2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm bi jinekolog onu. Tecrubesine laf soylenmez ve bn doktoruma cok guveniyrm..bebekler planlandgi gun gelicek diye bsey olmuyo n yazkki o gun diye o gunu bklemiyo..bna klsa 40 hfta tutarm icmde.bn 1 ay once dogmusm gayet saglikliym.yigenm 32 hftalik dogdu gayet saglikli..bicok bebek 37de dogmaya bsliyo..allah herkese hyrlisni versn ama bu kdr keskin cumleler kurma..burda erken dogm yapam arkdslar kendnimi zorladi dgursn diye masallh hepside sqglikli.

Cnsm gozlerm doldu.cok zor bi hamilelik gecrdn bzmlede paylasiyodn sabrin sonu selamet oldu cok sukur minigne kavustn hep mutlu olun ins..darisi bze olsn ins

Dün gece rüyamda tatlı kızımı gördüm.Öyle aman aman güzel değildi (demek babaya benzeyecek ); ama benimdi, canımdı. Doğuma aniden gitmişim. Bir arkadaşım sürekli "Doğum old. haber ver mutlaka." der.Rüyamda da hastaneye gelip niye haber vermedin diye çıkışıyordu. Eşim, annem hep sonradan gelmiş. Kızım yeni doğmuş; ama 2-3 aylık gibiydi ve ben emzirmeye çalışıyordum.Emzirmek için işaret parmağımın yan tarafından bir delik açılmalıymış.Orası süt kanallarıymış.Deliyorlardı; ancak süt gelmiyordu.Ben telaşlandım.Sonra tekrar denediler.Diğer taraftan açtılar.Meğer süt kanalı denen yerin üstünü eski bir yara kaplamış,görünmediği için yanlış delik açılmış.sonra alıyorum minnoşu kucağıma nasıl emiyor.Maşallah sütler taşıyor. Çok güzeldi.Parmak delme kısmı biraz ütopik;ama

Son düzenleme:
normal doğum planlayan arkadaşlar, doğum sırasında yanınızda kim veya kimler olacak? ben hastaneye sadece eşimle gitmek istiyorum... doğum yaklaşınca da anneleri çağırmak ama kayınvalidem dün itibariyle bende kalmaya başladı ve o da en başından gelmek istiyor çok fazla ve yüksek sesli konuşur kendisi. sancı çekerken herkes sussun istiyomş insan...odanın dışında dur da denmez, belki 10 saat sürcek (( eşim de zaten çok telaşlı bi tip

arkadaşlar başından berisizinle birlikteyim ama nedense hiç bi soruma cevap alamadım ve su anda çok stresteyim gebeliğim riskli ve 3 kezdüşük yaptığım içn 2 doktora birden gidiyorum daha önce yaptığım düşükleriçin cleaxen 0.4lük kullanıyorum 36.haftamdayım ve doktorumun biri iğneyi kesmemi doğumda kanamam olabileceğini söylüyo diğeri ise doğuma kadar ve doğumdan sonra bir hafta daha kullanmam gerektiğini ne yapacağımı şaşırdım kesersem bebeğime kesmezsem bana bişey olmasından korkuyorum bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...

nasipse annem yada ablam olacak dayanabilirse eşim olacak .. kayınvalidemin olmasını yada başka birini istemem üzermde hastane önlügü olacak komşum söyledi yanndaki kişi hertarafımı gördü sancı ile dolaştıkça.. o yüzden en rahat olacagım kişi olsun istiyorum.. kayınvaliden odanızda beklesin eşine söyle o annesini ikna eder

benim de nst de sancı çıkıyor ama ben de hissetmiyorum sonuna kadar böle mi geçecek acaba...birde günlerimiz aynı sanırım benim bebbiş dün gece çok hareketli idi bu gün o da bende çok uykuluyuz arada bi hareketini hissediyorum bu arada bi oluyor sende böl şeyler hissediyoormusun???

ben de aynı şekilde eşimle gidip doğumdan sonra aileleri çağırmak istiyorum bakalım bizi ne bekliyor?????
tüm gün uyudum ben yaa sadece yemek yemek için kalktım bu nasıl bir şey????????????

benim bildiğim doğumun son aşamasına kadar odamızda oluyoruz, açıklık tam olduğunda doğumhaneye alınıyoruz, öyle değil mi? bu durumda kv de aynı odada kalmak durumunda olacak...

