- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #41.441
kızlarrr ya burda ki doğumlardan falan çok etkilendim sanırım, rüyamda nişanın geldiğini gördüm,
bi taraftanda korkuyorum daha çok küçük bebeğim doğmasın diye,
gerçkten daha çok küçük 2 kilo ancak umarım 4 hafta falan daha bekler benim cimciem, sanki çok aşağıda her an çıkacakmış gibime geliyo,
Günebakan gibi cucu da kayıp bugün randevuları mı vardı bu kızların, ben mi hatırlamıyorum?
Soran ve merak eden herkese teşekkür ederiz.Pazartesi gününden bu yana doğumun gerçekleşmesini bekliyorduk. Dün akşam artık son noktadaydık ve gece veya sabaha doğumun gerçekleşeceği söylenmişti.Dün gece doğum sancıları gelmedi ve sabah hastaneye yatışımız yapıldı.Sabah 8 civarından itibaren normal doğum için her şey denendi. Fitil verildi, morfin verildi, epidural anestezi yapıldı 5cm açılma oldu. Artık her şey iyi gidiyordu, doğum yaklaşıyordu ve hiç acı hissetmiyordum ki bebeğin kalp ritmi 150'den 60'lara düştü.Doktorlar müdahale etti her şeyi denediler ancak normal doğumla doğuramayacağım ve kordonun bebeğimizin boğazına dolandığı anlaşıldı.Bunun üzerine acil sezaryene alındım epidural olmasına rağmen bir yanım ağrı hissetmezken bir yanımda halen ağrı vardı. Bu nedenle tamamen uyutuldum...Sonuç olarak 2,975kg ağırlığında ve 51 cm boyunda bir Barış geldi dünyaya :) Şu an çok fazla ağrım var ve mesajı eşim yazıyor...O nedenle daha fazla yazamayacağım..Şimdi bebeğim yanımda ve uyuyor mışıl mışıl :) Aşağıda da resmi var.. Sevgilerimle..
Not:İkisini de yaşamış biri olarak normal doğum düşünenlerin kesinlikle epidural anestezi yaptırmasını öneririm. Sezaryeni ise sadece mecbur kalırsanız tercih etmenizi öneririm. Onun dışında epidural ile normal doğum (Son aşamasına kadar) oldukça rahat...İstanbulda olanlar da Bakırköy Çamlık Hastanesini düşünebilirler...Personeli güleryüzlü ve hizmetleri gayet iyi..
Eki Görüntüle 753473
2 saat önce nişanım geldi. Hemen hastaneye gittik açıklık 1 cm. Eve geldik sabah tekrar gideceğiz. Ebe 3 gün içinde olabilir dedi. korkuyorum. Ben nst de bağlıyken bi hamiş geldi çatır çatır normal doğurdu . Ben çıkarken bebeğin sesi dolduruyodu heryeri. Allahım nasıl güzeldi. bana dua edin. Çok sırtım ağrıyorçok karışık yazmışım idare edin sancıdan zor yazıyorum
Kedicik bebeğin çok güzel maşallah. Sancılarım girdikçe bebeğine bakıyorum cesaret versin diye. Benimde böyle güzel bebeğim olacak diye :)
20 dk önce de az bi suyum geldi. ama sakin kalmaya çalışıyorum . Şimdi sıcak duşa girip yavaş yavaş hastaneye gidicem. Ağrılar böyleyse normal yaparım. Allahım bana cesaret versin. Deli gibiyim bi ben yaparım diyorum bir de yapamam.
öhöm tecrübeli bir anne olaraktan hahaha bunu diyeceğim aklıma gelmezdi :))
bazı sorular oluyor arada görüyorum ama bir türlü alıntı yapıp cvplayamıyorum ya da fikrimi beyan edemiyorum. şimcikkkkkkkk
1 hastanede terlik olarak sabo rahat oluyor. kullandım tavsiyemdir.
2 gecelik şart. çünkü sezeryan olan arkadaşlar sonda takılıyor dolayısıyla altınızda pijama olamaz. ama yürüşe kaldıracakları zaman çıkıyor sonda. bir müddet hasta bezi kalıyor. ben kendimi toparlayıp adım atmayı becebildiğimde ilk gün kullan at çamaşır kullandım. çok rahat tavsiye ederim. L beden aldım geniş geniş ferah ferah kullandım. doğumun gecesinde pijamamı giymiştim altıma.
3 pompa almayı hiç düşünmemiştim. ama bebişim prematüre doğup emme refleksi olmayınca eşim mecburen gidip aldı geldi. lansinoh elektrikli çift taraflı pompa almış satıcının tavsiyesi ile. çok memnunum tavsiye ederim. acı vermiyor :) ve şuan 3 ila 4 saatte bir sağıyorum atıyorum dolaba süt stoku yapıyorum
4 bebeğin kakası ilk zamanlar parça parça böyle inci tanesi gibi minik minik olabilir. benim gibi tırsmayın gayet normal. kakası sarıya / altın rengine dönünce mutlu olun bebeğinizi güzel besliyorsunuz demektir :))
5 ilk günler yemiyor bu bebek diye dellenmeyin şekil 1a medvecezir :) yeni doğan bir bebek 10 15 cc arası yiyebilir :)) sonra kilosuna göre artacak. emziren şanslı annelerdenseniz düşünmeyin mutlu olun.
vb. aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Herkese günaydın kızlar... Hamileliğimin 3. Ayından beri bu siteyi takip ediyorum ve hepinizi tanıyorum artık :) sadece yazmıyordum ama şimdi bişey sormak istiyorum..
