- 28 Haziran 2012
- 1.784
- 279
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #37.461
oyy cokk gecmiş olsun canım yaa diş ağrısı cok fenadır...sevdiğin birinin acı cektiği görüp elinden bişey gelmemesiii cok kötü gercekten...
antibiyotik kurutur apse yapmıştır sonrada tedavisini olur yaptırır dişinii canım
nasılsınız kızlar.. benim biraz canım sıkkın. dün geceyi sabah ettik kocamla. zavallım çok fena diş ağrısı çekti. kıvrandıkça kıvrandı. rakıydı ilaçtı fayda etmedi. en son saate baktıgımda 4 bucuktu. sonra baktım tek başına acile gidiyoriğne yapıp göndermişler nolacak başka.. atibiyotik tedavisine başladı sonra da detaylı bir tedavi olacakmış.. işe de gitmedi bugün evde ama hala acı çekiyor. onu böyle gördükçe çok üzülüyorum
Onu yazmayı unutmuşum canım pardon :) 500 tlye aldım. Patronlarına dedim ki 500 çok değil mi mağazada o fiyata satmıyolar mı dedimO da hayır dedi gösterdi bizim bayiye kestiğimiz fiyat 445+KDV miş. Peki dedim napayım zaten çok beğenmişim kaçırmıycam :)
canım sanki bebğinin kilosu normalin altında değil, her halukarda eğer 35.haftadan sonra haftada 150 gr alacağını düşünürsek 3 kilo civarı doğacak inşallah. endişe etme bence, birde gerçkten sağlıklı besleniyosun, bebeğine emin ol yarıyorudur. kiloyu da tam doğru ölçemeyebiliyorlar. arkadaşımın bebğine 2.5 kilodan fazla doğmaz dedi doktoru çocuk 3.300 doğdu. ferah tutalım içimizi benimkininde ta en baştan kilo sorunu var, annesine çekmiş ince olcak kızım diyorum ben de:):):)
ama 3 kilo civarı doğsun ve çok çok sağlıklı olsun daha ne:):)
birde muzlu süt ve pekmez falan kilo aldırıyomuş bebeğe öyle diyolar da, bence onlarla anne de baya kilo alıyordur uzak durmak da fayda var.
ay deliricceeemm insanlardan nefret ediyorum ...kızalar bıktım valaaa... eşimin annesi babasıyla sorunumuz yok baya suredır ama esımın akrabaları gelıp gıdıpp kaynanamı, kayın babamı şişiriyorlarrr sonra kaynanam ve kayın babam surat yapıolar eşimle banaa yaa ...ne dıolarsa artıkk...eşimin amca cocugu var onun gelin için bı tane dıolarmıs hersyını gelıp paylaşıomus o laf getıren kadınla fln dıe en sevdıgı gelınmıs ben neden anlatım evımın ıcını dışını başka bı kadına yaa bunun ıcın kotu olacaksam olayımm yani bıktım eşimin aılesınınde çocuk gıbı bunlara ses cıkarmayıpp bıze surat yapmasından...görümcem korumuş bizi bıraz akşam esım gıdıpaılesı ıle konuşacakmış bendemı gıdıp konuşsam kızlar yoksaa tekmı gıtsın eşim ..dıyorum gıdıyım bende kendımıkayınpederıme anlatımm saçma sapan seler yaa
kızlaarr bgn bi arkadaşım (bu sene sezeryan oldu kendisi) bende hasta bezi war alma getiriyim dedi getirmşş
resmen çocuk bezinin büyüğüüü...onumu bağlıcazz ilk günn kocamannn..şok oldumda ben biraz..tecrübeli anneler warsa aydınlatabilirmi bizii
Çok geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun canım insanın kocası canının yarısıbende hiç kıyamam kocama inan bazen sabah erkenden kalkıp işe gittiğinde bile bazen çok duygusallaşlıp ağlıyorum benım için çalışıp yoruluyo dıye o yüzden senı çok iyi anlıyorum inşallah geçer antibiyotık rahatlatır bıraz
Kizlar, benimde karnim zaman zaman kasiliyor, dokununca tas gibi ve bebeginde bir yerde toplandigini hissediyorum. Bunun icin nefes egzersizi yapiyorum (egitimde ogrendim) ve cok ise yariyor. Daha oncede yazmistim.
Sag veya sol tarafa, hangisi rahatsa yatiyoruz. En rahat pozisyonu buluyoruz kendimiz icin, bebek kimildarsa rahatsiz oldu diye dusunmeyelim oda yerlesecek yerine biz rahatladikca. Sol tarafimiza yatmissak sag elimizi, sag tarafimiza yatmissak sol elimizi karnimizin uzerine koyuyoruz. Karnimizi sisirecek sekilde burnumuzdan nefes alip yavascaaaa agzimizdan veriyor ve ayni anda karnimizi seviyoruz. Karnimiz yumusayana kadar bu hareketi tekrar edelim.
