- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #31.881
canım benim hoşbuldum iyiyiz evet ama böyle bi halsizim nedense. girip yazdıklarınızı okuyabildiğim kadar okuyorum çıkıyorum. pc kullanmaktan bile sıkılıp yoruluyorum.değişik bi ruh hali
merhaba kader arkadaşlarım. güzel ve umut dolu günler dilerim hepimize.
hayatımsın odanız her geçen gün güzelleşiyor canım. Allah huzur ve sıhhat versin.
mmlk ve günebakancım o küvezin ölçülerini ben de isterim :) gerçi ne tadım kaldı ne tuzum içimden hiçbir şey dikmek, yapmak gelmiyor. cam boyama işine meraklanmıştım inanırmısınız gidipte tutkal almaya bile ne keyfim ne mecalim var. ilk defa hayata karşı bu kadar isteksiz hissediyorum kendimi.
geçen gece bir kabus gördüm resmen titreyerek uyandım. o kadar gerçekti ki... o kadar korktum ki... malum son hafta ülkemin içerisinde bulunduğu durum ve tabiki hamileliğim birleşince herşey daha ağır geliyor. malumunuz hepimiz tuvalete çıkma konusunda birbirimizle yarışıyoruz. bir yere gittiğim de önce tuvalet nerde diye bakınıyorum.
rüyamda kadıköye gitmişiz annemle ben sıkışıyorum yine karnımda kocaman. ama tuvalette o kadar uzun bir sıra var ki altıma yaptım yapıcam. bakıyorum erkekler tuvaleti bomboş kimse yok. diyorum içimden gireyim ne olacak altıma mı yapayım. neyse giriyorum o sırada bir adam görüyor beni. utana sıkıla çıkıyorum. o adam başkalarını topluyor, ortalığı galeyana getiriyor. hani aşırı şeriatçi, dini yanlış anlamış yobazlar varya onlar gibi bir grup topluyorlar. üzerime benzin döküp beni yakıyorlar karnımdaki bebeğimle. 2 gündür etkisindeyim hala kurtulamadım. Allah ım sen bana sabır vernasıl bir kabustur rüyadır bu deli oldum.
slm kizlar benimde sabah uyandim burnum kanadi ayaklarim sisti gozumun teki seyiriyor goz kapagim valla bakalim daha neler gorecez
mesaim biterrr.. yarın ben yokum kızlar çok işim var.. ağdacıya gidicem ordan pastayı alıcam eve gelicem hazırlanıcam plan program arada girersem evden yazarım sizler...
canlarııııım ölüyorum yorgunluktaaaaaaan mahvolduk kocişkoyla biiiiz çok zormuş ya bitmiyor bu ev bitmiyor hayyy biz mi bitiremiyoruz hamileyim ondan mı yavaş bitiyor ama mahvoldum onu biliyorum
geçmişi okuyamadım inş herkes herkesin bebişleri iyidir
Kedicikler hangi parkyatağı öneriyorsun canım. Ben de bakıyorum ama marka konusunda kesin tavsiyen var mı ?
canım kendini çok yorma ,bu zamanlar çok tehlikeli bebek büyüdüğü için yeri daralıyor zaten. birde sen sürekli hareket ettiğinden oda rahatsız oluyor. Allah korusun ama kordon dolanması olabiliyor.
çok yakın zamanda 2 akrabamda yaşadım. ikiside badana-boya temizlik işlerini son zamana bıraktı ve çok yoruldu. sezeryan yapmak zorunda kaldılar kordon dolanınca bebek yola girmedi.
sakın çok zorlama kendini yavaş yavaş yap.
