- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.561
Bir de çok tahammülsüz olmuşum hayatım boyunca bir çocuğa kızmış biri değilim bugün evimize gelen 5 yaşında bir çocuğu kolundan tutup fırlatıp atmak istedim ama yapmadım sakince gülümsedim çocuğu uyardım ... Salondaki vitrine girmişti çocuk, bir de elinde hani şu otomobillerin camlarına yapıştırılan oyuncaklar var ya ondan vardı ay o plastik kısmını yalayıp yalayıp kapılara falan yapıştırmaya çalıştırıyordu çok iğrendim , giderken de tükürüğünü ağzında biriktirip bana gösterdi içim fena oldu çocuğu boğasım geldi bu ne beeeeeBenim oğlum kesinlikle böyle olmayacak...
kızlar ayaklarım ellerimde şişme vardı ama 3 gündür gözlerime inanamıyorum resmen yaratık ayağına dönmüş gibi yüzümde yok çok şükür burnum dudaklarım normal ama ayaklarım ve ellerim çok şiş çok su içmekten başka ne yapabilirm bu şişlikler için
kızlar bişey danışıcam;
annem bu zamana kadar bir kez bile gelip evimi temizlemedi,yardım etmedi vs... şimdi tutturmuş doğumdan sonra gelip bende kalacaksın diye. evleri çok büyük 4+1 oturma odası ve mutfak bir. bana ordaki kanepeye yatak hazırlayacakmış arka taraflarda yalnız bunalırsın dedi. ancak bahsettiği yerde yemek pişiyor teras var yol geçen hanı gibi bir de bayram öncesi,temizlik hastasıdır,büyük kızıma bile sürekli " ellerini sil,dökmeden ye,balkona çıkma ...." gibi onlarca telkinde bulunuyor. ben anne olarak çocuklarımın herşeyden daha öncelikli olduğunu düşünürüm yani evin dağılması ve ya kirlenmesi için kalbini kırmam ama annem öyle değil. ayrıca aynı şehirde değiliz aramızda 45 dk yol var. hergün eşin de gelip gitsin diyor ve bu nerdeyse imkansız,çünkü çok çalışıyor. aslında asıl mesele ben annemin bu konuda yeterince samimi olmadığını düşünüyorum,çünkü bi kaç defadır sana gelmek istiyorum kızımda havuza girer sıkılıyor dedim,müsayit olmadıklarını,yola tek başıma çıkmamın doğru olmadığını,yürüyemediğimi söyledi durdu. o kadar zıt geliyor ki söyledikleri ve tavırları. özetle ben doğumda orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum,psikolojim bozulacak.ilk doğumumda sezaryen olmuştu,kimse yanımda yoktu hatta akşam 5te doğum yaptım sabah 9 da hastane odasında tek başımaydım çünkü eşim işe gitmişti ve annemde eve.
eve geldikten sonrada tıpkı şimdi olduğu gibi bana gel ben bakarım sana dedi bende evde rahat edeceğimi söyledim ve lohusalık sürecimi tek başıma geçirdim. üstelik o dönem aynı şehirde yaşıyorduk ve aramızda sadece 200 metre mesafe vardı.
sizce ne yapayım?:26:
Canım fıstık gibi kızın var maşallah kimseye de ihtiyacın yok gibi görünüyor zaten tecrübelisin bence evinde kal kimsenin yanına gidip de psikolojini bozma ...Arasta inan bana gelmemesi daha hayırlı. kızım kahvaltısını bile kendisi hazırlar,üstünü giyip çıkarır,odasını toplar,tuvaletini ve temizliğini 2 senedir kendisi hallediyor. geçen gün koltukta uyuyakalmışım üstümü örtmüş,sabahları asla uyandırmaz,tansiyonumun düştüğünü hissettiğinde meyve suyu bile hazırlayıp getirdi. annemden daha iyi bakıyor banabebeğin bezini getirir,kıyafetlerini getirir bana çok yardım eder biliyorum sanırım tek kalmak en mantıklısı.
Cık cık cıkBiz evlat olsan sevilmezsin türünden insanlar mıyız acaba yaa. Neden bu ayrım, ilgisizlik. Ben annemin kapısını açmayalı 10 yıl olmuştur. Kocası istemiyor bizi. Bi defasında edirneyi özledim gittim annemi aradım biz geldik diye. Belki kocasını evden gönderir de bir anne kahvesi içerim diye düşündüm ama göndermedi komşusunun balkonuna davet etti orda oturduk Bi daha da edirneye gelince arama geldim diye eve alamıyorum üzülüyorum dedi. O adama yaranıcam diye öz evladını komşunun balkonunda ağırladı. Bize de senede bir gelme izni var :=)) 15 kalıp gidiyo sonra bi daha teee öteki sene geliyo. Gelince de yavrum, cicim. Ama hani nerde samimiyet ??
