- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #39.961
Günaydın katre teyzemizzz o kadar güzel şeyler yazmışsınki canım çok mutlu oldum inanki güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim daha güzelleri senin olsun inşallah
Çok çok güzel olmuş canım odanız.sağlık ve mutlulukla büyüt bebeğini inşallah
allah razı olsun hepinizden...sancılanıp suyum gelince akşam 9da koşarak gittik hastaneye ama 2cm açıklık varmış.durdurmak için uğraştılar ciğer geliştirici iğnede yaptılar ama durmadı aceleci kızım benim.sabah 6ya kadar sancı çektim 6.25de geldi dünyaya
canım çok güzel olmuş bebek odanız bayıldım kızınla ve eşinle beraber çok güzel günler geçirin keşke benimde evim biraz büyük olsaydı da bende kızıma oda yapabilseydim
NASYAAAAA Bayildimm... cok duru naif... cok sansli kizin yaaaa... fena kiskandim. bnm hic ole odam olmadi :-( aslinda kizlarinizin hepsi sansli bu devirde. butun cici biciler hep kizlara gore. kizlara bebisli fotolar oglanlara ayilar okuzler.anaaammm deliriom ben :-D
en önemlisi üstten mutlaka düğmeli olması bence kolayca emzirebilmen için. aldığın takımlarda ona dikkat edersen ii olurslm arkadaşlar.ben bugün biraz alışveriş yaptım,size birşey sormak istiyorum.kendim için bir takım gecelik birde pijama takımı aldım.yeterli mi sizce?birde loğusa almadım normal aldım,iyi yapmışmıyım bilmiyorum.tecrübesizlik çok kötü.ne dersiniz ?
inş. bir an önce çıkar kuvözden minik kızın çok şükür normal gidiomuşslm arkadaşlar...normalde ağustos 16 doğumdu ama ben 04.07.2013 perşembe 06.25te 33+5 de normal doğum yaptım.kızım erken geldi ve küvezde şimdi.ciğerlei tam gelişmediği için oradaama şimdilik herşey normal.çooooooooooookkkkkkkkk duaya ihtiyacımız var:26:üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim
hilal mi ipek mi kuzum dogacak daha anası isim bulamadı
dun normal kontrolumuze gittik. Nst cektik duzenli sancilar cikti. dr yatis verdi. 8 tane nidilat 2 ciger gelistirici igne ve 2 saatte bir nst cekildi. gece sancilar biraz duzeldi ama gunduz yine cikti. bebegim cok kucuk. cok uzuluyorum. sanirim bu aksam hastanedeyim yine
1-2 gündür banada karnım biraz inmiş gibi geliyor. Telaştan hemen ütü yapmaya başladım. Bu hata sonu yada en kötü pazartesi çantamı yaparım hazır olsun.
Günaydın annişler ve onların çooooooooooooook tatlı kuzuları :)
Nasılsınız herkes iyidir inş.Sancısı,ağrısı olan arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum.
Bende feci bir gece geçirdim.Wc ye kalmak için doğrulmaya çalıştım ne mümkün 10 dk.boyunca ağrıdan kıvrandım neredeyse ağlayacağım o duruma geldim.Kociş kalkıp yardım etmeye çalıştı dr.gidelim dedi ama istemedim,geçer dedim.Zoraki wc ye kalktım evin içinde dolaştım derken geçti.Bu son ay çooook zorlayacak bizi belli oldu. :)
Ramazanda oruç tutmayı düşünen hamişler.Bence kendinizi ve bebeğinizi tehlikeye atmayın.Yaz ayındayız,hamileyiz ve diğer kızlarında söylediği gibi suya ve gıdaya çok ihtiyacımız var az az ve sık sık yemeliyiz.Geçen gün bir programda bir hamiş dr.sordu.Dr.kesinlikle önermediklerini söyledi.Tabi yinede siz bilirsiniz.
Günaydın kızlar:) Nasya odan süper olmuş çok beğendim güle güle kullanın:)
Rüzgar alemsin yaaa güldürdün beni erkek bebişlerin kaderi o işte sadelik ama onlara görede çok tatlı şeyler var annesi ya :)))benımde hiiç bir zaman böyle bi odam olmadı ama kızımın oldu allahın izniyle allah evlatlarımızı hiçbirşeyden mahrum bırakmasın inşallah
günaydınnnn
en önemlisi üstten mutlaka düğmeli olması bence kolayca emzirebilmen için. aldığın takımlarda ona dikkat edersen ii olur
ben pijama takımı almadım hiç, gecelikle çok daha rahat ediom, bi de hastanede daha kullanışlı olur heralde sonda falan takılacak muayene edilecek pansuman vs yapılacak habire pijamanın altını indir çek sıkıcı geldi
inş. bir an önce çıkar kuvözden minik kızın çok şükür normal gidiomuş
ipek benceeee
NASYA oda inanılmaz hoş ferah sade olmuş ben çok beğendim en çok beğendiğim odalardan biri olmuş huzurla büyüsün meleğin
Hamişler normal mi sezaryen mı düşünüyorsunuz. Ben kesin sezaryen diye düşünürdüm ama doğum hikayelerini okudukça cesaretlendim :) HypnoBirthing metodunu okudum türkiye de çok az yerde eğitimi varmış keşke bu kadar geç öğrenmeseydim.