Öğretmen arkadaşlarımın 32. Haftada çalışabilir raporunu erken alması önemli çünkü yaz tatiline girdiğimizde fiilen çalışmadığımız için tatile gelen haftalar aktarılmayacak yani şöyle ben eğer çalışabilir raporumu ayın 6 sında alabilirsem doğum öncesi 5 haftadan sadece 3 haftasını aktarabileceğim. 2 haftam yanacak.
slm kızlar..
ilk defa oğlumun yediğim birşeye tepki verdiğini hissettim
her karpuz yediğimde dört dönüyor içimde..
aranızda böyle yediklerine tepki alan var mı
canlarııııım ölüyorum yorgunluktaaaaaaan mahvolduk kocişkoyla biiiiz çok zormuş ya bitmiyor bu ev bitmiyor hayyy biz mi bitiremiyoruz hamileyim ondan mı yavaş bitiyor ama mahvoldum onu biliyorum
geçmişi okuyamadım inş herkes herkesin bebişleri iyidir
slm kızlar..
ilk defa oğlumun yediğim birşeye tepki verdiğini hissettim
her karpuz yediğimde dört dönüyor içimde..
aranızda böyle yediklerine tepki alan var mı
Merhaba,
Yoğun bir şekilde çalıştığımdan şimdiye kadar yazmadım. İzleyici olarak okuyorum. Hepinize şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum. Bir de ilk çocuğunu 4.100 gram olarak doğal doğumla ve epidüralsiz doğurmuş bir kadın olarak forumda okuduklarım ve endişeleriniz sonrası bir kaç şey söylemek istedim. Normal doğumla ilgili sancı, ağrı, korku vb. pek çok kelime geçiyor yazılanlarda. İlk doğumunu yapacak anne adaylarının doğal bir olayı hep negatif kelimelerle özdeşleştirmelerinin, kötü hikayeler dinlemelerinin, erken doğumdan bahsetmelerinin ve şimdiden sezaryene karar vermelerinin nedenlerini anlamak benim için oldukça güç. Her kadının bedeni farklıdır ve doğumu nasıl yaşayacağı buna göre değişir diye düşünüyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım hastanede onları ziyaret ettiğimde ağrılar içinde ve oldukça memnuniyetsiz görünüyordu. Bana şiddetle doğal doğumu öneriyorlardı. Ben bu söylenenlerin üzerinde bile düşünmedim. O anı yaşayana kadar doğumla ilgili hiç bir şey düşünmedim ve konuşmadım. Başkalarının kötü hikayelerini de dinlemedim. Bol bol gezdim, yürüdüm ve yüzdüm. Bilmiyorum belki çok hareketli olduğumdan, belki genetik yapımdan ve en önemlisi belki şanslı olduğumdan kolay bir doğumum oldu. 42. haftaya kadar bekledim, doktoruma da beklemesi için yalvardım. Bu arada doktorun beni sezaryene yönlendirmek için kullandığı argümanlar ( belki bazılarınızın yaşamakta olduğu) hamilelik şekeri dolayısıyla mantar enfeksiyonu ve çok beklemekten hemeroid:)) da vardı. İşte böyle... Bir de bazı arkadaşlar dikişler sonrası cinsellik ve normal doğum ve hemeroid ilişkisinden bahsetmişler. Hemeroid doğum yaptığım gibi iyileşti, enfeksiyon da. 3 dikiş bir kaç gün sonra eridi ve hiç bir sorun çıkarmadı. Tekrar sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum herkese...
ayy medcezir gerçekten fena bi rüyaymış canım ve iyi ki rüyaymış. bence sen artık haberleri izleme internetten falan takip et ama tv veya video olarak izleme sadece yazılı basın hatta bence o da gereksiz çok etkisinde kalmışın haklı olarak tabii hepimiz kalıyoruz ama sen bi tık fazla etkilenmişin.
ah canım aynı ben. ben de eylül ihtilali çocuğuyum. annemi gecenin bir vakti sancısı gelince askeri araçla götürmüşler hastaneye doğuma. çünkü sokağa çıkma yasağı varmış. kızım da aynı kaderi paylaşmasın istiyorum ben.Ooof canım off kabuslar zaten malumdu. Şimdi bir de bu psikolojik ortam iyice tetikledi. Kafanı takmamaya çalış. Benim eşim 12 eylül darbe doğumlu :) Kızı da yeni bir devrimin çocuğu olacak bu gidişle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?