- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.421
seni o kadar iyi anlıyorum ki u anda onların tavırları aldıkları dediği her cümleye sinir oluyorsun ama akinleş canım benim insanın elinde olmuyor biliyorum ama sana bişey olsa böylelerinin üzüleceği yok yine kendimize kendimiz zarar vermiş oluyoruz. bunlara her lafı de anlamaz salağa yatar kafalarınma bile takmazlar çünkü bizi sallamıyorlar akıllarınca. belliki duygu sömürüsünü çok seviyor eşini araya koyacağıuna kendin ver cevabını ne de olsa eşinin ne yazık ki annesi ve eşin kıyamayacak.benim annemde aynı senin kayınvalide bana erkek doğuramadın mı dedi kızdan hayır mı gelirmiş diyor embesil dedim içimden. hasta olduğunda 27 gün hastanede ben baktım düşün birde.çöp alıp sağ aldımn diye övünmesine fırsat verme sakın. diyorum ya şimdi çocuklarımızı sevmiyorlar doğurunca bizden çok seviyor gibi yapacaklar karışarak. ben geldiğimden beri doğru düzgün yemek yiyemedim evde yarı açım desem yeridir kendi annem birde düşün. öfkeden gebertesim gelmiyor desem yalan olur. para şey gibi cimrilikten bişey almaz ben alsam benden önce biter sıra gelmez kardeşime yedirmekten. eşim ev tuttu etti depozito komisyon evin boyası taşıma parası birde bebek masrafları derken sıkıştı çocuk sormuyor bile yetti mi parsı diye.neymiş hacılığa gideceklermişde param yetmezse arabayı satıcam diyor sinirli sinirli niye siz vermiyonuza getirerek bana sabah. boğsam az gelir o kaar yani öfkem.salak gibi bana dün o kıyafetler sıkı sıkı giydiğin utanıyorum sen yanımda yüyürken dedi ökz işte naparsın görende babasız çocuk sanar lafına baksa.offf off bir bitse şu dertler hamilelik hayırlısıyla alsak kucağımıza ben kapıyı kapatıp oturucam evimde bunların yüzünü görmeyeceğim ya o günleri düşünüp mutlu oluyorum şimdiden
ela ismi cok güzel canım bence.
Ahh ahh anlatayim da halinize sukredin...
Gorumcem benden yaklasik iki sene once evlenmis. cocugu yapamamislar, ugrasiolar. ben evlendim ertesi ay hamile kaldim. cok sukurki oda kaldi. tabi kisa surede hamile kalinca baslayan cirkin ithamlardan soz bile etmiorum. bu defa cinsiyet yaristrmaya girdiler. oglan diye gebercekler tabi. rabbim bana oglani layik gordu ona da kizi. oyle bi zaman dilimi geldiki benim niye kizim olmuyo diye uzulmeye basladm. ama bunlar kiz cocugunu yere goge sigdiramiolar bi gormeniz lazim. oglani da zuppe ise yaramaz ettiler. allah yukarda. ne deyimki. gorumcemin eltiside bikac ay once oglan dogurdu. normal dogum istiyodu kadincagiz. bnm gorumce de korkudan sezeryan istiyo. kaynanasi iki gelini kiyaslamis, bnm gorumceye sende normal dogur bak eltin ne iyi yapio demis diye eltiye bi beddua etti. insaaalllaaaahhh bebegin basi buyuk olurda normal doguramaaaazzz dedi. gercekten de tuttu bedduasi :-(
simdi konusmuyoruz cok sukur. gozu goturmedi cunku abiyle de kotu oldu hasetinden. rabbime havale ediorum. cocugumu insan gibi bi haladan mahrum biraktigi icin...
