2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de çıksam iyi olacak. iftarlık hazırlıyor kayınvalidem aşağıda. kadına yardım edeyim
hepinizi öpüyorum kızlarr iftarınız bereketli olsunnn

Saol tatlim benim insallah haftaya geleecek bidi ben goturcem dktra desteğin icin tesekkur ederim cnm

selam kızlar
dünden beri pek fırsatım olmadı foruma da girememiştim
anaa sabahtan beri geçmişi okuya okuya şimdi zor bitirdim :126:
okumasamda rahat edemiyorum kızlardan biri sancılandımı acaba diye tek tek kontrol etmem lazım
bu saate kadar geçmişteyim, hızınıza zor yetiştim walla
kızlar artık yürümekte bile zorlanıyorum sanki doğuma kadar yuvarlanarak mı hareket etsem napsam :122:
puuufff bende geceleri uyuyamayanlardanım
gündüzde uyumak sanki bir işkence, uyuduktan sonrakı halsızlık, bunalım hali daha beter sanki
ALLAHIM sen yardım et, bizim şafağa daha çook var :84:

canım 5 sene önce ilk doğumu yaptım.doğum o kdar kolay olduki hem ikinci çocuk kesin yaparım diye demiştim.Ağrılar sancılar var heel son 2 saat gerçekte çok şidetli sancılar nefesim kesiliyordu.ama ağrılardan mı acemiliğiden mi heycandan mı çok şey hatırlamıyorum.aslında daha çok il saatleri ve son 10 dk hatırlıyorum:)))doğum nasıl başladı 4 gün öncesi nişan geldi dr haber verdik gel bakalım dedi 2 cm açılma var bundan sonra bekleriz dedi birkaç gün içinde doğum yaparsın dedi.Öyle de oldu 4 gün sonra suyum geldi hemen hastaneye koştuk.Dr girdik bizi yönlendiridi kayıdımı yaptırdık odama geçtim.Orda birsürü soru sordu hemşire form doldurdu.hastalıklar alerjiler kilom falan öyle şeyler.sonra ebe geldi altan muayene etti 4 sm açılma var dedi daha var.Raha tol dedi.Hemen bu nst gibi makineye bağladılar sancıları ve bebek kalbini takip ettiler.Dr geldi baktı çok güzel sancıların iyiy dedi saat 11 gibi doğum yaparsın dedi.Ondan sonra hep ebe ve hemşirele ilgilendiler.hastanede saat 4 giridm en baştan bişey hissetmiyordum iki saat sonra yavş yavaş sanvılar başladı ama öylşe şidetli değilkdi zaman geçtikçe adet sancılara benzeyen ağrılar gitgide daha sık ve daha şidetli oldular.Hatılıyorum saat 6.30 tan sonra saate bakmaya başladım ne zaman saat 11 olcak da bitsin bebeğimi alayım.ndan sonra ki zmana pek hatırlamıyorum sanki 1 saat geç.miş gibi geliyordu bana.ama son 10 dk hatılıyorum.Bebeğim nasıl çıktığı gördüm nasıl ağladığını hiç unutmayacağım bir an.bebğimin sesi :)))o kadar bağrıyorduki sanarsın tüm dünya duydu onu.Şimdi de çok rahatım doğum için korkularım yok dr çok güveniyorum.o anı yineden yaşmaka için sabırsızlanıyoum.Bebeğimin sesini, duymak istiyorum.o minik şey kucağımı almak için herşe değer.

Maşallah doğumun iyi geçmiş, eğer dayanılmaz sancı ve dikişlerin olsaydı tekrar normal düşünemezdin. Bende en başından normal diyordum ama bu aylardan normal yapmaya gücüm olmadığını hissediyorum. Doktorum da en başından normal diyordu son ultrasyonda bebek zaten iri bu durumda önermiyorum dedi geri çekildi,yarın gün verecek. Bende isterdim ilk ben göreyim duyayım ama bu olmayacak gibi gözüküyor. Artık doğduktan sonra inşaallah

ben artık doğurmak istiyorummm hemen doğurmak istiyorum 22 sine kadar zaman geçmiycek sanki......
daraldım bunaldım ev hapsinden. gün geçmiyor ki yeni bir yer ağrımasın sızlamasın
ayaklarım davul gıbı oldu. ıkı gundur de sekerimi kontrol edemıyorum. ıyıce cıgrından cıkmak uzereyım
el bileklerim agrıyor butun gundur. sırtım tutuldu sanırım dolasım olmuyor.... kac gecedır oturarak dalarsam dalıyorum yattıgım gıbı tas kesılıyor karnım çünkü.

allahım ne olur geçsin şu günler.......

