 aydır eşimle dışarı çıkamıyoruz.Bu ara çok yoğun.Boya işi yapıyor.Bende evde çok sıkıldığımı her fırsatta ona söylüyorum.Bana zaman ayıramadığının oda farkında.Ama para kazanmam gerkiyor ve bu ara g3erçekten çok çalışıyor.Bugün işten geldikten sonra bebiş için birşeyler bakmaya ve hava almaya gidelim dedik.Sonra dedimki istersen bu akşam dinlen istersen boya işini yap daha çabuk bitirirsin.Hafta sonuna doğru gitsekte olur dedim.Sonra tamam o zaman boyayı yaparım dedi.Bende bugün görümceme gitmeye niyetliydim.Sonradan kendimi iyi hissetmediğim için vazgeçtim.Beyefendi beni aramış istersen akşama beraber gidelim dedi.Biraz sustum sabır dedim kendi kendime.Ben ya dimnlensin yada işini halletsin diye hava almakta vazgeçiyorum beyefendi akşama kardeşime beraber gidelim diyor.Madem dinlenmeyeceksin yada boya yapmayacaksın beni dışarıya çıkar.Evden çıkarıp eve götürma.Deli oldum.
***Kardeşim 1 ay önce nişanlısından ayrıldı.Olaylı bir ayrılma oldu.2 akşam bende kaldı.Dün annem aradı napıyorsunuz diye.Sonra babam aradı.Sonra ablam aradı.Morali nasılmış.Napıyormuş.Bugün kardeşim gitti.Meraklı ablam yine aradı.Ne zaman gitti.Morali nasıldı.Nişanlısıyla ilgili birşey konuştunuz mu?Dedimki moralini dünde sormuştun bende sana iyi demiştim.Şimdi yine aynı şeyi soruyorsunuz.Kızı rahat bırakın dedim.Oda seninlede birşey konuşulmuyor dedi.Dün kardeşim yanındaydı bugün yok.Rahat konuşuruz diye soruyorum dedi.Bende dün sana söyledim. morali iyi kızın peşini bırakın dedim.Başladı bana söylenmeye.Bende bugün kimseyle uğraşacak halim yok diyip tabiri cayizse tel.yüzüne kapattım.Daha fazla dayanamadım.
Arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama bunları sizlerden başkasıyla paylaşamıyorum.Nolur kusuruma bakmayın.
biraz canım sıkkın aslında 3 gündür de eşimle konuşmuyorum
sorumsuz düşüncesiz bir insan
hep öyleydi
ama düzelir sandım hata etmişim
kızlar geçen hafta bizim lavobonun borusu çatlamış aşağı komşuya su akmış neyse usta çağırdık geldi falan fayanslar kırıldı yenisi takıldı derken
önceki senede üst komşunun mutfağının boruları patlamıştı bana akmıştı (TOKİnin evlerinden bu yüzden nefret ediyorum antika resmen)
akan yerler sarardı kaldı 1.5 senedir söylüyorum umursamıyor en son geçen telefon açtım fayansları takan adam gelip yapcam boya alırmısın 1-2 kglık dedim bakayım haber veririm dedi
akşama doğru adam geldi ama ortada ne boya ne fırça var. telefon açtım ne yaptın dedim işim var şimdi bakamam dedi bende sinirlendim şu halimle bile uğraşıyorum senin işin var zaten evin yokki deidm kapattım telefonu. sonra babasını aramış geldi yapıldı falan neyse akşam geldi yanım kalabalıktı ne bağırıyon bana telefonda herkes duydu sesini dedi. bende bağırtma ozaman dedim şu halimle herşeye yetişmeye çalışıyorum yeter artık bıktım dedim. rezil edersin anca insanı dedi. o günden beride konuşmuyorum ama gerçekten bıktım ya 2 ay kaldı doğuma elini cebine sokmadı bi çöp almadı herşeyi kendim yaptım. kızım geldi 5 yaşına daha bi ayakkabısını almadı hata mı yapıyorum Allahım diyorum ya düzelmiyecek işte boşu boşuna kendini kandırıyorsun diyorum. evede öyle 5 kuruş faydası yok ayda bi market ayda bir pazar birde en fazla 100 tl tutan faturalar ödediği. geri herşey benim üstümde ama dayanamıyorum ya. anası desen ayrı düşüncesiz daha birkere sormadı halin ne ne durumdasın diye. herhalde çocuk oğlundan değilde başkasından tövbe yarabbim ya. bıktım ya sinirlerim bozuldu iyice kızımdan çıkardım sinirimi ona ayrı üzülüyorum zaten
offfffffffffffff
kızım 4,5 yaşında ama bugün babanneye bırakırken nasıl döktü tıpır tıpır gözlerinden boynuma sarıldı gitme diye ağladı....
