2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki de aynısından
Düğünde de elini sürmedi , baska sehirde calisiyodu, hazir eve geldi
bebek eşyalarını da hep ben aldım kv. Demle,yada yalnız. hic anlamaz bizimki, benimde ondan beklentim yok biliyorum huyunu

Neyse yalnız değilmişim. Geçen akşam telefonda 1 saat annesine şikayet ettim. Kadın bişi de diyemiyo anca yok canım hevessiz olurmu hiç ilk çocuk falan diyo. Ama ben düm düz devam :) ne çekti be kaynanam benden :)

Dün görümceme gösterdim kızıma aldıklarımı ay çok heves ettim beraber gitseydik almaya falan dedi bende benimde hep hevesim vardı kardeşini beklerken sinir oldum anca yalnız almaya karar verdim sonunda dedim. Hiç olur bi dahakine beraber gideriz demedim. Banane ikinciyi doğursun ona alsın. Bebişi doğuracak olandan başka herkesin hevesi varmış onların heveslerini rahatlatacaz.

Hosgeldin Red, seni merak etmistik nirelerdesin?
aslında buralardayım ama bilgisayara dokunmak bile gelmiyordu içimden. 4 gün kadar annemlere gittim, kızkardeşim 20 haftalık hamile küçük bir kanama geçirdi onla uğraştık teyzemler geldi annemlere onlarla vakit geçirdim vs. ama genel anlamda bi uyuşukluk var üstümde herşey gözüme batıyor günde 2 defa ev temizlesemde sanki heryer pis ve kokuyomuş gibi geliyor.
sanırım dönem içinde çok yoruldu evde kalınca da böyle bir patlama yaşıyorum.

Bende evlenirken rahat rahat uzanalım diye 2 tane üçlü 2 tane tekli aldım. Bilseydi
Böyle uzak kalıp rahata alisacagmizi sadece bir tane tekli koltuk alırdım hep kucak kucağa otururduk kocişimle

1- Normal doğum yapmış bir annenin Sezeryan olmuş bir anneye göre ‘’ANNE SÜTܑ’ daha erken ve bol miktarda gelmektedir.Bu durumun nedeni bebeğin doğum yolunda ilerlerken annede prolaktin ve oksitonin denilen hormonların salınımıyla ilgili olmasıdır.

2- Sezeryanın cerrahi bir müdahele olması nedeniyle oluşabilecek ‘’KOMPLİKASYONLAR‘’ ; Kanama miktarında fazlalık , yara yeri ve karın içi enfeksiyonlar , karın içi yapışıklıklar (adezyonlar), süt için alması gereken gıdaların alımında gecikme vb. ‘’HASTANEDE KALIŞ SÜRESİ ‘’ de önemli farkalar gösterir, Normal doğum yapmış bir anne 8 saat sonra taburcu olabilirken ,Sezeryan olmuş bir anne en kısa 24 saat kadar hastane de gözetim altında tutulmalıdır.

3- Anne doğum yaptıktan sonra yeni ‘’YÜKLENİLECEK SORUMLULUKLAR ‘’ a da hazır olmalıdır (emzirme,bebeğiyle ilgilenme, vb ) Normal doğumda herhangi bir ameliyat yeri olmadığı için kolaylıkla ve hemen anne emzirebilir,bebeğinin altını alabilir ..Sezeryan da ise operasyona bağlı ağrı,belli süre beslenememe ,gaz çıkarma problemi , kesi yeri sağlığı için hareketsizlik oluşması gibi durumlardan ötürü bebekle ilgilenme ve emzirme süreci negatif etkilenebilmektedir..

4- Yapılan araştırmalara göre Normal doğum yapan anne bebeklerinde ‘’YENİDOĞAN SARILIĞI ‘’ nın da daha az görüldüğü tıbbi makalelerde yazılmaktadır.

5- Normal doğum yapan anne bebeklerinde ‘’SOLUNUM SIKINTISI (Respiratuar Distress ) çok daha nadir görülmektedir.Bu durumun sebebinin doğum kanalı içinde bebek ilerlerken salgıladığı steroidler olduğu bilinmektedir.