Dokuzaycım; uzun araştırmalar ve tavsiyeler üzerine neredeyse hepimiz aldık bu park yataklardan. İlk aylarda bebişle beraber olacağımız için kendi odana bu tarz birşey veya sepet alman gerekecek, ama sepetler park yatak kadar kullanışlı değil, ama çok güzeelll onlarda... benimde içimde kaldı o süslü sepetler ama taşınacağız heralde doğumdan sonra oda takımını alırım yeni eve diye geçici olarak park yatak aldım
Hayatımsın, yeter artık unut şu kayınvalideni görümceni ve bütün sinir bozucu insan müsvettelerini
Valla okudukça ben gerildim, gerçi içini döküp rahatlaman da iyi ama sen yazdıkça daha da sinirleniyosun sanki canım....
Bebeiğine ve sana yazık canım... Örümcek kafalı onların hepsi cahil insanla uğraşmak zor... Bu devirde cinsiyet ayrımı yapan zihniyetten fazla birşey beklemeyeceksin, boşver takma kafanı canım, üzme kendini....
Kızlar bu son günlerimizi sanırım daha huzurlu geçirmemiz gerek. Haftasonu arkadaşıma bebek görmeye gittik, bir ay oldu doğum yapalı.... Son aylarda çok gergindi, artık doğurayım ya yeter diyordu, ama bana diyorki en rahat zamanlar içerdeyken oluyormuş, doğunca daha zor herşey, bu günlerinin tadını çıkar diyor. Gözlerinden uyku akıyordu, çok gergindi, annesi ve ablası yanında çok yardımcı oluyorlar ama onlardan bile bıkmış, küçücük evde birsürü kişi diyor, keşke doğurmasaydım, çocuk benim neyime falan diyor.
İyice psikolojisi bozulmuş... Oysaki ne kadar istiyordu bebişi bir bilseniz, doğsun diye sabırsızlanıyordu. Valla şaşırdım kaldım....
Allah hepimizin yardımcısı olsun....
O yüzden bırakalım bu 3. kişileri de bu günlerimizi huzurlu ve mutlu yaşamaya çalışalım bence. Lohusa psikolojisini atlatmak için enerji ve morale ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
Birbirimize destek olalım, Ağustos anneleri mutlu olsun, mutlu ve sağlıklı bebekler doğursun inşallah
ahh canım 2 adım dıbımdeler nasıl unutayım((( aslında biyandan rahatlıorum sizlere yazınca biyandanda daha cok hırslanıp sınırlenıorum ((( neysee tmm sizleride germicem canm kusura bakmayın ne olurr.. çok zor gerçekten ama bebeğim ve sizler için kapatıyorum bu konuyuu
akrep canım senin? yüksellenler aynıysa hehehe..
Güle güle kullanın:) Amma hızlı firmaymış helal valla.
bebeği doğum pozisyonuna giren var mı?
doktor artık dönmez baş aşağı doğuma kadar devam ederdi.
Kimiside ay çok erken dönmüş dikatli ol falan diyip içimi daraltıyor
hiç takmıyorum allaha şükür herşeyimiz iyi gidiyor ?
güle güle kullanın inş
Ahh ahh anlatayim da halinize sukredin...
Gorumcem benden yaklasik iki sene once evlenmis. cocugu yapamamislar, ugrasiolar. ben evlendim ertesi ay hamile kaldim. cok sukurki oda kaldi. tabi kisa surede hamile kalinca baslayan cirkin ithamlardan soz bile etmiorum. bu defa cinsiyet yaristrmaya girdiler. oglan diye gebercekler tabi. rabbim bana oglani layik gordu ona da kizi. oyle bi zaman dilimi geldiki benim niye kizim olmuyo diye uzulmeye basladm. ama bunlar kiz cocugunu yere goge sigdiramiolar bi gormeniz lazim. oglani da zuppe ise yaramaz ettiler. allah yukarda. ne deyimki. gorumcemin eltiside bikac ay once oglan dogurdu. normal dogum istiyodu kadincagiz. bnm gorumce de korkudan sezeryan istiyo. kaynanasi iki gelini kiyaslamis, bnm gorumceye sende normal dogur bak eltin ne iyi yapio demis diye eltiye bi beddua etti. insaaalllaaaahhh bebegin basi buyuk olurda normal doguramaaaazzz dedi. gercekten de tuttu bedduasi :-(
simdi konusmuyoruz cok sukur. gozu goturmedi cunku abiyle de kotu oldu hasetinden. rabbime havale ediorum. cocugumu insan gibi bi haladan mahrum biraktigi icin...
