- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #37.421
33 haftalık erken doğumlarda oluyor ama çocuk 2 kilo altında olmadıkça küvöze konmuyor. Çocuğun gelişim ve kilosuyla alakalıkızlar 37. hafta 'dan öncesi erken doğum sayılıyor değilmi ? yani kuvöz'e alınma riski var bebişin ?
Canlarım öğlende dediğim fabrikaya gittim. Bugün sadece bakıp, yarın annemle gelip alacaktım hesapta... Yalnız yeri çok tersti ben bidaha gelip orayı bulamam diye alayım dedimÇok beğendim altı sallanıyo sallanan kısmı içe katlanınca da tekerlekli oluyo taşıması falan çok rahat :)) Normalde teşhirde mal yok heryer mobilya tozuydu girdim içeri benim için bitane kurdular gösterdiler. Yatağı çok rahat göründü gözüme uyku seti falan hepsi içinde. İncili bi modeli vardı düz beyaz onu seçtim. Paketlenicek akşama teslim alıcammm
Canlarım öğlende dediğim fabrikaya gittim. Bugün sadece bakıp, yarın annemle gelip alacaktım hesapta... Yalnız yeri çok tersti ben bidaha gelip orayı bulamam diye alayım dedimÇok beğendim altı sallanıyo sallanan kısmı içe katlanınca da tekerlekli oluyo taşıması falan çok rahat :)) Normalde teşhirde mal yok heryer mobilya tozuydu girdim içeri benim için bitane kurdular gösterdiler. Yatağı çok rahat göründü gözüme uyku seti falan hepsi içinde. İncili bi modeli vardı düz beyaz onu seçtim. Paketlenicek akşama teslim alıcammm
herkese selamay bu akşam kına gecesi var bu sıcakta hiç gidesim yok ama mecbuurrr yakın akraba şimdi herkes göbeğimi incelicek
hayırlı olsun canım güzel günlerde mışıl mışıl uyusun bebişin
ne akdara aldın fabrikadan olunca :)
KAFAM ÇOK KARIŞIK CANIM OKUL TATİLE GİRDİĞİ İÇİN ERKEN ALSAM DAHA FAZLA İZNİMİ AKTARABİLİRM BELKİ DOĞUMDAN SONRASINA DİYORUM. DÜN İDAREYLE GÖRÜŞTÜM RESMİ OLARAK 15 TEMMUZA KADAR LİSELER ÇALIŞIYOR GÖRÜNÜYOR ÇALIŞABİLİR RAPORU ALDIĞIN ZAMANLA 15 TEMMUZA KADAR OLAN KISMI AKTARABİLİRSİN AMA 15 TEMMUZDAN SONRAKİ KISMI AKTARANAZSIN ZATEN TATİLDE OLDUĞUN İÇİN DEDİLER. EŞİM YÖNETMELİĞE DE BAKMIŞ ÖYLEYMİŞ. YANİ DOĞUMDAN SONRA 9-10 HAFTALIK BİR İZNİM OLCAK ANCAK ŞU DOĞUM İZNİ YETİŞSE BARİ :)
Benimde arkadaşımın düğünü var akşam. Giydiğim hiçbir elbise olmadı bana napcam bilemedim.
bir bebiş gece nöbetinden daha merhaba :)
kızlar sizlere hazırlıklarım umduklarım ve bulduklarımla ilgili bir şeyler anlatayım :)
biberon ve pompaya karşı olan bendim, şimdi en yakın yardımcılarım. bebeğim 33 haftalık doğduğu için şekeri düşük çıkıyordu ve sürekli beslemem gerekiyordu ve bende süt yoktu henüz. ilk gün hastanenin pompasını kullandım ama görseniz hollanda ineklerini sağan makineler gibi idieşim gidip bir pompa aldı hemen. hayatımı kurtardı. önce sütüm az diye aptamil prematil diye bir mama ile destekledik. prematüre bebekler için özel bir mama. şimdi Allahtan sütüm geliyor. öyle fışkırmıyor ama her 2 saatte bir sağığ dolaba koyuyorum. emme refleksi yerinde bebeğin ama çenesi zayıf olduğundan hemen yoruluyor kuzum.
bol bol battaniye aldığıma çok mutluyum. forumda bir yerde okumuştum çok lazım oluyor diye. iyiki de almışım. kusması işemesi bitmiyooo tabi ben de acemi anne nerdeyse hergün çamaşır yıkıyorumkızlar pazen kumaştan alın battaniyenizi tavsiyemdir.
onca kıyafet aldım hiçbirini giydiremiyorum... bebişim minik bir turta olduğundan aldığım hiçbir kıyafet olmadı. hastane çıkışları emanet gibi durdu üstünde, içinde dönüyordu ilk gün giydirdiğimizde. babamız hemen koşar adım prematüre kıyafetler aldı geldi. onları giyiyoruz büyüyene kadar napalım...
