- 12 Nisan 2012
- 928
- 41
- 73
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #45.941
Ze
Bn yazmistm bu tarz bsey..cnm jinekolog soyluyo bunu kafadan uydurulan bsey dgil 37.hfta normaldr.sana sezeryan tarihi verir herse degisr bebekler planla gelmiyo..sana gore ynlis olan bsey doktora gore dogru cnm
Evet rn iyi örnek benim görümcem
Kızının burcu balık olsun diye 15 Mart'ta aldırmış
1hafta daha beklese koç olacakmış
Doğduğunda yavrucuk 2.5 kilo bile değildi
Sanırım henüz 36.haftaındaymış
Sonrada kolik oldu tabi bebek bir sn susmadan ağlıyordu
slmm kızlarr. nasılsınız.. dün hastaneye gidiyrmm demiştimmm. sancılarımm vardıı. hastaneye gider gitmez hemen sancılar hızlandıı ve çok iyi giden bir açılmamm olduğunu gördükk.normal doğumm yaptımm... 20.50 de prensesim dünyaya geldii. bugünde 1 gibi hastaneden çıktıkk. bebğim çok iyii ben de çooook sayıda dikişimm dışındaa gayet iyiym. sütümüzü bekliyoruzz şimdiii. hepiniziii seviyrzzz... ayrıntılarıı daha sonraa yazarımm inş.. bana dua eden herkese teşkkr ederimm.. görüşmekk dileğiyleee,, hoşçakalınn
Dogum hazirligi, bavul hazirligi bebek esyalarinin hazirligi, oda suslemesi, kapi susu, gelenlere verilecek hediyeler, lohusa serbeti serbetin sunulacagi karaf ve bardaklar, bebek defteri, fotografcisi sekeri cikolatasi mevlud hediyesi, yok mevludde bebegi dolastiracak yastigimsi sey. Ben sanirim cok daraldim ve bunaldim arkadaslar. Eskiden bunlar yokmus ne rahatmis anne adaylari. Icinizden bunlar guzel seyler dediginizi duyar gibiyim ama Ben deteylardan boguldumson 1 ayim var. tek istedigim bebegimle bas basa hicbir sey dusunmeyecegim ve yapmayacagim 1 ay olsun istiyorkm
Hepinizden Allah razi olsun. Ben 3yildir duzeltmeye calisiyom bu duzelmis halleri yani.doguma surda ne kaldiki su son gunlerimde rezil geciyo.odun mu kerestemi bilemicem artik isimde koyamiyorum kafam oyle yorgun ki.dogumdan sonra kendi evimde rahat etmek istiyorum yani bu sucmu evim dergah evi gibi olucak kalabalik....yani ihtiyacim olmasa annemi bile cagirmam bana kalsa.puffff sikintili gunler bekliyor bizi.biran once giderler insallah yoksa evindene gelen misafiride kovdu olucam mecbur....keske esim aile konusunda taviz verebilseydi((
Yok Ben hic yanlis anlamiyorum. Bu soyleyeceklerim tamamen Ben ve cevrem icin gecerli. Diger arkadaslari bilemem. Bu susleme dekorasyon hediye olayi zamanla bir rituel hale gelmis. Herkes kendi butcesine gore birseyler yapiyor. Kimi daha uygun olsun diye evde kendi yapiyor Kimi disaridan hazir aliyor. Dahasini soyleyeyim bu is ticarete donmus senin yerine aynı düğün org. yapar gibi yenidogan org. yapan firmalar var. Yapmak zorunda mısın tabiki hiçbir kimse seni bu konda zorlayamaz, yani zorunda degilsin. Ancak söyle dusun evlenince düğün yapma gibi bir zaruriyet var mı hayır yok git belediyeye nikahini kiydir sevdiklerinde yanında olsun. Ama bütçesine göre insanlar düğün yapıyorlar. Masaları süslüyorlar slayt gösterileri yapılıyor gelenlere hediye veriliyor havarisi fişek atılıyor vsvs benim şahsi fikrim düğünde bu bebek organizasyonu da yarı kendin icin ise de yarı etraf icin yapılıyor. Eskiden Turkiyede babyshower diye bir olay mi vardi? tamamen yabanci isi. ama o da yapilmaya baslandi. Kimseyi suçlamıyorum butun bu oda suslemeleri hediyeleri babyshower lari ben de yapiyorum. Kısacası bu ritüel adet olma yönünde ilerliyor.
