2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hz. fatmanın doğumu yaklaştığında peygamber efendimiz hanımlarından ümmü seleme ve zeynep binti cahşı hz. fatmanın yanına gönderir ve ona
Ayetel kürsi ,felak ,nas ,araf suresinin 54. ayeti yunus suresinin 3. ayetini okumalarını emreder
meryem suresi
abese suresinin 20. ayeti summes sebile yesserah çok okunur
inşirah suresi

birde ışbe otu fatma anamızın eli otu diye bir ot var bu otu ılık suyun içine koyup 1 yasin 3 ihlas 1 fatiha 1 felak 1 nas sureleri okunup üflenir ve sudan bir miktar içilir. bu su içindeki ot açıldıkça rahimde açılıyormuş..

Selam kızlar bugün son muayenemiz vardı kızımın gelişimi çok yavaşladığı için doktorum Çarşamba günü alacağını söyledi. Her 2 haftada bir 500-600 gram civarı alan kızım son 14 günde sadece 100 gr. almış. Artık içerde mutlu olmadığı için kaşları hala çatıktı ama o doğsun ben onu hep güldürücem :)) Erkene alındığı için hazırlıklarımız hızlanacak bu yüzden çok sık giremeyebilirim. Organize etmem gereken şeyler var. Burada olmadığım zamanlarda merak etmeyin canlar. Bişey olursa zaten fundadan haber salarım.

Allah analı babalı büyütsün canım. Gözün aydın. En kısa zamanda bol bol sütün de gelir inşallah. Kızını kokla bizim için.

canım ne güzel olmuş doğumun herkes yapması gerekeni yapmış...tesbihi nasıl çektin neler okudun onları da söyleyebilirmisin

canım bana ilk doğumda doktorum sancı geldikçe ohh elhamdülillah de demişti. ya sancı gelmese napardık demişti. ordan aklımda hep elhamdülillah çektim. günahlarım dökülsün diye estağfirullah çektim. çok aciz kalmıştım subhanallah çektim.. bildiklerimi çektim işte...

haha ben de az önce anneme söyledim. sancın başlar başlamaz beni ara dedi. ben de çok uzun sürebilir, ortalara doğru haber veririm dedim. azıcık (!) alıngandır benim annem, istersen hiç haber verme sen bilirsin dedi direkt... şimdi annem gelse kv yi de götürmemek olmaz. ikisinin başımdaki muhabbbeti de bitmez. ne olur sanki birazcık saygı gösterseler bizim isteklerimize. düğünde nişanda herşeye karışırlar bari doğum eşim ve bana özel olsun

hayırlı olsun canım..ha cuma ha çarşamba ne farkeder ne güzel iki gün önce kavuşmuş olucaksın güzel kızınaAllah sağ selamet kucağına almayı nasip etsin...

canım kimseye haber vermeyiverin n'olcak. doğduğu zaman hadi gelin hastaneye dersiniz..kimsenin küsüp darılacağını sanmam.

ayy ne güzel, Allah analı babalı büyütsün. çok sevindim :) sen benden bir gün ilerdeymişsin, ben de yarın doğurur muyum acep :)))

yavvv arkadaşlar bu sancı denenen şey nasıl bir şeydir adet ağrısı gibi diyorlar ,gerçekten öyle mi?ben kasılmaktan iyice hareketsiz oldum 2 adım atsam kasılıyorum hareket edemiyor adım atamıyorum artık uyuyamıyorum karnım çok acıyor,dün kasığımda çok acım vardı bebişim sağ tarafımda konuşlanmıştı canım çok acımıştı sabah uyandığımda karnım belirgin bir şekilde aşağıya inmişti.
pazartesi evime gidiyorum ve 4 saatlik bir yol beni bekliyor,çok korkuyorum yolda bir şey olur da doğururum diye inş sorunsuz bir şekilde evimize ulaşırız sizler de dua edin ne olur arkadaşlar...

bu arada doğum yapan arkadaşlar hepinize hayırlı olsun ve geçmiş olsun.toparlandıkça tecrübelerinizi paylaşırsanız hepimizin yararına . allah hepimize güç kuvvet versin.

kızlar kavga etmeyin.. 37+4 de doğum yapacak benim... doktorum 38+1 de almak istedi yani 39. hafta içinde oluyor o gün ayın 8 i ve bayram.. ben 5 inde yani 37+4 de alırsak sorun çıkar mı dedim hayır dedi... ben bebeğimi düşünmez olur muyum hiç.. bebeğim 10 gün ileride.. doktorum usg i baz alıyor benim.. yani oluyor sana 39 u doldurmuş... gelelim 37+4 ü istememin nedenine: alttan ameliyatlıyım ben bütün kanal boyunca.. mecbur sezaryan olucam.. benim annem çalışıyor ve yeni işe girdi.. patronu 3 günden fazla izin vermeyeceğini söylemiş.. ve annemden başka bakacak kimsem yok.. annem ç.kalede ben istanbuldayım.. komşum bile yook.. sezaryanlıyım ve 3 gün de iyileşemem.. 2 gün hastanede kalıcam ertesi gün annem gitmiş olacak.. onun yerine dedim ki pazartesi günü ayın 5.de sezaryan olursam annem gelir 3 gün iznini alıp.. perşembe araya bayram gireceği için yanımda 1 hafta kalmış beni de ayağa kaldırmış olur.. bunda keyfi bişey yok.. doktora tekrar tekrar sordum eğer sorun olacaksa olmim dedim o da hayır bebeğin ileride gelişimini tamamladı dedi.. dün doktora gittiğim de de artık kilo alımının neredeyse tamamen durduğunu söyledi.. yani son 15 günde sadece 40 gr almış.. bu bebek 39-40 haftalık olana kadar beklese ne katar beklemese ne katmaz? anlatabildim mi? yanlış mı düşünüyorum yoksa?

