- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #45.901
arkadaşlar başından berisizinle birlikteyim ama nedense hiç bi soruma cevap alamadım ve su anda çok stresteyim gebeliğim riskli ve 3 kezdüşük yaptığım içn 2 doktora birden gidiyorum daha önce yaptığım düşükleriçin cleaxen 0.4lük kullanıyorum 36.haftamdayım ve doktorumun biri iğneyi kesmemi doğumda kanamam olabileceğini söylüyo diğeri ise doğuma kadar ve doğumdan sonra bir hafta daha kullanmam gerektiğini ne yapacağımı şaşırdım kesersem bebeğime kesmezsem bana bişey olmasından korkuyorum bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...
hatta bak buda bugün ki bebeğimin durumu....
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 17-08-2013
Hamileliğimin 37. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 21 gün kaldı.
Doğumunuz yaklaştıkça amniyotik kesede yırtık veya delinme olabilir. Genelde bu yoğun bir sıvı boşalması değil bir sızıntı şeklinde görülür. Amniyotik sıvı sızıntısı yaşıyorsanız doktorunuza başvurunuz. Kanlı vaginal akıntılar doğumun bir işaretir. Yalancı sancılar çok sık görülür. Her zaman doktora gidilerek kontrol edilmesi daha güvenlidir. Bu evrede doğan bebekler tam gelişmiş kabul edilir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2850 gr. - Yaklaşık boyu : 48.6 cm. (Baştan Topuğa)
Heracim bn zaten senn dediginn zitti bsey demedm seni durumunu destekler nitelikte konustum..bn senn durumunu anliyorm ve hak veriyorm.sen bni ynlis anlamisn sanirm bn zit bsey demedm tartismiyorm ben
Selam kızlar bugün son muayenemiz vardı kızımın gelişimi çok yavaşladığı için doktorum Çarşamba günü alacağını söyledi. Her 2 haftada bir 500-600 gram civarı alan kızım son 14 günde sadece 100 gr. almış. Artık içerde mutlu olmadığı için kaşları hala çatıktı ama o doğsun ben onu hep güldürücem :)) Erkene alındığı için hazırlıklarımız hızlanacak bu yüzden çok sık giremeyebilirim. Organize etmem gereken şeyler var. Burada olmadığım zamanlarda merak etmeyin canlar. Bişey olursa zaten fundadan haber salarım.
Allah analı babalı büyütsün canım. Gözün aydın. En kısa zamanda bol bol sütün de gelir inşallah. Kızını kokla bizim için.
Arasta tatlım çok heyecanlandim ama ben şimdi :) demek ida hanım ben büyüdüm artık genc kiz oldum alın beni burdan diyor. 2 günden ne olcak hem basımızın üstünde yeri var.
Sen işine bak tabi ama bizi ihmal etme çok merak ederim ben seni az değil :)
Hadi bakalım hayırlısı olsun :)
kızlar kavga etmeyin.. 37+4 de doğum yapacak benim... doktorum 38+1 de almak istedi yani 39. hafta içinde oluyor o gün ayın 8 i ve bayram.. ben 5 inde yani 37+4 de alırsak sorun çıkar mı dedim hayır dedi... ben bebeğimi düşünmez olur muyum hiç.. bebeğim 10 gün ileride.. doktorum usg i baz alıyor benim.. yani oluyor sana 39 u doldurmuş... gelelim 37+4 ü istememin nedenine: alttan ameliyatlıyım ben bütün kanal boyunca.. mecbur sezaryan olucam.. benim annem çalışıyor ve yeni işe girdi.. patronu 3 günden fazla izin vermeyeceğini söylemiş.. ve annemden başka bakacak kimsem yok.. annem ç.kalede ben istanbuldayım.. komşum bile yook.. sezaryanlıyım ve 3 gün de iyileşemem.. 2 gün hastanede kalıcam ertesi gün annem gitmiş olacak.. onun yerine dedim ki pazartesi günü ayın 5.de sezaryan olursam annem gelir 3 gün iznini alıp.. perşembe araya bayram gireceği için yanımda 1 hafta kalmış beni de ayağa kaldırmış olur.. bunda keyfi bişey yok.. doktora tekrar tekrar sordum eğer sorun olacaksa olmim dedim o da hayır bebeğin ileride gelişimini tamamladı dedi.. dün doktora gittiğim de de artık kilo alımının neredeyse tamamen durduğunu söyledi.. yani son 15 günde sadece 40 gr almış.. bu bebek 39-40 haftalık olana kadar beklese ne katar beklemese ne katmaz? anlatabildim mi? yanlış mı düşünüyorum yoksa?
