2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim hoşbuldum iyiyiz evet ama böyle bi halsizim nedense. girip yazdıklarınızı okuyabildiğim kadar okuyorum çıkıyorum. pc kullanmaktan bile sıkılıp yoruluyorum. değişik bi ruh hali

sen bide beni gör akşama kadar pc başı olduğumdan saatte bi kalkıp odada turluyorum yoksa çatı ağrısından kalkamıorum halsizlik diz boyu resmen zorla ayakta duruyorum

Ooof canım off kabuslar zaten malumdu. Şimdi bir de bu psikolojik ortam iyice tetikledi. Kafanı takmamaya çalış. Benim eşim 12 eylül darbe doğumlu :) Kızı da yeni bir devrimin çocuğu olacak bu gidişle...

canlarııııım ölüyorum yorgunluktaaaaaaan mahvolduk kocişkoyla biiiiz çok zormuş ya bitmiyor bu ev bitmiyor hayyy biz mi bitiremiyoruz hamileyim ondan mı yavaş bitiyor ama mahvoldum onu biliyorum

geçmişi okuyamadım inş herkes herkesin bebişleri iyidir

mesaim biterrr.. yarın ben yokum kızlar çok işim var.. ağdacıya gidicem ordan pastayı alıcam eve gelicem hazırlanıcam plan program arada girersem evden yazarım sizler...

canım kendini çok yorma ,bu zamanlar çok tehlikeli bebek büyüdüğü için yeri daralıyor zaten. birde sen sürekli hareket ettiğinden oda rahatsız oluyor. Allah korusun ama kordon dolanması olabiliyor.
çok yakın zamanda 2 akrabamda yaşadım. ikiside badana-boya temizlik işlerini son zamana bıraktı ve çok yoruldu. sezeryan yapmak zorunda kaldılar kordon dolanınca bebek yola girmedi.
sakın çok zorlama kendini yavaş yavaş yap.

Ay geçmişi bitiremedim şimdi çıkıyorum kızlar birazcık alışveriş yapayım kendi eksiklerimi tamamlayım bari kendinize iyi bakın olaylara karışmayın fazla da izleyip kendinizi üzmeyin umarım her şey çok güzel olacak

çok haklısın canım benim dikkat ediyorum ama ne kadar olursa tabi işte hayırlısıyla şöyle cumartesi gittiğimiz görseydim buradan

Aynen öyle, ben dün aldım, 1 hafta kayıpla kurtarıcam inşallah

ah canim al bendende okadar...evde hep bir tadilat bi giristik bitmedi gitti ya hergun usta var evde bide ayakkabilariyla giriyolar...allahim sil sil oldum evi...yarin son usta gelecek insallah...sizede allah kolaylik versin cok zormus hamileyken....bi daha asla girismem tadilata bu haldeyken

Merhaba,
Yoğun bir şekilde çalıştığımdan şimdiye kadar yazmadım. İzleyici olarak okuyorum. Hepinize şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum. Bir de ilk çocuğunu 4.100 gram olarak doğal doğumla ve epidüralsiz doğurmuş bir kadın olarak forumda okuduklarım ve endişeleriniz sonrası bir kaç şey söylemek istedim. Normal doğumla ilgili sancı, ağrı, korku vb. pek çok kelime geçiyor yazılanlarda. İlk doğumunu yapacak anne adaylarının doğal bir olayı hep negatif kelimelerle özdeşleştirmelerinin, kötü hikayeler dinlemelerinin, erken doğumdan bahsetmelerinin ve şimdiden sezaryene karar vermelerinin nedenlerini anlamak benim için oldukça güç. Her kadının bedeni farklıdır ve doğumu nasıl yaşayacağı buna göre değişir diye düşünüyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım hastanede onları ziyaret ettiğimde ağrılar içinde ve oldukça memnuniyetsiz görünüyordu. Bana şiddetle doğal doğumu öneriyorlardı. Ben bu söylenenlerin üzerinde bile düşünmedim. O anı yaşayana kadar doğumla ilgili hiç bir şey düşünmedim ve konuşmadım. Başkalarının kötü hikayelerini de dinlemedim. Bol bol gezdim, yürüdüm ve yüzdüm. Bilmiyorum belki çok hareketli olduğumdan, belki genetik yapımdan ve en önemlisi belki şanslı olduğumdan kolay bir doğumum oldu. 42. haftaya kadar bekledim, doktoruma da beklemesi için yalvardım. Bu arada doktorun beni sezaryene yönlendirmek için kullandığı argümanlar ( belki bazılarınızın yaşamakta olduğu) hamilelik şekeri dolayısıyla mantar enfeksiyonu ve çok beklemekten hemeroid:)) da vardı. İşte böyle... Bir de bazı arkadaşlar dikişler sonrası cinsellik ve normal doğum ve hemeroid ilişkisinden bahsetmişler. Hemeroid doğum yaptığım gibi iyileşti, enfeksiyon da. 3 dikiş bir kaç gün sonra eridi ve hiç bir sorun çıkarmadı. Tekrar sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum herkese...

Kızlar ben tatlı hiiiç yemiyorum hatta olaki yersem üzerine hemen tuzlu birşey yiyorum etkisini kaybetsin diye.:)
Benim kuzu yemek yediğimde baya hareket ediyor sanırım öyle bir ayırımı yok yada ben farkında değilim. :)

Teşekkür ederiz bize zaman ayırıp normal doğum hikayeni anlattığın için.
Sen gerçekten çok şanslıymışsın.
Özellikle hemoroid konusunda (ben bahsetmiştim ve daha önce ameliyat oldum hamişliktede oldukça arttı ve ağlayarak wc ye çıkar duruma geldim) doğum yaptığım gibi iyileşti diyen birini ilk kez görüyorum.

canım evet çok etkilendim ama kabus görüyorum diye gündemi takip etmeyi bırakamam. çünkü gerçek şudur ki ilk defa memleketimde bu şekilde gelişmeler yaşanıyor ve hepimizi çok yakından ilgilendiriyor.

Ooof canım off kabuslar zaten malumdu. Şimdi bir de bu psikolojik ortam iyice tetikledi. Kafanı takmamaya çalış. Benim eşim 12 eylül darbe doğumlu :) Kızı da yeni bir devrimin çocuğu olacak bu gidişle...
ah canım aynı ben. ben de eylül ihtilali çocuğuyum. annemi gecenin bir vakti sancısı gelince askeri araçla götürmüşler hastaneye doğuma. çünkü sokağa çıkma yasağı varmış. kızım da aynı kaderi paylaşmasın istiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…