2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benimde oyle gaviscon kesmedi diye doktorum sabah ac karnına içilcek hap verdi.. onu içtiğim zaman ogün öyle yanmam olmuyor ama ıcmezsem felaketim oluyor... doktoruna bi danış istersen

Canım bu şikayetini doktora söylemedin mi şurup veriyolar. Şurupla ancak mide ağırısı yada asiti sakinleşiyor.

daha önce doktora gittiğimde söylemiştim ama şurup önermedi ilaç ismi dahi anmadı sadece soda iç dedi, bunlar olan şeyler dedi

bebişin çok saçlı olacak derler mide yanması olunca

artık saçımı başımı neyi oluşuyorsa oluşsun artık yaaa ama çoktandır böyle midem yeni başlamadı yani

bende aynı durumdayım malesef.hele yemekten sonra offfff...dayıyorum gavisconu valla napayım..
kafayı bulcam gavicon içe içe.dr istediğn kadar iç dedi bişey olmazmış.

benim aç tok fark etmiyo her koşulda yanıyooo

KIZLAR DOĞUM İÇİN BULABİLDİĞİM TÜM DUALARI HEPİMİZ İÇİN BİR SAYFADA TOPLADIM:)

1) Kolay doğum için : ''Ya Nafi celle celalühü''

2) Kolay doğum için : ‘’Rabbi edhılni mudhale sıdgın ve ahricni muhrace sıdgın vec' al li min ledünke sultanen nasyra’’

Manası: Ey Rabbim! Beni doğruluk girişi ile girdir! Ve Saadet çıkışı ile çıkar. Ve tarafından bana bir kuvvet ve yardım edici güç ihsan eyle!

3)Doğum esnasında: ’’Ya Hayyu ya Kayyumu bi rahmetike esteğysu’’

Manası: Ey Hayy ve Kayyum yüce Rabbim! Rahmetinle Sen'den yardım istiyorum. Girdiğim bu imtihanda beni muvaffak eyle!

4) Sabah akşam 7şer kere şu dualar okunmalı:

Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
Hasbiyallahü Lâ İlâhe İllâ Hu Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül-Arsil-Azîm

5 )Doğum sırasında ve sancı çekerken doğum yapacak kadın ve bekleyenler tarafından (özellikle doğum anında) şu dualar okunmalı:

Rabbiyesir vela tuasır Rabb temim Bil hayr.
Sümmmessebile yesserah

Manası: Sonra ona (doğmasında hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı.

6) Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, önce

a) Âyete’l-Kürsî okunur,

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Manası: Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)
O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.O, yücedir, büyüktür.

b) Sonra Felâk sûresi okunur.
Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak, ve min şerri gasikin iza vakab, ve min şerri neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased.

Manası: De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”

c) Sonra Nâs sûresi okunur.
Kul, euzü birabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vasvasil hannas, elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs, minel cinneti ven nâs.

Manası: De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığını

d) Bunlardan sonra da şu âyet okunur: (araf suresi 54. Ayet)

"İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin."

Manası: Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!

7) Kolay doğum için : Tarık suresi de okunabilir.

Vessemai vettarikı. Ve ma edrake mettariku. Ennecmüssakıbü. İn küllü nefsin lemma 'aleyha hafizun. Felyenzuril'insanü mimme hulika.Hulika min main dafikın.Yahrücü min beynissulbi vetteraibi. İnnehu 'ala rec'ıhı lekadirün. Yevme tüblesserairü. Fema lehu min kuvvetin ve la nasırin.Vessemai zatirrec'ı. Vel'ardı zatissad'ı.İnnehu likavlün faslün.Ve ma hüve bilhezli.İnnehüm yekiydune keyden. Ve ekiydü keyden. Femehhililkafiriyne emhilhüm rüveyden.

Manası: Göğe ve târıka andolsun. Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır.Hiçbir kimse yoktur ki, üzerinde koruyucu bulunmasın.Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın.Fışkırıp çıkan bir sudan yaratıldı. Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar. Şüphesiz Allah'ın onu, öldükten sonra tekrar diriltmeye de gücü yeter. Bütün sırların yoklanacağı günü hatırla! (O gün) artık insan için ne bir kuvvet vardır, ne de bir yardımcı.Yağmurlu göğe andolsun, Yarık yarık çatlamış yere andolsun. Şüphesiz o Kur'an, hak ile bâtılı ayırd eden bir sözdür. O, boş bir söz değildir. Şüphesiz onlar bir tuzak kurarlar, Ben de bir tuzak kurarım. Artık sen inkârcılara mühlet ver; onlara biraz zaman tanı!

canım kıyamam telaşlanmışssın. emin ol doktorun şüphelense başka bi doktora da yönlendirirdi .onlar görünüşünden falan hemen anlıyorlar zaten. yine de inşallah zamanla geçer yok olur da tedirginliğin geçer..

kızlaaar bu mide yanması beni öldüreceeeekkk resmen midemde ki asit boğazıma kadar geliyor
bunu geçirmek için ne yapmak lazım bilgisi olan var mı acep

canım gaviscon ve rennie içtim ama birkaç saatlik rahatlatıyordu geçen aydan beri drumum verdiği sabahları içilen pulcet diye bir ilaç kullanıyorum ve rahatlıyorum haftada 1-2 kez kullanıyorum ihtiyaç duydukça dr na söyle durumunu ve ilaç verirse kullan rahatla canım

kızlarrrrrr,
ya az önce işyerinde bi kız bana karnın çok aşağı inmiş doğum yakın heralde dedi.
ben de karnımı çok aşağıda buluyorum açıkçası, yani göbek deliğimin alt kısmında daha çok genişleme var üst kısmı ise çok değil.
oysa benim gördüğüm hamilelerin daha yukarıda karınları,
haftaya doktoruma sorucam panik oldum çok şimdi.

