2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet güzel cesaret verici bir konu paylaşmışsın ben ilk doğumumu normal yaptım kısmet olursa bubnsa normal istiyorum sezeryan olsa bakıma ihtiyacım olacak yanıma gelip kalacak kimsemde yok üstelik 5 yaşında oğlumda var normal olursa inşallah çabuk toparlanırın

bu arada ben ilk doğumumda yapmadım bilmiyordumm...............................
doğuma yaklaşık 3..4... hafta öncesinden malum bölgeyi zeytin yağıyla yağlıyorlarmış içini değil sanırım kenarlarını doğumda daha esnek olup açılmayı kolaylaştırıyormuş..................
birde medine hurmasını doydum doğuma yakın zamanlar yeniyormuş oda doğumu kolaylaştırıyormuş sizlerde internetden araştırabilirsiniz bunları denemek istiyorum.

ama aklından normal yapabilirmiyim acaba iye geçiren varsa sizi desdekliyorum kendinize güvenin yapabilirsiniz üstelik dr um ilk doğumumda senin çatın dar normal yapamazsın demişti ben yinede normal istedim lütfen korkmayın

şöyle düşünün belli bir zaman dilimi bunu yaşayacaksınız ve bu süre bitecek yani bu süre aylar yıllar değilki ilk doğumda 7 8 saat zaten yarısına kadar adet sancısı gibi sonlara doğru zor oda 2..3 saatde idare edersiniz herkesinki farklı olur....................... kimsenin hikayesi sizi etkilemesin .............................1 saatde doğurup çıkan var şansınızı deneyin bence pişman olmayacaksınız

msjını gece 2'de gördüm ama telden cvp yazamadım. eşin neden yanında değil bilmiyorum ama merak etme bizimkilerde horul horul uyuyor. gece 3'e kadar onun serenadını dinliyorum sonra sersemleyip uyuyorum. Allah yardımcın olsun cnm. çok fazla beklenti içine girmemek gerekiyor helhalde. 8 aydır psikolojik açıdan çok rahattım ama bikaç gündür eşim gözüme batmaya başladı. belki de daha önce çalıştığı için yoruluyor filan deyip takılmıyordum. şimdi okul kapandı tatilde ama ilgi alaka sıfır. bacağım ağrıyo, ayağım şiş, oturup kalkarken çok zorlanıyorum offlar pufflar havada uçuşuyor bazen. ya kılını bile kıpardatmadan tvsini izliyor ya da gazetesini kitabını okuyor, ya da hamileliktendir doğumdan sonra geçer diyor. aman ayağın mı ağrıyor, biraz masaj yapayım da geçsin diyen yok. kendim elimle mıncıklıyorum bacağımı ulaşabildiğim kadar onun bile faydası oluyor. özellikle sabahları çok tutuk uyanıyorum. ahh şöyle bi ovalayan olsa, tek aşerdiğim şey bu. hamilelikten önce bile arasıra yapardı, şimdi ihtiyacım olduğunu bildiği halde yapmıyor. kafası mı basmıyor bilmiyorum ki. allah kimseye muhtaç etmesin. neyse yani bu aralar kendimi çok ilgisiz hissediyorum, belki de yıllık izindeyim, çalışmıyorum. kimsem de yok. dışarı da çıkamıyorum. belki evde dört duvar arasında sessiz sedasız oturmaktan takıntı yapmaya başladım. Allahım şu son günlerimiz çabucak geçsin de sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alalım. o zaman neler yaşayacağız allah bilir.