Tuzu azalt tatlım bol bol da su iç ve yemeğini de azalt tatlım bir de dinlenme fırsatı yakaladığın her an ayaklarını uzat dinlen canım ... Umarım geçer...kızlar ayaklarım ellerimde şişme vardı ama 3 gündür gözlerime inanamıyorum resmen yaratık ayağına dönmüş gibi yüzümde yok çok şükür burnum dudaklarım normal ama ayaklarım ve ellerim çok şiş çok su içmekten başka ne yapabilirm bu şişlikler için
aman canım çok sinirlenme insan neye sinir olursa o başına gelebiliyor çocuğun varsa herşeyi görmeye hazırlıklı olacaksın
kızlar ayaklarım ellerimde şişme vardı ama 3 gündür gözlerime inanamıyorum resmen yaratık ayağına dönmüş gibi yüzümde yok çok şükür burnum dudaklarım normal ama ayaklarım ve ellerim çok şiş çok su içmekten başka ne yapabilirm bu şişlikler için
ikinci dogumunu yapacak bi arkadaşınız olarak şunu tafsiye ediyorum bi müddet titizlik düzen huyunuzu bi kenara bırakacaksınız kendi ruh saglıgınız için eve gelen giden kalan eden olacak illaki düzeniniz bozulacak millet gidince tutarsınız bi kadın olur biter kendi kendinizi boşuna strese sokup zaten stresli olan bu dönemi iyice yogun geçirmeyin kızlar bende ilk bebeğimde eski düzenim bozulmasın diye eve vakit ayırmaktan bide bebekle ugraşmaktan hem bünyem yorgun düştü hem sinirlerim bozulmuştu.herşeye yetişmeye çalışmaktan mahvolmuştum eşimlede o dönem stresten aram bozulmuştu.herşeyi dert ediyordum.bu seferkinde çok rahatım.ne yapayım bi şekilde atlatılacak o dönem bebeklerimiz ve biz saglıklı olalımda millet gidince bi şekidle halledilir günlerce kafama takıyordum ev dagınık bi dogursam ne olacak diye 3 günde evde düzene girdi benim uykularımda işin başına geçince yapılmayacak şey yok
Böyle bir başlık atar atmaz doğuruyorum anlaşılır diye korktum ama silmiycem.bu ailelerin sizleri üvey evlat olarak görme nedeni bence şunlar: (demeç bildiriyormuşum gibi oldu ama) aylardır takip ettiğim kadarıyla bizim Ağustos anneleri olmak gibi bir ortak noktamız dışında bi de çok güçlü,kendine yetebilen,başının çaresine bakmayı oldukça becerip mızmızlanmayan bir yapımızda var.ablalar,kardeşler ağlanıp ağlanıp duygu sömürüsü yapıp bütün ilgiyi üzerlerine çektikleri için biz pastadan payı alamıyoruz ama hamilelik hormonları şu dönem pik yaptığı için ekstra ilgi bekleyip bari şu dönemde ilgi beklerken bulamayınca üzülüyoruz işte.zaten hepimiz şu dönemde kendimizi bile tanıyamıyoruz,normalde yine kendi yağımızla kavruluruz ama hormonlar buna müsade etmiyor işte.hele bir doğuralımda biz yine eskisi gibi dimdik ayakta durup kendine,eşine ve en önemlisi bebeğine yeten güçlü kadınlar olucaz merak etmeyin.ben hep şunun için dua ederim,Allahım benîm elime koluma ağrı acı dert verme de hem kendime hem de etrafımdakilere fayda sağlayabileyim derim.hepinizin benim gibi olduğunu biliyordum zaten
Bende esime olurda doğumda ölürsem kızımı sakın başka kadin büyütmesin o genc kiz olmadan evlenme dedim. Esim çok arabesksin diye dalga gecti
Yok ya demekki delirmedik baksana hepimiz ayniymisiz ah o annelik hormonları :)
Cık cık cıkBiz evlat olsan sevilmezsin türünden insanlar mıyız acaba yaa. Neden bu ayrım, ilgisizlik. Ben annemin kapısını açmayalı 10 yıl olmuştur. Kocası istemiyor bizi. Bi defasında edirneyi özledim gittim annemi aradım biz geldik diye. Belki kocasını evden gönderir de bir anne kahvesi içerim diye düşündüm ama göndermedi komşusunun balkonuna davet etti orda oturduk Bi daha da edirneye gelince arama geldim diye eve alamıyorum üzülüyorum dedi. O adama yaranıcam diye öz evladını komşunun balkonunda ağırladı. Bize de senede bir gelme izni var :=)) 15 kalıp gidiyo sonra bi daha teee öteki sene geliyo. Gelince de yavrum, cicim. Ama hani nerde samimiyet ??
