- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #45.661
doğum yapan arkadaşlar bebeğinizi hastaneden neyle çıkardınız? portbebe mi anakucağı mı? biz port bebe almadık...eşim önce onlardan alsak demişti ama sonra vazgeçtik eskidendi onlar diye...şimdi de gerek yok diyo..
yeni doğum yapan bi arkadaşımda illa alın diyo,ana kucağında beli bükülüyo bebeğin diyo...yardım pleaseee
canım zaten çok kilolu bi bebek değildi ama boyu uzun olacak falan diyordu haftasına göre gelişti hep ama bu sefer 35.haftada gözüküyor göbek çevresi kilosu 2.675 10 gün önce gittiğimde 2.770 di yani kilo almayıp yerinde saysaydı bu kadar takmazdım ama neden geriye düştü kilo kaybetti ister istemez biraz üzüldüm son ultrasonlarda sağlıklı ölçüm yapamadıkları içinde böyle çıkmış olabileceğini söyledi eger nst ve suyunda problem görseydi benide bugün doğuma alacaktı. bu şekilde olunca sezeryan mı olunuyormuş suni sancıyla normal olmaz mı ki ben sezeryandan çok korkuyorumda senin doktorun ne dedi sana canım
arkadaşlar benimde tahmini doğum tarihim 30 ağustostu ama bebişim erken davrandı 34 +2 de açılmam 3,5 cm olduğu için acil sezeryana girdim 2930 47 cm doğdu oğluşum 6 gündür küvözde ,bugün ilk defa emzirdim inşallah 2 güne kadar çıkıcakmıs
bende sezeryan doğum yapıcaklara pompa götürmelerini öneririm birde yüksek belli dikiş izine gelmeyecek iç çamaşırı
eve çıktıktan sonra oğlum hastanede olduğu için sürekli pompa ile süt sağıyorum göğüs uçları kurumasın diye aventin göğüs kalkanları var onlardan almanızı şiddetle öneririm hem süt akmıyor boşa hemde sürekli nemli duruyo göğüsler
umarım hepiniz zamanında doğum yaparsınız
canım benim 2 haftada kilo almamış 2.500 olarak kalmış doktor gelişim geriliği diyor eğer kilo almazsa içerde bebeği bekletmenin bir mantığı yok zararlı olur dedi 1 hafta süre verdi haftaya salı bakacağız hala kilo almamış olursa sezeryanla alacağım dedi. açıkçası ben hep normal doğum istiyordum halada inatla normal istiyorum. suyu normal plesanta normal nst de sancı yok bilmiyorum canım ya salıyı bekliyorum sürekli birşeyler yiyiorum ki kilo alsın bugün bir arkadaşım hamur işi ve şekerli şeyler tüketmeye çalış onlar bebeği yağlandırır dedi artık ne yiyeceğimi şaşırdım
geçmiş olsun arkadaşım Allah analı babalı büyütmeği nasip etsin..bir an evvel kucağına alırsın inş...arkadaşlar benimde tahmini doğum tarihim 30 ağustostu ama bebişim erken davrandı 34 +2 de açılmam 3,5 cm olduğu için acil sezeryana girdim 2930 47 cm doğdu oğluşum 6 gündür küvözde ,bugün ilk defa emzirdim inşallah 2 güne kadar çıkıcakmıs
bende sezeryan doğum yapıcaklara pompa götürmelerini öneririm birde yüksek belli dikiş izine gelmeyecek iç çamaşırı
eve çıktıktan sonra oğlum hastanede olduğu için sürekli pompa ile süt sağıyorum göğüs uçları kurumasın diye aventin göğüs kalkanları var onlardan almanızı şiddetle öneririm hem süt akmıyor boşa hemde sürekli nemli duruyo göğüsler
hurma muz yumurtada kilo aldırır diye duydum her gün yemeğe çalışıyorum...canım benim 2 haftada kilo almamış 2.500 olarak kalmış doktor gelişim geriliği diyor eğer kilo almazsa içerde bebeği bekletmenin bir mantığı yok zararlı olur dedi 1 hafta süre verdi haftaya salı bakacağız hala kilo almamış olursa sezeryanla alacağım dedi. açıkçası ben hep normal doğum istiyordum halada inatla normal istiyorum. suyu normal plesanta normal nst de sancı yok bilmiyorum canım ya salıyı bekliyorum sürekli birşeyler yiyiorum ki kilo alsın bugün bir arkadaşım hamur işi ve şekerli şeyler tüketmeye çalış onlar bebeği yağlandırır dedi artık ne yiyeceğimi şaşırdım
Kzlar hastanedeym..sancilandm..kizm yine ters donmus popo ustu oturuyo.ama doktor acilma olup olmadgndan emin olamadi alttan muayene edip uyarmkta istem edi..serviks kisalmis durmicak gbi dogum yakin dedi...bugun yatiyorz hstanediyz serum takildi su gelirse kanama olursa hemen arasnlr dedi..bi doz ciger gelistirici daha oldum her ihtimale karsi....