evde yine bir başımayım. çamaşır yıka bulaşıkları diz topla derken. eşim bu akşamda okey oynamaya gitti bu bencilliği artık canımı sıkmaya başladı millet soruyor evde tek başına korkmuyormusun ya aniden sancılansan suyun gelse telefonun yanında olmasa diye. ama o bunları düşünmüyor ailesinin yine bitmek bilmeyen sorunları var sözde kafa dağıtmaya gidiyor ama bu arada beni düşünen bir Allahın kulu yok napsam bilmiyorum gidip annemde mi kalsam bundan sonra bilmiyorum orda da kendi düzenimi bozacağım kendisi de evlendikten sonra orda hiç kalmadı benimle gelmez sanırım. ne yapmalıyım kızlar:2:
bugün yine çıkarken dedim pazartesi anneme gideceğim sana burda yük olmayım dedim iyi olur dedi dedim ya düşüp kalsam bir yerde beni düşünmüyor musun hiç oralı olmadı bugün biraz tartışmıştık zaten başka şeylerden aramız zaten limoniydi.
bana bir akıl verinanneme de gitmek istemiyorum ama artık kendimi çok değersiz hissediyorum güçlü kadın olmak zormuş beyfendinin gözü hiç arkada kalmıyor
iyi akşamlar anneler, kızımı sabah 8:30 de doğurdum. Tabi benim çıkmam 10 u buldu. çok güzel bir kızım oldu inanılmaz birşey herkes hayran kaldı. Hemen sütüm geldi emzikte meme de tuttu çok şükür. çok sancım var yürütülüyorum ama ne acılarla. Kimse bana kolay demesin çok zor. Resim yükleyemiyorum pazartesi çıkınca meleğimi görürsünüz. Karnım bir boşluk sarkıyor yürürken tutuyorum acayip durum allah herkesin yavrusunu ailelerine bağışlansın.
Canim, anne karninda bebegin gelisimini tamamlama suresi extrem tibbi zorunluluklar olmadigi surece 9 ay 10 gundur. İlk insandan beri bu boyledir :) yani 37. Hafta da bebegin alinmasi normal degildir, ancak disaridan mudahale edilmesse anne karninda zora girecek bebeklerin ve annelerin sagliklari icin tabiiki sezeryan opsiyonu var ki bu cok buyuk bir nimet.
Bu kafada bir kadinin varligina inanmak istemiyorum :s hadi anne adayi normal degildide, o yavruyu bu sekilde sezeryanla alan doktora ne demeli :s burada da bir anne adayi, evlilik yildonumu mu, esinin dogum gunumu neydi, bebegini 34. Haftada sezeryanla aladirmayi dusunmus ve buradan fikir sormustu... Sok olmustum...
Maasallah bebegine ve sana canim, saglikla atlatmissiniz. Gule gule buyutun yavrunuzu.
Kizlar yanlis anlamassaniz birsey soracagim :)) ne olr kizmayin :) buradan bu hazirliklari yapan anneleride takip ediyorumda, susleme, ikram v.s. Tarzi seyler icin butcesini zorlayan, kendisini strese sokanlar hicde az degil. Benim kardesim ve kuzenlerimde ayni sekilde, dugun veya kina gecesi yapar gibi hastahane odasinda misafir agirladilar ve oncside cok hazirlik yaptilar. Bunlar yapilmasa olmuyor mu? Zor geliyorsa yapmiyorum ben diyemiyor musunuz? Butcenizi zorluyorsa, yavrumun rizkini bu tuketim cilginligina harcayamam diyemiyor musunuz. Toplum baskisimi var bu konuda :s ne olur kirilmayin, gercekten size kiyamadigim ve kendimde bu tur masraflari gerekli bulmadigim icin soyleme geregi duydum...
Canim esinin ailesi sen ve bebeginiz degil mi? Sizden taviz vermemeli en basta... Yerinde olsam en bastan sesimi cikarir, her yil her yil ayni sikintiyi cekmezdim. Yillar gectikce daha zor olur hayir demekAllah yardimcin olsun canim...
canım bana ilk doğumda doktorum sancı geldikçe ohh elhamdülillah de demişti. ya sancı gelmese napardık demişti. ordan aklımda hep elhamdülillah çektim. günahlarım dökülsün diye estağfirullah çektim. çok aciz kalmıştım subhanallah çektim.. bildiklerimi çektim işte...
hayırlı olsun canım..ha cuma ha çarşamba ne farkeder ne güzel iki gün önce kavuşmuş olucaksın güzel kızınaAllah sağ selamet kucağına almayı nasip etsin...
ayyy heyecan yaptım.. :) bana ne oluyosacanım inş sağ sağlim alırsın bebişini kucağına.. az kalmış... hayırlı doğumların olsun inş.. senin yine iyi benim ki son 15 günde sadece 40 dr almış..
iyi geceler kızlar
Red arkadaşımızdan mesaj var ;
"İyi akşamlar canım..Hastanedeyiz.. 3350 gr doğdu Adacık 55 cm boyu.Sürekli uyuyor kuzu.. En kısa zamanda aranızdayım fotolarla.. Herkese selam.."
