2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar kandiliniz mübarek olsun. Rabbim bu mübarek günde hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. Zaman azaldıkça korkular artıyor doğum nasıl olucak yeterince büyümüş olucakmı sütüm gelcek mi gelirse yetecek mi yarıyacakmı peki emecekmi hastalıklardan koruyabilecekmiyim sağlıklı olucak mı offff anne olmak gerçekten çok zormuş

tülbent gibi şey ne cnm ben hiç rastlamadım satılıomu:26:

valla canım ben ikeada görmüştüm simdi pisman oldum almadım diye bişey bezi deniyor ama tam olarak bende bilmiyorum sanırım cildini tahriş etmemesi için incecik bişiy havlu ne kadar olsa ilk zamanlar için sert biraz o yüzden hosuma gitmişti denk gelir gidersek alıcam baska bi yerdede görmedim:44:

ağlamak istiyorum... kızıma butikbebeden aldığım perde 1 karış kısa geldi.... düdük gibi duruyor ühühühühüh

herkesin kandili mübarek olsun canlar, Allah kolay doğumlar, hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

ben size bişey danışmak istiyorum, benim bebek 2 hft önden gidiyor, hftya cuma 32 hft dolacak ve çalışabilir raporu alacaktım normalde ama acaba devlet hst gidip bu cuma , sat ı 1 hft erken söyleyerek raporu alsammı , nasıl olsa 2 hft öndeyim, erken doğum olursa bari 1 hft boşa gider
o devlet hst tetkik için daha önce gitmiştim ama sat değişti desem sıkıntı olur mu ki, yanlış biliyormuşum derim bebek önde nasılsa bende böyle durumlarda hep şanssızımdır, hemen yakalanırım , hiç yalan söyleyemem, ne yapsam ki acaba ??

mermerşah deniliyor canım o bezlere 2 tane de ben hazırladım taaa.. çeyizime kv kenarına oya yapıp koymuş ben de oyaları çıkardım yıkadım ütüledim (tülbent yerine kullanılıyordu birkaç yıla kadar)

bende evi toplamaktan kendime beslenme olarak bakamıyorum gitti iyice halsizleştim kızlar yaaa... ayrıca bebek süslerimizin siparişini verdik bizdeee ay çok datlu oldular kızımın cici süsleri bayıldık babasıyla... yerim datlu minnoşumu. ayriyeten çikolatasını gidince yaptırırız yoksa annesi oturup yiyecek hepsini

kızlar ;
haziran annelerine bir bakıyım neler yapıyolar dedim. sabahtan beri ağlamaktan içim çıktı. öyle doğum hikayeleri varki inanamadım ya
çok korkuyorum.

canım güle güle kullansın zaten çikolatayı geç yuaptırmak ıyı eriri falan :)

aaa evet canım su ağız bezi olarak aldığımız seylerin büyüğü mermerşah simdi hatırladım bende alıyım nerde bulurum canım bilgin varmıincitmez bebişin tenini onlar

NURGU66 kullanıcısından alıntı
PİŞMİŞ TAVUĞUN BİLE BAŞINA GELMEYEN DOOĞUM HİKAYEM

doğum anından değil birkaç gün öncesinden başlayacan çünkü asıl macera o zaman başladı.
Doğuma geri sayım başladı, gün 20 mayıs pazartesi. Kahvaltıyı k.validede yaptım çıktım,eve gidiyordum son basamaktan taşa takılıp bi güzel yeri öptüm. Karnımın üzerine düştüm,elimi hemen karnıma koydum, koca karnım sanki yok gibiydi, başladım ağlamaya k.valideye sesleniyorum
-anneeem koş düştüm annem…. Diye
Çok feci düştüm,koca beden tabi 178 boy 100kg geçerken kapıya bile çarpsan hasar görmemek elde değil
Neyse k.valide çıktı çenemi falanda vurmuşum ağzım kan içinde görünce kadın benden çok ağlamaya başladı.hemen beni yatırdı sırt üstü,ben bebişten hareket bekliyorum yavrm tam o sırada teselli tekmesi attı ama bana yetersiz geliyo tabi..bi taraftan ağlamaya dewam ,
-anne bebeğime bişey olmasın noluuurr, diye tekrarlıyorum sanki kadın ne yapacaksa
Hemen kociş geldi hastaneye yetiştik ama gidene kadar helak oldum etmediğim dua kalmadı.
Dr. Hemen bebişi inceledi,suyuna baktı şükür bebeğim sapasağlamdı
Ne olur ne olmaz diye yatış verdiler, sol kolum acayip ağrıyodu eziktir diye önemsemedik,
Sabah uyandığımda hiç oynatamaz olmuştum , dr.a söyledik hamilesin röntgen yasak dedi.
Kolum parmaklarım şişmeye başladı ebeler senin kolun kırık muhakkak alçıya alırlar dedi,
Doğuma kalmış 4 gün , benim moral tavan yaptı korktum, ebeler arada tansiyon ölçümü yapıyolar bana bişi demiyolar,meğer tansiyon 17-18lere fırlamış..
Korktular nstye bağladılar sancılarda çoğaldı.riskli gebelik olduğu için doğum başlarsa yaptıramayız dediler. Küçük bi ilçede yaşıyoruz hastane şartları pek ii değil maalesef..
Ben zaten kendi dr.uma giderim dedim. Ok dediler beni gönderdiler..

