- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #45.821
Geçti tatlım birazcık uyudum iyi geldi şimdi oturuyorum işte bol bol su içiyorum ... Yanımda kimse olmadan hastaneye gitmek istemiyorum annem eşim olsun istiyorum o yüzden evde olmak daha rahat benim için ...Hay Allah dur panik olma hemen. Doktoru arama sansin var mı sor bakalım ne diyor . Dert etme arabayı anneni falan onlar bir sekilde çözülür strese girdikce daha kötü olursun
Dün geceden beri yataktan kalmamadım. Bel ağrım ve sancım var. 3 te kontrolum var dayaniyorum napim . Aman dert ettigin seye bak temizlik kolay is. Sen gittikten sonra bile biri basında dursa hallolur. Takmayın kızlar böyle seyleri siz iyi olunda gerisi bos
Ben de öyle bir şey okumuştum o yüzden tedirgin oldum ama rahatladım biraz uyuyunca iyi geldi canım ...geçmiş olsun cnm..dikkat et kendine şikayetlerin artarsa bi doktora git derim...yada doktorunu ara...seni korkutmak istemem ama biyerde okumuştum doğum yaklaştığında ishal ve kusma filan oluyomuş sanırım....inş bişey olmazz dinlen bakalım
Aynı şeyi hepimiz hissediyoruz canım günler azaldıkça bir telaş oluyor ki çok güzel bir heyecan ama Allah isteyen herkese versin ...herkese selam hamişlergünler azalmaya başladı dün eşime diyorum herkese korkuyorum diyorum doğumdan ama tırsmıyoda değilim yani dedim :18:
Sabah doktora gittik.Gider gitmez NSTye bağladılar.Daha dr.la bile görüşmemiştik.Sanırım bu haftalarda mutlaka NSTye bağlanılıyor.NSTde sorun yoktu.Sonra dr.la görüştük.İki haftada minnoş 260 gr alarak 2644 gr olmuş.Ben de 300 gr almışım.Sanırım ödem atmamın ve daha az yemek yememin etkisi. Ponponumun suyu çok güzelmiş.Dr. "Suyun güzel, hareketlerini iyi hissediyorsun."dedi.Göğüs ucu kremi sordum.Al;ama sadece sür.Bu haftalarda göğse ve ayaklara masaj yapmak doğumu tetiklermiş.Yeşil çayı da sordum.Haftada iki kez içebilirmişim.İçmeyeyim daha iyiPonpon az kilo alıyor gibi geldi. "Az kilo almışsa zaten notu zayıf olacak." dedim. Sinir dr. da "Senin çocuğun olmak çok zordur." dedi. Sonra hemen ölçüm yaptı.Normalde önce bebeğin yüzüne falan bakardı.O ölçüme direkt geçince "Ya bu kadar korkmayın benden.Hemen ölçüme geçtiniz." diye lafımı soktum.Her şey normalmiş.Doğum hakkında yine konuşmadık.Geçen sefer sorduğumda sanki acele ediyormuşum gibi bir ortam oluşturdu."Her şeyi kontrol altına almaya çalışma." dedi.Ben de daha önce kendisinin o haftalarda konuşacağımızı söylediğini söyledim.Plan yapmam gerekiyor tabii ki.Bilmiyor ki anam, babam, ablam yanımda yok; eşim ona göre izin alacak. Karşıdakini despot, kontrol manyağı gibi göstermelerine kızıyorum.Kim olursa olsun.
maşallah kızçene canım ne güzel kilo almış.. inşallah benimkide almıştır geçen hafta cumartesi 2880di çarşamba günü tekrar gittigmzde doktr söylemeyi unuttu bende usg kagıdını almayı unuttum meraklardayım :) çarşamba günü bidaha gitmemiz lazım ama bakalım olmadı cumartesiye kalacak.. bizim kızlar ne zaman gelir bakalım..
canım seninde karnın yukarıda mı hala? benimki yukarıda sanırm bebek kanala inmeye başlamadı hiç
işte ben de bu yüzden sordum aslında..benim normal sütyenlerimin hepsi balenli ve içleri dolgulu ben de süt olunca sıkıştırır diye düşündüğümden bi tane de siyah mı alsam dedim,hani siyahta lazım oluyor çünkü..aman neyse ilerde ihtiyaç olursa alırım...uğraşamıycam artık,sıkıntı bastı böyle herşeyi didiklemekten...