Arasta tatlım çok heyecanlandim ama ben şimdi :) demek ida hanım ben büyüdüm artık genc kiz oldum alın beni burdan diyor. 2 günden ne olcak hem basımızın üstünde yeri var.
Sen işine bak tabi ama bizi ihmal etme çok merak ederim ben seni az değil :)
Hadi bakalım hayırlısı olsun :)
Kizlar bugun benimde doktor kontrolum vardı . Bu söndü zaten bundan sonrası insallah nasipse 5 Ağustos'ta ameliyathanede görüşeceğiz doktorlarla:)
Sancım falan çıkmadı nst de . Doktor büyük ihtimal ayın 5 ini bekler dedi . Bu hafta çok büyümüş inci kiz. 600 Gr almış görünüyor bir haftada bana pek inandırıcı gelmedi ama artık doğrumı bilmem :) kac haftalardır azar azar buyuyordu .
Arasta'cım senin kızın derdi belliymiş,sıkılmış daralmış artık eskî yuvasında.senin ona hazırladığın o güzel odada yatmak istiyormuş kız.anlayamadık hiçbirimiz o çatık kaşların nedenini.neyse ki 2 güncük erken olacak.senin olan programı çok fazla kastıracak kadar değil.sen iyi ol da arada da cööööö de yeter.hepinizi öpüyorum canlar
biz geldikkkkkkkkk
dün çıktık hastaneden
oğlum 4000gr 51 cm doğdu
genel anestezi ile sezeryan oldum belim epidurala uygun değilmiş.
çok kolay geçti çabuk ayaklandım şimdiden kendim ilgileniyorum oğlumla.
çok tatlı kızlar yaaaaaaaa
nazar değmesin diye fotoğraflarını koymuyoruz
şimdilik hoşçakalın
öpüldünüz.
İyi akşamlar anneler, kızımı sabah 8:30 de doğurdum. Tabi benim çıkmam 10 U buldu. Çok güzel bir kızım oldu inanılmaz birşey herkes hayran kaldı. Hemen sütüm geldi emzikte meme de tuttu çok şükür. Çok sancım var yürütülüyorum ama ne acılarla. Kimse bana kolay demesin çok zor. Resim yükleyemiyorum Pazartesi çıkınca meleğimi görürsünüz. Karnım bir boşluk sarkıyor yürürken tutuyorum acayip durum Allah herkesin yavrusunu ailelerine bağışlansın.
Ben yarın 38+3 olacağım ve yarın evlilik yıldönümümüz , Dr erken daha dedi , ne diyelim hayırlısı , bekleyelim dedik..Canim, anne karninda bebegin gelisimini tamamlama suresi extrem tibbi zorunluluklar olmadigi surece 9 ay 10 gundur. İlk insandan beri bu boyledir :) yani 37. Hafta da bebegin alinmasi normal degildir, ancak disaridan mudahale edilmesse anne karninda zora girecek bebeklerin ve annelerin sagliklari icin tabiiki sezeryan opsiyonu var ki bu cok buyuk bir nimet.
Bu kafada bir kadinin varligina inanmak istemiyorum :s hadi anne adayi normal degildide, o yavruyu bu sekilde sezeryanla alan doktora ne demeli :s burada da bir anne adayi, evlilik yildonumu mu, esinin dogum gunumu neydi, bebegini 34. Haftada sezeryanla aladirmayi dusunmus ve buradan fikir sormustu... Sok olmustum...
Maasallah bebegine ve sana canim, saglikla atlatmissiniz. Gule gule buyutun yavrunuzu.
Kizlar yanlis anlamassaniz birsey soracagim :)) ne olr kizmayin :) buradan bu hazirliklari yapan anneleride takip ediyorumda, susleme, ikram v.s. Tarzi seyler icin butcesini zorlayan, kendisini strese sokanlar hicde az degil. Benim kardesim ve kuzenlerimde ayni sekilde, dugun veya kina gecesi yapar gibi hastahane odasinda misafir agirladilar ve oncside cok hazirlik yaptilar. Bunlar yapilmasa olmuyor mu? Zor geliyorsa yapmiyorum ben diyemiyor musunuz? Butcenizi zorluyorsa, yavrumun rizkini bu tuketim cilginligina harcayamam diyemiyor musunuz. Toplum baskisimi var bu konuda :s ne olur kirilmayin, gercekten size kiyamadigim ve kendimde bu tur masraflari gerekli bulmadigim icin soyleme geregi duydum...
Canim esinin ailesi sen ve bebeginiz degil mi? Sizden taviz vermemeli en basta... Yerinde olsam en bastan sesimi cikarir, her yil her yil ayni sikintiyi cekmezdim. Yillar gectikce daha zor olur hayir demekAllah yardimcin olsun canim...