Ozellikle aniden korkunca, heyecanlaninca, sinirlenince uzanip bu hareketi yapmak gerekirmis.
Bu arada 35. Haftadan sonra bebekler haftada 150 gr aliyorlarmis ortalama, dogum agirligini yaklasik boyle hesapliyorlarmis demisti doktorum bana birde...
Nacizane paylasimim :)) sevgiler...
walla bende hiç hamile kıyafeti almadım sadece lw bi tane hamile tişörtü aldım okadar çalışmıyorum evdeyim çalışsam mecbur alırdım evde olduğumdan kısacık şortlarla ip askılalarla geziyom sıcaktada bi yere çıkılmıyo izmir kaynıyo resmen
Teşekkürler arkadaşım tavsiyeleriniçin daha önce yazmıştın hatırlıyorum ben akşamda denedim senin dediklerini biraz işe yaradı ama o kadar fazla ve sık aralıklarla kasıldıki oda kar etmedi bir süre sonra:18::18:bende bir şişe maden suyu açtım evin içinde durmadan dolaşmaya başladım yarım saat kadar sonra karnım yumuşadı oh rahatladım
Bende Aydındayım burası yanıyor. Allahtan okul tatile girdi de rahat ettim.
Valla kocam iki elbiseden birine izin verecek yoksa tayt falan giymek zorunda kalacağım.
Birde dolgu topuk giysek olur herhalde değil mi,kalacağım yarım saat zaten...
nasılsınız kızlar.. benim biraz canım sıkkın. dün geceyi sabah ettik kocamla. zavallım çok fena diş ağrısı çekti. kıvrandıkça kıvrandı. rakıydı ilaçtı fayda etmedi. en son saate baktıgımda 4 bucuktu. sonra baktım tek başına acile gidiyoriğne yapıp göndermişler nolacak başka.. atibiyotik tedavisine başladı sonra da detaylı bir tedavi olacakmış.. işe de gitmedi bugün evde ama hala acı çekiyor. onu böyle gördükçe çok üzülüyorum
ay deliricceeemm insanlardan nefret ediyorum ...kızalar bıktım valaaa... eşimin annesi babasıyla sorunumuz yok baya suredır ama esımın akrabaları gelıp gıdıpp kaynanamı, kayın babamı şişiriyorlarrr sonra kaynanam ve kayın babam surat yapıolar eşimle banaa yaa ...ne dıolarsa artıkk...eşimin amca cocugu var onun gelin için bı tane dıolarmıs hersyını gelıp paylaşıomus o laf getıren kadınla fln dıe en sevdıgı gelınmıs ben neden anlatım evımın ıcını dışını başka bı kadına yaa bunun ıcın kotu olacaksam olayımm yani bıktım eşimin aılesınınde çocuk gıbı bunlara ses cıkarmayıpp bıze surat yapmasından...görümcem korumuş bizi bıraz akşam esım gıdıpaılesı ıle konuşacakmış bendemı gıdıp konuşsam kızlar yoksaa tekmı gıtsın eşim ..dıyorum gıdıyım bende kendımıkayınpederıme anlatımm saçma sapan seler yaa
ben olsam gitmezdim canım daha cok canın sıkılıcak bırak eşin gitsin konuşsun anlasın dertleri neymiş...ama yinede son karar senin
gidipte gerilme bide orda bebişini düşünnn
haklısın aslında cnm... cok gerılıyorum ole ortamlarda bole cok sey konuşmak ısteyip konuşamıyorum kendı kendımı yıyorum ..aneme bıraz anlattım onlar benı tanıyamamış heralde dedı sımıdlık sus bıl ama sus dedım ...sonra gelıp kaynanam benı anneme sıkayet edıyordu annem bnı suçluyordu sankı bn bısıler yapıomusum gıbı o yuzdn artık anlatıom anneme bılsın neyın noldunuu diee...ole bılmeden kızını suçlamasın oda