ayyy heyecan yaptım.. :) bana ne oluyosacanım inş sağ sağlim alırsın bebişini kucağına.. az kalmış... hayırlı doğumların olsun inş.. senin yine iyi benim ki son 15 günde sadece 40 dr almış..
canım Allah bağışlasın.. bahtı güzel olsun.. sağlıcakla mutlu hür bir çocuk olarak uzun uzuuun yıllar yaşasın inş..
kızlar kavga etmeyin.. 37+4 de doğum yapacak benim... doktorum 38+1 de almak istedi yani 39. hafta içinde oluyor o gün ayın 8 i ve bayram.. ben 5 inde yani 37+4 de alırsak sorun çıkar mı dedim hayır dedi... ben bebeğimi düşünmez olur muyum hiç.. bebeğim 10 gün ileride.. doktorum usg i baz alıyor benim.. yani oluyor sana 39 u doldurmuş... gelelim 37+4 ü istememin nedenine: alttan ameliyatlıyım ben bütün kanal boyunca.. mecbur sezaryan olucam.. benim annem çalışıyor ve yeni işe girdi.. patronu 3 günden fazla izin vermeyeceğini söylemiş.. ve annemden başka bakacak kimsem yok.. annem ç.kalede ben istanbuldayım.. komşum bile yook.. sezaryanlıyım ve 3 gün de iyileşemem.. 2 gün hastanede kalıcam ertesi gün annem gitmiş olacak.. onun yerine dedim ki pazartesi günü ayın 5.de sezaryan olursam annem gelir 3 gün iznini alıp.. perşembe araya bayram gireceği için yanımda 1 hafta kalmış beni de ayağa kaldırmış olur.. bunda keyfi bişey yok.. doktora tekrar tekrar sordum eğer sorun olacaksa olmim dedim o da hayır bebeğin ileride gelişimini tamamladı dedi.. dün doktora gittiğim de de artık kilo alımının neredeyse tamamen durduğunu söyledi.. yani son 15 günde sadece 40 gr almış.. bu bebek 39-40 haftalık olana kadar beklese ne katar beklemese ne katmaz? anlatabildim mi? yanlış mı düşünüyorum yoksa?
..
Tatilci familyayla basim dertte daha artiyo yatili misafitmr sayimiz offf dogum ustude esimle kavgali olmak canimi sikiyo hep baskalari yuzunden kavga ediyoruz.hayırdır lesyacım ne oldu:44:
hayır canım... biliyorum desteklediğini okudum.. kavga etmeyin o bendim diye seninde adını yazdım.. :) yoksa savunmam bebekkafaya.. o da niye savunma ihtiyacı duyduysam.. iç güdüsel heralde
Cnm seni ben cok iyi anliyorm bi aciklama yapman gerekmiyoki doktorun senn icn en dogrusunu biliyo ...bnde 37 yi bitirnce sezeryan olucm buyuk ihtimal kizm glmek istiyo.bugn yine sancilndm yine serum.takildi suan hstanedeym ve bugun doktorm mecbur alltn muayene etti 1cm kdr acilmam var..ve gerckten irenc bseymis butun elini hssettm rahmime agri grdi o an acayip..allah hepimz icn en dogrusunu hyrlisni versn..9. Aya grdk bebislerimizi kucagmza saglikla alalim ins
Masallah uzun boylu bi kiz okucak allah bahtini guzel eylesiniyi geceler kızlar
Red arkadaşımızdan mesaj var ;
"İyi akşamlar canım..Hastanedeyiz.. 3350 gr doğdu Adacık 55 cm boyu.Sürekli uyuyo kuzu.. En kısa zamanda aranızdayım fotolarla.. Herkese selam.."
ahh canım benim... eylül ün maceralarını takip ediyorum.. :) ALlah hepimizin hakkında hayırlısını versin.. Allah kurtarsın seni de.. inş hepimiz bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız
"DENAZ" arkadaşımızdan mesaj;
"Fundacım dün sabah 10 gibi sezeryanla oğlum dünyaya geldi. 38 haftalık olarak maşallah. her şeyimiz iyi fakat oğlum küvezde kalacakmış bir hafta falan..biraz hızlı soluk alıp veriyor..tek düşüncem o şu an.. dualarınızı oğlumdan ve benden eksik etmeyin.. anne olmak dünyanın en güzel duygusu.onun kokusu dünyalara bedel..