Bebekcim al sonrada kullanırsın
Normal sütyenden farkı yokki sadece üstten kapak gibi açılıyor
Emzirme sütyeni olarak kullanmazsan normal sütyen olarak kullanırsın
Sadece pamuk olmasına dikkat et
canım bol bol yürü bence dışarı sıcak evde yürü odalardan odalar birde bir sitede bakmıştım ama sitenin ismini hatırlamıyorum bazı hareketler vardı sitelere bak belki bulursun............bu hareketler doğumuda kolaylaştırıyordu..........ama tam hatırlamıyorum yanlış bilgi vermek istemem
Canim ayni seyi bugun bende dusundum acaba ne yapabiliriz die ama zamani dolmadan ne yapsak bos:)bol bol yuruyus sicak dus temizlik yapmak kisacasi cok hareket belki sancilarin olmasini saglayabilir...yinede takdiri ilahi
Neden bebeğiniz için en az 39. haftayı beklemek en iyisi?
Tıbbi olmayan sebeplerle erken gerçekleştirilen doğumların sayısı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar, bunun gerek anne, gerek bebek açısından sakıncalı olduğunu söylüyor ve mümkünse hamileliğin en az 39. haftasının beklenmesini, herhangi bir sağlık sorunu yoksa da doğumun kendiliğinden başlamasını öneriyorlar. Hamileliğin son haftaları bebeğiniz için çok önemli. Örneğin, bebeğinizin beyni ve akciğerleri gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin ne zaman doğacağı hakkında bir seçim yapma şansına sahip olmayabilirsiniz. Eğer hamileliğiniz ya da bebeğinizle ilgili bir sorun varsa doğumu daha erken gerçekleştirmek gerekebilir. Ancak seçme hakkınız var ve bebeğinizin doğum zamanına siz karar verecekseniz o zaman en az 39. haftaya kadar bekleyin. Bebeklerin neden zamana ihtiyacı var? Gereğinden erken doğan bebekler zamanında doğan bebeklere göre gerek doğumdan hemen sonra gerekse hayatlarının ilerleyen safhalarında daha fazla sağlık sorunu yaşayabilirler. İşte bebeğinizin neden 39 haftaya ihtiyacı olduğuna dair bazı sebepler: Beyin, akciğerler ve karaciğer gibi başlıca organların gelişimi tamamlamak için mümkün olduğunca zamana ihtiyacı vardır. Doğumdan sonra görme ve duyma sorunu yaşama riski azalır. Erken doğan bebekler genellikle çok küçüktür. Sağlıklı bir kiloda doğan bebekler vücut ısılarını daha rahat korurlar. Erken doğmayan bebeklerin emme ve yutma refleksleri daha fazla geliştiği gibi, beslenirken uyanık kalma süreleri de daha uzundur.
Eğer doktorunuz doğumu 39. haftadan önce gerçekleştirmeyi öneriyorsa ona bunu gerektiren bir sağlık sorununun (sizde ya da bebeğinizde) olup olmadığını sorun; ve mümkünse 39. haftaya olabildiği kadar yaklaşmak istediğinizi söyleyin.
internetten alıntı arkadaşlar...
ben de 39.haftada olucam hatta hesabıma göre 39+5 ya da 6 gibi oluyor...bi ark.yazmıştı geçen nickini hatırlamıyorum 37 de olacağını hatta bebeklerin bu haftada gelişimini tamamladığını falan..hatta dr.u söylemiş sanırım,bence yanlış...en azından 39 u beklemek lazım...
Geçti tatlım birazcık uyudum iyi geldi şimdi oturuyorum işte bol bol su içiyorum ... Yanımda kimse olmadan hastaneye gitmek istemiyorum annem eşim olsun istiyorum o yüzden evde olmak daha rahat benim için ...