ayyy heyecan yaptım.. :) bana ne oluyosa canım inş sağ sağlim alırsın bebişini kucağına.. az kalmış... hayırlı doğumların olsun inş.. senin yine iyi benim ki son 15 günde sadece 40 dr almış..

canım Allah bağışlasın.. bahtı güzel olsun.. sağlıcakla mutlu hür bir çocuk olarak uzun uzuuun yıllar yaşasın inş..

hatta bak buda bugün ki bebeğimin durumu....

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 17-08-2013
Hamileliğimin 37. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 21 gün kaldı.
Doğumunuz yaklaştıkça amniyotik kesede yırtık veya delinme olabilir. Genelde bu yoğun bir sıvı boşalması değil bir sızıntı şeklinde görülür. Amniyotik sıvı sızıntısı yaşıyorsanız doktorunuza başvurunuz. Kanlı vaginal akıntılar doğumun bir işaretir. Yalancı sancılar çok sık görülür. Her zaman doktora gidilerek kontrol edilmesi daha güvenlidir. Bu evrede doğan bebekler tam gelişmiş kabul edilir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2850 gr. - Yaklaşık boyu : 48.6 cm. (Baştan Topuğa)

Bu grupta ilk normal dogum bugun mu gercekesmis oldu? Allah bana da normal dogum nasip eder insallah.

Bugun bizim de doktor kontrolumuz vardi. 37. Haftada alttan muayene olacakmisim. Haftaya izne ayriliyorum ve silivriye gidecegim. Doktora haftalik muayenelerimi sordum. Silivride kontrollerine git bosuna gelme buralara tekrar dedi. Silivri deki anadolu hastanesi ve doktorlari hakkinda bilgi Sahibi olan var mi? Deniz ve havuza Bol Bol gir ve yuruyus yap dedi. Havuz icin 12 gunluk bir fitil verdi. Sadece hamilelerin degil tum havuza girecek bayanlarin kullanmasi gerekir dedi.

Bende pazartesi 08.30da hastanede olacağım.doktorum bir bakalım suni sancı veririz dedi.ilk doğumum normaldi.sancı falan verilmemisti.şimdi korkuyorum

Merhaba,
SAT'a göre beklenen doğum tarihim sizinkiyle aynı gün. Daha önceki doğumumu normal olarak 42. haftaya girdiğimde sancılar başladığında yapmıştım. Bu sefer de doktorum 41. haftayı doldurmanızı bekliyoruz dedi. İlk doğumumda kızımın kilosu 4.100 gram. Epidural almadım. Doktorunuz neden doğumu başlatmayı tercih ediyor? Bu nedenleri sorguladınız mı acaba? Bu arada herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum.

iyi geceler kızlar

Red arkadaşımızdan mesaj var ;

"İyi akşamlar canım..Hastanedeyiz.. 3350 gr doğdu Adacık 55 cm boyu. Sürekli uyuyor kuzu.. En kısa zamanda aranızdayım fotolarla.. Herkese selam.."

canlarıııııım nasılsınız giremedim internete ne zamandır ama hepinizi çoooook özledim. bebeğine kavuşan bir sürü fıstığım olmuş rabbim bebeklerinizle huzurlu mutlu ömürler versin kızlar. benimde doğumum 7 ağustosta hastaneye 6 sında yatışım var normalden korkuyorum diye sezeryanı istedim doğru mu ettim bilemedim. bu arada hala memleketteyim eşimle ama şükür amasyada evimi eşimle babam yerleştirdi. ıvır zıvırlar kaldı sadace eve yerleşecek gisiler dışında herşeyim yerleşti. biraz korku biraz heyecan biraz hüzün idare ediyoruz canım yavrumla. ama şükür her gün gezmelerdeyiz babamızla hala iyiyiz ödem dışında. yine uzun bir süre giremeyebilirim ama her daim aklımdasınız hepinizi çok seviyorum ayın 7sinde duanızı esirgemeyin benden fundaya haber veririm

ohh maşallah canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün prensesini keyfin de yerinde gibi görünüyor ne güzelll (yani buraya öyle yansıyor :)) inşallah en kısa sürede dikiş yerin de iyileşir ve sütün de bol bol gelir

Offfff biktim artik....

hayırdır canım noldu sana :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…