2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selam hamişler günler azalmaya başladı dün eşime diyorum herkese korkuyorum diyorum doğumdan ama tırsmıyoda değilim yani dedim :18:

Geçti tatlım birazcık uyudum iyi geldi şimdi oturuyorum işte bol bol su içiyorum ... Yanımda kimse olmadan hastaneye gitmek istemiyorum annem eşim olsun istiyorum o yüzden evde olmak daha rahat benim için ...
Ben de öyle bir şey okumuştum o yüzden tedirgin oldum ama rahatladım biraz uyuyunca iyi geldi canım ...
herkese selam hamişler günler azalmaya başladı dün eşime diyorum herkese korkuyorum diyorum doğumdan ama tırsmıyoda değilim yani dedim :18:
Aynı şeyi hepimiz hissediyoruz canım günler azaldıkça bir telaş oluyor ki çok güzel bir heyecan ama Allah isteyen herkese versin ...

Sabah doktora gittik.Gider gitmez NSTye bağladılar.Daha dr.la bile görüşmemiştik.Sanırım bu haftalarda mutlaka NSTye bağlanılıyor.NSTde sorun yoktu.Sonra dr.la görüştük.İki haftada minnoş 260 gr alarak 2644 gr olmuş.Ben de 300 gr almışım.Sanırım ödem atmamın ve daha az yemek yememin etkisi. Ponponumun suyu çok güzelmiş.Dr. "Suyun güzel, hareketlerini iyi hissediyorsun."dedi.Göğüs ucu kremi sordum.Al;ama sadece sür.Bu haftalarda göğse ve ayaklara masaj yapmak doğumu tetiklermiş.Yeşil çayı da sordum.Haftada iki kez içebilirmişim.İçmeyeyim daha iyi Ponpon az kilo alıyor gibi geldi. "Az kilo almışsa zaten notu zayıf olacak." dedim. Sinir dr. da "Senin çocuğun olmak çok zordur." dedi. Sonra hemen ölçüm yaptı.Normalde önce bebeğin yüzüne falan bakardı.O ölçüme direkt geçince "Ya bu kadar korkmayın benden.Hemen ölçüme geçtiniz." diye lafımı soktum.Her şey normalmiş.Doğum hakkında yine konuşmadık.Geçen sefer sorduğumda sanki acele ediyormuşum gibi bir ortam oluşturdu."Her şeyi kontrol altına almaya çalışma." dedi.Ben de daha önce kendisinin o haftalarda konuşacağımızı söylediğini söyledim.Plan yapmam gerekiyor tabii ki.Bilmiyor ki anam, babam, ablam yanımda yok; eşim ona göre izin alacak. Karşıdakini despot, kontrol manyağı gibi göstermelerine kızıyorum.Kim olursa olsun.

günlerimiz aynı seninle :) benim kontrolüm 5 inde...o zaman nst ye bağlıycak..benim dr.da seninki gibi hatta daha gıcık :)) bi daha ki kontrolde kesin tarih istiycem artık..ve 19 unu istiyoruz eşimle inşallahta öyle olur...belirsizliği hiç sevmiyorum..ona göre hazırlık yapıcam ben de dediğin gibi...hoş normal doğum olunca hazırlıkta yapılmıyor mesela bizim sezaryen olacağı için böyle konuşuyoruz :)

bu arada sezaryen için bebeğin dönmesi şart mı?

Evet yukarıda benimkide. Uzanınca nefes almakta zorlanıyorum hala. Görüntü olarak aşağıda gibime geliyor ama nefesimden ve reflüden anlıyorum ki yukarıda. Ama bunu kafana takma benim arkadaşımın karnı hiç inmeden doğum yaptı. Hatta doktoru son gününe sezeryan demiş sabaha sezeryana gidecekken geceden nişan sancı açılma ve öğlen gibi normal doğum Elif kız kollarında. :)) 3800 ama hala minnak.

Neden bebeğiniz için en az 39. haftayı beklemek en iyisi?