selma tontişler:))çoktan giremiyorum nette aslında bütün gün pc başındayım ama işten başka bişeye bakamıyorum akşam eve gelince de yorgunluktan pc açısım yok.Nihayaet doğum iznine çıktım birhaftadır evdeyim ama anca şimdi hissettim.Demek o kdar yorulmuşumki bir hafta paso uyudum dinledim.Hamileliğiniz nasıl geçiyor hiç takip edemdim.Benimki idar eder çok ciddi sorunlar yok ama gerçekten çok yoruyor beni hele akşamlar saat 2 kadar uyamıyorumn.Bebeiş çook harektli uyuku vermiyor.en son kontorlde suyum biraz fazla çıktı tatlı yemiyorumj ama çok meyve yedim meyveleri sınırlı miktartda tüketmek lazım şeke roranı yüksek olunca suyum fazla olmuş.şimdi rejimdeyim 2 hafta sonra tekrar dr kontolune gidecem İnşallah duzelme olmuştur.ama gerçekten karnımı balon gibi hissediyordum patlayacaktım sanıyordum nefesisi kalıyordum.Şimdi iyiyim şükür nefes darlığım yok karnımı öyle rahatsızlık vermiyor.Tek ev işlerimi fazla yapamıyorum ayakta fazla duramıyorum yorulunca vajinal ağrılarım oluyor kalkınca çok ağrı oluyor.Kolay doğum yapacakmışım deseler bu beni rahatlatamıyorum tam tersi tedirgin oluyorum erken açılma olmasın.Arada yalancı sancılarım oluyor korkmuyorum ama yineden tedirgin oluyorum.Henüz bişey hazırlamadım bebiş için bi tek hastane çıkışı aldım onu da beğnmiyorum şimdi başka bakacam.İlk oğlumdan kalan bebk eşiyaları da da çıkartmam lazım ama ne zmana hep üşeniyorum ama geç kalmadan hazırlasam iyi olur gitgide havanın ısınması benim ağrlamam bu iş daha zor olcak.Sizde hazırlıklar ne durumda.Bide derim emizrme ve emzirmek için göğüsleri haz<ırlama konulara bakın yvaş yavaş bilgi toplayın ilk bebk bakımı falan.Hiç bir zmaan tama hazır olmayacaz da en azından az çok bilgimiz olsun.
slm teyzoşlar. biz bugün hastaneye gittik. meleğimi gördüm. rahatı yerinde çok şükür. ilk defa nst ye bağlandık bişey çıkmadı çok şükür. 2563 gr olmuşuz yani benim kızım koca kız olmuş teyzeleri. 3 hafta sonraya randevu verdi doktorumuz. çok uzun bi süre ama olsun katlanacağız artık. tek sorun olmasın da hasret olsun tek derdimiz sonunda vuslat var inşaallah.
Canım bizim 32. haftamız salı günü dolmuş oluyor bana o güne randevu verdi doktorum rapor işlemleri için :26:
KAFAM ÇOK KARIŞIK CANIM OKUL TATİLE GİRDİĞİ İÇİN ERKEN ALSAM DAHA FAZLA İZNİMİ AKTARABİLİRM BELKİ DOĞUMDAN SONRASINA DİYORUM. DÜN İDAREYLE GÖRÜŞTÜM RESMİ OLARAK 15 TEMMUZA KADAR LİSELER ÇALIŞIYOR GÖRÜNÜYOR ÇALIŞABİLİR RAPORU ALDIĞIN ZAMANLA 15 TEMMUZA KADAR OLAN KISMI AKTARABİLİRSİN AMA 15 TEMMUZDAN SONRAKİ KISMI AKTARANAZSIN ZATEN TATİLDE OLDUĞUN İÇİN DEDİLER. EŞİM YÖNETMELİĞE DE BAKMIŞ ÖYLEYMİŞ. YANİ DOĞUMDAN SONRA 9-10 HAFTALIK BİR İZNİM OLCAK ANCAK ŞU DOĞUM İZNİ YETİŞSE BARİ :)
Doğum izninin ekim başı gibi çıkartılması için aile bakanlığı, bimer ve ayşe armana yazı yazdım :) hepimiz yazarsak belki etkili olur. en azından ekim başı gibi çıkartırlarsa çoğunluğumuz faydalanabilir.
ozaman sakın gitme canım sanki suçun varmış gibiii neden sen gidicekmişsin boşver Allah aşkına onlar düşünsün hamile halinde üzüyolar seniii gitmek istiyosaa eşin gidip konuşsunnne saçma sanki kücük cocuk şikayet ediyooo ey Allahım insan gelinini annesine şikayet edermiii boşver canımm yaa hiç kafanı yormaaa böle boş seyleree sen bebişine eşine bak
Valla cocuk gibi her kaprislerinde boyle gidip olayi buyuturseniz bence bunu hep yaparlar cnm, bu halinle sana yoktan yere surat asiyorlarsa sen geri dur onlarda anlasin hatalarini, onlar telafi etsinler gelip... Ben olsam gitmem, aman sizin kaprisinizlemi ugrasacagim derdim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?