Çok teşekkürler canim bu güzel paylasimin için. İnşallah hepimize sifa olur bu dualar. Kolaylikla aliriz bebeklerimizi kucagimiza..

Kızlar iyi akşamlar.
Bugün öğleden sonra misafirim geldi hatta biri hamiş :) bol bol bebiş muhabbeti yaptık.
Yemekti,çaydı baya yoruldum.Belim çok ağırıyor.Uzun süre yatıncada canım sıkılıyor,pc başına kalkıp oturuyorum,sizlere bakayım dedim.

Lepistes çok güzel bir paylaşım olmuş sağol canım.

benim de aynı canım hele bugün beni çok zorladı gün içinde 15 defayı buldu kasılma haftaya dra gideceğim ve düzgünce sayıp söyleyeceğim soracağım.

canım çok geçmiş olsun şükür ki önemli değilmiş doğumundan sonra hayırlısıyla çaresine baktırırsın

benim hep aşağıdaydı canım bana da birkaç kişi dedi bunu druma sormuştum önemli değil dedi benim sadece plasenta aşağıda olduğu için erken doğum riski var.ihihihihihihihi:)))))) herşeyin hayırlısı canım zamanı gelince gelecek yavrularımız yeter ki sağlıklı gelsinler yoksa karnımızın şekli önemli değil,hepimiz allaha emanetiz inş

Bende dogum aninda insikak suresi var onu okumak veya cevrendekilere okutmak cok iyi diye duydum icinde secde ayeti geciyor o ayet okununca bebek secdeye gidiyormus ve kolay dogum oluyormus

Ağustos anneleri selam.... Bende kısmetse ağustos annesi olacağım...O kadar çok şey yazılmış ki hepsini okumayı istesem de pek mümkün olmayacak sanırım...En iyisi ben biraz gebeliğimden bahsedeyim ve sizden yorum istiyimmm... Şu anda 28+2 haftalık gebeyim ve bir erkek bebek bekliyoruz..Bebeğimiz için henüz bi isme karar vermedik..Aynı şekilde daha odasını da almadık.Çok mu rahatız ne??? Kıyafet olarakta sadece aziz bebe den hastane çkışı aldım 10'lu set... Bana biraz kalın gibi geldi kumaşı hava da yaz sizlerinde fikri varsa bu konuda duymak isterim...(İdil bebenin hastane çıkışları hem kumaş olarak hem de model olarak daha fazla hoşuma gitti.)Bunun dışındakiler biraz ıvır zıvır sayılır pek elle tutulur birşey almadım yani.Hafta sonu kanz a gidip çıtçıtlı badi almayı planlıyorum. Uni baby nin ıslak mendil ve yenidoğan şampuanı, prima bez aldıklarım arasında .Alınması gereken ne varsa çok araştırdım ama araştırdıkça da kafam karıştı. Siz alışveriş yaparken hangi markaları tercih ettiniz bana yazabilirseniz sevinirim..Bu arada bütün masko yu gezdikten sonra bebek odamızı BELİSten almayı düşünüyoruz bu konuda da yorumlarınızı merak ediyorum fikri olan varsa....Biraz da oğlustan bahsedeyim 26+6 da kontrolümüz vardı.. kilo 1030 boy 35 cm.. beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama tek yapamadığım süt içmek.. bunun yerine ayran yoğurt vs. tüketiyorum ama hergün olmayabiliyo tabi..Ve en büyük sıkıntım sabah kahvaltıda mutlaka çay içmek istiyorum((( aslında tiryaki değilim ama sabah çay içmek gibi bi takıntım var.Gün içerisinde hiç tüketmem akşamda aynı şekilde.. He bi de kilo konusu var tabi 51 kilo ile gebe kaldım şu anda 60 kiloyum.Kısacası her konuda fikre ihtiyacım var bu konulara eminim ki çok cevaplar verilmiştir ama yorumlar çok fazla maalesef hepsini okuyamıyorum.. Hepiniz ALLAH'a emanet olun..sağlıcakla kalın....

mrb canım.ben doğumu mersinde yapacağım klima olacağı için hastane çıkışım biraz kalın ama ince 1 tane civilden zıbın takımı aldım lazım olur diye,unibaby ıslak pamuk,sebamed köpük,kendime lansinoh göğüs pedi,unibaby kulak çubuğu aldım aventin emzik ve biberon setini düşünüyorum kıyafet konusunda eksiğim yok tamamladım diye düşünüyorum,eczanelik birkeç ürün ve odamız kaldı sadece diyebilirm.odamızı biz de belis düşünüyoruz artık yavaş yavaş tamamlamak lazım eksiklerimizi tedbirli olmakta fayda var canım...