Tıbbi olmayan sebeplerle erken gerçekleştirilen doğumların sayısı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar, bunun gerek anne, gerek bebek açısından sakıncalı olduğunu söylüyor ve mümkünse hamileliğin en az 39. haftasının beklenmesini, herhangi bir sağlık sorunu yoksa da doğumun kendiliğinden başlamasını öneriyorlar. Hamileliğin son haftaları bebeğiniz için çok önemli. Örneğin, bebeğinizin beyni ve akciğerleri gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin ne zaman doğacağı hakkında bir seçim yapma şansına sahip olmayabilirsiniz. Eğer hamileliğiniz ya da bebeğinizle ilgili bir sorun varsa doğumu daha erken gerçekleştirmek gerekebilir. Ancak seçme hakkınız var ve bebeğinizin doğum zamanına siz karar verecekseniz o zaman en az 39. haftaya kadar bekleyin. Bebeklerin neden zamana ihtiyacı var? – Gereğinden erken doğan bebekler zamanında doğan bebeklere göre gerek doğumdan hemen sonra gerekse hayatlarının ilerleyen safhalarında daha fazla sağlık sorunu yaşayabilirler. İşte bebeğinizin neden 39 haftaya ihtiyacı olduğuna dair bazı sebepler: – Beyin, akciğerler ve karaciğer gibi başlıca organların gelişimi tamamlamak için mümkün olduğunca zamana ihtiyacı vardır. – Doğumdan sonra görme ve duyma sorunu yaşama riski azalır. – Erken doğan bebekler genellikle çok küçüktür. Sağlıklı bir kiloda doğan bebekler vücut ısılarını daha rahat korurlar. – Erken doğmayan bebeklerin emme ve yutma refleksleri daha fazla geliştiği gibi, beslenirken uyanık kalma süreleri de daha uzundur.

Eğer doktorunuz doğumu 39. haftadan önce gerçekleştirmeyi öneriyorsa ona bunu gerektiren bir sağlık sorununun (sizde ya da bebeğinizde) olup olmadığını sorun; ve mümkünse 39. haftaya olabildiği kadar yaklaşmak istediğinizi söyleyin.

internetten alıntı arkadaşlar...

ben de 39.haftada olucam hatta hesabıma göre 39+5 ya da 6 gibi oluyor...bi ark.yazmıştı geçen nickini hatırlamıyorum 37 de olacağını hatta bebeklerin bu haftada gelişimini tamamladığını falan..hatta dr.u söylemiş sanırım,bence yanlış...en azından 39 u beklemek lazım...

HEPİNİZE HAYIRLI SAĞLIKLI DOĞUMLAR DİLİYORUM
EKİM ANNESİ OLARAK NORMAL DOĞUM YAPTIM SAKIN KORKMAYIN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN
BEBEK ŞEKERLERİNİZİ DAHA ALMADIYSANIZ YADA KIRK MEVLÜTÜNDE NE İKRAM EDECEĞİNİZE KARAR VERMEDİYSENİZ TELAŞENİZE ORTAK OLMAK İSTİYORUM
BEBEK ŞEKERİ,BUTİK SABUNLAR,BUTİK KURABİYELER,CUP CAKELER YAPIYORUM
SAYFAMA DAVETLİSİNİZ
https://www.facebook.com/pages/Süslü-Düşler-Atölyesi/383851725056763

Bebekcim al sonrada kullanırsın
Normal sütyenden farkı yokki sadece üstten kapak gibi açılıyor
Emzirme sütyeni olarak kullanmazsan normal sütyen olarak kullanırsın
Sadece pamuk olmasına dikkat et

bu arada bi kaç gündür aşırı hareket var karnımda..debelenip duruyor kuzum :))) takla atıyor sanki içerde...acaba dönüyor mu? :44:

Bebekcim al sonrada kullanırsın
Normal sütyenden farkı yokki sadece üstten kapak gibi açılıyor
Emzirme sütyeni olarak kullanmazsan normal sütyen olarak kullanırsın
Sadece pamuk olmasına dikkat et

canım evet biliyorum aldım zaten 2 tane...ama beyaz aldım bi de siyah mı alsam diye dedim..ama vazgeçtim ilerde gerek olursa alırım bi tane de siyah...