Yok hayatim ben dayanilmaz sancilar ve cook fazla dikise ragmen normal dogum istiyorum. Insallah Allah nasib eder.
Eger doktor normal de olabilir derse sansini dene derim. Bir kadinin yasayabilecegi en guzel duygu. Cok rahat konustuguma bakma ben de korkuyorum heyecanlaniyorum ama sonucta benim kontrolum disi bir durum ben, sadece sabir edicem guzel yavrum ugrasip didinip yanima gelecek.

ben de benzer şeyleri düşünüyorum doktorumla ilgili...yazmıştım burda da hatta belki okumuşsunuzdur..demir eksikliğim olmadığı halde demiri 3 e çıkarmıştı günde..düşün..mide bulantısı fln yaptı zaten içemedim..hemotolojiye gittim ben de ayrıca ona sormadan..kanım çok düşük diye...orda çıktı demir eksikliğimin olmadığı...hemotolog 3 demire gerek yok normal 1 tane için yeterli dedi..elli kere akdeniz anemiisi taşısyıcısı olduğumu söylediğim halde sallamıyordu nitekim kanımın düşüklüğünün ondan olduğunu söyledi diğer dr ki ben de öyle biliyorum zaten...normalde de düşük olur ama hamilelikte bu daha da düşürür dedi....herşeye normal,normal diyen dr.dan korkarım yani

ben değiştiremedim çünkü başka dr yok bize yakın hastane yok..o hastanede de başka güvenebileceğim biri yoktu ha buna da çok güvenmiyorumve doğum işinden korkuyorum ama çarem yok..Allah'a emanet...senin başka varsa güvenebileceğin değiştir derim...ben değiştirirsem ya daha kötü çıkarsa diye korktum değiştiremedim bir de...

gerçekten zor dönemlerdeyiz..ilk 3 ay ve son aylar çok zor..hele ki bu son ay...benim de sabahları ellerim davul gibi oluyor ve eklemlerim acıyor..başka yerimde şişlik yok çok şükür ama karnım acayip büyük ve yukardaa..bu da beni çok zorluyor,sıcaklarla birleşince...benim de karnım taş kesiliyor öyle yaa...oturarakta uyuyamıyorum ben napcam bilmiyorum..

sağsalim atlatsak şu günleri de alsak kucağımıza

kızlar siz kaç kilo aldınız.. benim de el ve ayakta şişmeler gibi, aşırı terleme gibi, gece rahat uyuyamama gibi şikayetlerim var. ama ben çok kilo aldım, ona yoruyorum an itibariyle 20 kilo almış bulunmaktayım ((

Ne güzel geçmiş. Keşke benimde böyle rahat geçse. Nişanım gelip sancılar başlayınca dayanabildiğim kadar dayanıp normal yapmaya çalışıcam. Olmazsa sezaryen :)

Cnm bazılarının acı eşiği fazla acı olmadan da açılabiliyor. nişan gelince korkmaya başlayabiliriz :)

Phalanx aslında nişan geldiğinde değil su geldiğinde korkmaya başlayabiliriz çünkü nişan geldikten 2 gun sonra bile doğum olabiliyor asıl belirleyici olan suyun gelmesi ve aralıkları giderek azalan sancılar. :)

ben basından berı yedıgım hormon ıgnelerı ve kortızonlu ıgnelere vede sureklı yatarak 15 kılo aldım malesef...12 gunde de alırım heralde şöyle bir helalınden 5 kılo bılemıyorum

Ya iki gundur bebegimi tam kasigimda hatta kasigimin altinda hissediyorum hissetmekte degil resmen orda cikma calismasi yapiyir sanki orda biseyleri cekip birakiyor canimda aciyor ozellikle yatinca oluyor iki bacagim yan yana gelmiyor araya yastik yada yorgan koyuyorum yinede olmuyor daha 34. Haftadayim erken degilmi en son daha donmemisti ama simdi ne alemde bilmiyorum erken dogummu yoksa normalmi anlamadim randevum 23 temmuzda :-(

canım aynı şeyleri 5 sene önce bende yaşadım 5 yaşında oğlum var...şimdi kızım olacak kısmetse ilk doğumum zor oldu ama yinede
normal doğum istiyorum kadın doğum hastanesinde devletde yaptım çalışıyorum öğretmenim takiplerimi özel hastanede yaptım okul kapanınca devletden devam ediyorum yine kadın doğumda yapmak istiyorum memnun kaldım çünkü ebeler işini biliyorlar

inşallah 2. doğum ilkine göre kolay olur diyorlar psikolojimi öyle telkin ediyorum şimdi daha rahat ve daha bilinçliyim inşallah kolay olmasını ümit ediyorum

bu sefer erkenden gitmeyecem hastahaneye sancılarım biraz artınca gidicem ilkinde doğum 8 saat sürmüştü 2. lerde bbu süre kısalabiliyormuş

endişelenme bence doğumdansonra emzirmek çok kilo verdiriyormuş bende 17 kilo aldım napalım ki bu geçici bir durum.en az 7 kilo dogumda gider zaten bence.

canımbenim ilk doğumum çok zor oldu yinede normal düşünüyorum

çatım dardı dr normal yapamazsın dedi

bebk büyüktü zor olur dediler 3850 doğdu oğlum 40+3de doğdu dr artık seni ve bebeği riske atamam 3 gün geçti sabah gel sezeryene alacam dedi sabaha karşı 4 gibi sancım başladı normal doğuma gitdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…