2. geliyor aynı sıkıntılar tekrar başlıyacakkk yavrularım hep annesine hasret ben onlara hasret mi kalacağım sabah öperek uyandırmak varken apar topar acele acele hadi servise geç kaldım diyerek kuzularımı gözünün çapağıylamı yatağından kaldıracağımm... yemek yedimi uyudumu ağlıyomu hala diye hep başkalarına mı soracağım...
eksikliğimi hissetmesin diye her akşam elimde ne götüreceğim diye düşünüyorumm..ama seni istiyorum anne derse 2. kızım çıkarıp cebinden para verirse ne yapacağımm..
ve son nokta başkanın ölse keşke de işe gitmesen dediii yaaaaa
başlıyacam onların izninede süt izninede parasınada pulunada ayaklarının üzerine durmaya da kariyerine özgürlüğünede
yasasına da erken emekliliğinede
canım kayınvalidenin ve annenin yaptıklarına pesss dedim ya ağzım açık kaldı. hamilesin sen o helvayı karşında yenmesi sana teklif edilmemeside ne oluyor. insanlık dışı yaa yazıklar olsun. allah bunları görüyor vicdansızlık başka birşey deil. helvayı senden mi kıskandı..
annen konusunda da çok yazık sen onun canısın kanısın yaaa nasıl böyle birşey yapar.. kardeşin nişanlısından ayrıldı die onun üzerine çok düşmüş olabilirler ama sen hamilesin orda can taşıyorsun.. canın istemese bile oan aklına gelince canın çekebilceğini düşünmüyor mu.. bu konularda kırılmakta haklısın kesinlikle insanı nzoruna gider yaa..
kocan da dışarıya çıkmaya yememiş ama kardeş olunca atlıyor. dediğin gibi madem boya yapmayacak çıkarsın dışarıya biyerlerde oturmasanız bile insan ihtiyaç duyuyor eşiyle çıkıp dolaşmaya..
allaha havale et canım çok skma canını.. ama o helva konusunda kaynanan yapmış bi öküzlük eşin nasıl sana vermeden yedi aklım almadı ya neyseee.. yazık vallaaa
canım bu indirim olayı nasıl oluyor? kaç TL alışverişe ne kadar indirim. eğer mantıklıysa ben de çanta alayım haftaya :)
Anneanne de becerikliymiş yaaa sülalecek böylesiniz galiba
!
maşallah canım size,çok zevklisin gerçekten
güzel günlerde kullanın inşallah
maşallah size hayatım analı kızlı marifetlisiniz vallaçok güzel olmuş içim açıldı gerçekten
Az önce eşim aradı ben geliyorum hadi hazırlan dışarı çıkalım diyor.Bend emoral mi kaldı.Bu halde nasıl dışarı çıkayımda keyif alayım.Çıkmıcam sen kardeşine git dedim.
.
arkadaşlar benim gibi 28.haftada olanlar,bebeklerinizin kilosu boyu ne kadar? bana haftayla uyumlu diyor dr ama netten bakıyorum boyu da uzun kilosu da fazla görünüyor...hoş kötü bişey değil iyi ama merak ettim...sizinkiler ne yaklaşık olarak?
bişey olmaz canım korkma...ben de baştan çok kasıyordum şimdi daha rahatım..canımın istediğini de yiyorum kendimi zorlamıyorum ama tabi sık sık değil...mesela dün kırk yılda bi kola içesim geldi çok az içtim ki normalde de kola sevmem çok ayda yılda bir içerdim...
kahveyi çok severim hamileyken sadece 1 kere çok canım istedi diye içtim bir de geçenlerde arkadaşımla buluşmuştuk o zaman cnm istedi içtim...sonra ben de snein gibi acaba bişey olur mu diye düşünüyorum ama çokta kendimizi strese sokmamak lazım kolay kolay bişey olmaz onlara Allah'ın izniyle
ha bir tek salam sucuk vs onları hiç yemiyorum...1 kere sucuklu yumurta yemiştim o gün bütün gün midem bulandı...
canım bu aylarda sanırım biraz daha yumuşuyorçünkü ben de farkettim yavaşça karnım bi o tarafa bi bu tarafa kayıyor gibi oluyor :) ama çoğunlukla sert hareketleri...her bebek te farklıdır bence,illa bi sorun var anlamına gelmez içini ferah tut...zaten bişey olsa dr.un söylerdi...
sen alıngan değilsin canım haklısın...biraz da üst üste gelmiş herşey,öyle olunca da insan hepten tahammülsüzleşiyor...ben de bazen bazı şeylere acaba ben mi alınıyorum diyorum ama yok tamamen karşı tarafın düşüncesizliği ya da kasten yaptığı deidği bişey oluyor...bence biz artık herşeye boşvermeliyiz artık son zamanlarımız hamileliğimizin...tadını çıkaralım her ne kadar zorlansakta...
şahsen ben öyle yapıyorum artık,en azından yapmaya çalışıyorum...2 buçuk ay sonra kızım kucağımda olacak ve büyük sorumluluk başlayacak...hayat boyu sürecek...bu bence herşeyden önemli...hepimiz için böyle...biraz da bazı şeylere he he diyip geçme vakti sanırım....
Bebegi 28. Hafrayi gecen arkadaslar size bi sorum olcak 28.haftadan sonra bebegin hareketlerinde azalma olur diyorlarlar dogrumu ??? Ben suan 28. Haftadayim bebegim bazen cok hareketli bazen hic kimildamiyor normalmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?