1- Bebekler istedikleri zaman doğarlar.
Doğumdan bir gün önceki doktor kontrolünde Sina'nın henüz doğmaya pek niyetli olmadığını öğrenmiştik ki, ertesi gün doğum gerçekleşti.
2- İlk doğumlar çoğunlukla uzun sürer.
Valla annemiz hafif karın ağrısıyla olmaz da yinede bir kontrol ettireyim diye doktoruna gittiğinde 4,5 cm le hastanenin yolunu tuttu ve 5 saat sonra doğum gerçekleşti.
3- Epizyotomisiz normal doğum olmaz, yırtılırsın.
Annemizin ilk doğumuydu, epizyo olmadı, yırtığı olmadı. Doktoru ıkınma sürecinin oldukça kontrollü ve yavaş olmasını sağladı.
4- Annenin isteklerine saygılı ve sabırlı bir doktoru vardı.
Bebeğin kalp atışları doğum sürecinin başlarında, sancılarla beraber düşüyordu. Doktoru bir saat kadar nst kontrolünde anneyi bebeği izledi ve bebeğin kalp atışları toparlanınca bir daha anneyi nst'ye bağlamadı. Hareketli olmasına izin vererek ara ara el dopleriyle bebeğin sancılara verdiği tepkiyi kontrol ederek doğum sürecini sürdürdü.
5- Göbek kordonu boynuna dolanmış bebekler normal doğamaz.
Sina doğduğunda kordonu boynuna 3 defa dolanmıştı, artık nasıl becerdiyse :) Gayet sağlıklı bir şekilde doğdu, annesini hemen emdi. Kordon dolanmış bile olsa düzenli kalp atışları takip edilen bebekler normal doğumla doğabilirler.
6- Doğal doğum isteyin ama bu konudaki keskin fikirlerinizi törpüleyin. Doğum sürecinde her şeyle karşılaşabilirsiniz.
Hikayemizdeki anne doğal doğum istiyordu fakat doğum sürecinde bazı desteklere ihtiyacı oldu. Doktorunun verdiği doğru ve zamanında kararları kabul ederek, doğumunu oldukça normal gerçekleştirdi. Örneğin ıkınma süreci 2 saati geçince aldığı düşük doz suni sancı ona, bebeğini dünyaya getirmesi için yardımcı oldu.
7- Doğum çok acılıdır. Epidural almadan normal doğum yapılmaz. Epidural gibi bir nimet varken annelerin bu kadar acı çekmesine çok kızıyorum. ( klasik kadın doğumcu sözleri )
Acı algısı insandan insana, bulunduğunuz ortama, yanınızdaki kişilerin yaklaşımına, sizin ne kadar normal doğum yapmak istemenize, doğum sürecinde size yapılan gereksiz rutin müdahalelere, doğum korkularınıza ve daha pek çok nedene bağlı olarak değişebilir. Bu doğumdaki anne 6-7 cm açıkken sancıları kolaylıkla atlatıyordu, yan odadan gelen bağırışlar 2 cm açıklığı olan bir anneye aitti. Şimdi ikisinin birbirinden ne farkı var, bir düşünmek lazım...
8- Normal doğum yapmak istiyorsanız, doğum sürecinizde yanınızda size kesintisiz destek verecek birileri olsun.
Doğum sürecinde size acıyan gözlere ihtiyacınız yok. Elinizi tutan, doğuran kadının dilinden anlayan, onu rahatlatan, güç veren kişilerin doğum alanında olması gerek. Bu kişi doulanız, eşiniz, kız kardeşiniz olabilir. Sadece doğum alanınızda gereksiz yüksek sesle konuşan, size muhalefet eden, durmadan telefonu çalan, size acıyan, "ayyy çok mu acıyor" yada "aman ne olacak birazdan bitecek" diyen birileri olmasın.
9-Doğum sürecinde yemek yenmez, su içilmez ve damar yolu açılmazsa olmaz.
Bir buçuk iskender yenmez ama size enerji verecek şeyler yiyebilirsiniz. Doğuma sakın aç gitmeyin. Sık sık az miktarla da su için, susuz kalmayın ve damar yolunun normal doğumda ne işi var. Size 4-5-6 cm lerde epidural anestezi yapabilen bir ekip, acil bir durumda kolayca damar yolu açabilir.
10-Yatağa bağlı kalmayın, hareketli olun, pozisyon değiştirin.
Doğum sürecinde hareket etmek yada yatmak yerine farklı pozisyonları denemek sancıları daha az hissetmenize, onlarla daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olur. Bebeğin daha kolay aşağı inmesini sağlar. Siz doğum yaparken pozisyon değiştirmeyi unutabilir yada kimi zaman üşenebilirsiniz. Doğum öncesi yanınızda kim destek olacaksa bunu onunla konuşun ve sizi ihtiyacınız doğrultusunda yönlendirmesi, destek olmasını isteyin.
11- Doğru doktoru bulmak çok önemli.
Sizin isteklerinize saygı gösterip, normal doğum sürecini gerçekten NORMAL yaşamanızı sağlayacak doktoru bulun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?