36+5 im.. Damla şeklinde değil ama leke gibi kan gelmiş akşam çok çok az.. Nişan olabilir mi sizce
günebakan en son ayaklarını kaybetmiş onları arıyodu
Kedicik renklisini göremedim diye hayıflanıyodu, bir çoğumuzdan önce canlısını görüyo, full hd hem de
Ay kızlar bugun bana bişey oldu. Mesajlarımdan anlamissinizdir . Çok heyecanlıyım ellerim titriyor . Hiçbirşey yetişmeyecek gibi geliyor . Aslında çok bişey kalmadı ama çok panikledim . Bir yandaşda ufak tefek bir sürü eksik geliyo aklıma çıldıracam. Bir an once kendime gelmem lazım bu heyecan fazla bana .
slm kızlarrr
çok acı çekiyorum. kaç gündür ağdacımı bekliyorum tatilde oldugu için dün rast gele bir yere girdim.. Bikini bölgeme ağda yaptırdım yaptırmaz olsaydım.. kız dealarca sir agdayı üst üste sürdü son zamanları yeter artık bırak die bağırdım çok canım acıyor orası şişti kocaman olldusünnet cocukalrı gibi yürüyorum kocam gece eczaneden pudra falab aldı ama yokk geçmedi cocuk gibi ağladım gece zaten hassas biyer bide böyle tahriş olduu.. Şuan dogum yapsam yapamam dokunamıyorum.. ne yapsam geçer yarın çatı kontrolüm var doktora bile elletemem bu halde ((((
slm kızlarrr
çok acı çekiyorum. kaç gündür ağdacımı bekliyorum tatilde oldugu için dün rast gele bir yere girdim.. Bikini bölgeme ağda yaptırdım yaptırmaz olsaydım.. kız dealarca sir agdayı üst üste sürdü son zamanları yeter artık bırak die bağırdım çok canım acıyor orası şişti kocaman olldusünnet cocukalrı gibi yürüyorum kocam gece eczaneden pudra falab aldı ama yokk geçmedi cocuk gibi ağladım gece zaten hassas biyer bide böyle tahriş olduu.. Şuan dogum yapsam yapamam dokunamıyorum.. ne yapsam geçer yarın çatı kontrolüm var doktora bile elletemem bu halde ((((
Soran ve merak eden herkese teşekkür ederiz.Pazartesi gününden bu yana doğumun gerçekleşmesini bekliyorduk. Dün akşam artık son noktadaydık ve gece veya sabaha doğumun gerçekleşeceği söylenmişti.Dün gece doğum sancıları gelmedi ve sabah hastaneye yatışımız yapıldı.Sabah 8 civarından itibaren normal doğum için her şey denendi. Fitil verildi, morfin verildi, epidural anestezi yapıldı 5cm açılma oldu. Artık her şey iyi gidiyordu, doğum yaklaşıyordu ve hiç acı hissetmiyordum ki bebeğin kalp ritmi 150'den 60'lara düştü.Doktorlar müdahale etti her şeyi denediler ancak normal doğumla doğuramayacağım ve kordonun bebeğimizin boğazına dolandığı anlaşıldı.Bunun üzerine acil sezaryene alındım epidural olmasına rağmen bir yanım ağrı hissetmezken bir yanımda halen ağrı vardı. Bu nedenle tamamen uyutuldum...Sonuç olarak 2,975kg ağırlığında ve 51 cm boyunda bir Barış geldi dünyaya :) Şu an çok fazla ağrım var ve mesajı eşim yazıyor...O nedenle daha fazla yazamayacağım..Şimdi bebeğim yanımda ve uyuyor mışıl mışıl :) Aşağıda da resmi var.. Sevgilerimle..
Not:İkisini de yaşamış biri olarak normal doğum düşünenlerin kesinlikle epidural anestezi yaptırmasını öneririm. Sezaryeni ise sadece mecbur kalırsanız tercih etmenizi öneririm. Onun dışında epidural ile normal doğum (Son aşamasına kadar) oldukça rahat...İstanbulda olanlar da Bakırköy Çamlık Hastanesini düşünebilirler...Personeli güleryüzlü ve hizmetleri gayet iyi..
Eki Görüntüle 753473
slm kızlarrr
hastane çantasını anne için ayrı bebek için ayrımı hazırladınız, ya da nasıl hazırlamayı düşünüyorsunuz? 2 küçük mü 1 büyükmü hazırlasam bilemedim...
slm kızlarrr
ah canım yanasıl acıyodur kim bilir şimdi krem falan sürsen biraz tahrişi giderir heralde
canım benim de ağdadan sonra çok kötü oluyorr bepanthene merhem sürüyorum yanmasını ve hassaslığını alıyor biraz.
bebek yağını tavsiye ederim cnm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?