bebişin 2 saatte bir beslenmesi gerekiyor. tabi bu da uykusuz geceler günler demek. doğduğundan beri toplasan 10 saat uyumuşumdur 10 günde :)
en önemli konu ise sizi üzecek, sinirlendirecek kişilerden uzak durun. birlikte kalmaya mecbursanız bebeğinizi alın ve odanıza çekilin. lohusa ziyaretini nerdeyse gelenseksel pilav gününe çeviren akrabalarınız varsa kendinize hakim olun. hatta eltinizin 2 yaşında kızını koltukta yatan bebeğinizi başında zıplatan olursa katil olmayın... ben kıyısından döndüm...ya sabır çekiyorum hala...
göğüs pedi saçma geliyordu cahillik işte. şimdi yanımdan ayırmıyorum.
doğum sonrası hasta bezi bağlandı. ama 2 tane kullandım sadece. o da sonda takılı olduğu ve sezeryanda ayağa kalkamağım için. yürüyüşe kaldırdıktan sonra ilk işim düzgün bir çamaşır giymek ve ped takmak oldu. öyle ahım şahım bir kanamam olmadı, hala devam ediyor gerçi. eşim yine saolsun kullan at çamaşırlardan almış minnetarım. o kadar hazırlık yaptım kendime hiçbir şey almamışım :)
ve lohusa geceliği... bir gecelik bir de eşofman altı almıştım. geceliği ilk gün ameliyattan sonra mecburen giydim. sonda vs yüzünden. ayağa kalktıktan sonra üzerimde zıpıtıp attım çünkü kavruluyordum. lohusa pijama altı ve üzerine askılı badi giydim hep. gelenler olunca üstünü geçiriyordum. ama ecel terleri döküyordum
ve en önemli ummuduğum ve bulduğum en önemli şey kocam oldu. her dakka yanımdaydı. sancımı çekerken, kanamam ve su dolu yatağım, yürümeye kalktığımda koltuklarım atından beni tutması, alnıma öpücükler kondurması, şaşkın şaşkoloz hali :) hemşire bebişi çıkarırken ameliyathaneden eşim nerde diye aranması :) Allah bin kere razı olsun ondan ben razıyım.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. uykusuz gecelere devam :) öpüyoruz sizi bizimki mıkırdamaya başladı sütünü ısıtayım :)
hayırlıı olsun canımcım ....
bebişin mışıllllll mışıl huzurla uyusunnnnnnnn
Hayırlı olsun fıstıkım. Kurar gösterirsin bize artık bi zahmet
bugün bebiş görmeye gittim.. komşum dpazartesi sabahı oğum yapmıştı bi kızı oldu kara bişi ama çok şeker ya bebekler.. maşallahı var
normal dogum yapmış iç dikişi yokmuş dıştada 4 tane dikiş varmış görseniz doğum yapmış demezsiniz oturuyo kalkıyo işini görüyo Rabbim bizede nasip etsin böyle rahat güzel doğum..
ah canım ah elbise deme bana günlerdir kafayı yedim yA banada hiçbişeyim olmuyobitane mavi uzun viskon penye gibi bi elbisem var o oluyo esnek allahtan akşama onu giyecem ee bide yarında düğün yakın bi arkadaşımın çok kilolu dönemlerinden bi elbisesi var onu verdi sağolsun azcık dar gözüküyo ama iyiyim bebişi sıkmıyo onu giycem aman allahtan bu son doğuma kadar düğün müğün yok rahatım
Bu sene leyleği havada gördün sen sanırım. Maşallah düğünler, mevlütler hiç bitmiyorNe güzel bol eğlenceli bir dönemdesin :)
ya benimde zamanında aldığım hafif bol gelen iki elbisem vardı. biri siyah biri pembe ama hiç giyememiştim. Çünkü biraz kısa diye kociş izin vermedi. Şimdi giydirir mi ki acaba?
ya benimde zamanında aldığım hafif bol gelen iki elbisem vardı. biri siyah biri pembe ama hiç giyememiştim. Çünkü biraz kısa diye kociş izin vermedi. Şimdi giydirir mi ki acaba?
Merhaba :) Benzer duyguları yaşayan birilerini görmek rahatlatıcı, yoksa bende mi bir sorun var diyor insan.. Aynı hafta içinde doğum yapacağız sanırım nasıl gidiyor hamileliğiniz?
O zaman kısaysa şimdi daha da kısa olacak emin ol canım :) göbek kaldırıyo çünkü... Gerçi herkesin göbeği benimki gibi füze misali değil ama bi dene bakalım.
ckızlar 37. hafta 'dan öncesi erken doğum sayılıyor değilmi ? yani kuvöz'e alınma riski var bebişin ?
Hemde ne kaldiriyor :) bende bu siralar kapri taytlarla robadan bollasan yazlik elbiselerimi giyiyorum tunik niyetine :) kendime 1 adet hamile kotu disinda hic hamile kiyafeti almadim, yazin kolay oluyor uydurmasi bu sekilde :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?