Ayaklarim kizlar cok sis yuruyemiyorum canim cok aciyo fil ayaklarrina dondum resmen parmaklarim kucucuk oldu neden acaba kizlar

Biliyorum yine cevap gelmicek ama yinede soriyim dedim

Bol bol kiraz ye, müthiş ödem attırıyor, benimde şişiyordu, 2 haftadır kiraza dadandım bütün şişlikler indi :) Zaten sürekli tuvalete çıkıyosun su gibi :) Dene derim

canım biz de çok takıyoruz herşeyi ama onlar da anlayışsız olabiliyor..ben akşam eşimi karşıma aldım neler istediğimi anlattım..ama sen şöyle yapıyorsun sen böyle yapıyorsun demedim...sadece kendi duygularımdan bahsettim.onu suçlamadım ne istediğimi söyledim..buna ben dili diyorlar..işe yarayacaktır..en azından kavga çıkmadan beni dinledi beni anladığını elinden geleni yapacağını söyledi..böyle demesi bile içimi rahatlattı..

kavgamız gürültümüz yok çok şükür. konuşsam biliyorum haklısın, düşüncesizim filan demeye başlar da, ben istiyorum ki, kendinden bulsun. bişeyi benim söylememle yapmasının benim için bi anlamı yok. içinden gelerek kendisi düşünerek yaparsa benim için makbul. o yüzden bişey demiyorum. zaten 20 gündür evin içindeyim. çalışmadığım için biraz boşluğa düştüm. kendi payıma düşeni alıp ona sesimi çıkarmıyorum.

Bol bol kiraz ye, müthiş ödem attırıyor, benimde şişiyordu, 2 haftadır kiraza dadandım bütün şişlikler indi :) Zaten sürekli tuvalete çıkıyosun su gibi :) Dene derim

benim 2 aydır fil gibi ayaklarım. ayak bileği diye bişey kalmadı. sabah kalktığımda bile şiş oluyor. üstüne dokununca çöküyor ve uzun süre öyle çukur kalıyor ve acıyor. ben çözüm bulamadım.

Biz geldik oğlumun teyzoşları doktor amcamıza gittik bugün doktorumu değiştirdim tereddütlüyüm bu saatten sonra değiştirmekten ama çok memnun kaldım babişimiz de geldi bizimle eski doktorum kontes olduğu için Cumartesi çalışmıyordu şimdiki doktorum çalışıo kocişde oğluşu görebilio :) çok tatlıydı kuzum elini yumruk yapmış kaldırmış direnişçi oğlum ya içerde bile bebek gibi durmuo parmak emmek falan yok boyu kilosu da İyiymis 1640 gr 42 cm olmuş kafası büyükmüş bi hafta kadar önde dedi. Babasına çekmiştir dedim )
Gelelim bana 7 kilo almışım 10 kiloyu geçmeni istemiyorum dedi ekmek tüketme tatlı yiyeceksen sütlü tatlı tüket dedi bol bol süt ürünleri ve protein den zengin gıdalar yalnız kanım düşük die tekrar kan testi istedi depolarına bi bakalım dedi gerekirse kan vericez dedi ama ben başkasının kanını istemiyorum için bi tuhaf oluo düşününce hoş insanlar yana döne kan arıo Allah aratmasın ama bi tuhaf oluorum damarlarımda başkasının kanının dolaştığını düşündükçe :)) ayy çenem düştü yine bizden bu kadar bakalım geçmişe sizde ne var ne yok öpüyoruz hepinizi güzel annişler

Canim ayaklarini ilik tuzlu suyun icinde beklet ve cok fazla assagi sarkitma bol bol su ic yuruyus yap benim solicegim seyler bukadr( umarim biran evvel gecer

selam annişler nasılsınız bakalım bizim bugün bi yakınımızın kınası var,
minnoş kızımla süslenip püslenicez gerçi o göbüşümde kimse görmicek ama olsun:)
kocacım istanbuldan çok güzel elbiseler almış onlardan birini giyicem o yüzden pek bi mutluyum
sıcaklardan dolayı fazla gezemiyorum diye o kadar makbule geçti ki bu jesti
bizde keyifler yerinde umarım sizlerinde öyledir.. herkese iyi hafta sonları

günaydınnn güsel anneler we tatlı bebişleri :))

geç kalkmak uzun kahwaltı yapmak kocacımlaa çok sewiyorumm ctsleri :))

bebişimede bakalımmm..hepinize iyi haftasonları...