Kendi dr.um muayne etti bebiş sağlıklı ama nst sonuçları iyi değil ağrılar yetersiz dedi,ben rahatladım, sancı falan uçtu gitti kolumuda röntgen çektir zaten bi kaç gün sonra doğum var bişey olmaz dedi.karnımı çelik yeleklerle sardılar 1 dk içinde hızlı hızlı çektiler.
Meğer dirsekten kol çatlakmış alçıya aldılar
doğum günü geldi çattı
Sabah 6.00 Gün 24 mayıs Cuma;

Erkenden kalktık her şeyimizi hazırladık, annem,k.valide,kociş hastane yoluna düştük.
Ebeler beni hemen muyneye aldılar açılma 2cm cik miş,fitil verdiler,sancı odasına aldılar
1 saat sonra suni sancıyı bağladılar,serum ortalara geldikçe ağrılarım başladı,annemler ve ben durmadan aralıksız dua ediyoruz.annem gözlerimin içine bakıyo.Üzülmesin diye hiç bişey yokmuş gibi davranıyorum.artık dayanılmaz hal aldı ben ağlamaya başladım.
Geliyolar gidiyolar alttan muayne ediyolar. O muayne beni bitiriyodu,40 tane doğum yapayım ama muayne etmesinler..
Yanımda doğum yapacak biri vardı doğumu yaklaştı,kız ortalığı yıkıyo resmen ondanda çok korktum.. benim sancım arttıkça sessizce kıvranıp ağlıyodum yastığım su içinde kaldı.
Annem kızdı sende bağır çağır rahatlarsın diyodu. Bana o kadarıda abartı geldi
Neyse kız caaz öğle ezanında doğuma gitti 20 dk sonra geldi, biz bekle babam bekle
İkindi oldu hala yoook
-annem bebim halim kalmadı,normal doğuma hiç giremem neoluur dr.a söyle sezeryana alsınlar diyorum. Annemde;
-tamam kızım böyle demeye başladıysan doğum çok yakın , dayanılmaz oldu demekki dedi..