Sezeryan olacaklara tavsiyem göğüs pompası..sütünüz hemen gelmeyebiliyor.. tek kullanımlık lohusa kilotları kanamanız olduğu için çok işe yarıyor..hasta bezi aldım ama kullanmadık bebek bezi daha işlevli oluyor..
Ağustos annelerinin hepsini öpüyorum..darısı başınıza.. sayfada paylaşırsan sevinirim canım.."
dualarımız yeni prensimizle olacak..1 hafta çabucak geçsin ve arkadaşımız oğlunu kucağına hayırlısıyla alsın inşallah
Masallah uzun boylu bi kiz okucak allah bahtini guzel eylesin
Fundacim esimin dusuncesiz ailesiyle basim dertte 2+1 eve sigmaya calisiyoz da aile bitti sulalesi basladi rezervasyon yaptirdilar bayramdan sonraki tatil planlari icin.dusuncesiz insanlar iste seytan dio git sezeryan ol bayramdan sonrada annene git....
Tatilci familyayla basim dertte daha artiyo yatili misafitmr sayimiz offf dogum ustude esimle kavgali olmak canimi sikiyo hep baskalari yuzunden kavga ediyoruz.
Öncelikle iyi olmanıza çok sevindim canım,umarım oğlun en kısa sürede toparlar kendisinide anneciğinin kucağına gelir.sakın çok sıkma canını Denaz,çabucak geçecek 1 hafta,hatta o kadar bile sürmez belki.aslanlar gibi kucak kucağa olursunuz ana oğul.dualarımız seninle ve oğlunla.Funda'cım çok sağol güzel haberlerin için
denazcım hayırlı olsun inş çok çabuk bebişin iyileşir dualarımız seninle allah yardımcın olsun
evet bende normalde böyle çok detaylı işlerden hoşlanmayan biriyim bazen tüm bu şeyleri yapmamız muhakkak şart gibi düşününce insan daralıyor halbuki bebişler sağlıcakla gelsin gerisi hallolurDogum hazirligi, bavul hazirligi bebek esyalarinin hazirligi, oda suslemesi, kapi susu, gelenlere verilecek hediyeler, lohusa serbeti serbetin sunulacagi karaf ve bardaklar, bebek defteri, fotografcisi sekeri cikolatasi mevlud hediyesi, yok mevludde bebegi dolastiracak yastigimsi sey. Ben sanirim cok daraldim ve bunaldim arkadaslar. Eskiden bunlar yokmus ne rahatmis anne adaylari. Icinizden bunlar guzel seyler dediginizi duyar gibiyim ama Ben deteylardan boguldumson 1 ayim var. tek istedigim bebegimle bas basa hicbir sey dusunmeyecegim ve yapmayacagim 1 ay olsun istiyorkm
canlarıııııım nasılsınız giremedim internete ne zamandır ama hepinizi çoooook özledim. bebeğine kavuşan bir sürü fıstığım olmuş rabbim bebeklerinizle huzurlu mutlu ömürler versin kızlar. benimde doğumum 7 ağustosta hastaneye 6 sında yatışım var normalden korkuyorum diye sezeryanı istedim doğru mu ettim bilemedim. bu arada hala memleketteyim eşimle ama şükür amasyada evimi eşimle babam yerleştirdi. ıvır zıvırlar kaldı sadace eve yerleşecek gisiler dışında herşeyim yerleşti. biraz korku biraz heyecan biraz hüzün idare ediyoruz canım yavrumla. ama şükür her gün gezmelerdeyiz babamızla hala iyiyiz ödem dışında. yine uzun bir süre giremeyebilirim ama her daim aklımdasınız hepinizi çok seviyorum ayın 7sinde duanızı esirgemeyin benden fundaya haber veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?