Kzlar hastanedeym..sancilandm..kizm yine ters donmus popo ustu oturuyo.ama doktor acilma olup olmadgndan emin olamadi alttan muayene edip uyarmkta istem edi..serviks kisalmis durmicak gbi dogum yakin dedi...bugun yatiyorz hstanediyz serum takildi su gelirse kanama olursa hemen arasnlr dedi..bi doz ciger gelistirici daha oldum her ihtimale karsi....
Canım dogum gibi duruyor , dogum yaptın mı , haberdar et biziKızlarr acil yardımm!!!!
Saat 13 den beri kasıklarımda büyük bir baskı var.. Hani böle adet olacakmışımm da bir türlü başlamıyr, kanama bir türlü gelmiyrmuşş gibii. Her o baskı geldiğinde tuvalete gidiyrmmm ve accayip bir ter basıyrr. Ve az öncee sanki biraz kanama vardı.. Sizcee doğummm başlangıcı mı bu yoksa bebek mi kanala giriyor. Yardımm edin lütfennn..
Allah yardımcın olsun canım , insallah sagsalim kucağına alırsın bebisini , sende kolaylıkla atlatirsin sezeryanı insallahIçim kıpır kıpır heycan mı korku mu anlam veremedim :26:
Bebeğimiz 3600 olmuş ve tatlı teyzeleri yarın yanımızda olacak. çok özledik onu içimden hep ağlamak geliyor.
Sabah 7.30 gibi hastanede olucaz,8.45 gibi genel anestezi ile adacık doğacak inşallah. Rabbim bana bunları da yazmayı nasip etti. Umarım doğum sonrası sağlıklı bi şekilde hikayemi de yazabilirim. Bugün akşam için bir menü verdi doktorumuz eşim hazırlayacakmış
Saat 8 de bol proteinli bir yemek
saat 10 yanar dönerli meyve tabağı
saat 11 ballı muzlu süt
saat 12 bol bol su veee sonra yarına kadar oruç
Sanki herşey eksik gibi geliyooo
Seninki de soru mu canım simdi , otur evinde hamile halinle ne isin var sokakta, o çok saygıdeğer velinimetimiz erkekler yapsınlar bütün isleri, sen elinin hamuruyla erkek işine karışma , ayrıca kadın kismi araba mı sürermiş , icat çıkarmaSuba'cım canım sağlıkla büyüt yavrunu.şu an kucağında olmalı,bizim içinde kokla minik meleği.sağlıklı ve çok mutlu olsun ömrü boyunca.RED,bacım naptın sen!!!bende daha var doğumuna diye biliyordum,okuyunca şaşırdım ama yanlış bilmiyormuşum demek ki,siz bizi kandırmışsınız.sabahın köründe Ada'cık kucağında olacak kısmetse,tosun kızın.biraz toparla kendini hemen foto paylaş olur mu?bir süredir yeğen görmedik ayol!!!!!Rüzgar'da şöyle bal dudaklı,böyle korksun kızlar dedi dedi oğlanı görünce unuttu bizi.sen unutma valla sakın bizi.Fidaneren,Allah yardımcın olsun canım.inşallah o kadar kolay geçer ki hep doğumunu güzel hatırlarsın.güzel haberlerini bekliyoruz,tabi dualarımızda seninle.ağdadan dönen gaziler,hepinizde var bir hasar galiba,gelen kan büyük olasılıkla nişan değildir,benimde oluyor çünkü öyle.Funda'cım sen napıyon bakıyim?gitmedin dün akşam iftara umarım!!!!ben de kapadım kendimi eve,hocaya sormadan çıkmayayım dedim.çünkü benim durumum sizlere göre daha özel :)))))) hocaya ulaşılmıyor,size sorayım dedim.şimdi benim beyimin arabası yok,benim firma aracı var ama eşim emanet diye hayatta kullanmaz.bu durumda ben beyimin arabasıyla gezemiycem.sorum şu,ben doğurana kadar şu sabi ile birlikte hiç mi çıkmıyayım dışarı yoksa kendim kullandığım arabayla gezeyim mi?göbeğîm gözükmüyor ama kullanırken.caiz midir?bi de oruçluyken diş fırçalamak günah mıdır?
Denaz cok gecmis olsun , insallah bebisin de hemen iyileşir , kavuşursunuz"DENAZ" arkadaşımızdan mesaj;
"Fundacım dün sabah 10 gibi sezeryanla oğlum dünyaya geldi. 38 haftalık olarak maşallah. her şeyimiz iyi fakat oğlum küvezde kalacakmış bir hafta falan..biraz hızlı soluk alıp veriyor..tek düşüncem o şu an.. dualarınızı oğlumdan ve benden eksik etmeyin.. anne olmak dünyanın en güzel duygusu.onun kokusu dünyalara bedel..