Canim ayni seyi bugun bende dusundum acaba ne yapabiliriz die ama zamani dolmadan ne yapsak bos:)bol bol yuruyus sicak dus temizlik yapmak kisacasi cok hareket belki sancilarin olmasini saglayabilir...yinede takdiri ilahi

teşekkürler kızlar doktoru aradım sordum ne yaparsanız yapın günü gelmeden sancı gelmeden fayda etmez dedi inanma öyle şeylere dedi :S beklemekten başka çare yok suni sancıdan da korkuyorum inşallah suni sancıya kalmaz doğumum

Selamlar yine, ilgilenen merak eden herkese tesekkur ederim arkadaslar. Hastaneden cikmadan ciger gelistirici igne vuruldum. Yarin da iki doz daha vurulucam.
Normal dogum vs derken hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor iste, kuzum dogum pozisyonu almamis, bugun de yatay durumdaydi. En azindan kafa yukarida ayaklar sagida degildi :) donmek icin bir cabasi var sanki ama, zamanimiz artik cok kisitli. Dr bugun yarin veya bir hafta icinde gelir bebegin dedi. Sanci yok, su gelmedi, amniyon sivisi iyi.. nisan gelmesi disinda hicbir belirti yok ama istatisikler bunu soyluyor demek ki.. Nisan geldikten sonra tetikte olmak gerekiyor, geciktirmenin de hicbir yolu yok. Artik haftalardan bahsedemiyorum ama en azindan bi gun daha bi gun daha fazla kalsin bebegim karnimda diye dua edicem.
erken gelecegini hep hissediyodum zeytin tanemin, esim de hep oyle diyodu ama 37. 38. haftalari hesap ediyorduk hep, surprizci bebegim benim..

Ze
Bn yazmistm bu tarz bsey..cnm jinekolog soyluyo bunu kafadan uydurulan bsey dgil 37.hfta normaldr.sana sezeryan tarihi verir herse degisr bebekler planla gelmiyo..sana gore ynlis olan bsey doktora gore dogru cnm

sevindim seyyahcım ya geçmiş olsun..

Bnm durumum cnm.bnm nisan flan yok ama 1 hfta 10 gun diyo doktorum..dogum planli olmuyo dedgn gbi..tehlikeli donemi attlattk cnm canini skma bnm doktorum artk bi sorun yok diyo ...icn raht olsn

Ze

Bn yazmistm bu tarz bsey..cnm jinekolog soyluyo bunu kafadan uydurulan bsey dgil 37.hfta normaldr.sana sezeryan tarihi verir herse degisr bebekler planla gelmiyo..sana gore ynlis olan bsey doktora gore dogru cnm

yok sen değildin,başka biriydi gibi hatırlıyorum..neyse ben sadece paylaştım...ben zaten bana göre yanlıştan ziyade dr.ların genelinin söylediği bi şeyi paylaştım...sonrada kendi fikrimi ekledim canım bana göre de yanlış diye ... 37.haftada daha nerdeyse 1 ay oluyo doğuma bilemiyorum bence çok erken..ve benim gibi düşünen de bir sürü dr.var..neyse herkesin ve her dr.un fikri kendine tabi herkes sağlıkla alsın da kucağına...

Hakkında hayırlısı olsun canım,inşallah sorunsuzca alırsın bebişini kucağına :)

aynen canım sırt üstü uzanamıyorum ve mide yanması tam gaz devam ediyor öldürüyo beni o yanmalar...
anladım canım inşallah bizde kızlarımızı kucagımıza sağlıkla alırız suni sancıdan sezeryandan korkuyorum olmasını istemiyorum gerçi normal doğumdan da korkuyorum ama olsun olacak ve geçecek diye düşünüyorum

Şart değil canım.Geçen sefer kontrol manyağıymışım gibi davranınca ben bir şey sormadım.Eşim "Dr. Hanım şu haftalarda gelir diye bir tahmininiz var mı?" dedi."1 hafta sonrasını tahmin edebilirim;ama daha ilerisi için bir şey diyemem." dedi.En azından önümüzdeki 1 hafta doğum yok Aslında dr. çok güleryüzlü, içten;ama birkaç seferdir böyle yapıyor şakayla karışık. Kilosu dr.a göre normalmiş.Ben de "Siz bana haftada 250-300 gr alır bundan sonra deyince ben de az aldığını düşünmeye başladım." dedim. O da "O maksimum alacağı gramdır." dedi.Halbuki öyle dememiş, o kadar ağırlık kazanmalıymış gibi beni şartlandırmıştı. Şunu da söyledi: Ne yersen ye, bebeğin besinleri alma kapasitesi vardır, daha fazlasını almaz. Bunu biliyordum;ama dr.dan duymak daha iyi oluyor. Kilo az alıyor diye kendimizi suçlamaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…