6- Normal Doğumun tam bir ‘’TÖREN OLMA NİTELİĞİ ‘’. İlk çağlardan beri doğum anne adayının ve o ailenin geçmişindeki en önemli törenlerden biri olmuştur, bu özelliği anne adayının ‘’BAŞARISI , CESARETİ ve FEDAKARLIĞI ‘’ temasının bir örneği olarak görülmektedir. Normal doğum yapmış anneler doğuma aktif katıldıkları için bu duyguları hiç yaşamadıkları kadar derinden yaşamaktadırlar

7- ‘’ANNE BEBEK İLETİŞİMİ ‘’ yönünden de Normal Doğum yapmış anneler avantajlı durumdadırlar, Kişisel olarak Dr. ÖZGÜR ATLI olarak ben doğumunu yaptırdığım bebeği göbek kordonu kesilir kesilmez anne karnına yatırmak suretiyle ilk anne – bebek iletişimini başlatırım, bu durumu yaşamış annenin Plasentası ( bebeği besleyen organ ) daha erken ayrılır ve anne sütü çok daha erken gelir. Sezeryan doğumda böyle bir iletişim bu seviyede gerçekleşmez..

’EN SON ÖZET OLARAK‘’ : Sezeryan gerekli hallerde hem anne hem de bebeğin hayatını kurtarabilecek bir operasyondur, bir çok nedenle ( fetal distress , iri bebekler , bebek geliş anomalileri vb.) yapıldığında bir çok sıkıntıdan korur, ancak artık günümüzde her anne adayına bir bahaneyle veya korkutularak uygulanan rutin bir uygulama olmuştur.. Hastalarım bilir Ben bunu ‘’apandisit ameliyatına ‘’benzetiyorum, yani apandisit operasyonu da çok hayat kurtarmıştır ancak her karşımıza çıkan sağlıklı kişiyi de apandisit ameliyatı mı yapalım ?

Şu bir gerçek ki her anne istediği yöntemle doğum yapmalıdır, ancak yöntemlerin artıları ve eksilerini anlatma görevini biz hekimlerin layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini düşünmekteyim….

AĞRISIZ NORMAL DOĞUM ( EPİDURAL DOĞUM )

Hastalarımla doğum öncesi konuşmalarımızda Normal doğumdan korkulan ve Sezeryanı tercih ettiren en büyük unsurun Normal Doğum sırasında çekilen ağrı olduğunu saptadım, hastalarımız doğal olarak aile büyüklerinden ya da teşekküllü olmayan yerlerde yaptıkları doğumlardan dolayı çok ağrı çekmiş olan yakınlarından doğumu sormakta , öğrenmekte ve bu ağrıyı çekmemek için Normal Doğum istememektedirler. Ancak uzun zamandan beri aktif ve başarıyla uygulanan ‘’EPİDURAL ANESTEZİ ‘’ ile doğumun korkulan ağrısı % 95 oranında engellenebilmekte ve kolaylıkla dayanılabilir bir seviyeye inmektedir.

Sorulan diğer bir soru bu anestezi şeklinde felç olma riski olduğudur, bu TAMAMİYLE bir şehir efsanesidir, ehil ellerde ( anestezi uzmanı doktor ) böyle bir risk yoktur , diğer bir soru ise kalıcı Baş ağrısı ve Bel ağrısı oluşturma ihtimalidir, Burada ki önemli nüans Sezeryan da yapılan belden anestezi ( SPİNAL ) ile Normal Doğumda belden anestezinin ( EPİDURAL ) farklarıdır.. Spinal anestezide alt vücüt bölümü tamamiyle hareketsiz olurken Epidural anestezide hasta yürüyebilir , rahatça tuvalete gidebilir sadece ağrı hissi duymaz ve baş ağrısı ile bel ağrısı riski Epidural anestezide çok düşük oranlardadır ( % 1 den az ).

Kizlar dun dokktordaydim bebisim 2 bucuk kilo olmus dr bebek iyice buyumus suyun azalmaya baslamis 2 3 hafta daha beklerse iyi erken gelcek dedi bu hafta hastaneye gitcez onlar ne derse o olacak sanirim sezeryan icin randevu alincak bebek donmuyor cunku kafasi yukarda bir heyecanlandim ki dun sormayin hemen hastane icin pijama aldim bebegin sampuan krem pudara butun ivir zivirinida aldim artik ne olacak bakalim cok heyecanliyim