Ah cnm ayni sorun bende de var. Ben hamileligimin 9 ayini geceli gunduzlu tek basima gecrdm, esim sehirdisinda 2 saatlik mesafede oldugu ve cok yogun oldugu icin gidip gelemedi hergun. Bitek pazarlari evdeydi. Son 15 gundur gitmio, isleri burdan halletmeye calisio ama sosyal hayatindan da geri kalmio. Bu iki hafta icinde kac kez okeyden gece 3 te dondu. Bu gece de kacta grldi bilmiorm, gelmis yatmis. Dr bugun yarin dogum olur deyince kv de geldi dun. Sabah dusa girerken kapiyi kilitleme dediler, cok disunuolar beni sagolsun, 9 ay boyunca,tansiyonum 8-4 lerdeyken, bulantidan mutfaga girip birak yemek yapmayi su bile icemioken nrrdeydiniz, o kadar dusunuyosaniz, sinir oldum kilitleyip girdm tabiki
Maşallah canım tosun doğmuş , darısı basımızabiz geldikkkkkkkkk
dün çıktık hastaneden
oğlum 4000gr 51 cm doğdu
şimdilik hoşçakalın
öpüldünüz.
Canlar günaydıııııııııııın.bizde erkenciyiz bugün.7'den beri yatakta sağdan sola dönüp duruyorum.düz yatınca midem ağrıyor.bıktım bir o yana bir bu yana dönmekten.2-3 gündür daha yoğun.ben son 1 ayıma daha yeni girdim ve sizin uzun zamandır olan şikayetleriniz bende yeni başlıyor.zor geçecek bu son ay galiba kızlar,haklıymışsınız.geçenlerde önceki Ağustos doğum yapmış bir anne yazmıştı buraya,doğumlar olduktan sonra kimseler gelmiyor bi daha topiğe diye.biz gelelim tamam mı kızlar?irtibatımızı kesmeyelim.daha birlikte büyütücez meleklerimizi
kızlar ben geldım bugun lohusalıgımın 3ncü günü doğum hıkayemle geldım bu kez, persembe gunu saat 8 de hastaneye gıttık sezeryan için amelıyatta ilk sıradaydım gebelık sekerı olduğundan dolayı kan tahlıllerım vs. yapıldı ben genel anesteziyle amelıyat ıstedım fakat doktorum bana guvenıyosan epıdural sezeryan yapalım hıcc korkma ben yanındayım dedı sabah ac karnına sekerım 95 iken korku stres heyecan derken 150 ye yukseldı aç karnına amelıyathaneye gırdım epıdural sezeryan oldum ve şiddetle tavsıye edıyorum bebegımı ılk goren ben oldum ilk aglayısını da ben duydum odama cıkartıldıgımda belımden asagısını hıssetmıyordum aman aman bır agrımda olmadı sadece merak ettıgım cocugumdu kucagıma alamamıstım kuvöze alınmıstı 4 saat sonra hemsıreler yurutmek için geldıler odaya oğlum kuvezde oldugu için onu gormek ıstedıgım için ufak ufak adımlarla kalkıp yurumeye calıstım sonrasında her cocugumu gormeye gııtıgımde gözyaslarımla odama gerı donuyodum gunde sadece 1 kere gorme hakkım vardı o da sadece 15 sn sütümü sagıp goturuyodum belkı bir kez daha gorurum dıye bazen sansım olmasına ragmen her zamn iki kez goremıyodum hemsırelerın ınsıyatıfıne kalmıs bıseydı çooook özledım oğlumu kokusu burnumda 1 hafta 1 sene gbı gelıyo dualarınızı eksık etmeyın oğlumdan cabuk alıyım kucagıma çok üzgünüm
İyi akşamlar anneler, kızımı sabah 8:30 de doğurdum. Tabi benim çıkmam 10 U buldu. Çok güzel bir kızım oldu inanılmaz birşey herkes hayran kaldı. Hemen sütüm geldi emzikte meme de tuttu çok şükür. Çok sancım var yürütülüyorum ama ne acılarla. Kimse bana kolay demesin çok zor. Resim yükleyemiyorum Pazartesi çıkınca meleğimi görürsünüz. Karnım bir boşluk sarkıyor yürürken tutuyorum acayip durum Allah herkesin yavrusunu ailelerine bağışlansın.
biz geldikkkkkkkkk
dün çıktık hastaneden
oğlum 4000gr 51 cm doğdu
şimdilik hoşçakalın
öpüldünüz.
Herkese merhablr
bn de dgm yapnlar kervanina katıldım
iki gun oldu
3.400 gr 52 cm dogdu
spinal sezeryan oldum
ikinci sezeryanimdi ama bu sefer daha cabuk toparlndm
allh dgm yapck arkdslarn yardmcisi olsn
dogm yapn diğer arkdslari da tebrik edyrm
simdilik hoscakln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?