güle güle kullanın canım.. yeni bişeyleri kurmak yada onunla uğraşmak çok zevkli hele evlatlarımızla ilgili bişeysee
park yatağın hayırlı olsun canımcım bende park yatak aldım kızıma güle güle büyüsünler içinde
gercekten cok zor canım doğum yapmış coğu kişi su halinizin kıymetini bilin falan diyolarr loğusa psikolojisi cok farklıymış umarım biz böle bi durum yaşamayız kızlar:44:ama ilk zamanlar zor olucak bende bunun farkındayım eve yeni bi soluk geliyor ev kalabalık olucak her ağızdan bi ses herkes cok bilicekk ayy cidden su durumun tadını cıkaralım güzeller
inş. hepimizz doğumdan sonrada hic bi sorun yaşamayızzz
arkadaşım doğum yaptı iki aileylede küslerdi kimse bakmadı kocası baktı normal doğdu ama 7 dikişi vardı ben yemek falan götürdüm gelen giden oldu vs. ilk başta üzüldüm tutmayı beceremiolar bakamıolar falan die ama bi yönden de rahatlar karışan yok açıkcası kaynanamı pek istemiorum zor anlarımda yanımda olmadı şimdide gelmesin diorum ama hayırlısı Allahtan umarım hemen toparlanırız,gayet mutlu rahat arkadaşımda şimdi ama biz nasıl olcaz bakalım kızıda maşallah uslu bi bebek
seni o kadar iyi anlıyorum ki u anda onların tavırları aldıkları dediği her cümleye sinir oluyorsun ama akinleş canım benim insanın elinde olmuyor biliyorum ama sana bişey olsa böylelerinin üzüleceği yok yine kendimize kendimiz zarar vermiş oluyoruz. bunlara her lafı de anlamaz salağa yatar kafalarınma bile takmazlar çünkü bizi sallamıyorlar akıllarınca. belliki duygu sömürüsünü çok seviyor eşini araya koyacağıuna kendin ver cevabını ne de olsa eşinin ne yazık ki annesi ve eşin kıyamayacak.benim annemde aynı senin kayınvalide bana erkek doğuramadın mı dedi kızdan hayır mı gelirmiş diyor embesil dedim içimden. hasta olduğunda 27 gün hastanede ben baktım düşün birde.çöp alıp sağ aldımn diye övünmesine fırsat verme sakın. diyorum ya şimdi çocuklarımızı sevmiyorlar doğurunca bizden çok seviyor gibi yapacaklar karışarak. ben geldiğimden beri doğru düzgün yemek yiyemedim evde yarı açım desem yeridir kendi annem birde düşün. öfkeden gebertesim gelmiyor desem yalan olur. para şey gibi cimrilikten bişey almaz ben alsam benden önce biter sıra gelmez kardeşime yedirmekten. eşim ev tuttu etti depozito komisyon evin boyası taşıma parası birde bebek masrafları derken sıkıştı çocuk sormuyor bile yetti mi parsı diye.neymiş hacılığa gideceklermişde param yetmezse arabayı satıcam diyor sinirli sinirli niye siz vermiyonuza getirerek bana sabah. boğsam az gelir o kaar yani öfkem.salak gibi bana dün o kıyafetler sıkı sıkı giydiğin utanıyorum sen yanımda yüyürken dedi ökz işte naparsın görende babasız çocuk sanar lafına baksa.offf off bir bitse şu dertler hamilelik hayırlısıyla alsak kucağımıza ben kapıyı kapatıp oturucam evimde bunların yüzünü görmeyeceğim ya o günleri düşünüp mutlu oluyorum şimdiden
valla zor canım biz bide iki ailedende uzaktayız gelince kalıcaklar ev kalabalık o sıcaklarda ne kadar tahammül ederim bilmiyorum inş. cümbür cemaat gelmezler düşünsünler yanii o kadarınıda benim mesela sadece annem gelicek babamda gelsede kalmaz torununu görüp gider Allahım sabır versin tez zamanda toparlayalımda bebişlerimizle baş başa kalalım ....