Süper bilgiler vermişsin canım. Bende inşallah nasip olursa normal doğurmak istiyorum. Üstelik 3 sene önce bel fıtığı ameliyatı olmama rağmen. Çok araştırdım 9 ay bebeği taşıyabilen bel doğumda zaten o kadar zorlanmaz. Ikınma karın kaslarıyla ve kasıklarla ilgili cevabını aldım.
Tabi isteyen sezeryan olsun lafım yok ama çok tırsarsam epidural olabilir bence. Aylarca memnun olduğum doktorum sezeryan olayım diye beni kandırmaya kalkarsa direk başka bi doktor bulurum en azından aynı şeyleri söylüyor mu die bakarım

öyle tabiki canım herkesin kendi tercihi her iki durumunda artı ve eksileri var. nasip olursa bende normal doğum istiyorum. birkaç yerde ve bu yazıdada okuduklarımdan sonra epidural anestezi yaptırmak istiyorum sadece agrı azalıyormuş. Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Bende evlenirken rahat rahat uzanalım diye 2 tane üçlü 2 tane tekli aldım. Bilseydi
Böyle uzak kalıp rahata alisacagmizi sadece bir tane tekli koltuk alırdım hep kucak kucağa otururduk kocişimle

Nedir bu kocişlerdeki üçlüde yatma sevgisi anlamadım pazar günleri kahvaltıdan sonra bir uzanıyor üçlüye saat 4 5 e kadar uyuyor bizde esir oluyoruz resmen evin ortasında yastık yorgan falan bari git yatak odasında yat diyorum orada canı sıkılıyormus

Ben de normal olsun isteyip arada tereddüt ediyodum ama sanki epidural olursa daha cesaretli olurum :) evet evet öyle olsunnnn

Oy gecmis olsun. Kanamalar benim de basimin belasi. İyi mi simdi bebek?

Benim üçlü koltukların sırt minderini alınca genişliği 90 cm oluyor. Beraber sarılarak yatıyoruz aynı üçlüde en güzel bişi. Bide benim kocam ahtapot gibi sarılır :) bi tek hamilelik ilerledikçe sıcaktan ben karşı üçlüde yatmak istiyorum. Ama arada özledim bana yer aç diyorum hemen arkamdan sıkıca sarılıyor. Arada hödüklük yapsa da sevgi pıtırcığı bi kocam var. E balık tabiii

ben kendimi hep normal doğuma hazırladım..ama 32 haftam bitti ve oğlum dönmemekte ısrarcı..makat gelişli duruyor..

canım sıkılmaya başladı..sezeryan hiç istemiyorum:2:

ben kendimi hep normal doğuma hazırladım..ama 32 haftam bitti ve oğlum dönmemekte ısrarcı..makat gelişli duruyor..

arkadaşımın kardeşine sezeryan günü verdiler bebek ters iyice yer etmiş dönmez diye sezeryan günü gelmeden dönmez denen bebek döndü. bence gönlünü ferah tut bu olay 36. haftada olmuş hemde

Üzülme canım daha 8 haftan var öyle düşün. Döner de dönecek de iyi düşün ki iyi olsun. Şikayet etmekten oflamaktan kimseye hayır gelmememiş. Bir sıkıntım yok de. O kadar da olur de. İyiliğine şükret. İşin rast gitsin. Ben hep iyimserlikten fayda gördüm. 5,5 aylık hamileyken annemi kaybetmeme rağmen hamilelik nasıl gidiyor diye sorana çok şükür rahat diyorum. İsyan edip kahretsem kesin bir sürü sağlık sorunu yaşardım. Ama ben hep dedim ki hamilelik bana güç verdi. Ben kendimi salacak gibi olsam kızım ben buradayım diye bastı tekmeyi. Nasıl salayım dedim. Belki beni iyi tanımayanlar annesinin ölümünü umursamadı demiştir. Banane desinler karnımdaki kızımdan ve kendi canımdan kıymetli değil onların fesat düşünceleri.

Bak sezeryandan girdik nerelere geldik. Anlatmaya ihtiyacım varmış demekki. Okuyunca canı sıkılan olursa beni affetsin.

arkadaşımın kardeşine sezeryan günü verdiler bebek ters iyice yer etmiş dönmez diye sezeryan günü gelmeden dönmez denen bebek döndü. bence gönlünü ferah tut bu olay 36. haftada olmuş hemde

umudum o yönde canım..sağol:)

allah sabır versin- allah razı olsun canım..yok isyan etmiyorum..bu da allahtan diyorum..olursa hayırlısı böyleymiş...ama kendimi hiç hazırlamamıştım böyle bir ihtimale o yüzden ister istemez canım ssıkılmaya başladı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…