havvacim 1 saat yuruyus cok degilmi,
ben bu haftalarimizda en fazla 40 dakikalik kisa yuruyusler yapmamiz gerektigini biliyorum.
bir de yokus da cikma simdi o da son iki uc haftada yapilmali;simdi tehlikeli olabilir
sen duz alanda 40 dakikalik yuruyusler yap sabah ve aksamlari; insanlari da bosver

selam güzel annişler bugün cumartesi ben yine işteyim off havalarda iyice ısınmaya başladı Allah sonumuzu hayır etsin ayaklarımda şiş kaç gündür

canimmm kiyamam sana; allah kavustursun tez zamanda;
bi an gozlerim doldu yarama bastin ben de 3 haftadir ayriyim esimden, o su an ankarada sinavlara giriyor, haftaya da mulakata girecek,
bu sali yazili sonucu aciklanacak, bebisle surekli dua edip duruyoruz,
1 ayin sonunda haftaya kavusucaz insallah, yalnizlik cok zor,
evde de tek kaldim bu surecte, her gece tv acik tum isiklar acik zar zor uyuyabiliyorum,
hep onun yastigina sarilip uyudum:))))
2 gun oncede mutfakta dengemi kaybettim basimi dolaba carptim, az kanadi ve sisti birazda sersemledim,
aglayacaktim ama bebisten utandim:):)
bi sey yok kuzum annen guclu merak etme diye teskin ettim onu,
aminnn allah eslerimizden hic ayirmasin uzun bir omur birlikte guzel mutlu yuvalarimiz olsunnnn...

ben kendimi hep normal doğuma hazırladım..ama 32 haftam bitti ve oğlum dönmemekte ısrarcı..makat gelişli duruyor..

canım sıkılmaya başladı..sezeryan hiç istemiyorum:2:

aynen canim benimki de donmedi; rahati oyle iyi sanirim;
ben de son haftalarda donecegini umit ediyorum sezeryan hic istemiyorum saglikli bir normal dogum istiyorum;
bu arada olumlu telkin denen bi yontem var,
ben bebisimi hep ahlakli akilli guzel edepli uslu yardimsever saygili comert kuzum canim bebegim gibi olumlu sifatlarla seviyorum,
cok hareket ettiginde bile seni yaramaz falan demedim hic,
simdide artik basini asagi cevirmelisin oyle dogacaksin kuzum ben de sana oyle kavusucam diye konusuyorum onunla,
ise yaracagini dusunuyorum onlar cok akillilar tahmin ettigimizden daha da fazla eminim dinleyeceklerdir

Herkese merhabaaa. Salı gününden beri annemdeyim çok aşırı bunaldım eşim bugün gelecek yarın evimize geçicez. Kendime pijama takımları aldım hepsini fotolarım çekicem. Benimse akşama doğru ayaklar şişiyor hemde tuzu kestiğim ve yürüyüş yaptığım halde bolda su tüketiyorum. Kıramplar magnezyum almama rağmen arttı. Havanın sıcak oluşuyor şişiyorum ve bu doğal. Valla az kaldı dayanalım 1 ay daha. bazen canım canıma sığmıyor o zaman nefes alamıyorum, Allah yardımcımıZ olsun. Bir daha hamile kalırsam kışa doğurcam

ne güzel düşünmüşsün ama ben mektup yazmayı becerememkii bizimde yarın evlilik yıldönümümüz..
mutlu,güzel yıllar bebeğinizle...

allahımmm aynı benim kocadan bi tane daha varmış demekkii yengeç burcu mu ? bizim koltuklarda salona bir türlü uymuyor en sonunda tekliyi atayım dedim ama yanlış düşünmüşüm direk 3 lüyü atarım hemde daha çok yer kalmış olur bizede iyi fikirmiş vallaa Huyu öyleyse biz değiştiremeyiz cnm bende artık takmamaya çalışıyorum bu halde stres yapıp bebeğide etkilemek istemiyorum bende ailemle vakit geçiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…