İyi akşamlar arkadaşlar.Nasılsınız.İnşallah keyiyler iyidir.Yine dünden beri giremedim.Bugün yoğun bir gündü.Pazara gittim.Sonra eşimle dışarı çıktık.Yemek yedik.Bana normal ve emzirme sütyeni, kilot, pijama takımı aldım.Aslında pijama takımımı pek beğenmedim ama mecburiyetten aldım.Bedenime göre istediklerimden bulamadım.XL beden bile olmadı.Benim göğüsler bayağı bi dolgun.Göğüs kısmından hiçbiri olmadı.Düşünün yani.En sonunda 3 xl beden krem rengi bir pijama takımı aldım.Onunda altı bol ama en sonunda sıkıldım ve aldım.Bakalım 2 ay sonra ne kadar daha şişeceğim.Ona göre belki tadilat yaptırırım.
Kızımın dolabı düz beyazdı.Ona dekoratif yapışkanlı kelebekler aldık.Eşime ayakkabı aldık.Banada baktık.Ama 40 numara yoktu.Kız 39 deneyin dedi.Olmazki mormalde 39 giyiyorum ama hamilelikten dolayı ayaklarım şişiyor dedim.Kızda siz hamilemisiniz hiç belli olmuyor dedi.Bende benim sadece karnım büyümüyor ben çap olarak genişliyorum dedim.Midemde karnımla aynı şekilde çıkık.O yüzden beni görenler kilolu sanıyor.(Aslındada normaldede balık etliydim.75 kiloyla hamile kaldım şimde 88 kiloyum.13kilo aldım ).Çok yoruldum.Dün ve bugün yazılanları okuyamadım.İnşallah yarın bir aksilik olmazsa okuyacağım.Artık biraz dinleneyim.Hepinizi öpüyorum.

canım ben 52 kilo ile hamile kaldım şu an 61 kiloyum. bebeğim yarın 32 haftalık olacak. çok diyenler oldu. normal diyenler oldu. tek korkum son 2 ayda çok kilo almak. hedefim toplam 12 kilo almak inşaallah azı olur fazlası olmaz. kilo almaktan çok korkan biriyim çünkü.

Kızlar ben geldimm.. Neler kaynatıldı yokluğumda bakalım:)
Akşam üzeri cnm çok sıkıldı suratım asıldı :/ eşim de hadi dışarı diye çıkardı optimum a gittik , yemeğimizi yedik, sonra alışveriş yaptık kocayla:) ilk defa sabırla mağaza gezdi benimle ben denedim o baktı :)) bayadır bişey almamıştım kendime bebişin derdine düştüğümden , elbise Tayt ve bol uzun tül gömlek aldım kendime , özlemiştim alışveriş yapmayı kendime geldim. Ama hala bebişin eksikleri var :)) gecelik ve pijama da baktım ama çok pahalı geldi acıdım gene almadım napcaz bilmiyorum :)) inş erken gelmez bebişim hiçççç hazır değilim.
Önümüzdeki hafta abime kız istemeye gidicez , ertesi gün de kuzenimin nikahı var:/ ne giycem bilmiyorum onun derdine düştüm bir de Dip boyam canımı sıkıyo ya boyatçam galiba, zaten 1,5 ay önce röle mi yaptırmıştım Abi'm sözleniyo diye ama kısmet buzamana kaldı ve saçlar uzadı boyayan var mı benim gbi aranızda ??

ben bunu kullandım ve cok memnun kaldım
hic acıtmadan sağıyor, masaj yapıyor, sutun tamamını bosaltıyor, çok sessiz çalışıyor
avent biberona ya da saklama kabına(via kap) direkt sağabiliyorsun, ucuna emzik takıp hemen biberon gibi verebiliyorsun.
bak nasılı burda: Bebekler İçin Ankastre Set | Hamile ve Anne
teknik servisi super

daha ne olsun? :)

aman manuel alma çok zaman ve enerji kaybı
bu dediğin pompayı kullandım ben de cok ama cok pratik
bir kere hic acıtmadan sağıyor
cok sessiz calisiyor
pilli sarjlı her yerde kullanabiliyorsun
saklama kabına direkt sağıp biberon gibi verebiliyorsun bebişe. şöyle yani: Bebekler İçin Ankastre Set | Hamile ve Anne
hızını dediğin gibi kendin ayarlıyorsun ki bu super bir sey

bir de teknik servisi çok kuvvetli hemen aynı gun donuyor pompa sorunlarına

bence pompa mutlaka alınmalı. hatta hastane çantasında olmalı.
anne sutu kadar degerli baska bir sey var mı melek için?

Slm canim seninle herseyimiz ayni 25 agustos bende sut icemiyirum yigurt felan arada yiyorum bebeklerimizin kilosu ve boyuda ayni bende erkek bekliyorum allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…