Saat:5.30 beni doğum haneye aldılar, açılma 12 cm olmuş ama bebiş çook yukardaymış..
Yere çarşaflar alezler vs.. serdiler dolaşıp dolaşıp gelip buraya wc pozisyonunda oturup ıkınacaksın dediler. Bütün hastane doğurmuştu bi ben kalmıştım sanki
Tek kol alçılı diğerinde serum takılı kollar iptal
DR.umdan Allah razı olsun, Nurgüle moral olabilecek ne kadar yakını varsa gelsin içeriye dedi.
Annem k.valide girdi, biri bi kolumdan diğeri bi kolumdan tuttu dolaşıp dolaşıp ağrı gelince
Hazırladıkları yere annemlerin desteği ile oturup ıkınıyorum,
15 dk uğraştık derman kalmadı sabahın 7 sinden beri sancı çeke çeke güç kalmadı.
Tekrar baktılar bebek hala inmemiş, sancıyı arttırdılar birazda çatalda uğraştık,
Dr. Ebeleri sürekli tembihliyor dikkatli olun bebeği birden fırlatabilir 5 kg doğum yapacak kapasitesi var diyor. Ama bi türlü bebeğin neden aşağı inmadiğini anlayamadı, kordon dolonmasından korktu,yoook bebişin kalp atışları çok parlak,
-vücut çok dayanıklı suni sancı tek başına yeterli gelmiyor dedi artık,,ama doğmak zorunda bi şekilde..
Ben dr.a yalvarıyorum
-İnmiyosa uğraşmayalım ne olur canınmdan can gitti, ölecem diyorum
Dr. Yüzümü avuçlarının içine aldı öptü anlımdan
-nurgülcüm çoçuklarımın üzerine yemin ederim, yapın doğuma çok müsait
Sabahtan beri sancı çekiyosun ben nasıl kıyarım sana bu kadar ağrıdan sonra bide sezeryanmı olacaksın, bana göre kolay 5 dkda keserim ,saat 6 olmuş benim işim 5te bitiyo şimdi ewimde olurdum ama senin için buradayım,
Bak kARşımızda saat var (saat45) 15 dk daha uğraşalım inmezse söz sezeryana alacam dedi..
Benim gözüm satte 15dk geçti ,bende iyice bittim artık
Bi taraftan iki tane ebe bütün ağırlıklarını verip dirsekleriyle karnıma bastırıyolar
Aha bu sefer öldüm dedim
-noluuur yeteeeerr ,ölmeden bebeğimi son kez göreyim bana bi iyilik yapın,
Dedim
Annem sarıldı öptü –öyle konuşma ölürüm sana dedi..
Dr.ha geldi ha geliyo derken 10 dk daha uğraştık yok bebişimin inmeye niyeti yok. Bende bacaklarımı kapattım açmadım artık pes ettim diğer tarafı görür gibi oldum
Dr.da yok anlayamadım inmiyor daha fazla zorlamayalım ,Hastayı hazırlayın getirin dedi.
Sonunda sezercik olduk çıktık,kendime gelmeye çalışıyorum acayip ağrım var ağlayarak uyandım.eşim baş ucumda yüzümü saçımı okşuyor.. Ağlayan bebek sesi duyuyorum ama gözlerimi açamıyorum,
-allahım bu benim bebeğimi kurtuldukmu diyorum..
Bebeği bana yaklaştırdılar
-nurgül gözlerini aç annesi bebeğine bak diyolar , o kadar ağrım varki nolur yaklaşmayın bana değmeyin diyorum..
Saatler geçti ağrı kesicileri içtim kendime geldim
Oğlumu kucağıma aldım ,öptüm kokladım şükrettiimm binlercekez..
RABBİM KİMSELERİ EWLATSIZLIKLA SINAMASIN,CÜMLEMİZE HAYIRLI EWLTLAR VERSİN..
ANNELERİMİZİN HAKKINI NASIL ÖDERİZ HİÇ BİLMİYORUM,KURBAN OLURUUUMM ANAAAM,RABBİM SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNŞALLAH..
İŞTE BUDA BİZİM HİKAYEMİZ BEBEĞİM KUCAĞIMDA HERŞEYİ UNUTTURDU BİLE

canım kendini ihmal etme yemeğini ye hemde dinlenmiş olursun sonra devam et bebişin acıkmıştır annesii
oyy yerler onun süslerinii herşeylerii seviliyor yaa bebek bezlerini bile seviyorum kızımın ona ait herseyiii odasının suan bile kendine has bi kokusu oluştuuu babasıyla diyoruz bu oda farklı kokuyoo hele doğsun kimbilir nasıl mis kokucaklarr
çikolata dayanmıyoo valla kociş her akşam elinde cikolatayla geliyorr ama yemiyorum hergün dolapta ölece bakışıyoruzzdoğuma yakın yaptırmak en iisii hem bayatlamaz hemde erimez

canım o nasıl hikayeydi öyle ya , başta allah korusun bir taraftan da gülemedne edemedim nasıl düşmüş:):):) sonrada doğum hikayesine ağladım. ama anlamadım nihayetinde sezeryan mi olmuş yine zavallıcık o kadar işkencedne sonra. neyse sağlıkla yavrusuna kavuşmuşya önemli olan o.
darısı başımıza inşallah biz de sağlıkla kavuşalım, dikişsiz, ağrısız, kesiksiz, en doğalından:):):):)

bzizimde az kaldı kızlar haziranlar doğumda sonra temmuzlar sonrada biz, hayırlısı olsun hepimiz için. azcık kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…