Ben de öyle bir şey okumuştum o yüzden tedirgin oldum ama rahatladım biraz uyuyunca iyi geldi canım ...
Aynı şeyi hepimiz hissediyoruz canım günler azaldıkça bir telaş oluyor ki çok güzel bir heyecan ama Allah isteyen herkese versin ...
Selamlar yine, ilgilenen merak eden herkese tesekkur ederim arkadaslar. Hastaneden cikmadan ciger gelistirici igne vuruldum. Yarin da iki doz daha vurulucam.
Normal dogum vs derken hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor iste, kuzum dogum pozisyonu almamis, bugun de yatay durumdaydi. En azindan kafa yukarida ayaklar sagida degildi :) donmek icin bir cabasi var sanki ama, zamanimiz artik cok kisitli. Dr bugun yarin veya bir hafta icinde gelir bebegin dedi. Sanci yok, su gelmedi, amniyon sivisi iyi.. nisan gelmesi disinda hicbir belirti yok ama istatisikler bunu soyluyor demek ki.. Nisan geldikten sonra tetikte olmak gerekiyor, geciktirmenin de hicbir yolu yok. Artik haftalardan bahsedemiyorum ama en azindan bi gun daha bi gun daha fazla kalsin bebegim karnimda diye dua edicem.
erken gelecegini hep hissediyodum zeytin tanemin, esim de hep oyle diyodu ama 37. 38. haftalari hesap ediyorduk hep, surprizci bebegim benim..
Ze
Bn yazmistm bu tarz bsey..cnm jinekolog soyluyo bunu kafadan uydurulan bsey dgil 37.hfta normaldr.sana sezeryan tarihi verir herse degisr bebekler planla gelmiyo..sana gore ynlis olan bsey doktora gore dogru cnm
Selamlar yine, ilgilenen merak eden herkese tesekkur ederim arkadaslar. Hastaneden cikmadan ciger gelistirici igne vuruldum. Yarin da iki doz daha vurulucam.
Normal dogum vs derken hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor iste, kuzum dogum pozisyonu almamis, bugun de yatay durumdaydi. En azindan kafa yukarida ayaklar sagida degildi :) donmek icin bir cabasi var sanki ama, zamanimiz artik cok kisitli. Dr bugun yarin veya bir hafta icinde gelir bebegin dedi. Sanci yok, su gelmedi, amniyon sivisi iyi.. nisan gelmesi disinda hicbir belirti yok ama istatisikler bunu soyluyor demek ki.. Nisan geldikten sonra tetikte olmak gerekiyor, geciktirmenin de hicbir yolu yok. Artik haftalardan bahsedemiyorum ama en azindan bi gun daha bi gun daha fazla kalsin bebegim karnimda diye dua edicem.
erken gelecegini hep hissediyodum zeytin tanemin, esim de hep oyle diyodu ama 37. 38. haftalari hesap ediyorduk hep, surprizci bebegim benim..
Evet yukarıda benimkide. Uzanınca nefes almakta zorlanıyorum hala. Görüntü olarak aşağıda gibime geliyor ama nefesimden ve reflüden anlıyorum ki yukarıda. Ama bunu kafana takma benim arkadaşımın karnı hiç inmeden doğum yaptı. Hatta doktoru son gününe sezeryan demiş sabaha sezeryana gidecekken geceden nişan sancı açılma ve öğlen gibi normal doğum Elif kız kollarında. :)) 3800 ama hala minnak.
günlerimiz aynı seninle :) benim kontrolüm 5 inde...o zaman nst ye bağlıycak..benim dr.da seninki gibi hatta daha gıcık :)) bi daha ki kontrolde kesin tarih istiycem artık..ve 19 unu istiyoruz eşimle inşallahta öyle olur...belirsizliği hiç sevmiyorum..ona göre hazırlık yapıcam ben de dediğin gibi...hoş normal doğum olunca hazırlıkta yapılmıyor mesela bizim sezaryen olacağı için böyle konuşuyoruz :)
bu arada sezaryen için bebeğin dönmesi şart mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?