Allah korusun canım ya, her insanın aklına gelir boyle seyler ama iyi düşünelim iyi olsun...bende hep doğumda öleceğimi hissediyrmmm. ama araştırdımm bir çok hamile böyle şeyler düşüneblyrmuşşş.. umarım benmki de öle bişeydirrr.. kızımıı kimseyeee güvenppte bırakamam..
kızlar bişey danışıcam;
annem bu zamana kadar bir kez bile gelip evimi temizlemedi,yardım etmedi vs... şimdi tutturmuş doğumdan sonra gelip bende kalacaksın diye. evleri çok büyük 4+1 oturma odası ve mutfak bir. bana ordaki kanepeye yatak hazırlayacakmış arka taraflarda yalnız bunalırsın dedi. ancak bahsettiği yerde yemek pişiyor teras var yol geçen hanı gibi bir de bayram öncesi,temizlik hastasıdır,büyük kızıma bile sürekli " ellerini sil,dökmeden ye,balkona çıkma ...." gibi onlarca telkinde bulunuyor. ben anne olarak çocuklarımın herşeyden daha öncelikli olduğunu düşünürüm yani evin dağılması ve ya kirlenmesi için kalbini kırmam ama annem öyle değil. ayrıca aynı şehirde değiliz aramızda 45 dk yol var. hergün eşin de gelip gitsin diyor ve bu nerdeyse imkansız,çünkü çok çalışıyor. aslında asıl mesele ben annemin bu konuda yeterince samimi olmadığını düşünüyorum,çünkü bi kaç defadır sana gelmek istiyorum kızımda havuza girer sıkılıyor dedim,müsayit olmadıklarını,yola tek başıma çıkmamın doğru olmadığını,yürüyemediğimi söyledi durdu. o kadar zıt geliyor ki söyledikleri ve tavırları. özetle ben doğumda orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum,psikolojim bozulacak.ilk doğumumda sezaryen olmuştu,kimse yanımda yoktu hatta akşam 5te doğum yaptım sabah 9 da hastane odasında tek başımaydım çünkü eşim işe gitmişti ve annemde eve.
eve geldikten sonrada tıpkı şimdi olduğu gibi bana gel ben bakarım sana dedi bende evde rahat edeceğimi söyledim ve lohusalık sürecimi tek başıma geçirdim. üstelik o dönem aynı şehirde yaşıyorduk ve aramızda sadece 200 metre mesafe vardı.
sizce ne yapayım?:26:
Selam hangi doğum şeklini düşünüyosunuz diye sordum ama ses çıkmadı. Normal doğum yapanlar doğum hikayelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Doğum korkusundan geceleri uyuyamıyorum. Ah birbirimizi cesaretlendirelim malum az kaldı. sezaryen tecrübeleriniz de olur :)
kızlarrr ilke bebe diye bi site var ordan alışveriş yapan varmı?
hastane çıkışını ordan alıcam da fiyatları nasıl anlayamadım pek
geçmişi pek okuyamadım da. Canım sen doğum yaptın galiba dimi? Ne zaman oldu bu olay ya? Ikinci bebişimiz kaç kilo acaba? Neyse hayırlısı inşaallah. Rabbim hayırlıca büyütmeyi nasip etsin.
allah razı olsun canım.erken doğum yaptım 33+5de.kilosu 2.075 boyu ise 48 cm.küvezde şimdi.........
canım sende denedin demk hurmayı açılman hızlımı oldu rahatmı oldu yazarmısın bende 37den sonra denemek istiyorum
Rabbim tez zamanda çıkarır inşaallah canım mübarek günlerin hürmetine. hayırlı sağliklı ömrü olsun. Allah sana ve babasına bağışlasın. hemen 4 kilo olsun inşaallah...
canım ben bilmiyordum hurmanın bu durumu hızlandırdığını inan.zaten erken doğum oldu .33+5 haftada.
Kızlar Yaklaşık 1 haftadır Falan Dış Genital Bölgemde Sivilce Gibi Beyaz Kabarıklıklar Var. Kaşıntı Yapıyor. Kaşıdıkça Da Tahriş Oluyor. Benzeri Birşey Yaşayan Var Mı? Netten Araştırdığım Kadarıyla Genital Herpes Deniyormuş, Genital Uçuk Yani.. Ve Gebelikte Tehlkeli Olduğunu Yazmışlar. Nedir Ki Bu Ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?