öncesinde sağlıkla doğumlarımızı yapalımda Allah sabır verir canım inş... o günlerde gecer napalımm
Oyyy çok özledim sizi ben( gelemiyom gidemiyom doğurayım da kurtulayım artık yahu. Kızlar bana kesin nazar değdi artık başka bir açıklama bulamıyorum balıma gelenler için. Şimdide 1 hafta da 3 kilo vermişim cuma kontrolüm var diyetisyenime de uğrayacağım bakalım ne diyecek hoş değil bu durum pöfff. Elime iş de alamıyorum farketneden yorulurum diye. Amann doğurup kurtukmakkkk istiyorum :))
ben kovayım yükselenimde terazi sanırımD
Oyyy çok özledim sizi ben( gelemiyom gidemiyom doğurayım da kurtulayım artık yahu. Kızlar bana kesin nazar değdi artık başka bir açıklama bulamıyorum balıma gelenler için. Şimdide 1 hafta da 3 kilo vermişim cuma kontrolüm var diyetisyenime de uğrayacağım bakalım ne diyecek hoş değil bu durum pöfff. Elime iş de alamıyorum farketneden yorulurum diye. Amann doğurup kurtukmakkkk istiyorum :))
benimde öle cnm uzaktayız babam yok zaten 1.5 yıl oldu vefat edeli malesefannemle kardeşim 1 ay önceden gelecekler inşallah onların bi zararı olmazda eşim geçen dioki babamda gelmesin yuhh dedim kayınbabanın ne işi var doğumda yatamam kalkamam sakın gelmesin dedim,yok olmadı evdeki kaşıklığıda getirsinler dedim ama bide öle sinirimi zıplatmazlar inşallah
bizde seni özledik tatlışşşhosgeldin
nas felak oku canım sürekli nazara karsı ...
sıcaklardan iştahsızlık olabilir belki ondandır canım inş. bi sorun yoktur ...
bende bazen doğuralım diorum ama ne kadar dursalar o kadar ii canım yorma kendini bosver dinlen iş güç bitmez
oyy canım ya Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inş...
benim anneminde bi zararı yoktur faydasından baskakendini heder eder sunu yapalım bunu yapalım diyee abimle babamda gelseler bile günübirlik gelirler ozamanda hastanede olurum zaten kayınpederimde öle gelir inş. yani düşünürler heralde doğurmuş kadının yanında ne işi var
kayganayı görümceleride idare edicez artık benim görümceler bekar 2 tane biri ünv. hazırlanıyo bu yıl diğeride 29 yaşında yaşayıp görücez ben en cok iki tarafın farklı seyler söyleyip ortamın gerilmesinden korkuyorum cok bilen olur ya bu durumlarda söle yapma böle yap ...
mesela benim annem bebişi her gün yıkar diğer torunundada öleydi bende suyu sevsin isterim bebeğim ...
kaygana tarafı soğuk üşütür olayından cok korkar bende cok pimpirikli insanları sevmem bide sanki biz düşünmüyomuşuz gibi off ne bilim inş. bi gerginlik olmazda bende patlamam
amin cnmm. ayy seninkiler fazlaymış vallaD inşallaah atışmazlar benimkilerde ters annem sakınmaz kaynana sakınır nasıl ederiz bilmem annem kardeşim kaynanam olur artık yuvarlanıp gitcez ama kaynana çabuk gider herhalde kocası gelmezse duramaz kocam beni bırakır die ödü kopuo
Kızlar azönce eşimin babalar günü hediyesinin siparişini verdim çok heyecanlııııı :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?