Sezeryan olacaklara tavsiyem göğüs pompası..sütünüz hemen gelmeyebiliyor.. tek kullanımlık lohusa kilotları kanamanız olduğu için çok işe yarıyor..hasta bezi aldım ama kullanmadık bebek bezi daha işlevli oluyor..
Ağustos annelerinin hepsini öpüyorum..darısı başınıza.. sayfada paylaşırsan sevinirim canım.."
dualarımız yeni prensimizle olacak..1 hafta çabucak geçsin ve arkadaşımız oğlunu kucağına hayırlısıyla alsın inşallah
Sagol canım tavsiyeler icin, insallah oglusun hemen cikar kuvozdenarkadaşlar benimde tahmini doğum tarihim 30 ağustostu ama bebişim erken davrandı 34 +2 de açılmam 3,5 cm olduğu için acil sezeryana girdim 2930 47 cm doğdu oğluşum 6 gündür küvözde ,bugün ilk defa emzirdim inşallah 2 güne kadar çıkıcakmıs
Of valla çatlıcam sıkıntıdan. Şikayet etmek istemiyorum ama pazartesi gunu çatı muayenem yapıldı. Bebeğim biraz iri doktorum da arka kemıklarımın basık oldugunu soyleyerek soyleyerek normal doğumun zor olabileceğini soyledı tabi bu şekilde kilo almaya devam ederse. 36+6 dım o gun ve bebeğim 3200 du. Sezeryan olmayı dusunmuyordum ona biraz canım sıkıldı ama beni asıl düşündüren şey önümüzdeki hafta doktorum izinli ve beni pazartesı gunu başka bir doktor gorecek ve pazartesı 37+6 oluyorum. Ya onumuzdekı hafta içinde sancım duyum gelirse..kendi doktoruma cok guvenıyırum ve sevıyorym. Özellikle sezeryan olursa onun yapmasını çok istiyorum ama haftaya acil bişi olursa ki muhtemelen Rüzgarım pazartesı gunu 3400 gr olacak ve dıyelım hafta sonuna kadar doğuma gırmem gerektı. O zaman heralde normal doğum olamayacak çatımdan dolayı. Ya da bunu önür doktorlar nasıl bilecek. Çok strese girdim. Bir sonraki hafta yani tam 39+0 oldugum gun sali gunu sabah 09:00 da kendi doktorumla randevum var tabii doğurmazsam. E o zamana kadar da bebişim 3600 ü falan gecer heralde o zaman çatıya tekrar bakarız dedı. Peki 39+0 sezeryan için çok geç değil mi.. Ne dersiniz kızlar nolur bi akıl verin. Sancı gelse de bugunlerde normal mi doğursam dıye dua mı edıyım dıyorlum yıne de korkuyorum darsa diye ben napcağımı bilemiyorum. Bebeğime bişey olcak diye çok korkuyorum. Normal doğum başlarsa sezeryana dönmek zor olur dıye duydum ama bilmiyorum..
Burda bir arkadasım madecassol kullandığını yazmıştı. Şimdi bunlar hazır küçük ve kızarıkken sursem işe yarar mı acaba dıyorum. Bugun başlıcam bakalım. Ben galıba doğum stresınden ve belırsızlığınden napcagımı sasırdım. Kusura bakmayın karışık yazdım telden gırıyorum akşM akşam sıktıysam kusura bakmayın kutfen..
Büyün doğum yapan arkadaşlarımı ve yarın yapacakları çook seviyorum ve öpüyorum. İyi ki varsınız..
allah yardımcın olsun canım bnde geçen ay gittiğimde minyon demişti korkmaya başladım şimdi bana ne dicek bakalım inş bebişin kilo alırda normal doğumla zamanında gelir hiç baska doktora gittin mi:26:
petom, çatı darlığın gercekten doğumu engelleyecek bişeyse doğum anında sıkıntı olacaksa zaten anlaşılır sezeryana alınırsın bak kedicikinde öle oldu normal doğum yaparken sezeryana döndü o anda doktorlar bi şekilde bi önlem alıyo yani şimdiden kasılma bunun için.benimde hiçbişey yokken aklıma hep sanki kordon boynuna dolanacakmışda son anda hadi sezeryan d,ceklermiş gibi sarıyorum bu evhamımızdan kaynaklanıyo sen hayırlısı de allahım bebeğimi sağlıkla alayım kucağıma de inş çok kolay bi doğum olur yüzün güler canım senin,bizim,tüm hamile arkadaşlarımızın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?