Ben de eşimden başkası olsun istemiyorum bu fikrimi annemle kv deye söyledim sanki onları torunlarından ayıracakmışım gibi hiç yüzünü göstermeyecekmişim gibi bir tepki verdiler halbuki ben doğumu normal istiyorum gittiğim hastanede sancı odası yok küçük bir odada sancı çekerken etrafımda ağlayan bana acıyarak bakan kimse olsun istemiyorum çok sinir bozucu

benim bildiğim doğumun son aşamasına kadar odamızda oluyoruz, açıklık tam olduğunda doğumhaneye alınıyoruz, öyle değil mi? bu durumda kv de aynı odada kalmak durumunda olacak...

benim gittgim hastanede doğumhanenin yanında sancı odası var
sancıyı orada çekiyorsun açıklık tamamlandgnda doğumhaneye geçiriyorlar..
senin gittiğin hastane nasıl bilemiyorum belki orasıda öyledir

:) sanırım sen tamamen yanlış anlamışsın...ben erken doğum yapanlara ya da erkenden gelmeye kalkan bebeklere bişey demedim..der miyim hiç? ben planlı sezeryandan bahsediyorum...sırf keyif için ya da daha fazla bekleyemeyeceği için veya bazı şeyleri ona göre planlıyor diye vs vs sezeryandan bahsediyorum ben...

yoksa tabiki erken doğan bebekler var,onları kastetmediğim aşikar sanırım :)

aynen canım kilo alma durumu bebekle ilgili biraz...yoksa mesela sen yersin yersin 100 kilo olursun atıyorum ama bebek yine de 3 kilonun altında doğabilir ya da dikkat edersin az yersin vs ama bebek 3 ün üstünde doğar...

dönmesinin şart olmadığına sevindim...

allah yardımcın olsun belki ozamana kadar senin ağrıların gelir inş kolay ve sorunsuz bi doğum olur canım sağ salim bebişine kavuşursun inş

Zaten salı gününden beri evde durmuyorum. Bol Bol hareket halindeyim ki çabuk açılma olsun diye. Allah sanada Hayırlı doğum versin. Tüm hamişlere dua ediyorum. Biran önce kurtulalım

Esim dogma girecek gece de yanimda esim kalacak. Ama dogum sancisi cekerken ailem arkadaslarim yanimda olacaktir. Ama cikin odadan dedigimde anlayisli karsilayacaklarini bildigimden icim o anlamda rahat.

Hicbir fikrim yok maalesef

benimde öyle bazen çok hareketli bazen durgun :) insan hareket etmeyince tedirgin oluyor :) senin sancıların sertleşmemi canım nasıl oluyor ?

Canlar her hastanenin dogum sistemi farkli oluyor
Ilk dogumda tum sancim boyunca esim vr annem yanimdaydi
Catala gecme vaktinde esi ciksin anne kalabilir dediler butun sanciyi dogum odasinda cekmistim. Ikisi de cikti ben
Dogurdum

Simdiki dogumda sabah erkrnden dogumhamee alonfim refakatcim esimdi icer aldilar sancim baslamisken dogumhane kati kalabalik lasti diger hamisler rahatsiz olur diye esimi yolladialr tek kaldim
Iyiki yolladilar yanimda sezeryan beklern birarkadas vardi konustuk daha guzel vakit gecti. Esim sagolsun sanci cekerken teskin edemez. Bu arada hep tesbih cektim. Her hastanede olmayabilir sansima hastabakici ablanin varmis verdi. Dogum cantalaria tesbih eklwyin cok faydasini gordum..

Onun haricinde dogumdan sonra esim yanimdaydi ve refakatcim de esimdi annemler gelmedi bile ogluma baktilar sagolsunlar..

Evet rn iyi örnek benim görümcem
Kızının burcu balık olsun diye 15 Mart'ta aldırmış
1hafta daha beklese koç olacakmış
Doğduğunda yavrucuk 2.5 kilo bile değildi
Sanırım henüz 36.haftaındaymış
Sonrada kolik oldu tabi bebek bir sn susmadan ağlıyordu

Berna birkaç doktorlar daha konuşsan
Bu konuda her doktorun fikri farklı oluyor
Aslında en iyisi doğumunu yaptıracak oln doktora güvenmek
Ben de kan sulandırıcu bebe aspirini kullanıyordum
Bebeğe giden damarlarda direnç vardı
Bir doktor 32.haftada bırak dedi
Diğeri sonuna kadar devan et dedi
Ben bıraktım32de
Çünkü kalp problemlerine neden oluyormuş bu tarihten sonra
Eşimin ailesinde genetik kalp rahatsızlığı var
Riske atamadım
İnternettende okudum aspirinin kesin kanıtlanmış bi etkisi yokmuş
Birazda huzursuzm bıraktığım için ama yinele böyle karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…